Maalesef unutamıyorum

Hayallerdeyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2021
1.548
617
73
34
Kızlar ben eşimden ayrılmıştım biliyorsunuz burda arkadaşlarımla geziyorum konuşuyorum, spora gidiyorum. Küçük bir ilçede görev yapıyorum ramazandan sonra halk eğitimde kurslara gidicem. Ama eski eş geliyor aklıma, özellikle güzel günlerimiz. Sonra kendime yaşadığım o kötü günleri aklıma getiriyorum ama olmuyor. Nasıl unutucam nasıl bir daha birisini severim. Şans verecek olsam hangi hatasına vereyim diyorum uğraşmıyor o zaten. Bu düşünceler nasıl geçecek, hep kendimi suçlu yorum. Psikoterapiye ailemin yanına gidince devam edicem ama biliyorum yanlış bu düşüncelerim. Ama ne yaparsam yapayım geçemeyecek bu his sanki

Sürekli ayrılma aşamasındayken sen olayları büyüttün, hiç bir şey yoktu sen büyüttün sen şunu bunu yapmadın dediği için takıyorum galiba

Pff madem ayrıldınız, bir karar verdiniz o kararınıza sahip çıkın. Ya da olaylar bu raddeye gelmeden aksiyon alacaktınız. Bi öyle bi böyle insanlardan hiç hoşlanmıyorum ya. Kimsenin de hoslanacagini düşünmem, eski eşinizin de. Bakın adamın barışma vs gibi bir çabası yokmuş zaten

ayrılalı ne kadar oldu ki ? sizi suçlayacak tabiki kimse ben suçluyum demez. unutursunuz ya ne güzel sosyal çevrenizde var yaşayın hayatınızı.

Sürekli ayrılma aşamasındayken sen olayları büyüttün, hiç bir şey yoktu sen büyüttün sen şunu bunu yapmadın dediği için takıyorum galiba
manipule etmeye çalışıyor işte neden kendinizi suçluyorsunuz ki? tam olarak sebebi neydi ayrılmanızın?

Burda sadece paylaşım yapıyorum niye yargılıyorsunuz

Aklında iyi anılarınız geldiği an yaptığı hödüklükleri kabalıkları söylediği kötü sözleri düşünün, geçer

Olmuşla ölmüşe çare yok, şarkıda da dediği gibi ‘daha iyisi gelene kadar…’

Karşınıza karşılıklı hoşlandığınız biri çıkar o zaman hatırlamazsın bile.

Duygusal boşluktan böyle dalgalanma yaşıyorsun. Yoksa sen de biliyorsun iyi olsanız mahkemelere gidip ayrılmazdınız.

Ben de boşandım canım, çok çok zor bir şey.Benim de aklıma sürekli güzel anılar geliyor çünkü biz birbirimizi çok seviyorduk.Ancak ben özgürlüğü kısıtlanmış biriydim.Zaten bir gün çok detaylıca buraya ben de eski eş ile olan hikayemi yazacağım.Belki birilerine faydam olur.
Benim resmi olarak boşanalı 1 buçuk ay oldu, babamlara geleli 6 ay.
Hala üzülüyorum zaman zaman.Ama o kadar doğru bir karar vermişim ki.O adamla asla ömür geçmez.
Aşırı geçimsiz ve kimsenin sevmediği anlaşamadığı biri
Boşandıktan sonra insanın arkasından çok şey söylerler.Bunlar canını çok acıtabilir.Duymamaya çalış.Veya dinleme kimseden.Kendin için bir karar vermişsin arkasında dur.Önüne bak.O da hayatına bir şekilde devam edecek mecburen.
İlk zamanlar insan zorlanıyor ama gerçekten hepsi geçecek merak etme.Bu süreçte biraz sabırlı olmak gerekiyor yoksa insan pişman olacağı şeyler yapabilir.

Beni anladığınız için teşekkür ederim her şeyi insan düşünüyor ve takıyor malesef.

Yas üzerine okuduğum bir kitapta ölüm dışında insanda yas duygusunun ortaya çıkmasına en sıklıkla neden olan yaşam olayının boşanma olduğu yazıyordu.
Boşanma ile birlikte gelen yaşanmışlıklar, geleceğe dair umutlar, acabalar, başarısızlık hissi vb. insanda yoğun yas duygularının ortaya çıkmasını tetikliyormuş.
Üstelik sen olayları büyüttün, hiçbir şey yoktu sen büyüttün, sen şunu bunu yapmadın diyen yani manipulatif biri ile evliymişsiniz.
Bence öncelikle yas sürecinde olduğunuzu kabul edin. Bu süreçte kendinizi sorgulamanız normal.
Ancak iyi anılar aklınıza geldiğinde kötü anıları da düşünmeye çalışın.
Neden boşanma kararı aldığınızı tekrarlayın kendinize.
Kolay bir karar vermediniz ancak bunu devam etmek artık mümkün olmadığı için yaptınız.
Kendinize zaman tanıyın, ancak lütfen tekrar denemeyi düşünmeyin.
Önce kendinize değer verin ki hayatınızda size değer verecek insanlar biriksin.

benımde sevgılım vardı cok kısıtlayıcıydı. ayrıldık bır sene olacak kötü seyler yasanmasına rağmen bende üzülüyorum ve özlüyorum bazen.

Keşke nişanlıyken belli etseydi erken ayrılsaydım. Psikaytariye gidip ilaç da kullanmayı düşünüyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…