maaş kartım

zaten eşimle mesleğimiz aynı benim kaç para aldığımı virgülüne kadar biliyor aynı yerde çalıştığımızdan bordro asılıyor ya bi köşeye yemin ederim 1 kuruş atamıyorum öyle ince ince hesaplıyor sende şu kadar var gibi cümleler

ne diyeyim şimdi valla o kadar kızıyorum ki çok az bir maaş almıyorlar ama gözleri hep eşlerinin maaşlarında sen al kartı ondan kavga gürültü başka türlü anlamazlar beniminkide anlamadı normal söyleyince en son kavga çıkardım kendi hayatlarını bir türlü garantiye alacak yatırımlar yapıyorlar bizim elde beş kuruş yok.Güven veren insanlar olsalar tamam da güvende yok..Ve görümcenin o lafı acayip canımı sıktı ne demek yaa sen yeme o yesin..Demekki maddi olarak ailesine de desteği var.Hiç olmadı şunu şunu ben ödeyeceğim bunlarıda sen öde de evlilikte para muhabbeti olmaz ama ne yapalım adamlar böyle olunca..

canım benim benimde maaş kartım eşimdeçünkü biz ev aldık eşimin maaşının tamamı krediye kesiliyor benim maaşımla geçiniyoruz.allahıma çok sükür evimizde senin paran benim param konusu asla geçmedi.maaş kartım eşimde ama hiç parasız gezdiğimi hatırlamam.zaten agırlıklı kredi kartı kullanıyorum ve harcamalarımda asla eşim bana karışmaz.sizin eşiniz sizi kullanıyor bence heleki sizin paranızı görümcenize ve kayınvaldeniz için kullanması çok saçma....vallahi bende olsam kıyameti koparırdım.ben sabahtan akşama kadar çalışacagım görümcemle kayınvaldem harcayacak ha asla........bence canım siz evliliğinizi bir gözden geçirin

ben kendi durumumu anlatayım. maaş kartım bende. eşiminki de kendisinde. ne ben ne o para için birşey demiyoruz. eşimin hesabından harcıyoruz. eğer yetişmezse benim hesaptan çekiyoruz. bendeki kartta para birikmiş oluyor. sonuçta ikiside bizim paramız, ayrı gayrımız yok. ayrıca eşim benden para istemek şöyle dursun. yetişmezse bile ben teklif ediyorum. oda ben karı parası yemem diye dalga geçiyor. çok şükür sorun olmadı.

erkeklerin bu aralar huyu değişmiş gibi geldi. sitede okadar çok sorun yaşıyan bayana rastlıyoruz ki. galiba evliliği sorunlu giden ailelerde yaşanıyor. sanki eş ben onun parasını harcıyayımda, bir yere kaçmaya kalkmasın diye düşünüyor. sonuçta para olmadan boşanmada olmuyor.

Mrb kızlar benim sorunum şu;çalışan bir bayanım 2 yıllık evliyim yeni evlendiğim sıralarda maaş kartımı eşime verdim,ama sonra görümcem ve kaynanamla sorunlar oldu ve görümcem bana eşimin yanında sen mal gibi çalış ben yiyorum burda demesi ve eşemin ses çıkartmaması (duymamışmış)sonucu kavga dövüş aldım kartımı ama ne çare artık para yok dememe rağmen ayın 15 geldimi benden para istiyor bende yok diyorum daha bugün sen benim param için evlendin dedim yok parada pulda gözüm dior istifa et dior yani bir dediği ikinciyi tutmuyor.bende size para yedirirken iyi ama yedirmezsem kötüyüm dedim ama laf anlıyormu sanki size sorum şu siz napıorsunuz paranızı ?birde kartımı verdi ayın 15 içindeki parayı kendi hesabına havale edip boş kartı vermeye çalıştı kavga ettim çok moralim bozuk sadece parayım gözlerinde bunu anladım

ne saçmalıktır bu arkadaş,, hayret birşey kocam yesin helal hoş olsun ama görümcede nerden çıkıyorr. hadi yedi birde nankörlük üstüne nankörlük Allahım sen bildiğin gibi yap, canım al kartını müşteri hizmetleirnden internet bankacılığını kapat şifrelerini değiştir. eviniz için yapmanız gereken giderleri beraber yapın maaşlar bellidr zaten ödemeleri ona yaptırr sen verme maaşını birikim benim hesabımda olsun de geç, ne saçmalıktır bu yaa hayret bişi sinirleirm zıpladı. Eşler arasında böyle suistimar olmaz olamazz

az kaldi az
yakinda erkekler ben evde oturayim
sen calis evi gecindir diyecekler ....

kadinin eline bakmaktan utanmayan erkeklerden ne cok var artik
maas kartimi eline falan vermezdim
calisirim elbette eviimin eksigini gideririm kendi ihtiyaclarimi gideririm
ama herkesde görevini biilsin
evi gecindirmek erkegin görevi

birde kalkmış bir evde iki başlılık olmazmış evin erkeği oymuş bende anangile laf söyletirken erkekliğin nerdeydi dedim .çok sinirliyim şuan aslında kendim hesap açtırmıyayım annem veya kardeşimin hesabına yatırayım dionrum çünkü bu gidişle biz boşanırız çünkü sadece bu sorun değil daha çok var

yazdiklariniz yasadiklarima o kadar benziyor ki anlatamam size...ama sakin pes etmeyin sonuna kadar bu konuda savasin....benden size tavsiye...bu sürec uzun olabilir ama bu durumu sonusua kadar yasamaktan iyidir....

bizde benim kartım bende eşimin kartı da kendinde durur. zaten ev kredimiz var. artan parayı da evin giderlerini çıktıktan sonra cep harçlığı olarak paylaşıyoruz. ha ama ben iş saatlerimden dolayı fatura kredi falan yatırmaya gidemeyeceksem eğer kartımı veririm ödemeleri eşim halledip kartımı geri getirir. karşılıklı saygı biraz bence.

şu anda çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde maaşım yattığı zaman eşimin hesabına havale yapıyordum, bütün ödemeler onun hesabından gerçekleşiyordu faturalar, kredi kartlları.
ama cebimde eşimin ek kartı vardı, ne kadar istersem o kadar harcardım hiç sormazdı.
nakit olarak da ne kadar istersem verirdi bittiğinde nereye harcadın diye de sormazdı.
ne bileyim bana eşler arasında böyle para pul mevzularının konuşulması bile abes geliyo sonuçta o ev için para kazanıyo iki taraf da..
ama tabi taraflardan biri öyle düşünmüyosa sizin durumunuzda olduğu gibi vermeyin kartınızı falan.
ortak harcamalara katkıda bulunun gerisini kendinize saklayın...

Siz önleminizi alın,parayı ailenizden birinin hesabına yatırın.

Eşinle madem aranda gerginlik var.Bu konuda restini çek.Bir daha bana paramı sorma sorsanda artık tek kelime etmem diye...Sorduğu zamanlar susun ve tavrınızı koruyun.Bir iki derken mercburen alışacak...

benim sevgili eşim de bana dedi ki tüm maaşımı çekip eve getirecekmişim o idare edecekmiş. o erkekmiş. oldu canım. o da çalışacak ben de çalışacağım. üstelik maaşım ondan fazla ve kendisinin tüm maaşı şu anda evlenmeden önceki aldığı eşyalara gidiyor. ben içişleri bakanı olacakmışım. bastım yaygarayı. angarya işler bana kalacak, para işleri ona. kabul etmedim. 3. ay içindeyiz. maaşının bittiğini cebinde para kalmamasından anlıyorum o zaman para çekip eve getiriyorum onun dışında götürmüyorum çünkü biraz müsrif bence. cebinde 1 kuruşu yok beni doğumgünümde yemeğe götürüyor. kredi kartına güvenip. pos cihazı arızalansa rezil olacağız. götürmeseydin dedim. sinir oldum. yemek parasını ben ödedim tabi.. yani ne bileyim ondan birşey istediğim yok ama erkekler de ayaklarını yorganalrına göre uzatsınlar biraz. eşlerinden para alıp sanki kendileri kazanmışlar gibi hava atacaklar. yardımlaşmaya her zaman sonuna kadar varım ama adaletsizliğe tahammülüm yokk...

bir de beim eşimin bilmediği evlenmeden önce birikim yaptığım bir hesabım vardı. maaş alına bir kısmını direk oraya yatırıyorum. bence siz de kendinize yada ailenizden birinin adına bir miktar mutlaka ayırıp yatırın.

Ne oluyor bu erkeklere ben anamıyorum nasıl bir hastalıklı yapıdır nasıl bir düşüncedir. Madem evin erkeğisin çalış kazan kadının parasına tenezül etme yok hayat müşterek diyip eşninde çalışmasını istiyorsan nankörlük yapmayın yaaa teşekkür edin, güzel davranın hayret bişi.
Hatuncuklarr eşlerimize evet değer verelim veriyorumda fakat güçlü olduğumuzuda hissettirelim,

bir de beim eşimin bilmediği evlenmeden önce birikim yaptığım bir hesabım vardı. maaş alına bir kısmını direk oraya yatırıyorum. bence siz de kendinize yada ailenizden birinin adına bir miktar mutlaka ayırıp yatırın.

Hayatım seni çok takdir ettim. Tebrik ederim, bir çok bayan feyz almalı senden.

kusura bakmayın ama ne iğrenç bi evlilik modeli bu...para için neler yapıyor eşiniz siz hala onlasınız...kimi kimin parasıyla dolandırmaya kalkıyor parayı havale edip boş kartı verme çabası falan...Allah kurtarsın sizi..
bence aynı bankadan başka bir hesap no alın onu kullanın..bu kartıda onun eline verin oynasın..!

isterse evde kıyaet kopsun ne kartımı veririm nede maaşımı birde görümcem yiyecekmiş ha ha ha
vermeyin arkadaşım vermeyin ne derse desin boşverin istifanızı etmeyin çalışmak gibisi yok

yazdiklariniz yasadiklarima o kadar benziyor ki anlatamam size...ama sakin pes etmeyin sonuna kadar bu konuda savasin....benden size tavsiye...bu sürec uzun olabilir ama bu durumu sonusua kadar yasamaktan iyidir....

peki siz naptınız şimdi valla anlatsam roman olur daha

ah be güzelim ne yapmışsın sen nasıl bu hale geldi bu para mevzuu. bence önce birtakım ödünler vermişsin karı koca arasında da belli bir sınır ve had olmalı. görümce konusuna hiç birşey diyemiyorum. bence yani ben bu durumu yaşasam hemen sınırlarımı çizerdim. o para senin emeğin ister verirsin ister vermezsin paranı eşine ya da başka birine ama buna sen karar vermelisin. bence eşin senin istifa etmeyeceğini de biliyor ama para önemli değil mesajı vermeye çalışyor gibi...umarım mutlu olacağın sekilde çözersin sorununu.

En başta hatayı yapmışsın sen çok sinirlendim görümcenize :47: Terbiyesiz şey.Ben olsam bir daha yüzüne bakmam.Eşiminde fitil fitil burnundan getirirdim.

kendi çalıştığı halde karısının maaşına göz diken erkeklerden nefret ettim burada okudukça,bu tavizi baştan veren kadınlar sizi de anlayamıyorum,
yahu niye veririsiniz adam alışıyor o rahata bak pişkin pişkin maaş yoksa çalışma bile diyebiliyor,yani kadın kocası için mi çalışıyor?
nasıl bir düşüncedir böyle tamam kadın ev geçimine katkı sağlar çalışıyorsa kendi ihtiyaçlarını alır ama eve bakmak erkeğin görevidir
işten ayrılmayın kesinlikle,hesabınızı değiştirin ,kendinizi güvence altına derim,

Back
X