Maddi bir konu; siz olsanız ne yapardınız?

Kardeşe yardim yapılır da bu kadari fazla değil mi?.

Elinizdeki parayı o ev için harcayacaksınız. Hak sahibi olmak olmayacak bu görümcenize hediye etmiş olacaksınız. Çalışan, eski eşinin de çocuğuna her şekilde bir kadından bahsediyorsunuz. Evi satsın, başka bir yerden ev alsın, orada oturmak istemiyorsa, kiraya çıksın, aldığı evin kirasının üzerine farkı ödesin. Eşiniz kardeşine destek olmak istiyorsa bu süreçte yanında olur, ev taşımada vs. bazı masrafları karşılayabilir, maddi olarak düzene girene kadar aylık yardımda bulunabilir. Ama elinizdeki tüm parayı vermek istemesi yanlış.

Siz şimdi ikna olup verseniz, maddi olarak yaşadığınız her olumsuzlukta bu konu aranızda bir problem olacak, insanın gözüne batar ister istemez. Batmamasi için verdiğiniz paranın sizi etkilemeyecek bir para olması lazım.

Sakın kendini yakma girme bu topa . Canım al sen o parayı çek camdan havaya savur aynısı . Boş yere çalıştığınız kazandığınız parayı gömeceksiniz . Yatın birgün hak idda etseniz kavga çıkıcak .görümce sizi büyük ihtimal hiç ortak gibi saymayacak yarın öbür gün bide evlenir . Ben hiç mi hiç tavsiye etmem .( benim sütten ağzım yandı ) ki böyle bir konuda değildi tecrübe konuşuyor ne kadar iyi olursa olsun mesafeni bil . Bişey olduğunda sen dış kapının dış mandalısın sus bu benim abimin / kardeşimin parasıydıya getirirler aman diyim

Görümce açıkta kalacak olsa yardım edin derim de. Bence çokta kötü bir durum da değil.

Bu eski enişte kiraya çıksın? Çocuğunu evden çıkarmaya utanmıyor bu mu adam?
Enişte de rahatından taviz vermiyor, biraz görümceniz de.
Kiraya o da çıkabilir.
Başka çözümleri olan bir konu için paramı öldürmezdim. Çünkü ölecek gerçekten.
Bir de; 3 değil 5 değil yarım bir ev parası neden çöp olsunki. Görümcenizi seviyormuşsunuz madem iyiyken kötü olmayın.
Çünkü ileride muhakkak kötü olursunuz.

Sakın ama sakın izin vermeyin.
Sizin kardeşiniz olsa eşiniz asla kılını kıpırdatmazdı emin olun.
Eşi ile anlaşsın.
Satsın 1+1 ev alsın.

görümceniz eski eşinden olan çocuğuyla orada yaşıyorsa eski eş dava da açsa onu evden çıkartamaz. söylenir durur.

Çocuk özel okula gitmeyebilir, daha kötü bir semtte kirada oturabilirler. Neden siz ölü bir yatırım yapıyorsunuz?

bende öyle düsünüyorum, biri bana para versin diye beklemeden önce kendim gereken herseyi yapardim.

ben eminim bu isin altinda baska bisey var.

konu sahibi babadan kalan miras ev her zaman sizin hakkiniz kalacak her durumda ama satip baska bisey alindiginda esinizde ortak olacak..... sizin hakkiniza girmis olmicak mi esiniz? ayrica tr de nasil bilmiyorum ama evin kredisi varsa siz nakit yatirsanizda krediye de ortak olmuyormusunuz?

görümceniz eski eşinden olan çocuğuyla orada yaşıyorsa eski eş dava da açsa onu evden çıkartamaz. söylenir durur.
O iş öyle değil galiba. Nişanlımın babası annesini çocukları ile oturduğu evden atmaya kalktı kadın adam davayı açtıktan sonraki sürenin komple kirasını ödemek zorunda kaldı. Evde mahkeme kararıyla satıldı ve para ikiye bölündü sanırım. Yani böyle olmuş yıllar önce. Yaşamış gibi anlatmışım kv 7477282 kere anlattığı için

İyiyken kötü olacaksınız. İnsanlara ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. Üstüne birde yapmasaydın derler.
Bence o ev satılsın kredi borcunu kapatıp, kalan para ikiye bölünüp en son kendine kalanını kenara koysun görümceniz. Çalışıyormuş zaten kiraya çıksın. Herkes kendi evinde oturmuyor sonuçta. Zamanla biriktirip kendine ait bir ev alır.
Cidden bazen insanları anlamıyorum. Başkalarına güvenelerek, onların sırtına binerek nasıl yaşıyorlar hayatlarını.

Paraya müthiş ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla. İnsan kardeşine destek olurken de biri çıkıp parayı camdan at daha iyi diyecekse, yok ölürse çocuğunu kalır bilmemne diye hesaplar yapılacaksa vah ki vah yani.

ben anlamiyorum mal paylasimi falan yapilmadi mi ki simdi eski es para istiyor? bosanma gerceklesmedi mi? var bu iste bir is ya neyse. olan size olacak. bu durum sizin yuvanizin yikilmasina kadar gider. ne sacma ve mantiksiz bi düsünce, ev alicam ama evle asla ilgim olmayacak asla hakkim olmayacak. dünya hali yarin ya tekrar almak istediginizde alamazsaniz? ya hastalansaniz da acil paraya yada satabileceginiz biseylere ihtiyaciniz olsa?

Boşanma ile mal ayrılığı ayrı talepler. Boşanma gerçekleşince mal paylaşımı otomatik olarak gerçekleşmiyor.

Boşanma ile mal ayrılığı ayrı talepler. Boşanma gerçekleşince mal paylaşımı otomatik olarak gerçekleşmiyor.

anladim.

yinede bana mantikli gelmiyor, bosanacak kadar anlasamiyorsun ayriliyorsun ama mallara gelince ayirmaya gerek yok.

Yani cözüm cok basit görümcen evi satsın. O parayla kredi borcunu ödesin. Kendisi de çalışıyormuş kiraya çıksın. Siz de 10 bin kadar sadaka niyetine destek olun o parayı da unutun. Zaten nafaka alıyordur cocugun masrafları da eşinden.

1. Hiçbir zaman size bir faydası olmayan bir evi sayın alacaksınız. Kardeşimin üstüne alalım bile diyebilir

2. Asla hazır param varken babamın bana verdiği daireyi satmam ve sattırmam.

3. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz yatın ayrılık olur ne olur ne olmaz

Kira alamazsınız ve belli ki ömürlül o evde kalacak. Size getirisi olmadığı gibi eskidiğinde değeri hepten düşecek. Siz oraya bağış yapmış oluyorsunuz resmen. Tapu sizde olsa kaç yazar.
Siz kendinizi düşünmelisiniz. Asla ve asla böyle bir yatırıma girmeyin. Arsanızı alın. Diğer gelecek para işe başka bir mal edinirsiniz.
Görümceniz o evi kiraya verip çıksın neden satıyorlar ki illa. Gelen geliri ikiye bölerler payına düşenin üzerine bir miktar ekleyip aynı semtte kirada oturur.

20/25 bin yardımcı olabilirsiniz. Durumu duzelirse öder düzelmezse canı sağolsun dersiniz belki. Zaten sizde seviyormussunuz gorumcenizi.
Ama bahsettiğiniz yüksek meblağlarsa hiç girismeyin. Ortak olmayada gerek yok.

evin kredisi hali hazırda devam ediyorsa o evi zaten kredisi ile satmak zorundalar. yani yatırdıkları ana para ve bugüne kadar ödedikleri kredinin toplamı kadar nakit para alıp onu bölüşecekler. kalan krediyi evi satın alan ödemeye devam edecek.

yani atıyorum 100 bin nakit 200bin kredi çekmiş olsunlar. 50binlik kredi ödemişlerde onlar 150bin gibi bi rakam alıca. kalan 150binlik krediyi satın alan ödemeye devam edicek.

krediyi devretmiş olacaklar bir nevi. bu nedenle eğer ödemelerinde aksama olmamışsa, puanı kötü değilse yeni bir kredi çekebilir.
evin 50bintl kredisi var

Back
X