Maa kart einde olan ve sorun yaayanlar ltfen yardm edin

hanımlar bence mesele maaş kartının kimde durduğu değil nasıl harcandığıdır .Benim maaş kartım iki senedir eşimde o her kartın sende kalsın dediğinde ben istemedim çünkü eşim her bankadan para çektiğinde makbuzunu bana getirir, bir ajandası var alınan verilen hep orada fişleriyle yazılıdır genelde paranın nasıl kullanılacağına ben karar veririm o sadece bankamatikten alır ve ödemeleri yapar böylelikle paranın nasıl harcandığını daha iyi görür ve sorumluluk alır. Güvenmiyorsanız eşlerinize kartı vermeyin ama her erkekte bir olacak değil ve maaş kartının eşinde durması bence aptallık sayılmaz.

niye sizleer kadar güçlü değilim kendime olan güvenimide kaybettim. bu değildi hayallerim

İşte hatan bu.
Kendini güçsüz olduğuna inandırmışsın. Eşin de bundan yararlanıyor.
Bu düşünceyi kafandan at. Tabii ki de çok güçlüsün. Bunu ona da göstereceksin ve asla ezmesine fırsat vermeyeceksin. Gerekirse duygularına kapılmadan mantığını çalıştırıp öyle insana yol vereceksin:oklava:
Ben bunca yıl okuyup mesleğimi elime alacağım paramı ona teslim edeceğim.
Yok öyle yağma:olmaz:

ah be canım niye okudun onca yıl elin oğlu yesin diyemi.hadi ben çalışmıyorum onun elindeyim ama sizin gibiler yapmasın bari.kölesi olmayın onların lütfen

1 yıllık evliyiz maaş kartım eşimde.ayda bir harçlık tarzı bir para geçer elime. paranın ne olduğuna dair fikrim yok. eşşek gibi çalışyorum ama resmen kendi paramın dilencisi oldum. aileme en zor anında yardım edemedim. alacağım herşeye karışır. yine aileme para konusunda yardım etmem gerekiyor ama edemiyorum. ailemin yüzüne bakamıyorum utanıyorum onlara yardım edemediğim için. ne zor şartlarda okuttular ama eşim kartımı elimden alsın diye okutmuşlar. kafayı yemek üzereyim. boşanmayı evden kaçıp gitmeyi bile düşünür oldum. eşimle konuşammıyorum çünkü laftan anlamaz.zaten çok paracı yani eli sıkı biri. fikirlerinize ihtiyacım var.....:a015:

canım para senin paran eşin adam öldüren boğaz kesen bir caniye bile benzese ben isterim o para benim...ama istemesinide bileceksin...eşinin eli sıkıysa ve sen kocana ver kartımı aileme bişeyler alamadım para veremedim hiç dersen tabi vermez...iş yerinden istiyorlar yada bankadan bir sorun varmış de..şifreni değiştir gizli bi şekilde yada söyle sana maaşını elden versinler karta havale yapmasınlar..konuş kocanla..korkarak bir evlilik sürdürenlere çok kızarım ben..o senin kocan sen onun kölesi hizmetçisi değilsin o sana bakmak zorunda..çok ihtiyacınız oluyorsa maaşınıza bunun miktarına ancak sen karar verirsin bu kadar erkeğe taviz verilmez dellendim şimdi yaa...ne bu cesaretsizlik babnın evinde babandan bu kadar çekinmiyordursun belki para senin kart senin isteyecksin çatır çatır verecek anlamazsa dediğim gibi elden al maaşını iş yerine bildir yada kartı nerden aldıysan orayla görüş bi süreliğine iptal etsinler..bişeyler yap yani tamam kocacığım ben çalışayım sen yeme deme...:kızgın: aayyy sanki kocalar evde başımıza azrail bide evden kaçacaktım diyorsun o daha mı? iyi...pess yaniii

Son derece vicdansız bir eşiniz var..
Size yaptıklarından bahsetmişsiniz de
Çok yazık..
Kendinizi kullandırmayın daha fazla..okumuş ve iş sahibi bir kadınsınız
Artık bunu kendinize yapmayın
Size değer vermeyen bir insanın hala yanında bulunarak onu daha fazla ödüllendirmeyin
İnanın düşündüğünüz kadar zor değil
Ben yaptım;
Bunu siz de yapabilirsiniz

gerçekten eşinizin yaptığı çok ayıp ya ben sözlümde şimdiden konuşuyorum senin maaş kartını ben alıcam sen para harcamayı bilmiyorsun eline harçlık vericem diyorum ama galiba ondan da vazgeçtim herkes ne kadar harcaması gerektiğini bilsin herkesin alın teri bu ya ne demek eşin olsun kim olursa olsun öyle bir hakka sahip değil.

Eğer ki eşin senin maaşınla geleceğinize dair birikimler yapıyorsa kartın onda ya da sizde olmasında hiçbir sorun yok bence. Bu söylediğim gibi bir durum varsa maaşınızı ortak hesabınıza yatırın, ekdersi de kendinize alın ailenize az da olsa her ay yardımcı olursunuz.
Yok eğer maaşın nereye gittiğini bile bilmiyorsanız sorun eşinizde değil sizde. Siz sorgulayacaksınız her ayın 15'inde. Bu ay nereye ne kadar vereceğiz ne kadar yatırım yapacağz diye soracaksınız.Ortak hesabınızı da arada bir kontrol edeceksiniz.
Siz kendi kendinize eziyet ediyorsunuz.
Herzaman değil ama arada bir sopayı da çıkaracaksınız ki eşiniz size bunları yapamasın.
Kaldı ki siz hayat arkadaşınız. Önce kendinizi toplayın ki sıra eşinize gelsin...

Bebeğiniz için çok geçmiş olsun.Evliliğinizi rayına oturtmadan sakın tekrar çocuk düşünmeyin.

evet tüm söylediklerinizde haklısınız sonuna kadar. bugün akşam konuşacağım tartışmadan ama anlamazsa ki muhtemelen öyle olacak o zaman sonu boşanmayamı gider günlerce küslüğemi bilemem. ama başlamam lazım bir yerinden düzeltmeye. sonu ne olursa olsun. bebek konusuna gelince zaten bebek düşünmüyorum bu sorunlarla onuda boğamam.herşey için sağolun...

Bankayı arayıp kartım kayboldu deyip iptal ettireceksin ve sana yenisini göndermelerini sağlayacaksın. Yenisi gelene kadar hesap cüzdanınla bankaya gidip paranı kendin çekeceksin. O eşin olacak adama açıklama bile yapmak zorunda değilsin.. ışin var , ailen var. Anan baban seni böyle birinin psikolojik tacizine uğra diye doğrumadı sanırım :kahve:

yaptığım en büyük aptallık. neye güvendim tekrar geri geldim anlamıyorum. salak gibi hissediyorum kendimi. her seferinde duygularıma yenik düşüyorum. o zamanda öyle oldu. o kadar çok kızmıştımki o zaman sonra yine onunla gelerek yelkenleri suya indirdim. hep bu hatayı yapıyorum. AMA ARTIK ACI ÇEKMEK İSTEMİYORUM.... bu arada OKYPETE artık karnımda bebeğimde yok öldü 8 haftalıkken enfeksiyondan

herşeyde bir hayır vardır işte.. lütfen ama lütfen şu durumda hamile kalmayın.. o çocuğun nasıl bir ortamda dunyaya geleceğini düşünün.. ilk adımınız korunmak olsun..

ikinci adımınız da, bekra karı boşamak kolaydır biliyorum ama evliliğinizi gözden geçirin.. kart mesele değil iptal ettirin yeni hesap açın eşinize de artık elden maaş alacam deyın.. bakalım parayı da elinizden alıyor mu .. onu da alır ise zaten neden çalışıyosun ki? senden alıp kendi ailesine göndermediği ne malum? her iki tarafın da ailesine yardım etme hakkı olmalı bence..

hazır çocuk da yokken yol yakınken...

Daha 1 yıllık evlisin ve senin gerçekleri görmen, kimseye güvenmemeyi öğrenmen, hayatta sana senden başka kimseden fayda gelmeyeceğini anlaman, ekonomik özgürlüğünün kıymetini ve 3 kuruş bir kenarda paran olması gerektiğini bilmen için zamana ihtiyacın var ama sen o zamanlardan geçmeden ve yıpranmadan ben sana kendimi anlatayım belki biraz silkinir kendine gelirsin.

Benim maaş kartımda ilk evlendiğim yıllar eşimdeydi ve ben en ufak bir ihtiyacımda sıkıntı çekiyordum çünkü benim eşiminde senin ki gibi eli sıkıydı. Benim bir farkım vardı ama şöyle ki ben paraların nerelere harcandığını biliyordum bana herşeyi anlatırdı. Ama yinede olmuyordu çünkü bazı şeyleri bilmiyordu mesela amcamın kızı evlenecek bir hediye yapılması gerek anlatamıyordum anlamıyordu çok kavgalarımız oluyordu kızım oldu ihtiyaçları bitmiyor adam desen cimri para harcamayı sevmez kızıma başkası bakıyor 1-2 kıyafetle olmuyor kıyafet lazım söylüyorum adama "var işte iki tane idare etsin ne gerek var büyüyor ha bire" derdi. Ben desen hiç para sıkıntısı çekmeden büyümüş bir insan olarak kılık- kıyafet konusunda resmen perişandım. 1,2,3 yıl derken bende vitesler attıııııııııııııııııııııııııııııııı kıyametin alasını kopardım çünkü benim sinirler bitmişti artık resmen tükenmiştim dengesiz, depresif agresif bir kadın olmuştum o hışımla ağzıma geleni saydım ve kartımı aldım elinden,,,

Kartımı aldım almaya da bittimi yooo nerdeeee bu sefer ben stresden sıkıntıdan psikolojik tedavi görmeye başladım bu seferde bana paramı boş yere dr lara harcadığım konusunda ileri geri konuşmaya başladı, parayı boş yere kıyafetlere harcadığım konusunda baskılar yapmaya başladı off daha sayamayacağım şeylere maruz kaldım ve benn bir akşam sinirimin tepemde tavan yaptırdığı bir akşam bütün eşyalarını bir valize tıktım ve onu evden kovdum resmen kapıya attım. 1 hafta sonra anne ve babası getirdi geri ben bütün herşeyi açık açık söyledim şartlarımıda söyledim konuştuk anlaştık (güya anlaştık) 14 sene oldu zaman zaman gene saçmalamaya kalkar bende onun ağzının payını veririm maalesef düzelmiyor güzelim maalesef huylu huyundan vazgeçmiyor çünkü pinti her zaman pintidir. Benim eşimde ailemi sevmez sanır ki ben onlara para veririm cocuklarımla kendi ihtiyacım bittide ailem kaldı töbe yarabbim yaa ha kıymet bilirlermi sen onlara maaş kartını verince yooo canını versen alır canına da ederler boşver güzelim al kartını sana problem çıkartırsada yürrüüüü anca gidersin havasını çal bak ne güzel akıllanıyorlar.

anlatırken bile sinirlerim tavan yaptı daha yazamayacağım sen sen ol benim gibi yıpratma kendini daha çok gençsin...kal sağlıcakla...

arkadaşım al kartını verme....
bizde eşimle anlaşma yaptık ama
herşey bende mesala benim maaşım birikim.. hesabıma yatar ve o paraya dokunmayız..
o maaşıyla eve bakar ve ikimizinde aylık harçlıkları vardır. borçlarımızı öderiz elimize yine para kalırsa yine benim hesabıma yatar ve kartım bendedir. eşim şifresini bile bilmez... netten bakarken nekadarımız olduğun görür o kadar... ben eğer onun hesabında birikseydi kabul etmezdim.... hiç bir zaman güvensizlik yaşamadım ama onda kalsa kendimi kötü hissederdim.. maaşımı alıyor gibi kendimi kötü hissederdim...
ve seninki alıyor nasıl hissettiğini tam olmasada anlıyorum
kendine yapma bunu...
ben olsam sinirlenir işten bile çıkardım ben aramı yiyemiyorsam benim paramı kimse yiyemez der ve çalışmazdım hodri meydan der tehdit bile ederdim...

ayyy çok sinirlendim
ne mecburiyetin var seninde çekiyorsun....

İlk zamanlar bende böyle bir hataya düşmüştüm.
Hemen kartını geri alıyorsun eğer vermezse kayboldu deyip yenisi çıkarttır.
Sen kazanıyorsun kimseye hesap vermek zorunda değilsin.

Maaş kartınızı alacaksınız olay bitecek. Siz bir ay boyunca çalışın karşılığında harçlık alın. Ohhhh ne ala memleket.
Lütfen bayanlar maaş kartınızı vermeyin. Tabiki hayat müşterek ama kartınız sizde kalsın evin geçimine tabiki yardım edin ama paranızı komple eşinizin eline vermeyin.
Katilmamak elde degil.

bankayı ara kartım çalındı de,hemen iptal olur...sana yenisini verirler...onu sakın eşine verme
Esinden maas kartini iste, vermesse yapilacak en dogrusu budur.

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına ama artık güçlü olma zamanın gelmişde geçiyor sanırım. Zuzum arkadaşımında dediği gibi kesinlikle çocuk düşünme ve evliliğini gözden geçir.Eşinle de bir şekilde konuşmalısın evliliğinizi. Kart olayına gelince ne münasebet canım hangi devirde yaşıyoruz. Evin ihtiyaçlarının birlikte karşılanması gerekiyorsa herkes maaşını çeker ve belirli miktar birlikte giderlere ayrılır birçok insan bu şekilde yapıyor zaten. Umarım kendini daha çok yıpratmadan bir çıkış yolu bulacaksındır.

Yani bu soruyu bize somaktaki amacın nedir?Nasıl bir cevap bekliyorsun kaderin böyleymiş kardeş napalım dememizi mi?Kartını al eşine resti çek ve sana saygı duymasını talep et denilecek burda ki öyle de olmuş. Hatta ben olsam benim kartım sende duracaksa seninki de bende dursun derdim. Yani sorduğun sorunun cevabını bilmene rağmen neden bu kadar insana bu soruyu soruyorsun?Niye kendini o adama ezdiriyorsun? Evliliğinden memnun değilsen neden çocuk yapıyorsun? Bu soruların cevaplarını bize değil kendine sor. Cahil mezrada yaşayan bir insan değilsin eğitim görmüşsün.

terbiyesiz bir eşin var..sende al kartı gizlice kır...oda düşürdüm sanacak..sonra yeni çıkarttır..onuda verme..sen kaybedıyorsun bende dursun de..adama bak ya...

herkes çok mantıklı yazmış benim akrabamında kartını aldı eşi sonra bu piskolojik bunalıma girdi en son ruh hastaneye düştü oradada adam hanımına düzgün bakmadı

annesi geldi daha iyi bir doktor bulup kadın iyileştirdi ama bu arada adam kadını boşadı.
para uğruna çocuk dahi yapmadı kendisine araba aldı kadından biriktirdiği parayla

tabi boşanma esnasında kadına düşen eşya, arabayı ise o aldı .
ne kadar acı bir

son
senağlama

Back
X