Maddi bir konu; siz olsanız ne yapardınız?

çocuğu yaşıyor o evde delimidir nedir eski eş.
nafaka vs almıyormu.çalışıyormuş görümceniz şimdi okudum.odeyemezmi taksitleri kredi çekseniz siz
Günaydin :) Bence önce kendinizi düsünmeniz lagzim, ben olsam o hisseyi almazdim. Paranizi camdan attin daha hayirli. Tamamen evsiz kalacak olsa neyse ama daha kötü bir semt cokda dert degil bence. Siz ayni durumda olsaniz kimse cikip yardim etmez. Yarin birgün ne olacagi belli degil, cok büyük sorunlar yasarsiniz, mesela görümce evlenirse falan filan. Eger o paraya gitti gözüyle bakmak size koymazsa ve önemli bir meblag degilse sizin icin ancak ozaman veriridim.
Görümce kiraya çıkabilir, neden böyle bir ihtimal düşünülmüyor...
Vereceğiniz para 5-10 bin değil ki. O evde hiç oturamayacaksınız, satamayacaksınız parayı boşuna vermiş olursunuz. Satıp parayı ikiye bölüp daha küçük bir ev alsın yada şimdilik kiraya çıksın.
Bu ilerde sorunlara yol açar. Görümce bunu hiçbir zaman ödeyemez ve inan aranız bozulur. Hiç bu işin içine girmeyin.
O topa hiç girmeyin.Ev kiralasın. Çalışıyormuş da. Öbür evin yarı hissesini de alsın. Gül gibi geçinir.
Belki de eski eş, evi sat vs bilerek diyordur. Ailesi yardım eder de payımı yollarlar, kardeşlerini zorda bırakmazlar diye düşünüyor olabilir mi
Vereceğiniz para 3 5 bin değil. Aynı zamanda size de bi getirisi olmayacak, anladığım kadarıyla da görümceniz size geri ödeyemeyecek te parayı. Bence hiç yanaşmayın.
Eğer imkan varsa görümceye yardımcı olursunuz eşinizin de kardeşi sonuçta ama bence eve ortak olmayın.
Akraba ile ye iç alışveriş etme demişler. Çokta doğru.
Iyi iken kötü olursunuz.
Eşinize de maddi destek olur ama ortak iş istemem de.
Aslında eve ortak olmuyorsunuz, görümceye evi almasında yardım ediyorsunuz yani? Çünkü ihtiyaç halinde o evi satamayacaksınız, gidip oturamayacaksınız, kağıt üstünde yarısı sizin ama aslında bir yatırımın size katacağı hiçbir şeyi katmayacak. Şimdi eğer bu para sizi sıkıştıracak bir para değilse, tabi ki yardımcı olun. Ama sizi sıkıştıracak, çocuğunuz var mı bilmiyorum ya da düşünüyor musunuz, onun geleceğinden çalacak, hayat standartlarınızı düşürecek kadar büyük bir meblağ ise, bu işe girmeyin. Size de haksızlık çünkü.

Görümcenin kredi alıp, eski eşin payını da satın alması, kredi ödemelerinde eşinizin, eşinizin ailesinin yardımcı olması bile daha makul bir seçenek gibi geldi bana. Böyle bir imkan yok mu?
Bnce o işe girmeyin hem para boşa gitmiş oluyor hemde ilerde bu yüzden görümceyle kötü olma ihtimali var
Bakın evin borcunun ne kadarını ödediginizi bile bilmiyorsunuz.Yani sizin etki alanınız dışında şuan ki durum da öyle.Sonucta aç açıkta değil kendi aralarında halledebilecekleri bir mesele.Gorumceniz kendi geliri olan aklı başında bir kadınsa kendisi halledecektir.O paraya gitti gözüyle bakıp ilerde üzülmeyecekseniz verin yoksa hiç bulaşmayın.
Bence hiç bulaşmayın, tamam eşinizin kardeşi ama herkesin dediği gibi kiraya çıkabilir. O kötü ve uzak dediğiniz yerden ev alabilir onu kiraya verip kirasının bir kısmını karşılayabilir. Eğer parayı verirseniz bir nevi hibe gibi olacak çünkü, satsanız satamazsınız. Hadi ben arsa almak istiyorum birikimimi onun için yapıyordum bana yardım et deseniz söylediğiniz şartlarda yardım da edemez. Araya kötü niyet girer bir süre sonra şeytan dürter insanı siz öylesiniz diye demiyorum, ama insanız sonuçta. Aranızdaki sevgiyi bozmayın bence.
sen simdi seyi soruyorsun

kendi paramla koskocaman calisan isi gücü olan görümceme ev alsam mi almasam mi?

dogru mu anladim? ilerde diylelim ki sizde görümcede vefat etti, ne dicek cocuklariniz birbirine, kim kimden isticek? kim kimi cikaracak? kim kimden para alacak? aile ici olmaz böyle isler.
bu anlattiginiz ortak olmak degil ki. cok karisik mevzu. muhtemelen epey yuklu bir mebladan soz ediliyor. acikcasi bu kadar yuklu bir meblayi ben karsilamazdim. sizin durumunuzu bilmiyorum ama evin yari parasini hibe edecek kadar durumunuz yoksa, yani maasla ev gecindiren uc bes arttirip birikim yapmaya calisan bir aile degilseniz, verilebilir tabiki
ben anlamiyorum mal paylasimi falan yapilmadi mi ki simdi eski es para istiyor? bosanma gerceklesmedi mi? var bu iste bir is ya neyse. olan size olacak. bu durum sizin yuvanizin yikilmasina kadar gider. ne sacma ve mantiksiz bi düsünce, ev alicam ama evle asla ilgim olmayacak asla hakkim olmayacak. dünya hali yarin ya tekrar almak istediginizde alamazsaniz? ya hastalansaniz da acil paraya yada satabileceginiz biseylere ihtiyaciniz olsa?
Ev satılır beğenmediği yerden ev alır orayı kiraya verir kendi muhitinde kiralık ev tutar kiraladığı evin parasına bir miktar ekleyerek yaşamaya devam eder olayın çözümü bu kocana söyle abartmasımin boşa para gömecek kadar zenginseniz orası ayrı
Sakın sakın derim ben sakın vermeyin
Eski eşi de kiraya çıkabilir. Niye devlet meselesi haline getirmişler ki olayı 🤷‍♀️
Aynı olay başımıza geldi, halamın eşi öldüğünde babam Halama ev almış tapuyu da halamın üstüne yapmış dul sıkıntı çekmesin diye. Halam evlendi adamın da durumu çok iyi bizim eve oturuyolar ve halam geçen dedi ki sen bana naptın Bi ekmek alıp verdin mi tapulu evi bile inkar ediyolar. Bikaç evleri daha var şuan ama bizim evimiz yoktu :) Yapmayın kendi çocuğunuz rızkını kimseye vermeyin
Sahsen yapmam. Herkes imkanına göre yaşamak zorunda. Siz o parayı verseniz ilerde "o ev çocuğumun sigortası/hakkı" diye çıkar. Ne paranizi geri alabilirsiniz nede birsey. Bir kac ay önce görümcem borc istedi. Verdik. Bir hafta içinde geri ödeyecekti güya. Yarısını geciktirerek ödedi. Diger yarısını hala ödemedi. Demem o ki: ailede para alış verişi hep ölü yatırım olarak, gözden çıkartarak yapılmali. Cünkü çoğu zaman geri dönmüyor
Soyle düşündüm. Siz onu rahatlatirsaniz Allah ta sizi rahatlatir. Maddi acidan cok ihtiyacim olmadı ama manevî acıdan ayrılırken ablamin eşi bana çok destek oldu. Her zaman dua ederim. Hiç bunalmasın insallah.
Sakın böyle kötü bir teklifi kabul etmeyin.
Kardeşe yardim yapılır da bu kadari fazla değil mi?.

Elinizdeki parayı o ev için harcayacaksınız. Hak sahibi olmak olmayacak bu görümcenize hediye etmiş olacaksınız. Çalışan, eski eşinin de çocuğuna her şekilde bir kadından bahsediyorsunuz. Evi satsın, başka bir yerden ev alsın, orada oturmak istemiyorsa, kiraya çıksın, aldığı evin kirasının üzerine farkı ödesin. Eşiniz kardeşine destek olmak istiyorsa bu süreçte yanında olur, ev taşımada vs. bazı masrafları karşılayabilir, maddi olarak düzene girene kadar aylık yardımda bulunabilir. Ama elinizdeki tüm parayı vermek istemesi yanlış.

Siz şimdi ikna olup verseniz, maddi olarak yaşadığınız her olumsuzlukta bu konu aranızda bir problem olacak, insanın gözüne batar ister istemez. Batmamasi için verdiğiniz paranın sizi etkilemeyecek bir para olması lazım.
Sakın kendini yakma girme bu topa . Canım al sen o parayı çek camdan havaya savur aynısı . Boş yere çalıştığınız kazandığınız parayı gömeceksiniz . Yatın birgün hak idda etseniz kavga çıkıcak .görümce sizi büyük ihtimal hiç ortak gibi saymayacak yarın öbür gün bide evlenir . Ben hiç mi hiç tavsiye etmem .( benim sütten ağzım yandı ) ki böyle bir konuda değildi tecrübe konuşuyor ne kadar iyi olursa olsun mesafeni bil . Bişey olduğunda sen dış kapının dış mandalısın sus bu benim abimin / kardeşimin parasıydıya getirirler aman diyim
Görümce açıkta kalacak olsa yardım edin derim de. Bence çokta kötü bir durum da değil.
Çözüm çok da kimse hayat standardından taviz vermek istemiyor galiba...
Ben olsam görümceye yardımcı olurdum. Ama ben salağım sen yapma. Kendini düşün. İyilikten maraz doğuyor hep ama akıllanmıyorum işte
İyiyken kötü olacaksınız. İnsanlara ne yaparsanız yapın yaranamazsınız. Üstüne birde yapmasaydın derler.
Bence o ev satılsın kredi borcunu kapatıp, kalan para ikiye bölünüp en son kendine kalanını kenara koysun görümceniz. Çalışıyormuş zaten kiraya çıksın. Herkes kendi evinde oturmuyor sonuçta. Zamanla biriktirip kendine ait bir ev alır.
Cidden bazen insanları anlamıyorum. Başkalarına güvenelerek, onların sırtına binerek nasıl yaşıyorlar hayatlarını.
Paraya müthiş ihtiyacınız yok anladığım kadarıyla. İnsan kardeşine destek olurken de biri çıkıp parayı camdan at daha iyi diyecekse, yok ölürse çocuğunu kalır bilmemne diye hesaplar yapılacaksa vah ki vah yani.
1. Hiçbir zaman size bir faydası olmayan bir evi sayın alacaksınız. Kardeşimin üstüne alalım bile diyebilir

2. Asla hazır param varken babamın bana verdiği daireyi satmam ve sattırmam.

3. Hayatın ne getireceğini bilemezsiniz yatın ayrılık olur ne olur ne olmaz
Kira alamazsınız ve belli ki ömürlül o evde kalacak. Size getirisi olmadığı gibi eskidiğinde değeri hepten düşecek. Siz oraya bağış yapmış oluyorsunuz resmen. Tapu sizde olsa kaç yazar.
Siz kendinizi düşünmelisiniz. Asla ve asla böyle bir yatırıma girmeyin. Arsanızı alın. Diğer gelecek para işe başka bir mal edinirsiniz.
Görümceniz o evi kiraya verip çıksın neden satıyorlar ki illa. Gelen geliri ikiye bölerler payına düşenin üzerine bir miktar ekleyip aynı semtte kirada oturur.
20/25 bin yardımcı olabilirsiniz. Durumu duzelirse öder düzelmezse canı sağolsun dersiniz belki. Zaten sizde seviyormussunuz gorumcenizi.
Ama bahsettiğiniz yüksek meblağlarsa hiç girismeyin. Ortak olmayada gerek yok.
Teşekkürler dostlar;
Son durumu aktarıyorum. Görümceme hiçbir şey demedik henüz zaten eşimle aramızda konuştuk. Eşime söyledim ablana yardım etmek isterim ama eski eşinin yaptığı hiç şık değil, o evde çocuğu oturuyor, kendi çocuğunun evi sayılır, kendi kiraya çıksın ya da kendi kredi çeksin, ablan yelkenleri suya indirmesin" dedim. "Doğru söylüyorsun" dedi. Dün gece ailecek bu konuyu konuştular (biz bir şey teklif etmedik) Görümcem evin satılmasından yana, kendi hissesini alıp başka yerden daha ucuza ev alacak, iş yerine uzak olacak ama taşınacağı yerde kendi arkadaşları da varmış, borca girmesine de gerek kalmayacakmış. Hakkında hayırlısı olsun.

Sevgili KK dostları,
Benim eşimin ailesi bizden uzak ve benim de hiç sevmediğim bir şehirde oturuyorlar.
Görümcem 1,5-2 yıl önce boşandı. Bir çocukları var. Eski eşi, ortak oldukları evi görümcemle çocuğa bırakıp kendi kardeşinin yanında yaşıyordu. Ama şimdi kardeşi evleniyormuş, bunu da evden atıyormuş. Görümceme “kredi çek, ne yap, ne et bana evdeki yarı hissemi ver” diyormuş.
Evde kredi de var ama krediyi görümcem mi ödüyor yoksa eski eşi ile birlikte mi ödüyorlar bilmiyorum çünkü çocuğun tüm masrafını (özel okul taksiti vb) eski eşi karşılıyormuş..
Ne var ki görümcemin kredi çekmesi imkansız. Ne yapacağını şaşırmış halde. Evi satıp kendi hissesi ile daha kötü bir semte taşınmayı düşünüyor ama çocuğun okuluna, kendi işine ve her yere uzak olacak ve yine borca girmek zorunda kalacak.
Benim eşim de “Eve biz ortak olalım, eski eşinin hissesini biz satın alalım” diyor. Bankada birikmiş bir paramız var, biz o para ile şu anki evimizin yanındaki boş arsayı almayı planlıyorduk. Benim babamdan kalan ve şu an kentsel dönüşümde olan bir dairem var, “bitince onu satar yine arsayı alırız” diyor eşim tabi o zamana kadar arsa satılmazsa, ki satılması yüksek olasılık.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Görümcemin yaşadığı şehri hiç sevmiyorum, eve ortak olmamızın bize maddi bir getirisi olmayacak çünkü elbette kira almayacağız ve görümcem evi satmayacağına ve ileride büyük bir paraya konmayacağına göre hissemizi satıp değerlendirme durumumuz da olamayacak; 0 para orada gömülecek. Ama görümcemi severim ve sıkıntıya girmesini de istemem, çok sıkıntıya girecek öbür türlü. Siz olsanız ne yapardınız?
Eski es satın alsın görümceye para versin. Görümce onu peşinat yapsın üstünü kira gibi ödesin yardımcı olun çalışsın ev sahibi olsun. Ömrü billah o para geri gelmez. Alırsanız unutun. Ta sizden gecer çocuklarız bölüşür o evi.

Bu eski enişte kiraya çıksın? Çocuğunu evden çıkarmaya utanmıyor bu mu adam?
Enişte de rahatından taviz vermiyor, biraz görümceniz de.
Kiraya o da çıkabilir.
Başka çözümleri olan bir konu için paramı öldürmezdim. Çünkü ölecek gerçekten.
Bir de; 3 değil 5 değil yarım bir ev parası neden çöp olsunki. Görümcenizi seviyormuşsunuz madem iyiyken kötü olmayın.
Çünkü ileride muhakkak kötü olursunuz.
bende öyle düsünüyorum, biri bana para versin diye beklemeden önce kendim gereken herseyi yapardim.

ben eminim bu isin altinda baska bisey var.

konu sahibi babadan kalan miras ev her zaman sizin hakkiniz kalacak her durumda ama satip baska bisey alindiginda esinizde ortak olacak..... sizin hakkiniza girmis olmicak mi esiniz? ayrica tr de nasil bilmiyorum ama evin kredisi varsa siz nakit yatirsanizda krediye de ortak olmuyormusunuz?
Doğru söylüyorsunuz. Ben eski eşi hatalı buldum bunu da eşime söyledim zaten. Adamın kendi çocuğu oturuyor o evde. O evden onları çıkarmak yerine kendi kiraya çıkabilir ya da maaşı iyi kendi kredi çekebilir evi sattırmak yerine. Ama görümcem de satılsın diyo zaten. Gerek kalmadı yani.

Aslında doğru diyorsunuz ama kredi taksitlerini ödesek görümcemin bize geri ödeme şansı olmayacak bize borçlu olacak daha kötü bozulur aramız. kaldı ki banka görümceme kredi vermez. eve ortak olmak dışında bir seçeneğimiz yok eğer yardım edeceksek. Ama ben eski eşinin kredi çekmesinden yanayım, ne de olsa o evde kendi çocuğu oturuyor kendi çocuğunun evi sayılır. Görümcem hemen yelkenleri suya indirmiş gibi, eşim de yardım edelim diyo.
İyi de eski eş hem nafaka ödüyor, hem çocuğun bütün masraflarını karşılıyor ki yazdığınıza göre lüks masraflar, özel okul, özel ders vs, bu adam daha ne yapsın? Evi de hibe edecekse zaten boşanmasalardı madem? Görümceniz de elini taşın altına sokmalı. Alsınlar çocuğu özel okuldan versinler devlete, onun masrafını da ev kirası gibi düşünsünler. Bir sürü çözüm bulunabilir ama en son olan sizin ev hediye etmeniz olmalı, para içinde yüzmüyorsanız tabi

İyi de eski eş hem nafaka ödüyor, hem çocuğun bütün masraflarını karşılıyor ki yazdığınıza göre lüks masraflar, özel okul, özel ders vs, bu adam daha ne yapsın? Evi de hibe edecekse zaten boşanmasalardı madem? Görümceniz de elini taşın altına sokmalı. Alsınlar çocuğu özel okuldan versinler devlete, onun masrafını da ev kirası gibi düşünsünler. Bir sürü çözüm bulunabilir ama en son olan sizin ev hediye etmeniz olmalı, para içinde yüzmüyorsanız tabi
Doğru diyorsunuz ama eşin kendi çocuğu bu. Biz görümceme ev hediye edene kadar adam kendi çocuğuna ev hediye edebilir, neticede kendi çocuğu. Ev eski eş yüzünden satılıyor. Eski eş kredi çekebilir. Görümcemin hayat standartı düşebilir ama bunun cezasını çocuk çekmemeli. Eski eş bugüne kadar çocuğun masraflarını karşıladı, çocuğu mağdur etmedi, bu iyi bir şey. Bundan sonra bu ev satılınca, ikisinin de alacağı evler (eğer evlenmezlerse) çocuğa kalacak zaten. Bu bakımdan bu sorunu da kendi aralarında çözmeleri gerekir bence. Bizim karışmamız doğru değil çünkü adamın maddi durumu kötü değil.

Teşekkürler dostlar;
Son durumu aktarıyorum. Görümceme hiçbir şey demedik henüz zaten eşimle aramızda konuştuk. Eşime söyledim ablana yardım etmek isterim ama eski eşinin yaptığı hiç şık değil, o evde çocuğu oturuyor, kendi çocuğunun evi sayılır, kendi kiraya çıksın ya da kendi kredi çeksin, ablan yelkenleri suya indirmesin" dedim. "Doğru söylüyorsun" dedi. Dün gece ailecek bu konuyu konuştular (biz bir şey teklif etmedik) Görümcem evin satılmasından yana, kendi hissesini alıp başka yerden daha ucuza ev alacak, iş yerine uzak olacak ama taşınacağı yerde kendi arkadaşları da varmış, borca girmesine de gerek kalmayacakmış. Hakkında hayırlısı olsun.
Aklın yolu birdir.En mantıklısı. Yüzgöz olunmadan halledildiğine sevindim. 👍

Doğru söylüyorsunuz. Ben eski eşi hatalı buldum bunu da eşime söyledim zaten. Adamın kendi çocuğu oturuyor o evde. O evden onları çıkarmak yerine kendi kiraya çıkabilir ya da maaşı iyi kendi kredi çekebilir evi sattırmak yerine. Ama görümcem de satılsın diyo zaten. Gerek kalmadı yani.
Ben eski eşi hatalı bulmuyorum, hatta iyi bir insanmış ki şimdiye kadar istememiş. Çocuğum da oturuyor diye evi niye eski karısına versin ki? Adam da ihtiyaç halinde ki evin yarısını istiyor, o da o parayı peşinat yapıp üstüne kredi çekip ev alacaktır. Boşandıktan sonra kadın rahat içinde yaşasın erkek sıkıntı mı çeksin?
Bizim de bir evimiz bir arabamız var, peşinatını ben verdim taksitleri eşim ödüyor, birkaç ay kaldı bitmesine. Şimdi boşansak çocuklarım oturacak rahat etsinler diye eşim bütün evi bana mı versin? O teklif etse ben kabul etmem.

Bu işe hiç bulaşmayın derim. Dediğiniz gibi o para orada gömülecek. Ne değerlenecek ne kirası olacak hiçbir şey. Durumunuz çok iyiyse bilemem.

Görümcenin eski eşe dayanmayan maddi bir sorunu olsaydı tek basina çocuklu kadin calissa da yetiremiyor bizi sarsmayacak sekilde yardım edelim gibi bir şeyler olsa anlarim kardes kardese elbet yardim edecek, can bu... amaaaa eski esin g.tü kalkıp karisiyla arasinda ev, para sorunu var diye sizin kendi gelecek ve yatırım plânlarınızdan vazgeçmeniz çok yanlış olur... bi de üstüne ilerde bu durumdan dolayı araya soğuk rüzgarlar girecek aile ici bir sürü problem... hic bulaşmayın...

Doğru diyorsunuz ama eşin kendi çocuğu bu. Biz görümceme ev hediye edene kadar adam kendi çocuğuna ev hediye edebilir, neticede kendi çocuğu. Ev eski eş yüzünden satılıyor. Eski eş kredi çekebilir. Görümcemin hayat standartı düşebilir ama bunun cezasını çocuk çekmemeli. Eski eş bugüne kadar çocuğun masraflarını karşıladı, çocuğu mağdur etmedi, bu iyi bir şey. Bundan sonra bu ev satılınca, ikisinin de alacağı evler (eğer evlenmezlerse) çocuğa kalacak zaten. Bu bakımdan bu sorunu da kendi aralarında çözmeleri gerekir bence. Bizim karışmamız doğru değil çünkü adamın maddi durumu kötü değil.
Bence kimse kimseye ev hediye etmek zorunda değil zaten evin yarısını yani hakkını almış, adamın da hakkını almak istemesi normal...

Ben eski eşi hatalı bulmuyorum, hatta iyi bir insanmış ki şimdiye kadar istememiş. Çocuğum da oturuyor diye evi niye eski karısına versin ki? Adam da ihtiyaç halinde ki evin yarısını istiyor, o da o parayı peşinat yapıp üstüne kredi çekip ev alacaktır. Boşandıktan sonra kadın rahat içinde yaşasın erkek sıkıntı mı çeksin?
Bizim de bir evimiz bir arabamız var, peşinatını ben verdim taksitleri eşim ödüyor, birkaç ay kaldı bitmesine. Şimdi boşansak çocuklarım oturacak rahat etsinler diye eşim bütün evi bana mı versin? O teklif etse ben kabul etmem.
Tapusunu versin demiyorum. Kiraya çıksın ya da kendi kredi çeksin, onları evden atmasın demek istemiştim ama iki taraf da evi satmak istiyor zaten, sorun yok..

Adamı suçsuz bulan bir tek biziz sanırım. Maddi durumunun iyi olması eski karısının bütün hayatına sponsor olmasını gerektirmiyor. Ev eşit şekilde paylaşılır. Adam zaten çocuğun tüm masraflarını karşılıyormuş, o zaman velayet babaya da verilebilir, adam evi versin, çocuğu versin, her türlü masrafı karşılasın. E by adam daha ne yapsın? Yorumları da okudum ben gayet makul buldum eski kocayı

Adam gayet insaflıymış. Ama imkanları çokk çok iyiyse evi bırakabilirdi oğlunun üzerine. Neyse siz bu işe girmeyin. Yarım hissesiyle başka ev alsın. Diğer karfeşler annesi yardım edecekse ortak eşit şekilde yardım edin

evet. Görümcemin son kararı, aralarında anlaşıp evi satacaklar, krediyi kapatıp, kalan parayı bölüşecekler.

ellerine kalan para ne kadar olacak bilemem ama değerli bir yerde mi evleri ? eline geçenle daha küçük bir ev alma şansı olur belki

Evi satıp aynı semtte kiraya çıksın,eline geçen parayı harcamasın,ilerde ev almak üzere peşinat yapar. Eş te payını alsın.
Yada başka semte taşınsın ama almayın evin hissesini. Hani çok zor durumda muhtaç bir insan olsa tamam ama bu durumda bence şart değil zira alternatifleri var görümcenizin,değerlendirebilir.
Eşiniz sizin evinize güvenerek bu teklifi yapmış bence ama yerinizde olsam kabul etmezdim çaresiz,muhtaç durumda olmadıkları için, o evin hissesini almış olsanız dahi,yaşadığınız sürece o para size geri gelmez ki,kredi çekmesi mümkün değil diyorsunuz, nasıl ödeyecek ki.

ellerine kalan para ne kadar olacak bilemem ama değerli bir yerde mi evleri ? eline geçenle daha küçük bir ev alma şansı olur belki
Evet evleri çok iyi bir semtte, havuzlu site ve metrekaresi büyük. Kalan para ile görümcem başka semtte (şehir merkezine biraz daha uzak daha küçük bir ev almayı düşünüyor)

Evet evleri çok iyi bir semtte, havuzlu site ve metrekaresi büyük. Kalan para ile görümcem başka semtte (şehir merkezine biraz daha uzak daha küçük bir ev almayı düşünüyor)

bence toplu para vermeyin. çocuğun masraflarını da zaten baba tamamen karşılıyormuş ki bu devirde cidden çoğu baba nafaka dışında karışmıyor. adamı o anlamda takdir ettim. elzem durumlarında belki görümcenize koltuk çıkarsınız. öylesi daha iyi olur.

Back
X