Maddi durumu olmayan insanların doğurmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba, bir whatsap grubumuz var ordaki arkadasımizin 4 tane cocugu var başladi nasil yokluk yaşadıgıni anlatmaya ornek gerekirse. Komsulari tavuk icin kuru ekmek getiriyormus bu islayip cocuklarina yediriyormuş. Ayakkabi aliyormus cocuklarına sirayla giydiriyormus olanlara. Okuldaki kirtasiye mazemelerini ogretmeni aliyormus. Cocuklari aciktim diye aglayinca cok yemek yiyemeyiz kapidan sigamayiz diye avutuyormus.bu anlattiklarindab sonra tek dedigim niye bu yokluga bu kadar cocuk dogurdun. Diger kizlar basladi vay sanane istedigi gibi dogurur Allah veriyor rızkinida veriyor. Dedim Allah veriyor diye durmadan doguralimmi baya tartıstık ve beni gruptan attılar bana baya dert oldu ben haksızmiyim nolur birsey deyin. (Kendisi kurtmuş bana iki lafindan biri ben kurdum kurdum sen irkcılik yapiyorsun bu dedigimin irkcilikla alakasi varmı?)
Böylelerine zerre acımıyorum olan o yavrucaklara oluyor zaten, en çokta maddi durumu iyi olmayanlar çok çocuk doğuruyor biz sevişmeye korkuyoruz milletin derdi sürekli üremek .....

Ya bence bunun bilimsel bi açıklaması olmalı. Gerçekten de durumu iyi, çocuğa bakabilecek olan insanlar çocuk konusunda sıkıntı yaşarken maddi durumu kötü olanlar tavşan gibi üreyebiliyor🤔
Çünkü cahiller kaygı yok aşırı rahatlar. Ne Durumlarının ne hayatlarının vehametinin farkında değiller. Bir şekilde bir yerlere gelmiş parasal gücü olan insan en azından sosyal olarak içinde bulundugu konumu analiz etme becerisine sahip oluyor ama ötekinin dunya yansa umru olmadıgı için hemen hamile kalabiliyor. Biliyorsunuz gebe kalmak için doktorlar stresten ve cok düşünmekten uzak durun der hep. Adam kafaya bişi takmıyor haliyle hooop döllenmece.

Çünkü cahiller kaygı yok aşırı rahatlar. Ne Durumlarının ne hayatlarının vehametinin farkında değiller. Bir şekilde bir yerlere gelmiş parasal gücü olan insan en azından sosyal olarak içinde bulundugu konumu analiz etme becerisine sahip oluyor ama ötekinin dunya yansa umru olmadıgı için hemen hamile kalabiliyor. Biliyorsunuz gebe kalmak için doktorlar stresten ve cok düşünmekten uzak durun der hep. Adam kafaya bişi takmıyor haliyle hooop döllenmece.
Djdjdjsjsjs ay bebek yapma konusundan hiç bu kadar tiksinmemiştim ajahahah

Ya bence bunun bilimsel bi açıklaması olmalı. Gerçekten de durumu iyi, çocuğa bakabilecek olan insanlar çocuk konusunda sıkıntı yaşarken maddi durumu kötü olanlar tavşan gibi üreyebiliyor🤔
Çokta düşünecek bir şey yok maddi durumu iyi olan,eğitim seviyesi yüksek ve mantıklı düşünen ebeveynler ben kaç çocuğun manevi yükünü omuzlayabilirim, ona değer katacak neler yapabilirim, iyi bir eğitim alması için ne gibi imkanlar sunabilirim, hayatı yaşaması için nasıl imkanlar sunabilirim diye düşünüyor ve maneviyat harici kalan herşey=PARA iken ilkinden kısacağıma 2. ciyi hiç yapmam kafasında ilerliyor. Ya da en fazla 2 de duruyor.
Kalan kesimde bir şekilde yaşar giderler ne de olsa diye habire ürüyor.

Yani düşünmesi gereken kişi arkadaşınız ister 4 ister 10 tane doğurur. Çocuklarının her türlü sıkıntısını çekecek olan o

Aslında bir bakıma iyi yapmışsınız söylemekle. O kişi için artık geç ama başkalarına belki telkin olur . Ama ben ruhumu ve ağzımı yormazdım sanırım. Allah yardımcın olsun der geçerdim. Bu tip insanlar gerçeği asla kabul etmezler. Boşuna siz üzülüp, sinirleneceksiniz . Acaba söylemese miydim diye vicdan yapacaksınız belki.

Gruptan cikmis herkesi engellemis telefonları acmıyormuş para atanlar olmuş. Polise gideceğiz diyorlar ama ben para atmayıp sorguladıgım icin gruptan atildıgimdan dolayi karismayacagım artık bu yuzden konuyu kapattiriyorum hersey yalan cikti

Benim mallığım gidiyor. Bir suru fotograf atiyor beton zemin atiyor. O attigi resimler tiktokta haliliskomu neymis oraki paylasilan videolardan alınan ekran goruntuleriymis. Yeni yeni ogreniyoruz

Atıldığınız gruptaki olayları ve son gelişmeleri nereden biliyorsunuz ?

Forumda zamanında bir ev açmadan, annenizin ve kayınvalidenizin evinde yaşarken 2.çocuğunuza hamile olduğunuz için siz de eleştirilmiştiniz diye hatırlıyorum.

Merhaba, bir whatsap grubumuz var ordaki arkadasımizin 4 tane cocugu var başladi nasil yokluk yaşadıgıni anlatmaya ornek gerekirse. Komsulari tavuk icin kuru ekmek getiriyormus bu islayip cocuklarina yediriyormuş. Ayakkabi aliyormus cocuklarına sirayla giydiriyormus olanlara. Okuldaki kirtasiye mazemelerini ogretmeni aliyormus. Cocuklari aciktim diye aglayinca cok yemek yiyemeyiz kapidan sigamayiz diye avutuyormus.bu anlattiklarindab sonra tek dedigim niye bu yokluga bu kadar cocuk dogurdun. Diger kizlar basladi vay sanane istedigi gibi dogurur Allah veriyor rızkinida veriyor. Dedim Allah veriyor diye durmadan doguralimmi baya tartıstık ve beni gruptan attılar bana baya dert oldu ben haksızmiyim nolur birsey deyin. (Kendisi kurtmuş bana iki lafindan biri ben kurdum kurdum sen irkcılik yapiyorsun bu dedigimin irkcilikla alakasi varmı?)
İyi ki atmışlar sizi bence. Hiç üzülmeyin. Cehalet başka bir şey değil. Allah rızkı verir diyip arka arkaya doğurmak akıllı işi değil. O çocuğun iyi bi eğitim alması, onunla yeterince kaliteli zaman geçirmek bunlar da önemli. Maddi manevi gücün vardır istediğin kadar yaparsın. Ama bu kdr kötü durumda olup bu kdr çocuk yapmak, o çocuklara da yazık.

Forumda zamanında bir ev açmadan, annenizin ve kayınvalidenizin evinde yaşarken 2.çocuğunuza hamile olduğunuz için siz de eleştirilmiştiniz diye hatırlıyorum.
images (37).webp

Kürtlükle alakası yok, arkadaşınızın g.erizekalı olmasıyla alakası var. Sürünsün gerzek, müstehak.

töbe ya, atarlarsa atsınlar,
zaten doğru söyleyeni dokuz köyden atarlar

Ben size hak verdim.
Bu kadar sürekli bahsedip ajitasyon yapıp belki maddi belki manevi kendine fayda sağlamak istiyor. Belki parasal beklentisi var belki de manevi destek istiyor. Ama şöyle bir şey var. İnsanların desteği ile 4 çocuklu 6 kişilik bir aileye bakamazsiniz. Sürekli gelirinizin olması lazım. Çok yakın olmadığınız sadece tanışıklığınız olduğu insanlara da sürekli ajitasyon yapamazsınız. İnsanlar sürekli bu ajitasyonu cekmek zorunda değil. Belediyeye git, valiliğe git, işe girin vs dersiniz. Baktınız eyleme geçmiyor sadece söyleniyor, stres yükünü size aktarıyor o zaman sinirlenirsiniz. Sizde de o olmuş. Gruptan çıksanız da olurmuş. 4 çocuğunun bakımı,beslenmesi sizin sorumluluğunuzda değil. Ayrıca hak vermediğiniz konuda da sırf ajitasyon yapıyor diye haklısın demek zorunda değilsiniz. Böyle kişilere Allah yardımcınız olsun deyin geçin. Bence gruptan çıkmanız hayırlı olmuş. Siniriniz bozulmamış olur. Benim çevremde de tam tersi var. Çoğu tanıdık çocuğunu özel okula gönderiyor yıllığı 300 binlik okullara gönderiyorlar. Aylık en az 30 bin özel okula veriyorlar. Sürekli çok pahalı diyorlar. Evet pahalı ama o okulda çocuk okutan velilerin aylık geliri baya yüksek olmalı. İçimden madem sana pahalı geliyor, sizin aile bütçesi için uygun değildir, size maddi olarak uygun değildir diyesim geliyor ama tartışmamak için demiyorum. Siz halledersiniz diyorum geçiyorum. İnsanlara halledersiniz siz yaparsınız deyin geçin.

Son düzenleme:

Gruptan elbetteki arkadaşım var ve bana olayları anlatıyor. Benim hamileligim işimiz varken isten cikartilmamiz ve pandemide iş bulamayip koye gitmemizden oldu suan devlete girdik ve evimiz var :) bende iş buldum iki elden calisiyoruz

Gruptan elbetteki arkadaşım var ve bana olayları anlatıyor. Benim hamileligim işimiz varken isten cikartilmamiz ve pandemide iş bulamayip koye gitmemizden oldu suan devlete girdik ve evimiz var :) bende iş buldum iki elden calisiyoruz
Hamile değil miydin sen 2.ye ya nasıl çalışıyon?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X