• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MAAŞ

Bana iyi oldu iş iş diye diye dönüp durdum böyle bir yere girdim sırf kendi paramı kazanabileyim diye deneme süresi diye bir zıkkım çıkarmışlar neymiş SSK yokmuş çocuk kandırıyorlar sanki
Deneme suresinde sgk mecburidir o deneme suresi is veren veya iscinin calisma sozlesmesini fesih yani iptal etme hakkidir taze muhasebeci ogren bunlari :)

canım madem öyle ayrıl,başka iş ara:KK66:
Eve geldim annem anladı tabi hemen 2noldu neden bu kadar sinirlendin?' diye anlattım.Bana dedi ki: bir ay daha git baktın ki 2. maaşta sorunlu iki laf deyip çıkarsın dedi. Hem deneyim kazanırsın dedi bakalım bir ay daha sabredeceğim.

Madem oyle

guzel kizim sen bana yarin is yerinin sgk numarasi yada vergi dairesi ve vergi kimlik numarasini mesaj at sgkya usulsuzluk ihbari yapayim alsinlar cezalarini
Ne yalan söyleyeyim o insanlarla başımı belaya sokmak istemiyorum.Çünkü onlar aleyhine açılmış bir sürü dava var zaten Allah bir yandan veriyor bunlara

Okul hayatı ile iş hayatı çok farklı gerçekten, hayatın ne olduğunu para kazanmanın sömürülmenin ne demek olduğunu öğreniyorsun. Ben iş hayatına gireli 1 ay oldu şimdiden bunları söylemem böyle düşünmem doğru değil belki ama insan duramıyor...

Benim anladığım kadarıyla ayın 19'u biri arası maaşı yatmamış arkadaşımızın. Ayın 19'u ve diğer ayın 19'u arasındaki ücreti yatmış. Eğer dediğiniz gibi olsaydı ayın sonu geldiğinde zaten ödemesini çalıştığı gün sayısını esas olarak yaparlar bir 19 gün daha bekletmezlerdi. Bilemiyorum yoksa ben mi yanlış anladım konuyu?
Hayır, arkadaş tam maaş alamadım dedi, 1 ay çalışmış olmasına rağmen. 19-31 arası 2 haftalık almış, ama geç almış orası ayrı.

İşçi ücretleri çalışılan ayın sonunda ödenir. Ay sonu bordrolar tahakkuk ettirilir, takip eden ayın başında, yada iş sözleşmesinde farklı bir gün, örneğin ayın 19u ücret ödeme günü olarak kararlaştırıldıysa 19unda ödenir. Arkadaş 1-30 eylül maaşını da 19 ekimde alır muhtemelen, yani ayda bir maaş ödenmiş olur.

Bunları biliyorum heralde ben ticaret lisesi mezunuyum ve üstüne üniversite bitirdim ben ne olduğunu bile anlamadım ki parayı küçük çocuğa harçlık verir gibi elime tutuşturdular.İnsan bir zarfa koyar hiç olmazsa .Madem şu anda aldığım Ağustos ayı ücreti o zaman geri kalanını da Eylül ayında almam lazım ama alamayacağım çünkü Ekim de verilecekmiş.Ben bişi soramadım zaten fırsat vermediler sğılsunlar
Kafan karışmış sanırım biraz. Önce bi sakinleş. Paranın çocuk gibi eline tutuşturulması falan hoş değil tabiki ama, işçi maaşları çalışılan ayın sonunda ödenir. Yani ağustos ayı maaşın eylülde, eylül maaşın ekimde, ekim maaşın kasımda gibi.

İşverenle imzaladığınız iş sözleşmeniZde ücret ödeme günü olarak ayın 19u belirlendiyse ve sen buna imza attıysan, ücretin ayın 19una kadar bekletilmesinde kanunen bi sakınca yok. Ha iş sözleşmesinde ücret ödeme günü kararlaştırılmadıysa, takip eden ayın başında ödenmesi gerekir. O zaman 19unda ödenmesine geç ödeme diyebilir ve dilersen çalışma bakanlığına şikayette bulunabilirsin.

İşvereninle kanuni olan bi durum için karşı karşıya gelme diye uzun uzadıya açıklamak istedim.

Kafan karışmış sanırım biraz. Önce bi sakinleş. Paranın çocuk gibi eline tutuşturulması falan hoş değil tabiki ama, işçi maaşları çalışılan ayın sonunda ödenir. Yani ağustos ayı maaşın eylülde, eylül maaşın ekimde, ekim maaşın kasımda gibi.

İşverenle imzaladığınız iş sözleşmeniZde ücret ödeme günü olarak ayın 19u belirlendiyse ve sen buna imza attıysan, ücretin ayın 19una kadar bekletilmesinde kanunen bi sakınca yok. Ha iş sözleşmesinde ücret ödeme günü kararlaştırılmadıysa, takip eden ayın başında ödenmesi gerekir. O zaman 19unda ödenmesine geç ödeme diyebilir ve dilersen çalışma bakanlığına şikayette bulunabilirsin.

İşvereninle kanuni olan bi durum için karşı karşıya gelme diye uzun uzadıya açıklamak istedim.
Açıklama için teşekkür ederim. Ortada sözleşme falan yok maaşlar şu günde ödenir falan da denmedi.Ben haksızlığa uğradımı düşünüyorum.

Çoğu firmada bu durum var haksızlığa uğramadın yani. Ağustos'ta kaç gün çalıştıysan onu alacaksın. Bir dahaki ay tam alacaksın yani 15 günlük maaşın içerde bekleyecek bunu çıkışta alacaksın.

Nasıl bir yerde çalışıyorum anlamadım gitti ki resmen aptallaştım bugün
cnm ayın 19 da girdinse 13günlk maaş alman gerekiyor zaten demişler ağustos maaşı diye maaşı ne kadardan konuştunsa onu günlüğe böl ve 13le çarp. verdikleri tutmuyosa haklısın derim. şuda bir gerçek acemiysen çok bişey vermezler bende bundan 10 sene önce başladım bu işe o zaman banada cüzi bir miktar veriyolardı sabret ok :)

Ben kendi işyerimiz de çalışıyordum. 2 haftadır başka bir kurumdayım, muhasebe işiyle ilgileniyorum açıkçası maaşınız çok az geldi bana, işverenler kurt artık kaldı ki küçük yerler de ssk' sız, asgari ücretin bile altında çalışan eleman çok, hemen çıkmasanız bile başka yerlere başvursanız sizin için daha iyi olur diye düşünüyorum..

bence arkadas fazla para bile aliyor ticaret lisesi mezunuyum ve uni. okudum diyor ama muhasebeci olmasina ragmen 19 agustosta ise basladim 19 eylulde 1 ay doldu bana tam maas verin diyor. adamlarin aciklama yapmasina ve burdaki onca aciklamaya ragmen pek anlamis gorunmuyor

19 Ağustos - 31 Ağustos arası olan paranı almışsın
Ekim ayında 1 Eylül - 30 Eylül arası olan bir aylık çalışmanı alacaksın
Yaptıkları hesap doğru yani
Ancak bu parayı sana ayın 1 inde vermeleri gerekirdi
Maaşları gecikmeli yatıran bir firma anladığım kadarıyla

19 Ağustos - 31 Ağustos arası olan paranı almışsın
Ekim ayında 1 Eylül - 30 Eylül arası olan bir aylık çalışmanı alacaksın
Yaptıkları hesap doğru yani
Ancak bu parayı sana ayın 1 inde vermeleri gerekirdi
Maaşları gecikmeli yatıran bir firma anladığım kadarıyla
Benim kızdığım nokta bu zaten ayın başında almam gereken parayı çok gecikmeli alıyorum ve eksik alıyorum. Bana parayı verirken de zaten maaşları gecikmeli veriyoruz diyor ya bari bunu söyleme. Evet burası sıkıntılı.

bence arkadas fazla para bile aliyor ticaret lisesi mezunuyum ve uni. okudum diyor ama muhasebeci olmasina ragmen 19 agustosta ise basladim 19 eylulde 1 ay doldu bana tam maas verin diyor. adamlarin aciklama yapmasina ve burdaki onca aciklamaya ragmen pek anlamis gorunmuyor
Nasıl bunu söyleyebiliyorsunuz? Neymiş fazla bile alıyormuşum siz konuyu başından sonuna kadar okudunuz mu ? Benim burada ssk m bile daha olmadı , iş sözleşmesi bile yapılmadı. Ya ben anlatamıyorum ya siz anlamak istemiyorsunuz! Praryı geç aldım geç ayın başında almam lazımdı anladınız mı ? Karşınızdaki insanı aptal yerine koymayın!

Back
X