- 8 Kasım 2021
- 271
- 270
- 23
- 28
- Konu Sahibi Ay sende gizli
-
Avukatım var evet ama borc benim adıma nasıl 3. Şahıs anlamadımben avukatım sizi eşinizin dosyalarına üçüncü sahış olarak ekledikleri için sizde sgk gözüktügünüz için alacaklı vekilleri yada alacaklılar size maaş haczi göndebilir bunun için avukatınız var ise yada şirketin avukatı var ise ondan maaş haczine cevap başlığı altında talep yazmasını rica edin bu şekilde maaşınızdan kesinti yapamazlar yoksa gönderilen maaş hacizlerine cevap vermez ise şirketiniz onlarıda borçlu olarak dosyanıza ekleyebilirler.
Açıkçası fesatlıktan ziyade belki güzel bir ilişkinin arefesindeydi ve o nedenle karşıdaki insanın onu yanlış tanımasından korktu diye düşündüm 2. Planda çünkü neden o kadar korktugunu anlamadım. Ki bu da kötü bi şey değil ki bir çok insan iş yerinde birileri ile tanışıp konuşuyor sevgili oluyor ve ya evleniyor.Ay yok bu kadarı da fesatlık.
Bu kadar kötü düşünmek yormuyor mu sizi?
Kadın demek istemiş ki acaba patronum hakkımda kötü düşünür mü, herkese borç taktığımı falan mı düşünür demek istemiş.
Umarım korktuğunuz gibi bir şey olmaz ama siz konuşurken lütfen çok ezilerek sanki karşıdakinden minnet beklermiş gibi konuşmayın. Gerektiği kadar kısa net açık konuşun.Kurumsallaşmaya çalışan bi yer evet ama ben yanlızım tek başıma çalışıyorum sadece borcumu dert edip işten çıkarmasınlar iatiyorum severek yapıyorum mutluyum burda onlarda memnun sanırım ki kaç aydır çalışıyorum bu sebebten işten çıkarılmak istemiyorum sigortam devam etsin yeter demiştim zaten ben kendisine
Ayy inanın ağlamak istiyorum tek başıma mücadele etmeye çalışıyorum düzgün bi hayat kurmaya çalışıyorum 30 yaşında sonumu düşündüpümden kimsem yok diye sigortam olsun diyorumSenin borcun patronu hiç ilgilendirmez. Onu ilgilendiren bir durum yok ki ortada, onu uğraştıracak bir durum da yok. Siz işinizi iyi yaptığınız sürece maaş haczi üzerinden kimse sizi işten filan çıkarmaz.
Hiç üzülmeyin kafanıza takmayın. Yine müsait bir zamanda söylersiniz, bu borçlar eski eşimin maalesef diye.
Maaşınızın tamamını alamazlar zaten, kısım kısım kesinti olur taksit gibi. Yeni gelen borcun avukatını da arayın lütfen, bunda çekinecek birşey yok, muhtemelen sizden tamamını isteyecekler, baskı kuracaklar, eve haciz gelir, borç 2ye 3e katlar vs diye korkutacaklar. Endişe etmeyin, en fazla maaşınızdan kesilmesini beklerler, anlaşma yoluna gidilirse kabul ederlerse siz kendiniz havale eft vs yoluyla verirsiniz zaten.
Herkesin hepimizin başında.
Öyle mi dersiniz Allah razı olsunUmarım korktuğunuz gibi bir şey olmaz ama siz konuşurken lütfen çok ezilerek sanki karşıdakinden minnet beklermiş gibi konuşmayın. Gerektiği kadar kısa net açık konuşun.
Güzel günleriniz olsun
Güvensizlik düşünürmü acaba oysa herşeyi bana bırakıp koca depoları bırakıp gidiyo acan kapatan hazırlayan benim ama endişeliyim işteAy yok bu kadarı da fesatlık.
Bu kadar kötü düşünmek yormuyor mu sizi?
Kadın demek istemiş ki acaba patronum hakkımda kötü düşünür mü, herkese borç taktığımı falan mı düşünür demek istemiş.
Oluşmaz, çok rahatsızsanız borçlarınızın kendinize ait olmadığını eski eşinize ait olduğunu söyleyebilirsiniz. İnsanlık hali herkesin başına gelebilir.Güvensizlik düşünürmü acaba oysa herşeyi bana bırakıp koca depoları bırakıp gidiyo acan kapatan hazırlayan benim ama endişeliyim işte
Ne söyleyim nasıl anlatayım işsiz kalmaktan korkuyorum demek istedimOzel sektörü bilmem ama kamuda maaşınızı yaparken keser kurum mutemedi. Onun dışında pek kimseyi ilgilendiren ya da açıklama yapmanızı gerektiren bir konu olmamakla birlikte tam olarak ne sorduğunuz da net değil sanki.
avukatınız varsa kendısı sızı yönlendirir demek istediğim bir borçlu sgk olarak biyerde çalışıyor ise onada maaş haczi gönderildiğinde çalışanı olduğunuz şirket şayet maaş haczine cevap vermez ise karşı taraf 2.kez maaş haczi göndermesi durumunda tekrardan cevap verilmez ise borçlunun çalıştığı şirket icra dosyasına 3.şahış olarak eklenerek taşınır veya taşınmaz mallarının üstüne haciz işlemi uygulayabilirlerAvukatım var evet ama borc benim adıma nasıl 3. Şahıs anlamadım
İşte o yüzden 13₺ lik tv plus paketi bile üzerime almam hxjsjsEvin interneti benim adımaydı çekişmeli olunca inada ödemedi ha bide kart çıkartmıştı ben istememiştim ama sırf huzursuzluk cıkmasın diye onuda ödemedi inadına ödemiyo hiçbişeyi ben ona delillli aldatma davası açtım diye
Bu sebeple atacaklarını sanmıyorum siz işinizi yaptıktan sonra4 ay oldu 5 ay olacak maaşım hesabıma yatıyor evet kesilsin sorun değil yeterki işsiz kalmak istemiyorum
Gecen hafta maaşıma haciz geldi ve ben onu iileme aldırdım verdim kağıdı şirketime ama 10 gün sonra bitane daha geldi bitane varken bitanedaha gelmez diye okumuştum ben yani ilkini verdimavukatınız varsa kendısı sızı yönlendirir demek istediğim bir borçlu sgk olarak biyerde çalışıyor ise onada maaş haczi gönderildiğinde çalışanı olduğunuz şirket şayet maaş haczine cevap vermez ise karşı taraf 2.kez maaş haczi göndermesi durumunda tekrardan cevap verilmez ise borçlunun çalıştığı şirket icra dosyasına 3.şahış olarak eklenerek taşınır veya taşınmaz mallarının üstüne haciz işlemi uygulayabilirler
Muhasebeci çokmu uğraşıyorArkadaşlar bilmeyenler için açıklayım, işvereni ilgilendiren kısmı şu, maaşa haciz gelince bu yazı vergi dairesinden şirkete iletilir. Şirketin bordro muhasebe vs birimleri icra ödemesini çalışanın maaşından yapmak için çeşitli bürokratik ve operasyonel işler yapmak zorundadır arka tarafta. Ve icra sayısı çoğaldıkça iş yükleri de artar. O yüzden işveren bu duruma hoş bakmaz, işvereni bu yüzden ilgilendirir.
Hayır ya aşırı değilMuhasebeci çokmu uğraşıyor
Birde zaten maaşımda haciz varken geldiArkadaşlar bilmeyenler için açıklayım, işvereni ilgilendiren kısmı şu, maaşa haciz gelince bu yazı vergi dairesinden şirkete iletilir. Şirketin bordro muhasebe vs birimleri icra ödemesini çalışanın maaşından yapmak için çeşitli bürokratik ve operasyonel işler yapmak zorundadır arka tarafta. Ve icra sayısı çoğaldıkça iş yükleri de artar. O yüzden işveren bu duruma hoş bakmaz, işvereni bu yüzden ilgilendirir.
Avukatı arayıp gelen para için taksit yapmasını söyleyeceğim yaparlarmı acabaBak kardeşim daha önceki konuna da yazdım. Maaş haczine cevap vermeyen iş yerlerini de borçlandırılır. Gidip tebligatta yazan icra dairesi ara. Borçlu olduğunu borcunu ödeyeceğini söyle. Güncel hesap özeti çıkarsınlar ve o çıkan hesap kadarını öde veya git yüz yüze iste ve yap. Eğer ödeme gücün yoksa da maaşından 1/4 oranında kesinti şeklinde bitsin borcun. Bir süre sonra patronunu borçlandırırlar o Zaman işler kötüye gider işte.
Şimdi bütün mesajları okudum da. Maaşıniza birden fazla haciz gelebilir sadece aynı anda çekilmez. E devletten nerede ne kadar borcunuz olduğunu öğrenin. Bir şekilde maaşınızdan kesinti yapılmadan taksitli şekilde ödeyeceğinizi bildirin. Emin olun taksitleri ödediginiz taktirde avukatlar işlem yapmıyor. Geçmiş olsun
Maaşınızdan zaten kesinti yapılıyor ise o dosyaya büyük ihtimalle yapmazlar ama maaşınıza yazmışlar ve kesinti o dosyadan yapılmıyor ise haricen arayıp konuşun.Avukatı arayıp gelen para için taksit yapmasını söyleyeceğim yaparlarmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?