• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi konularla ilgili eş ve aile arasında kalmak

siz bu evi kendinize yatırım amaçlı almışsınız, ailenize almamışsınız. Onlar size geçmişte destek olmuş, yer satıp size nakit para vermişler. Yukarıdaki yorumumu beğenmekle yetinmişsiniz ancak elinize kalemi alıp babanızın o anda ödediği parayı dolara çevirip, o desteğin şu andaki maddi karşılığını bilmeniz gerekiyor. Yani o arsa da değerlendi sonuçta, en azından sattığı arsanın bugünkü değerini birazcık soruşturabilirsiniz. Bunları yapmadan kafanıza göre adalet dağıtacaksınız. Hedefiniz ailenize kar ettirmek değil, borcunuzu ödemek. Ancak bu borcu öderken de adil olmak.
Tam olarak boyle yapmalısınız.

Siz hiç bir şekilde zarara girmiyorsunuz eşinizin ki aç gözlülük olmuş aileniz sonuçta zamanında aldığınızın fiyatın üstünde fiyat verecek benim ailem olsa üstüne kar bile almam

İndiirim yapıp verseniz eşiniz belki yıllarca söylenecek, başa kalkacak. Bunu da göz önünde bulundurun.
Bu arada kredileri sizin gibi ev sahipleri evlerini pahalandırsınlar diye düşürmediler. evler pahalandıkça kredilerin düşmesinin hiçbir manası kalmadı. Bu fıratçılık oluyor işte. Ama tek siz değilsiniz herkes yapınca tabi yapmayanlar mağdur oluyor sanırım...

siz bu evi kendinize yatırım amaçlı almışsınız, ailenize almamışsınız. Onlar size geçmişte destek olmuş, yer satıp size nakit para vermişler. Yukarıdaki yorumumu beğenmekle yetinmişsiniz ancak elinize kalemi alıp babanızın o anda ödediği parayı dolara çevirip, o desteğin şu andaki maddi karşılığını bilmeniz gerekiyor. Yani o arsa da değerlendi sonuçta, en azından sattığı arsanın bugünkü değerini birazcık soruşturabilirsiniz. Bunları yapmadan kafanıza göre adalet dağıtacaksınız. Hedefiniz ailenize kar ettirmek değil, borcunuzu ödemek. Ancak bu borcu öderken de adil olmak.
Neden dolar altına cevirsinler madem kur farkı hesaplanıyor

Aile destek olmasaydı borç için evde giderdi. İcra ile yarı fiyatindan açık arttırmayla satılırdı. Eşiniz bu durumun farkında değil mi. Ayrıca aile de çocukları için fedakar ve bu yapılan yatırımlar çocukları için yapılıyor diye dusunuyorum

1 sene önce çeyrek 420 iken şimdi 750 civarında . Dolar ise 5.7. 6 dolaylarindaydi şimdi ise 7.2 ( rakamlar afaki)

Kelke başka ev alsalar. 100 de inseniz tuhaf olur. Babana sitede ki evlerin kaça gittiğini sor. Onlar ayarlasın fiyatı. Neticede size kalmayacak mı geri? Bir bölümü de olsa.

Eşin neden zarar ediyormuş? 200 Bin TL siz 200 Bin TL baban Vermiş? Babanız Arsasını Satmış sizin İçin 🙄 Arsa nın da Değeri Artıyor? Eşin Çakalmı senin? Babanı arayıp arsanın Şuanki Fiyatını Öğrenmen lazım Ona Göre Pay edilsin. Yada Evi Satıp yarı Yarı Paylaşmanız lazım... Adaletli Pay benim dediğim gibi olur 🤔

Evi dışarıdan bir yabancıya satmış olsanız yarı yarıya böleşecektiniz değil mi? Örneğin 800e satsanız, 400ünü aileniz 400ünü siz alacaktınız.
Sizin elinizde 400 olacaktı.
O zaman ailenize satacaksınız, 400e satın.
Yine elinizde 400 olacak.
Hiçbir şey farketmeyecek.
Aç gözlülüğün anlamı yok...

Merhaba bayanlar, fikir almak istediğim için konu açtım.Direkt olarak durumu yazayım uzatmadan.
Bundan 3 yıl önce eşimin işiyle ilgili nedenlerle yurtdışına taşındık.Türkiyede bir ev almıştık o zamanki değeri 400 bin civarı idi.Ödemekte zorlanınca babam bizim için arsasını satıp borcu kapattı.yaklaşık olarak yarıyarıya paylaşılmış oldu ev.bu süre içinde ev öylece bomboş duruyordu.kirayada verilmedi biz döneriz belki diye.ev kredilerinin düşmesi euronun fırlamasıyla ev fiyatı ciddi anlamda arttı.şu an 750 bin civarında.artık ortak mülkiyetten çıksın satalım dedik,çünkü yurt dışındayız bize faydası yok ordaki evin.annemde biz alalım dedi.Yatırımlık bir bölge.Benim gönlüm razı gelmiyor çünkü ev 2 ye katladı ailem maddi zarara girer gibi düşünüyorum.Keşke 3 yıldır siz alsaydınız anne dedim ozaman alamadık dedi.Sonuçta babam yardımcı olmak için borcumuzu kapattı.Değerinin altına inelim diyince eşim ozaman biz zarara giriyoruz diyor.işin garip tarafı ailem hakkınızı verelim biz alalım dediğinden beri sitede ev fiyatı yerinde durmuyor habire artıyor.ben 50 bin kadar düşelim bari diyorum.en mantıklı yol nedir sizce?siz olsanız ne yapardınız?
Değerli fikirleriniz için teşekkür ediyorum
Babanızın arazisinin fiyatı da artacaktı ama. Onu hesaplayın ne kadar artmış o zamandan bu zamana, ev fiyatından borcu o şekilde çıkarın. Atıyorum 200 bin borç verdiler şu anki değeri 300 bin olsun. Siz 300 bin almış farz edin. Eşiniz de ayıp etmiş yani kusura bakmayın ama 50 bin bile inmemek nedir? Size yardım eden babanızı mı kazıklayacak?

Evin su anki degerini bir emlakci belirlesin bu paranin yarisini aileniz size versin. Yari yariya almissiniz tutupta ailenize ikiyuzbin veremezsiniz ortak ev sonucta.

Eşin tam bi tilki.
Baban arsasını satıp yardım etmeseydi şimdi elinizde evin E'si yoktu
Sen hala "eşim kabul ederse" diyorsun
Hiç mi söz hakkın yok bu evlilikte?
Aç gözlülüğün anlamı yok
Arkadaşların hesapladığı gibi yol izlenebilir
Sizin evin fiyatı arttı da arsa fiyatları düştü gibi düşünmek hangi kafa onu da anlayamadım
Ev arttıysa arsa da yerinde sayıp örgü örmedi herhalde..

Neden dolar altına cevirsinler madem kur farkı hesaplanıyor
konu sahibi "eşim kabul ederse" gibi bir cümle kurmuş, adaletten çok eşinin dediği olacak gibi duruyor, altın dolara göre daha fazla değer kazandı, o zaman eşi hiç kabul etmez diye dolar yazdım. anladığım kadarıyla eşi 50 bin lira bile indirim yapmak istemiyor, oysa öbür tarafta geçmiş gün 200 bin liraya satılmış bir arsa var, neyse, biz yazacağımızı yazdık, konu sahibi cevap yazmadığına göre eş hazretleri ne isterse o olacak anlaşılan, herkese iyi forumlar

Back
X