- 20 Şubat 2020
- 474
- 671
- 103
- Konu Sahibi Pelincicekci
-
Hayır o 3 yıl önce aldığımız rakamdı,şimdi ortak bir rakamda anlaşacağız.Ailen 400 bine mi almak istiyor ?
Satın ve parayı bölüşün
ailen kaça almak istiyor
Evi satın ailene olan borcunuzu verin. Baban yarısını kendi kapatmış borcun zaten
Değil mi bende böyle düşünüyorum.50 bin kadar düşüp yarıyarıya bölmek mantıklı geliyorAile indirimiyle 700 bin fiyat biçer yarısını alırdım. Kuruşu kuruşuna hesap yapmak gerekmez ama aldığınız fiyattan da ailenize satmanız mantıksız.
ev yatırımlık bir olduğundan satılmasın biz alalım diyorlar.yoksa bizde satmak istiyorduk.onlar bir fiyat belirlemedi biz ne dersek o olacak
Tamam neden satmak istemiyorsunuz o halde ? Aileniz isteseydi evi satalım payımıza düşenle bir ev alalım derdi. Ama inatla ortak olduğuz evi almak istiyorlarsa paraları var demek ki .Hayır o 3 yıl önce aldığımız rakamdı,şimdi ortak bir rakamda anlaşacağız.
Biz türkiyeye dönersek diye beklettiler evi,babam yardımcı olmasa o evi ödeyemeyecektik.bu kadar bizi düşündüler bende fiyatların tavan yaptığı bir zamanda onlara yüksek fiyata vermek istemiyorum.zamanında 450 iken almadılar şimdi oldu nerdeyse 2 katı oldu yapacak birşey yok tabi.değerinin biraz altına inip verilebilinir eşim kabul ederseAileniz nasıl maddi zarara girecek kısmını anlamadım. Sanırım şuan size 350-375 tl gibi bir para verecekler değil mi? Ellerinden para çıkacak ama sonuçta alacakları evin ederi 3 yıl önceki eder değil. Zararına bir alım yapmıyorlar yani. Hangi kısım zarar, ben valla anlamadım. İstiyorlarsa alsınlar bence.
Güzel fikir işte. Sonuçta aileniz, elbette herhangi birine sattığınız paradan satmayın, indirim yapın. Koskoca insanlar, kendilerini büyük zarara ya da zora sokacak bir işe girişmezler zaten herhalde. Üstelik alternatif seçenekleri de var; satmak gibi ama demek ki içlerine sinmiyor satmak. Ortada bir haksızlık yok yani.Biz türkiyeye dönersek diye beklettiler evi,babam yardımcı olmasa o evi ödeyemeyecektik.bu kadar bizi düşündüler bende fiyatların tavan yaptığı bir zamanda onlara yüksek fiyata vermek istemiyorum.zamanında 450 iken almadılar şimdi oldu nerdeyse 2 katı oldu yapacak birşey yok tabi.değerinin biraz altına inip verilebilinir eşim kabul ederse
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?