Daha 1 yıllık evlisin ve senin gerçekleri görmen, kimseye güvenmemeyi öğrenmen, hayatta sana senden başka kimseden fayda gelmeyeceğini anlaman, ekonomik özgürlüğünün kıymetini ve 3 kuruş bir kenarda paran olması gerektiğini bilmen için zamana ihtiyacın var ama sen o zamanlardan geçmeden ve yıpranmadan ben sana kendimi anlatayım belki biraz silkinir kendine gelirsin.
Benim maaş kartımda ilk evlendiğim yıllar eşimdeydi ve ben en ufak bir ihtiyacımda sıkıntı çekiyordum çünkü benim eşiminde senin ki gibi eli sıkıydı. Benim bir farkım vardı ama şöyle ki ben paraların nerelere harcandığını biliyordum bana herşeyi anlatırdı. Ama yinede olmuyordu çünkü bazı şeyleri bilmiyordu mesela amcamın kızı evlenecek bir hediye yapılması gerek anlatamıyordum anlamıyordu çok kavgalarımız oluyordu kızım oldu ihtiyaçları bitmiyor adam desen cimri para harcamayı sevmez kızıma başkası bakıyor 1-2 kıyafetle olmuyor kıyafet lazım söylüyorum adama "var işte iki tane idare etsin ne gerek var büyüyor ha bire" derdi. Ben desen hiç para sıkıntısı çekmeden büyümüş bir insan olarak kılık- kıyafet konusunda resmen perişandım. 1,2,3 yıl derken bende vitesler attıııııııııııııııııııııııııııııııı kıyametin alasını kopardım çünkü benim sinirler bitmişti artık resmen tükenmiştim dengesiz, depresif agresif bir kadın olmuştum o hışımla ağzıma geleni saydım ve kartımı aldım elinden,,,
Kartımı aldım almaya da bittimi yooo nerdeeee bu sefer ben stresden sıkıntıdan psikolojik tedavi görmeye başladım bu seferde bana paramı boş yere dr lara harcadığım konusunda ileri geri konuşmaya başladı, parayı boş yere kıyafetlere harcadığım konusunda baskılar yapmaya başladı off daha sayamayacağım şeylere maruz kaldım ve benn bir akşam sinirimin tepemde tavan yaptırdığı bir akşam bütün eşyalarını bir valize tıktım ve onu evden kovdum resmen kapıya attım. 1 hafta sonra anne ve babası getirdi geri ben bütün herşeyi açık açık söyledim şartlarımıda söyledim konuştuk anlaştık (güya anlaştık) 14 sene oldu zaman zaman gene saçmalamaya kalkar bende onun ağzının payını veririm maalesef düzelmiyor güzelim maalesef huylu huyundan vazgeçmiyor çünkü pinti her zaman pintidir. Benim eşimde ailemi sevmez sanır ki ben onlara para veririm cocuklarımla kendi ihtiyacım bittide ailem kaldı töbe yarabbim yaa ha kıymet bilirlermi sen onlara maaş kartını verince yooo canını versen alır canına da ederler boşver güzelim al kartını sana problem çıkartırsada yürrüüüü anca gidersin havasını çal bak ne güzel akıllanıyorlar.
anlatırken bile sinirlerim tavan yaptı daha yazamayacağım sen sen ol benim gibi yıpratma kendini daha çok gençsin...kal sağlıcakla...