Maddi olarak çok zor durumdayız

Pamukpremsesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2016
1.907
1.715
63
Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???

sakin ya ne olmesi.simdi hamilesiniz cok duygusalsiniz ustune bide maddi sikintilar eklenince sizi zorlamis.cok zor bi durum ama sizden daha kotu durumda olanlari dusunun.borclar elbet bi sekilde bitecek.bebeginiz geliyo allah rizkini verir.kac yil boyle surecek borclariniz peki uzun vadeli mi

Ne ölümü bi kendinize gelin. Herşeyin çaresi var, annenizden istediğiniz borç neticede. Her insanın böyle dibe battığı dönemler oluyor elbet. Eşinize söyleyin, düşünmesini beklemeyin, klima meselesinde de aynı şey söylendi.
Öğretmensiniz sanırım, eğitim ödeneği, ek ders Vs rahatlatır inşallah.

Ölümü düşünmek ne demek sen içinde can taşıyorsun.. düşünme öyle şeyler.. eşine eşinin ailesine kendi ailene anlatmak zorundasın bu durumu. Böyle olur mu yemeden karnındaki çocuğun nasıl büyüsün. Hadi onlara anlatmadın eşine niye demiyosun yiyecek bişey yok bul diye. Gerekirse gece de çalışacak ama o evde yemek eksik olmayacak erkeğin görevi budur karısı hamileyken. Bunun dışında sen de el işi paketleme filan yapsan evde? anladığım kadarıyla bayağı zor durumunuz, ordan gelen az miktar bile rahatlatır sizi.

Ama bu sorunun kökten çözülmesi lazım, bebek geliyor bir sürü masrafı olacak. Ailelerle eşinle konuş bu konuyu. Yeni bi iş bulsunlar eşine yada ek iş. Bişeyler yapsınlar eşinin vurdumduymaz bi adam olduğunu düşündüğüm için ailelerin yardım etmesi gerektiğini düşünüyorum

Çok üzüldüm gercekten. Oncelikle tek care ölüm mu demek ne demek. Sen bi annesin. Onun cani sana emanet. Herkes zaman zaman böyle sıkıntılar cekiyo. Kim cekmedik derse yalan olur. Bagli bulundugun belediyeye başvur aylik gıda yardiminda bulunuyorlar. Mahalle muhtari anlatir sana

Kim borcsuzki hamile olman durumu senin için daha zorlastryr tabi. Bizimde gelirimiz orta halli olmasına rağmen şuan kredi kartları full dolu faturalar yiginla bekliyor allah yardimcmz olsn

sormaya gerek yok daha önce de bikaç kez borçlarınız için konu açmıştınız, belli ki evlendiğinizden beri zor durumdasınız ve yakın zamanda da düzelmeyecek,
keşke bebek için bu kadar acele etmeseymişsiniz, ama artık olmuş olan.
alışmaya ve kabullenmeye çalışın başka ne yapabilirsiniz ki.

Ne ölümü Allah aşkına Allah sağlık versin çalışılır ödenir.
Borç dediğin nedir?

Bol keseden atmıyorum borç nedir çok iyi bilen biri olarak yazıyorum bunları.
Dün kredi konusu açmışsınız vermedi mi bankalar?

Ek iş olur bir yol bulunur.
Lütfen aklınızdan kötü düşünceleri silin.

Keşke özel ders vereblseniz. Çok rahatlatırdı sizi. Doğuma kadar ek ders alırsınız, bebeğin ihtiyaçları çıkar iki ayın ek dersiyle. Doğumda da çeyrek filan gelir. Para elbet kazanılır; sağlığınıza bsey olmasın .

Zaman zaman hepimiz zorlu süreçler geçiriyoruz.ölümü düşünmek çare değil tabi ki. Çünkü hayat bu dünyadan öte değil. Hamile iken aynı şeyleri yaşadım. Üstelik bana yardım eden kimsede yoktu maalesef. Hala çekiyorum şimdi hem maddi hem manevi. Ölüm kurtuluş olsa emin ol çoktan ölmüştüm. Sabır et dua et. Bunları hak ettiğimiz için mi yaşıyoruz yoksa hak etmiyor muyuz onu bilmiyorum

Öleceğinize işe girip çalışın. Zira bütün dünya öyle yapıyor para için.
"Bu kadar borca çocuk niye" demeyeceğim, çünkü "biz yapmadık, Allah verdi diyeceksiniz", denecek laf kalmayacak...

Şimdilik evden iş bakın, elinizden herhangi bir el işi geliyorsa bundan maddi gelir kaynağı oluştun. Çocuk olunca baktıracak birini bulup tam zamanlı çalışmanız lazım. Başka çareniz yok. 2+2=4

Nickinizi "Drama Queen" olarak değiştirseniz süper olur, cuk oturur.

Klimam yok ağlıyorum, borcum çok ölüyorum. Çalışmakla hallolacak şeyler bunlar yahu.

Bakın eşimin eski evliliğinden kalan 150 bin kadar bir borç var, resmen başkasının yediğini ödüyorum ama bir gün vah demek aklıma gelmedi.

Öğretmensiniz, gelir belli. Bu hafta eğitim ödeneği geliyor, ardından maaş. Sonra da ek dersler düzene girer, en azından dolabınızı doldurursunuz.

Bir de yani kusura bakmayın ama borç gırtlak, kartlar patlamış, masrafa girip bayrama gitmişsiniz memlekete. Durum belliyse ona uygun davranacaksınız veya madem gittiniz kışlık gıda desteği, konserve, reçel, turşu, kurban eti vs doldurup gelecektiniz ki değsin.

Branşınızı bilmiyorum, uygunsa yetiştirme kurslarına başvurun, özel ders verin. Sınav görevlerine başvurun, çıkan her görev ekstra gelir olur.

Bebek konusunda ne diyeceğimi bilemiyorum, hem kinayeli hem kinayesiz tebrik ederim diyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…