Maaş Sorunsalı :(

Chloe78

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2013
726
93
18
35
İstanbul
Arkadaşlar dün öğrendiğim birşeye çok sinirlendim.Şu anki işyerimde 3 yılı doldurmak üzereyim.İşimden ve iş ortamımdan çok memnunum Allah bozmasın.Fakat dün öğrendiğim birşeye çok üzüldüm.Maaşlarımızı Euro bazında alıyoruz ve çok yüksek meblağlar değil.Ofisimize 2 ay önce yeni bir eleman aldık.Ve o yeni elemanın maaşının benden 170 Euro fazla aldığını öğrendim.Çok üzüldüm ve sinirlendim.Ben 2 yıllık üniversite o 4 yıllık üniversite mezunu.Ama ünvanlarımız aynı.Aramızda bu kadar fark olması adil mi sizce?

Bizdede sonradan gelen daha yüksek alıyor. Nasıl bir düşünceye sahip olduklarını anlamış değilim.
Adil bulmuyorum.

bencede adil.
kamu kurumlarında da eğitim farkı vardır.
tecrübe farkıda kendi içinizde yani 2 yıllıklar içinde
vardır.normal bence.

Bu genelde olan bir şey. Bizim sektörde maaşın yükselmesi işten girip çıkmalara bağlı neredeyse. Aynı şirkete aynı anda girmiş iki kiş düşünün, 2 milyara girsin ikisi de. Biri çıksın başka bir şirkete gelsin sonra yeniden aynı şirkete dönsün. Daha fazla maaşla başlıyor. Birebir örneğini gördüm. Birinin maaşı %5-10 artarken diğeri her işe girişte belli bir miktar artırarak giriyor. Ha o zaman herkes iş değiştirsin sürekli. Zaten bizim sektörde sirkulasyon inanılmaz çok. Değiştirmeyenler de edinilmiş hakları yüzünden değiştirmiyor.

Okul konusunda ise malesef aynı işi yapsan da 4 yıllık iki yıllıktan, A üniversitesi mezunu B üniversitesi mezunundan daha fazla alabiliyor. Çünkü iş veren işçi seçtiği gibi işçinin de işveren seçtiği durumlar var. İşverenin de 4 yıllık X üniversitesini bitirmiş adamı kendine çekmesi için önereceği bir şeyler olmalı. Ha bu yıllar içinde azalıyor. 10 yıllık bir çalışan olduğunda misal artık referansların ve bitirdiin projeler ön planda oluyor. Ama Daha bir iki yıllık mezunsan öyle olmuyor malesef.

Eğitim kayde değer mi bilmiyorum işverenin gözünde..şöyle bir örnek veriyim :) eski çalıştığım yerde öğretmenle hizmetli arasındaki maaş farkı sadece 50 lira idi :)) güler misin ağlar mısın?

Belki o arkadaşın tecrübe olarak durumu farklıdır.Yani başka yerlerde deneyimi vardır.

Sen kafanı çok takmamaya çalış.Çünkü memnunmuşsun ordan,boş yere canını sıkma.

Yeni giren eleman 4 yıllık fakülte mezunu olduğu için yüksek maaş alıyordur.

Ama bende ondan 3 yıl fazla çalışmışım.Hatta şirketteki geçmişim şöyle 1998 girişliyim fakat doğum yaptıktan sonra bir süre ara verip tekrar girdim.

işinden,ortamından ve kendi maaşından memnunsan ilgilenme kimin ne aldığıyla. bir süre sonra iş, ortam batmaya başlar. çalışma şevkin kırılır

durum daha tatsız bir hale gelir.

Kendi içinizde ne demek?

açıklamışım yani iki yıllıklar arasında diye.
eğer 2 yıllık biri yeni işe girmiş olsaydı tecrübeden dolayı,
sizin ondan fazla almanız normal demek istedim.
4 yıllıklarda kendi içinde.
tersi durum olsaydı kimse okumaz bir an önce işe girmeye çalışırdı.:26:

Adil bence. Ben onlisans mezunuyum lisans mezunu yeni eleman diye benden az aliyordu dilegetirmedim hic ama bence adil degildi bu durum. Cunku egitim farki maas farkida olmali.

bende adil olduğunu düşünüyorum .ünvanlarımız aynı demişşiniz ama tahmin ediyorum durum şöyledir .
mesela ; sen inşaat teknikerisindir ama o inşaat mühendisidir..

çünkü 2 yıllıklar ile 4 yıllıklar arasında tabii ki bazı farklar olmalıdır ,en önemlisi de maaştır.

İŞte arada ünvan olarak bi fark yok.Listede aynı ünvan olarak geçiyoruz.Atıyorum ikimizde uzman olarak geçiyoruz.

Bencede adil. Aynı eğitim düzeyinde olmadığınız için maaşlrınız arasında fark olması normal. yoksa aldığımız eğitimin ne önemi kalırdı. o zaman 2 yıl okuyup herkes iş hayatına atılırdı. hatta bu mantıkla sizden önce gelen lise mezununun sizden cok maaş alması gerekir.

Ne alakası var şimdi? Ben burda herkese sadece fikir soruyorum.Lütfen kimseyi rencide etmeden yazacaksanız yazın. "hatta bu mantıkla sizden önce gelen lise mezununun sizden cok maaş alması gerekir" ne alaka? Sorduğum soruyla mantıksız biri olduğum kanısına nasıl vardınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…