Maaşım yatmadı, normal mi?

Temmuz 31 çekiyor. Etik olarakta aslında kontrat tarihinden saymamaları gerekir değil mi? o zamanlar kontratı işletmekte çalışanları aylaklık yaptığı için 10 günü bulmuştu. 10 günlük ne var yoksa.
15 günlük maaşım yarım maaş aslında, benim için büyük para :KK43: hele de o kadar çileli çalıştım orda sabrettim
Ben işvereniniz olsam 2 haftanızı mutlaka öderim. Tam maaş değil, yarım maaş şeklinde. Hakdan korkarım.
Ama sizin patron ödermi bilemedim tabii. Sorabilirsiniz. Artık alakanız kalmamış zaten, çekinceğiniz birşey yok.

Ben işvereniniz olsam 2 haftanızı mutlaka öderim. Tam maaş değil, yarım maaş şeklinde. Hakdan korkarım.
Ama sizin patron ödermi bilemedim tabii. Sorabilirsiniz. Artık alakanız kalmamış zaten, çekinceğiniz birşey yok.
Ayy şimdi bi daha baktım kontrata 29 Temmuz yazıyormuş. Bana 27 temmuzda önden atmışlar meğer.
İyice ay sonu. Vermeyecekler bence.
Bir daha da kontrat tarihinden önce bir işe güvenip başlarsam, bu iki olsun..
of :KK61:

Hangi ulkeydi?

Bazi ulkelerde ve firmalarda maas onden odeniyor. Oyleyse temmuzdaki calismanizin ustune yatmis oluyor.

Mail atin sorun, temmuzdaki hakkinizi talep edersiniz en azindan.

Ben de yurtdisindayim, benim sirketimde maaslar pesin odeniyor. 1 aylik ihbar suresi var o sure ucretsiz calisma suresi demek. Eger hemen ayrilmak isteyen olursa ayin kacinda ayrilacagini soylediyse belli bir oranda maasi iade ediyor (pro-rated). Bunlarin hepsinin kontratinizda yazmasi lazim, yazmiyor mu? Size tavsiyem ilk ay yatan maasi relocation assistance olarak dusunmussunuz ve sanirim teyitlememissiniz ya, is hayatinda her adiminizi yazili olarak teyin etmeniz olur. Varsayimlarla ilerlerseniz cok hakkiniz yenir.

Resmi değil, gerçek giriş tarihiniz üzerinden almaniz gereken toplam maaşı hesaplayın.
Yazılı olarak almam gereken ücret bu görünüyor, şu kadarlık bir eksik var deyin ve talep edin.
Rakamlarla konuşun ve net olun. En başta yatan bir para olsa dahi, hakkınız eksik verilmiş görünüyor.

Yahu adamlar ilk ay fazla yatırırken sesinizi çıkarmadınız,şimdi niye para yok diye konu açıyorsunuz.
Bir mesajınızda ama ben istememiştim demişsiniz ya,o zaman istemediğinizi belirtip iade ettiniz mi?
Yada bu niye fazla yanlışlık mı var dediniz mi?? Kul hakkı,insaf yahu

Back
X