Maa kart einde olan ve sorun yaayanlar ltfen yardm edin

benimkide istedi ilk başta ama vermedim.. vermemde.. ne olursa olsun isterse gözünün içi olsun erkek işte..

11 yıllık evliyim aynı sorun bizde de oldu. çok uğraştım çok tartıştım ama nafile. hala hesap onda. ama nereye ne kadar harcadığının hesabını yapar ay başında ne kadar elde kalıyor bilirim. ama en ufacık bir ihtiyacımda bile dil dokmek çok feci. o da neymiş bu da neymiş ne gerek var felan laflar. zamanında çok uğraştım hatta evliliğimizin ilk yıllarıydı. çok kafam bozulduğunda cüzdanından kartı alıp kırmıştım gözünün önünde ama sonrasında çok feci kavga çıkmıştı. o zaman yaşadığımız şehirde yalnızdım yeni evlenmiş ve şehre yeni taşınmıştım. gidecek yerim yoktu yani. diyeceğim o ki başında neyse sonrasında da aynı. hala bir ihtiyacım olduğunda dil dökerim. 1-2 hafta öncesinden. paranı rahat harcamak için eşinden boşan demiyorum ama iyi tart eksilerini artılarını. sadece maaş mevzusu olmasın boşanmak için.

kendisi ile konuşup kartınızı geri alın zaafınız var demekki eşinize...yada bankayı arayıp iptal ettirin yeni kartı iş yerinize göndertin eşiniz sorarsa maaşımı artık ben almak istiyorum dersiniz..laf ederse boşanın zaten evliliginiz çok da umud vaad etmiyor..

öyle şey olmaz...
söke söke alıcaksın tabii.niye veriyorsunuz ki baştan ...
ek kart olayı da mı eşinizin aklına gelmiyor...
alın kartınızı,olmaz öyle şey ...

bir öneri bankaya git kartımı kaybettim de yeni kart çıkarttır o kartıda iptale ettir eşindekini yani

2.5 yıllık evliyim ne eşimin kartını aldım nede o benimkini istedi herkesin kartı kendinde duru evet paramız ortak ama herkes kartı kendinde durur birşey aldıysak heber veririz brbirimizre
çok üzücü bir durum öyle bir eşim olsaydı napardım blemiyorum ne babam nede eşim aldı şimdiye dek maaş kartımı şükür llah yardımcınız olsun ama mücadele edin boyun eğmeyin siz köle değilsiniz

11 yıllık evliyim aynı sorun bizde de oldu. çok uğraştım çok tartıştım ama nafile. hala hesap onda. ama nereye ne kadar harcadığının hesabını yapar ay başında ne kadar elde kalıyor bilirim. ama en ufacık bir ihtiyacımda bile dil dokmek çok feci. o da neymiş bu da neymiş ne gerek var felan laflar. zamanında çok uğraştım hatta evliliğimizin ilk yıllarıydı. çok kafam bozulduğunda cüzdanından kartı alıp kırmıştım gözünün önünde ama sonrasında çok feci kavga çıkmıştı. o zaman yaşadığımız şehirde yalnızdım yeni evlenmiş ve şehre yeni taşınmıştım. gidecek yerim yoktu yani. diyeceğim o ki başında neyse sonrasında da aynı. hala bir ihtiyacım olduğunda dil dökerim. 1-2 hafta öncesinden. paranı rahat harcamak için eşinden boşan demiyorum ama iyi tart eksilerini artılarını. sadece maaş mevzusu olmasın boşanmak için.

yani çok üzücü bir durum ne dil dökmesi yani şükür öyle bir durum yaşamadım yani kendi hakkını insan nasıl dil dökerek alır yani nasıl üzüldüm anlatamam arkadaşlar allah yardımcınız olsun

1 yıllık evliyiz maaş kartım eşimde.ayda bir harçlık tarzı bir para geçer elime. paranın ne olduğuna dair fikrim yok. eşşek gibi çalışyorum ama resmen kendi paramın dilencisi oldum. aileme en zor anında yardım edemedim. alacağım herşeye karışır. yine aileme para konusunda yardım etmem gerekiyor ama edemiyorum. ailemin yüzüne bakamıyorum utanıyorum onlara yardım edemediğim için. ne zor şartlarda okuttular ama eşim kartımı elimden alsın diye okutmuşlar. kafayı yemek üzereyim. boşanmayı evden kaçıp gitmeyi bile düşünür oldum. eşimle konuşammıyorum çünkü laftan anlamaz.zaten çok paracı yani eli sıkı biri. fikirlerinize ihtiyacım var.....:a015:

anlıyorum canım.benımde esım bır defa eeger celısırsan maas kartın bende olur demıstı..o gun cıkardım aklımdan calısmayı.

benim maaş kartım da eşimde ama ben maaşımı bilirim. zaten ev kirası taksit para bitiyor. bana sormadan harcama yapmaz. parayı çeker kuruşuna kadar akşam bana verir. ertesi gün bende eşime geri veririm. ödemeleri yapar. eşimin işleri şu ara iy olmadığı için ona destek oluyorum.
ama ne münasebetle senin maaşına el koyuyor. ona sormadan bankadan kartını iptal ettir. yeni kart al. bu senin emeğinin parası kimse elinden alamaz. sakın kendini ezdirme canım.
senin paran için evlenmiş o zaman.

valla allah yardımcınız olsun.2.5 yıllık evlıyı.7 ay falan calıstım.bıraktımısımı.calısırken maasımı alırdım esıme derdım ne yapalım.esımde derdı o paraya ben dokunamam o senın hakkın.ıstedıgını yap.benım maasım ıkımızede yeter derdı.sagolsun cok anlayıslıdır.bende 1 2 fatura oderdım eve katkı olsun dıye.gerısıylede bırıkım yapmaya calıstım.tabı zamanla harcandı o para.ortak evımıze harcadık.ama ben ıstedım dıye.suan 7 aylık hamıleyım.calısmıyorum.sagolsun esım her ıhtıyacımı karsılar.çekınmemde.bırsey ıstersem gozumden anlar ıstedıgımı alıverır.zaten maasını da bana getırır.yaptıgı her harcamadan haberım olur.allaha sukur cok tutumludur.sukurler olsunkı anlayıslı bır esım var.kartı verme olayı tamamen guven meselesıdır bana gore.ama kendını bılen erkek esının maasına tenezzul etmez.ben bunu bılır bunu soylerım....

kendisi ile konuşup kartınızı geri alın zaafınız var demekki eşinize...yada bankayı arayıp iptal ettirin yeni kartı iş yerinize göndertin eşiniz sorarsa maaşımı artık ben almak istiyorum dersiniz..laf ederse boşanın zaten evliliginiz çok da umud vaad etmiyor..

katılıyorum! Bencede kartı iptal ettirmen en mantıklısı görsün bakalım kim daha akıllı...

Kim veriyor erkeklere bayanların hayatları hakkında söz hakkını çook merak eidyorumm..:olmaz:
"Çalışırsan paran benim.."
"Maaş kartın sen de de duramaz.".
"Çalışamazsın.."
"yok onu alamazsın..."
"Yok senin paran ben de durmalı, ben geçindirmeliyim seni..".

Onlarda bizler gibi Allahın kulları, neden ağızlarından her çıkan emir adlediliyor ,sorgulanamıyor...Allah kimseyi karşılaştırmasın :kızgın:

ben vermem sahsen benim kartım bende olucak sonucta evin giderlerini alanda kadın erkek niye alır anlamıyorum

evlilikte çoğu çift arasında problem oluyor böyle şeyler, erkek egemen olmak istiyor. evlenmeden önce mutlaka konuşulup anlaşılmalı ama insan tahmin edemiyor tabi .. bi kültür bi saygı en çok da güven meselesi.. evlilik sorumluluk demek herşeye ortak karar vermek demek paranın ne olduğundan bile haberim yok demişsiniz çok üzücü siz de güzel güzel konuşun anlamıyorsa ucunda kavga da olsa tavrınızı koyun yaptığının yanlış olduğunu sana saygısızlık olduğunu anlamalı..

Bazen para çekmem gerekip dışarı çıkamadığım zamanlar kartı veririm eşime
Sen çek derim ama o hep makbuzlar birlikte kartı ve parayı hemen getirir
Üstelik kendi birikimini de bana verir ki sende dursun ben üstümde taşımayayım der
Benim eşim sizinkilerin aksine maddi konularda beni yetkilendirdi. Evlenirken benim hesap kitap yapmalarım sayesinde daha az zorlandık
Aslında bende bundan şikayetçiyim paylaşmayı tercih ederdim
O kazandığını bana getiriyor sen ayarla diyor
Zor bela ortak sorumluluğa ikna ettim

Bazen para çekmem gerekip dışarı çıkamadığım zamanlar kartı veririm eşime
Sen çek derim ama o hep makbuzlar birlikte kartı ve parayı hemen getirir
Üstelik kendi birikimini de bana verir ki sende dursun ben üstümde taşımayayım der
Benim eşim sizinkilerin aksine maddi konularda beni yetkilendirdi. Evlenirken benim hesap kitap yapmalarım sayesinde daha az zorlandık
Aslında bende bundan şikayetçiyim paylaşmayı tercih ederdim
O kazandığını bana getiriyor sen ayarla diyor
Zor bela ortak sorumluluğa ikna ettim

canım bende aynı senın gıbıyım.esımde getırır bana verır.senın hesabın daha kuvvetlı der.ama beraber harcarız.olsun yetkının bızde olması daha ıyı oluyor.ben cok memnunum bu durumdan.hos zaten esım de oyle tutumlu kı bosa harcamaz.

askitom_85 aslında biz şanslı kadınlarız ama
Eşimin sağlık sorunlarını biliyorsun
ıkimizinde bekarken açtığımız yatırım hesapları var birleştirmedik öyle devam ediyor
Ben git hesabına yatır yada ortak hesap açalım oraya yatıralım dedikçe yok sen kendi hesabına yatır
Bana bişey olursa zor durumda kalma diyor benim içim acıyor

cnmmm ne kadar dusuncelı.benımesımde oyle sagolsun.dun yemege goturdu.çiçek aldı.canım elma sekerı cektı almaya unutmusuz,aksam o unutmamıs aldı getırdı.o kadar mutlu oldumki.hemde mısafırımızın yanında getırdı.evde misafir vardı da.kısı sayısına gore alıp gelmıs.hayatımda yedıgım en guzel elma sekerıydı.bebısımıze bısıyler aldık.daha yenı basladık almaya.cok guzel bı gundu...cnnnm bende cıcek 06 ya sordum nerde bu sahrud kız dıye.kayınvalde ve eltımızden ıncıler konulu topıcte....sagol cnm...

Canım benim okudum da gerçekten kötü bir durum. Yani harçlık ne demek artık çocuk değilsiniz..Annem hep der ki "Siz gençsiniz, şimdi canınız çektiğini yapamazsanız yaşlanınca pişman olursunuz." İnsan beğendiği bir kıyafeti, bir arkadaşına doğumgünü hediyesi alamadıktan sonra niçin para kazanmak için o kadar alın teri döker ki?
Ben yeni kart al diyen arkadaşlara katılıyorum.Yeni kartınız bankaya gelir, mesai saatleri içinde kimliğinizle gider alırsınız.
Hem eli sıkı demişsiniz acaba o kadar parayla ne yapıyor? Allah muhafaza insanın aklına neler geliyor. Bence söylemekten çekinmeyin. Her gün bu sıkıntıyla, bu acabalarla yaşamaktansa bir kere sıkılırsınız olur biter.
Bence çok geç olmadan konuşup halledin bu konuyu. Her geçen gün daha da zor olacak konuşmak.
Bebeğiniz için de çok üzüldüm. Allah aynı acıyı bir daha yaşatmasın. :sinifsinif:

Benim eşim öğretmen,çevremde maaş kartı eşinde olan okadar çok bayan öğretmen var ki.

kadın gidiyor okulda çalışıyor,geliyor evde çalışıyor maaş zamanı gelince kocası gidip çekiyor.

hatta bir arkadaş 8 yıllık öğretmen daha hiç kendi maaşımı doğru,dürüst çekemedim demişti.

üstelik bu eşinin maaşını kendi maaşı gibi gören beyler kendi ailesine para gönderiyor_

eşinin ailesine gelince tam tersi söz konusu.şahsen ben olsam asla kabul etmem.

tamam hayat müşterek ama buda tamamen bencillik....

Öyle kafadan atıp tutmak ne kadar kolay geliyor insanlara birsürü kişi yazmış al elinden çek restini demiş. Ama şöyle düşünmek lazım bir yerde.
ıpler baştan tek tek adamın eline verilmiş.
Hep kadından yöne ezilme eziklik söz konusu. (adam tarafından)
Adam ne istediyse yapılmış maaş kartına el konulmuş ses çıkaran olmamış.
Şimdi birden be adam ver maaş kartımı diyince verecek mi?
Tabiki kadını susturacak ve vermeyecek. Başka çözümü olmalı bunun. Anladığım kadarıyla oturup adam gibi konuştuğunuzda da anlayacak bir yapıda değil.
Bilmiyorum Allah kolaylık versin.

Back
X