maaş kartım

çüşşşşşşşşş:41::41::41: arsıza bak sen kimsin be terbiyesiz sen onunla konuşma küs daha iyi terbiyesize bak yaa ıyyyy :37::37::37::37::37:

işte hep bu okuduklarım beni korkutuyor evlilikten:5:

zaman zaman düşünüyorum acaba benim de evliliğimde böyle bişey olur mu diye. erkek arkadaşım şakayla karışık evlenince sen çalış ben evde yatcam der ama sonra ben öyle birimiyim der:5: şaka yaptığını söyler ama bu okuduklarım benim psikolojimi çok kötü bozdu çocuk şaka bile yapsa acaba??? der oldum.

cnm sana gelince zaten arkadaşlar aynı şeyi söylemişler. paranı kocana verme. çok zorluyosa çalışmada. paranı ona vermekten daha iyidir

Görümcenizin ve eşinizin yaptığı ayıp olabilir evet ama ben sizi ve çoğu yorum yapan arkadaşı anlayamadım.

Toplum olarak madem erkek evi geçindirmek zorundadır kadın ne istiyosa almalıdır mantığındayız neden kadınlar çalışıyor ?

Maddi özgürlüğü için , kocasının avucuna bakmasın diye denilecektir hemen. Evet doğrudur ama bu demek değil ki kadın çalıştığını tek başına yiyecek adam eve bakacak.

İyi günde kötü günde diye birbirine söz vererek evlenen iki güzel insan nasıl olurda konu paraya gelince bu kadar tabiri caizse çirkinleşebilir ?

Ben çalışıyorum , paramı vermem banane banane o benim parammm tavırları çok çocukça değilmidir ?

Mantıklı ve makul olan bana göre ; Maaşlar birleştirilir gelir hesaplanır giderler düşülür kalan para ortak ! olarak bölüşülür. Kadın veya

erkek kendine düşen payı özgürce harcar.

maaş kartını neden eşine verdin ben bunu anlamış değilim ve okuduğum yorumlara bakıncada çoğu bayanın böyle yaptığını gördüm illa senin parana ihtiyacı varsa sen verebilirsin eşler arasında para konusunun geçmesi saçma ama maaş kartını vermen dahada saçma geldi bana ne demek bütün ay sen çalış paranı eşin çeksin ne olduğunu bilme bana bu mantıksız geldi.

hazır almışken kesinlikle verme bir daha kartını kimseye canım yaa, şifresini de değiştir..
nekadar sıklaşır oldu bu tarz konular :31:
bu konuda eşimden Allah razı olsun, dokunmaz maaşıma.. hatta bazen faturaya felan parası yetmesin benden utana sıkıla ister, parayı alırken de "senin paranı harcamak çok zoruma gidiyor, çalışmana kıyamıyorum zaten" der :nazar: şükrediyim ben

sizin durum biraz farklı eşiniz biraz yanlış konuşmuş ve davranmış. benim şuan ki düşüncem eşime maaş kartımı vermek veririmde. havuz sistemi şart :)

Görümcenizin ve eşinizin yaptığı ayıp olabilir evet ama ben sizi ve çoğu yorum yapan arkadaşı anlayamadım.

Toplum olarak madem erkek evi geçindirmek zorundadır kadın ne istiyosa almalıdır mantığındayız neden kadınlar çalışıyor ?

Maddi özgürlüğü için , kocasının avucuna bakmasın diye denilecektir hemen. Evet doğrudur ama bu demek değil ki kadın çalıştığını tek başına yiyecek adam eve bakacak.

İyi günde kötü günde diye birbirine söz vererek evlenen iki güzel insan nasıl olurda konu paraya gelince bu kadar tabiri caizse çirkinleşebilir ?

Ben çalışıyorum , paramı vermem banane banane o benim parammm tavırları çok çocukça değilmidir ?

Mantıklı ve makul olan bana göre ; Maaşlar birleştirilir gelir hesaplanır giderler düşülür kalan para ortak ! olarak bölüşülür. Kadın veya

erkek kendine düşen payı özgürce harcar.

tamammına katılıyorum.
henüz 1 buçuk aylık evliyim ama düğünümüzü kendi başımıza yaptığımız için nişanlıykende bütçemiz ortaktı.(ki nişanlıyken bile ortak araba almıştık benim üstüme yapmıştı.)
hiç bir gün sorun yaşamadık çok şükür.ve eşimin maaşı benimkinin 2 katı omasına rağmen maaşlar alınır para birleştirilir giderler çıkar ve para paylaştırılır yani onun hakkı bana daha çok geçer yine de eşim sen ne aldın kartı ne kadar kullandın diye sormaz sağolsun.

Baştan iyi alışmış valla sinirlerim bozuldu burada :37: Hem görümcenize ne oluyor, hangi cesaretle böyle konuşabiliyor? Sakın taviz vermeyin, kendinize olan saygınız için.

çok üzüldüm çoook!

keşke görümceniz size o terbiyesizliği yapınca eşinize ne demek olduğunu sorsaydınız.
ve 1 lirasını bile helal etmediğinizi ekleseydiniz. ki, eşiniz kendi kazancını dahiil eşinin haberi rızası olmadan paylaşamaz.

erkekler evi eşi geçindirmekle mükellef aldığımızı istemeleri çok ayıp. ama ortak harcanması çok daha mantıklı.
sonuçta bizde kazancımızı anamızın evine yollamayacağız ya!

mutlaka açıkça net bir şekilde konuşularak çözüm bulunmalı.

Kadınlar neden kartlarını eşlerine verir anlamıyorum.

Yani bunu hangi amaçla yapıyorsunuz?

Belli ödemeler vardır üzerinize düşeni yaparsınız,

kalan paranızda durur köşede olur biter...

Yok bu benım param,bu senin paran çocukca.

Eşim aldığım maaşı bilir sadece, gerisini sormaz bile

neyaptın ne ettin,nereye harcadın vs.

Öyleki bana çok sıkışık olsa bile söylemez para istemez.

O söylemeden ben yetişirim lafınıda etmem.

Biriktirdiğim paradanda haberi vardır.

Bana gizli birimkimlerde normal gelmiyor.

Eşten habersiz hesap açmalar , para yatırmalar...

Güven yoksa o evlilikten hayır gelmez.

Karı-koca birbirinden para kaçırıyorsa

kasalar özenle ayrı tutuluyorsa yıne hayır gelmez.

şok şok şok:53:

yemin ederim dumur oldum burda kalp krizi geçireceğim bu kadarda kabalık şahsiyetsizlik insanlık dışı olamazlar nasıl böyle bi laf edebildi o görümce denen şahsiyet:53:

çok şey derdimde haddimi aşar:58:

kadinlar hangi akla hizmet kartlarini kocalarina verir anlamiyorum...
cok sacma...sanki siz paranizi karti kullanarak kendiniz cekip harcamalarinizi yapamiyormussunuz gibi :27:
esim bana boyle bir sey teklif etse hakaret sayarim..
herkes kendi maasini ya da gelirinden sorumludur, kendisi alir...giderler beraber odenebilir ya da sadece erkek te odeyebilir ve kadin maasini biriktirebilir...
hele kocadan harclik alma olayi iyice sacma...hem calisacam hem kocadan harclik alacam :37: yok yaa :82:

gorumcenizin lafi yenilir yutulur bir sey degil, okkali bir dayak lazim kendisine...
esinize de diyecek lafim yok, cok yanlis bir insan kendisi...surda iki cift soz yazmama bile degmez...cok ayip sizi savunmamasi ve ha bire para istemesi...
bir kere kadinin parasina bu kadar karisilmaz ne ac gozlu erkekler var yahu ben anlamiyorum...
benim esim benden habersiz ya da sormadan asla kurusuma dokunmaz, kredi kartindan kullanir borca girer yine de ben teklif edene kadar benden para istemez...
harclik olayimiz asla yoktur, param yoksa net uzerinden onun hesabindan kendi hesabima para aktaririm sonra kendi hesabimdan parayi ceker harcarim...

cnm nasilsin? durumlar nasil? bi gelisme varmi?

canım ne olsun bir ara kopma noktasına geldik sonra amirimiz sağ olsun girdi araya artık karışmıorum ama paralarımız nereye gidior tek tek biliyorum eşimle bereber bide Allaha havale etmiştim görümcemi allahım onlara bir dert ver beni unutsunlar demiştim çocuğu hasta oldu bir ara ameliyat oldu kolundan kist vardı benim çoçuğum hasta iken aramadılar ama ben aradım şimdi iyiyiz eşim gördü gibi ister ara ister arama ablamı dedi yani çok şükür iyiyz şimdi

kadinlar hangi akla hizmet kartlarini kocalarina verir anlamiyorum...
cok sacma...sanki siz paranizi karti kullanarak kendiniz cekip harcamalarinizi yapamiyormussunuz gibi :27:
esim bana boyle bir sey teklif etse hakaret sayarim..
herkes kendi maasini ya da gelirinden sorumludur, kendisi alir...giderler beraber odenebilir ya da sadece erkek te odeyebilir ve kadin maasini biriktirebilir...
hele kocadan harclik alma olayi iyice sacma...hem calisacam hem kocadan harclik alacam :37: yok yaa :82:

gorumcenizin lafi yenilir yutulur bir sey degil, okkali bir dayak lazim kendisine...
esinize de diyecek lafim yok, cok yanlis bir insan kendisi...surda iki cift soz yazmama bile degmez...cok ayip sizi savunmamasi ve ha bire para istemesi...
bir kere kadinin parasina bu kadar karisilmaz ne ac gozlu erkekler var yahu ben anlamiyorum...
benim esim benden habersiz ya da sormadan asla kurusuma dokunmaz, kredi kartindan kullanir borca girer yine de ben teklif edene kadar benden para istemez...
harclik olayimiz asla yoktur, param yoksa net uzerinden onun hesabindan kendi hesabima para aktaririm sonra kendi hesabimdan parayi ceker harcarim...

canım şudur ki ev arkadaşı değiliz evliyiz biz. benim eşimde durur kartım. ama tüm ödemeleri bilirim. eşimin işi çarşıda. ay başında çeker parayı dağıtır bütün parayı borçlara. kalanı getirir koyar çekmeceye. varsa ihtyacım alır harçarım.
neyin nereye gittiğini bildikten sonra. şefaf olduktan sonra kart kimde durmuş umrumda değil açıkcası. bir yerde ödeme yapma,. fatura yatırma, borç ödeme külfetlerinden kurtuluyorum. herkes kendinden sorumlu, kendi gelirinden mantığını üniversite hayatımda ev arkadaşlarıyla yapardım ben. ha yarın birgün bir ayrılık olsa diyorsunuz ya. işte ordada zaten kanun koruyor senin hakkını. ne aldıysan kimin üstünde olduğuna bakmadan ikiye bölüyor. için rahat olsun yani.

Bizde de kimde para olursa paylaşırız hep, ama maaşımı tutup da esimin eline vermem. Zaten benim esimin eli çok açıktır,versem yani anında biter :52: Biri ister dayanamaz verir,vs. Ama söyle de bir durum var, asla hesap sormaz bana nereye ne harcadin diye, ama ben ona sorarım yeri gelirse :47:

görümceniz edepsiz ve terbiyesizmiş.ama bir hayata ortaklaşa başladıysanız paylaşımlarınızda ortak olmalı.kartınızı eşinizin alıp almaması önemli değil ortaklaşa paylaşımlarda bulunup bulunmamak önemli.görümcenizin yapmış olduğu terbiyesizliğin diyetini evliliğinize,eşinize en önemli kendinize ödetmeyin.

bizim evde de kartlar bende durur bende iki başlılık olmamasından yanayım ama bir baş olacaksa da ben olurum yanii :) şaka bir yana bizde de bende durur kartlar sağolsun eşim bol keseden harcar onda durunca.ben ödemeleri yaparım geri kalan paramızıda söylerim aşkım bu kadar kaldı diye o parayla gül gibi geçinir gideriz.ama asla onu parasız bırakmam hep cebine koyarım istetmem bile.onunda keyfi yerinde.

sizin durumunuz farklı ama anladığım kadarıyla eşiniz sizden para kaçırma derdinde gibi.sen sen ol bir daha kartını kaptırma eşine şifresini de değiştirir.arkadaşlar önermiş başka hesap aç diye en mantıklısı öyle o hesaba aktar paranı sorarsa da şunu aldım buraya verdim deyip geçitirmeye çalış.kolay gelsin vallaha çiftler arasında şu para muhabeti fena geriyor insanı.

Back
X