Maddi durumu olmayan insanların doğurmasi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gruptan elbetteki arkadaşım var ve bana olayları anlatıyor. Benim hamileligim işimiz varken isten cikartilmamiz ve pandemide iş bulamayip koye gitmemizden oldu suan devlete girdik ve evimiz var :) bende iş buldum iki elden calisiyoruz

2,5 aylık bebeğinize kim bakıyor ?

Bunu dememin sebebi 10 yildir kocası issizmis bu yeni olan birsey degilmiş bu 10 yılda dogurup durmuş
iş olmayınca Allah rızkını verir diye kontrolsüz sevişmişler. şimdi de tavukların rızkını çalıp üstüne zırlıyorlar. üstünde düşünmeye değmez. çocuklara yazık sadece

bir haftadır şu sitede kendisini istemeyen adamdan hamile kalıp çocuğu doğurucam diye tutturan
bi kadının hikayesi dönüyor
herkes diyor ki bak yanlış yapıyorsun
kadında ne o çocuğa bakacak para var her şeyi geç çocuğa bi aile veremeyecek
baba ömrü boyunca istemeyecek muhtemelen vs baba ayrı ş..siz zaten
konuyu açan kişinin yazdığı çizdiği şeylere göre konuşuyorum tabii
kürtaj çok tartışılan hassas bi konu, kürtaj meselesine ölümüne karşı çıkan var, kürtajı savunan da var
kürtajı yanlış bişi olarak kabul ediyor olsa bile insan aslında kürtaj yaptırarak daha büyük bi yanlışın önüne geçiyor
bazı durumlarda
en en mantıklısı bakamayacağın çocuğa hamile kalmamak elbette
o kişiye de o kadar yazıldı çizildi ama kendisi hala burnunun dikine gidiyor
kendi tercihi kendi kararı bana göre tartışacak bişide yok öyle insanlara laf anlatmak imkansız
sizin gruptaki kişilere de aynı şekilde laf anlatmak gereksiz
Bir kaç kez daha gördüm senin bu hareketi yaptığını. Forumda bir konuda yazılanları başka bir konuda örnekleme yapıyorsun. Benimde bebeğin pişiğini yapmıştın. Biz burda vaka olalım diye konu açmıyoruz. O konuda yazacakların varsa yazarsın ama lütfen başka konulara taşıma. Başkasının arkasından atıyor gibi oluyorsun.
Ayrıca benimde takip ettiğim konu ise eğer o hanım kızımızın kendisi de güzel bir işte çalışıyor. Babası da yurtdışında yaşayıp iyi imkanları var. Manevi boyutu da onları bağlar.

Birincisi Allah pek rızkını vermiş gibi durmuyor, böyle zırlayıp durduğuna göre

İkincisi çocuklara ekmek ıslayıp verince iyi anne mi oldu, dünyaya getirdiğine acıması yok. Vicdanı olan bu koşullarda çocuk yapmaz. Asalak gibi yaşasın dursun işte

Bu kalitesizlerle arkadaşlık yapmayın zaten

vay sanane istedigi gibi dogurur Allah veriyor rızkinida veriyor.
Hiç de vermiyor valla. Veriyor olsaydı dünyada, Afrika'da her yıl yüzbinlerçe çocuk açlıktan ölüyor olmazdı.
Tavuklar için ayrılan bayat ekmeği hangi çocuk hak eder? İnanıyorsan günahın büyüğü budur.

Merhaba, bir whatsap grubumuz var ordaki arkadasımizin 4 tane cocugu var başladi nasil yokluk yaşadıgıni anlatmaya ornek gerekirse. Komsulari tavuk icin kuru ekmek getiriyormus bu islayip cocuklarina yediriyormuş. Ayakkabi aliyormus cocuklarına sirayla giydiriyormus olanlara. Okuldaki kirtasiye mazemelerini ogretmeni aliyormus. Cocuklari aciktim diye aglayinca cok yemek yiyemeyiz kapidan sigamayiz diye avutuyormus.bu anlattiklarindab sonra tek dedigim niye bu yokluga bu kadar cocuk dogurdun. Diger kizlar basladi vay sanane istedigi gibi dogurur Allah veriyor rızkinida veriyor. Dedim Allah veriyor diye durmadan doguralimmi baya tartıstık ve beni gruptan attılar bana baya dert oldu ben haksızmiyim nolur birsey deyin. (Kendisi kurtmuş bana iki lafindan biri ben kurdum kurdum sen irkcılik yapiyorsun bu dedigimin irkcilikla alakasi varmı?)
Yani vicdansızmıyım bilmiyorum ama bu tip insanlardan uzak duruyorum ben çünkü bir şekilde sonu seni kullanmaya çalışmakla bitiyor, gerçekten ihtiyacı olan durumu kötü olan insan çekinir söyleyemez ama birde bunlar gibi sürekli kendini acındıran tipler var ki öfff ver babam ver asla hayır demezler, o yüzden sizi atmaları iyi olmuş uzak dur böylelerinden, ben sırf 4 cocugu var diye bile uzak dururdum, aman kendi cocuklarmı cekemiyorum birde 4 cocukla bana misafirliğe falan geldiğini düşündüm 🤭🤭🤣🤣🤣🤣🤣

Bunu dememin sebebi 10 yildir kocası issizmis bu yeni olan birsey degilmiş bu 10 yılda dogurup durmuş
10 yıldır kocası işsizse afedersiniz kendi tercihleri demek ki her doğru her yerde söylenmez.Bu kadar kalitesiz bir arkadaş grubunda olmamanıza artık sizin adınıza sevindim 😂😅

İnstagramda anneler grubu vardi whatsapta konusalim dediler oyle whatsaba gectik baska bagimiz yok
Tanımadığınız insanlar için neden üzülüyorsunuz ki ? ben şahsen asla tanımadığım hiçbir insanla aynı grupta olmak istemem.Okul grubu olur sınıf grubu olur vs bunlar başka ama

Benim mallığım gidiyor. Bir suru fotograf atiyor beton zemin atiyor. O attigi resimler tiktokta haliliskomu neymis oraki paylasilan videolardan alınan ekran goruntuleriymis. Yeni yeni ogreniyoruz
Ay afedersiniz çok güldüm cahil diye burda dünya laf edilen kadın çakal çıktı 😂

Yanlış bi laf etmek istemiyorum. Yediğimiz içtiğimiz attığımız her adım rabbimin nasibidir . Şu devirde çocuk bakmak maddi manevi çok zor. Ben çocuk çok seven biriyim iki evlâdım var 3. yü de isterim olsun ama yapmıyorum. Çünkü haldır haldır hangi bez indirimde nerde indirim var bez her azaldığında bütün sitelerde bakmak bana zor geliyor. Maddi durumum çok kötü değil elhamdülillah ama üçüncü çocuğu doğurursam biliyorum ki bazı şeyler zorlaşacak bi çorap olmuş kaç tl. Bu çocuklara düzgün sağlıklı besin, azıcık kaliteli kıyafet giydirmek istiyorsam başka çocuğu en azından 4-5 sene düşünmüyorum. Herkes kendi maddi durumunun farkında ve buna göre davranmalı. Yazık çocuklara. Ama tabi üslubumuza dikkat edelim. Ne olursa olsun kalp kırmaya sert olmaya gerek yok

Merhaba, bir whatsap grubumuz var ordaki arkadasımizin 4 tane cocugu var başladi nasil yokluk yaşadıgıni anlatmaya ornek gerekirse. Komsulari tavuk icin kuru ekmek getiriyormus bu islayip cocuklarina yediriyormuş. Ayakkabi aliyormus cocuklarına sirayla giydiriyormus olanlara. Okuldaki kirtasiye mazemelerini ogretmeni aliyormus. Cocuklari aciktim diye aglayinca cok yemek yiyemeyiz kapidan sigamayiz diye avutuyormus.bu anlattiklarindab sonra tek dedigim niye bu yokluga bu kadar cocuk dogurdun. Diger kizlar basladi vay sanane istedigi gibi dogurur Allah veriyor rızkinida veriyor. Dedim Allah veriyor diye durmadan doguralimmi baya tartıstık ve beni gruptan attılar bana baya dert oldu ben haksızmiyim nolur birsey deyin. (Kendisi kurtmuş bana iki lafindan biri ben kurdum kurdum sen irkcılik yapiyorsun bu dedigimin irkcilikla alakasi varmı?)
Vallahi o kadar haklısınız ki. Maddi durumu hiç iyi olmayan insanların videolarına denk geliyorum peşlerinde 3-4 tane de çocuk. Madem yok neden bu ısrarla çocuk yapma isteği? O çocuğun istediğini yemeye giymeye ve barınmaya hakkı yok mu? Ben size sonuna kadar hak veriyorum boşverin umurunuzda bile olmasın

Ya artık eğitimli ve varlıklılar çoğalmıyor. Ya maddi durumu ve eğitim durumu zayıf olanlar ya da instagram da çocuklarıyla reklam yapanlar çoğalıyor. 2 tane çocuğum var Allah bağışlar inş. Ben 2 çocuğumu yaparken 2 çalışandık. Şimdi yek çalışıp bakıyorum. Çocuklarım için nerdeyse tüm maaşımı harcıyorum ona rağmen eksiklikleri oluyor. Asgari ücretle kira da 4 çocuk yapıyorlar. Ne harçlık veriyorlar çocuklara ne düzgün besliyorlar ne giydiriyorlar ne gezdiriyorlar.
Eğitime değinmiyorum bile gereksiz görüyorlar çünkü

hem de yarınlar yokmuşcasına
hem de üçer beşer

Allah veriyor rızkinida veriyor.

ee vermemiş işte

Komsulari tavuk icin kuru ekmek getiriyormus bu islayip cocuklarina yediriyormuş

Ayakkabi aliyormus cocuklarına sirayla giydiriyormus

Okuldaki kirtasiye mazemelerini ogretmeni aliyormus

Cocuklari aciktim diye aglayinca cok yemek yiyemeyiz kapidan sigamayiz diye avutuyormus

Kürtlükle alakası yok, arkadaşınızın g.erizekalı olmasıyla alakası var. Sürünsün gerzek, müstehak.
Kürtlükle alakalı olmasa bile doğulu guneydogulu olmakla çok alakası var. Çünkü o yörenin insanı için 4 sayısı az bile. Modern okumuş insanları tenzih ederim. Ama özellikle köylerde ve şehirdeki köy hayatı yasayanlarda durum bu.
Ha bi de okumuş cahiller var onlar tam saç baş yolmalık.
Ama bakıyorsun batıya doğru geldikçe köydeki insanın bile Max 3 çocuğu var o da nadir.
Neden böyle bilmiyorum. Sosyal baskı sosyal gelenek ne dersen artık
Tabi bu genellemeler yüzde 80 falan geçerli . İstisnalar çoğunluğu bozmaz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X