Araba almayı ertelerseniz sizin için daha iyi olur bence. Boşanma süreci, ev taşıma vs. bunlar zaten oldukça masraflı işler. Birikimim yok dediginiz için bunu yazıyorum. Üstüne birde taşıt kredisine girerseniz iyice psikolojiniz bozulur.İyi akşamlar herkese,
Arkadaşlar ben daha önce de konular açmıştım ne yazık ki boşanıyorum. Eşimle hiç beklemediğim kadar kötü ayrılıyoruz çünkü maddi konularda hiçbir anlaşma sağlayamadık ve benim bir birikimim vs yok mal paylaşımı ve çekişmeli davamız ne kadar sürer bilemiyorum. Diyeceğim şu ben Haziran ayında tayin isteyip başka bir şehre yerleşmek istiyorum, farkındayım bir çok masrafım olacak.. Allah’ın izniyle bi şekilde onlar hallolur diyorum ama benim asıl amacım araba almak yani bi arabam olursa kendimi daha güvende daha iyi hissedeceğime inanıyorum muhtemelen hiç kimsemin olmadığı bilmediğim bir şehre tayin olacak olmak, ne bileyim.. arabam olsun her açıdan daha iyi olacak diyorum. Fakat bir kuruşum olmadan bunu nasıl başaracağım bilmiyorum kredi oranlarına baktım çok yüksek, dediğim gibi maaşım dışında güvendiğim bir şey yok. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar bana bir akıl verin
Haklısınız mantıklı olan ve elimdeki imkanlarla tek yapabileceğim şey bu.. Belki benim düşünemediğim bilmediğim bir yolu vardır diye danışmak istedimAraba almayı ertelerseniz sizin için daha iyi olur bence. Boşanma süreci, ev taşıma vs. bunlar zaten oldukça masraflı işler. Birikimim yok dediginiz için bunu yazıyorum. Üstüne birde taşıt kredisine girerseniz iyice psikolojiniz bozulur.
Ne yazık ki ailemin yanına taşınma imkanım yok tayin olabileceğim bi şehirde değiller malesef , malesef diyorum ama olsalardı da ben gitmezdim muhtemelen psikolojik olarak yıpranmamak için...Bir süre kendinizi toparlayıp para biriktirene kadar ailenizin yanına taşınsanız nasıl olur ?
Inşallah yakın zamanda imkanınız olur da istediğiniz arabayı alırsınız.. yeni düzen kuracaksınız o kadar ekstradan ihtiyaçlarınız olur ki. O yüzden biraz sabredin olur inşallah.Haklısınız mantıklı olan ve elimdeki imkanlarla tek yapabileceğim şey bu.. Belki benim düşünemediğim bilmediğim bir yolu vardır diye danışmak istedimÇok teşekkür ederim
Ah inşallahInşallah yakın zamanda imkanınız olur da istediğiniz arabayı alırsınız.. yeni düzen kuracaksınız o kadar ekstradan ihtiyaçlarınız olur ki. O yüzden biraz sabredin olur inşallah.
Çocuğunuz varmı bilmiyorum ama yoksa uygun bir ev arkadaşı edinip giderleri paylaşabilirsiniz . Ayrıca araba icin çok acele etmeyin , malum arabanın çok masrafı oluyor .Ne yazık ki ailemin yanına taşınma imkanım yok tayin olabileceğim bi şehirde değiller malesef , malesef diyorum ama olsalardı da ben gitmezdim muhtemelen psikolojik olarak yıpranmamak için...
Hayır çocuğum yok, giderleri paylaşmak için ev arkadaşı mantıklı olabilirÇocuğunuz varmı bilmiyorum ama yoksa uygun bir ev arkadaşı edinip giderleri paylaşabilirsiniz . Ayrıca araba icin çok acele etmeyin , malum arabanın çok masrafı oluyor .
Ben çoğunluğa katılmıyorum çalışıyorsanız arabasız zor.Gittiginiz yerde eşyalı her şey dahil apart bulursaniz sizin için avantaj araba kredi ile hallolurİyi akşamlar herkese,
Arkadaşlar ben daha önce de konular açmıştım ne yazık ki boşanıyorum. Eşimle hiç beklemediğim kadar kötü ayrılıyoruz çünkü maddi konularda hiçbir anlaşma sağlayamadık ve benim bir birikimim vs yok mal paylaşımı ve çekişmeli davamız ne kadar sürer bilemiyorum. Diyeceğim şu ben Haziran ayında tayin isteyip başka bir şehre yerleşmek istiyorum, farkındayım bir çok masrafım olacak.. Allah’ın izniyle bi şekilde onlar hallolur diyorum ama benim asıl amacım araba almak yani bi arabam olursa kendimi daha güvende daha iyi hissedeceğime inanıyorum muhtemelen hiç kimsemin olmadığı bilmediğim bir şehre tayin olacak olmak, ne bileyim.. arabam olsun her açıdan daha iyi olacak diyorum. Fakat bir kuruşum olmadan bunu nasıl başaracağım bilmiyorum kredi oranlarına baktım çok yüksek, dediğim gibi maaşım dışında güvendiğim bir şey yok. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar bana bir akıl verin
Evet acele etmemeliyim ama biriktirmekle olacak gibi değil ben aylık max 2k biriktirebiliyor olsam bile 70ayda ikinci el 2012 model bi araba sahibi anca olurumÖnce hayatını bir düzene koy arabayı sonra düşünürsün. Şimdi borca girmen çok yanlış olur. Önünü görmeden böyle bir adım atma bence. Yapabildiğin kadar para biriktir. Zamanı gelince alırsın.
GeliyorumBizim yatırım topiğine bekleriz
Birikimler,yatırımlar,bitcoinler,gümüş altinlar,hisseler,halka arzlarz, arsalar, gayrimenkuller hep bizim topikte konuşuluyor :) sen gel hele, ufkun açılır bence, bir ekonomik yol haritasi çizersin kendine
Benim de düşüncem eşyalı bir yer. Bi düzen kurmak istemiyorum artık gözüm korktu her an bırakıp gidebilecek gibi yaşamak istiyorum arabam olduğunda istediğim saatte istediğim gibi hareket etme özgürlüğüm olacak gibi geliyor.. Biraz da şuan bulunduğum kasabada herhangi bir yere minibüsle gitmenin vsvs ne kadar zor olduğunu deneyimledim yani belki yine bi köye kasabaya çıkacak tayinim bilmiyorum kiBen çoğunluğa katılmıyorum çalışıyorsanız arabasız zor.Gittiginiz yerde eşyalı her şey dahil apart bulursaniz sizin için avantaj araba kredi ile hallolur
Arabayı biriktirip al diye demedim canım, kredi öderken ev kirası vs, her türlü ihtiyacın olacak.Evet acele etmemeliyim ama biriktirmekle olacak gibi değil ben aylık max 2k biriktirebiliyor olsam bile 70ayda ikinci el 2012 model bi araba sahibi anca olurum
Evet gayet akıllıcaArabayı biriktirip al diye demedim canım, kredi öderken ev kirası vs, her türlü ihtiyacın olacak.
önce tayin ol gittiğin yerde yerleş ne kadar masraf yaptığına , gittiğin yerde ne kadar parayla geçinebileceğine , ne kadar kredi ödeyebileceğine bir bak. Bütün bu süreçte Kenarda da birikmiş paran olsun.
araba çok masraflı bir kalemdir.hem borcunu ödeyip hem de arabayı tek maaşla döndüremezsiniz.vergi kasko km bakımı benzin lastik derken ayda 700 tl niz gider en azHaklısınız mantıklı olan ve elimdeki imkanlarla tek yapabileceğim şey bu.. Belki benim düşünemediğim bilmediğim bir yolu vardır diye danışmak istedimÇok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?