• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak çok zor durumdayız

Bu arada klima falan konularini okumustum cokta gerilere detayli bakmadim ama suan galiba calismiyor hamilelikten oyle kalmis aklimda (cok emin degilim) tek maastan boylelerse yarin cocuk dogunca ne olacak bilmem gecen gozume takildi bebek bezi 40 tl idi markette

Ölümü düşünmeyin lütfen Allah'ın verdiği canı sadece Allah alır

Eşinize söyleyin bak böyle böyle hamileyim diye annenizden de borç istemiş olacaksınız zaten bebek doğunca eşiniz ek iş falan yapar bi şekilde destek olur size

Ahahah guldum kiz :KK45: birakmam sefiom seni gel kahve yapam sana ama kopruyu gecmen lazim uzaksin :anne:
Köprüyü geçmişken bana gelin,diğer ayağında ben varım;)
Mükellef bir kahvaltı hazırlarım üstelik:D

Bu arada klima falan konularini okumustum cokta gerilere detayli bakmadim ama suan galiba calismiyor hamilelikten oyle kalmis aklimda (cok emin degilim) tek maastan boylelerse yarin cocuk dogunca ne olacak bilmem gecen gozume takildi bebek bezi 40 tl idi markette
Devlet memuru hamileyken de maaşını alır. Doğumdan sonra ücretsiz izin alırsa maaş alamaz.
Konu sahibi hala doğurmadığına göre maaşını hala alıyor.

konu sahibi havalar biraz serinledi yaa klima olayını bırakıp yiyecek yok diyemi konu açtınız bu seferde
herkes borç ödüyor ama asgari ücretle kirada 3 çocuk büyütenlerede şahidiz
siz mutsuz olmayı seviyorsunuz
erkek belki evinde ne var ne yok tam bilmeye bilir
listeyi yazıp verin eline
gerçekten çok zor bir insansınız

Bir de bir sürü insan beğenmiş. Yuh yazıklar olsun size ne diyeyim. Ne olursa olsun hamile bir kadın aç kalmış üzülmeyelim mi? Neymiş karı koca memurmuş. Bir şekilde parasız kalmışlar. Kadın hamile ve aç yani. Kaymakamlık herhalde çalışan maaşı olan insana yardım etmeyecek. O seviyede değiller diye üzülmeyelim mi?
arkadaşın eski konularını okumanızı tavsiye ederim

Köprüyü geçmişken bana gelin,diğer ayağında ben varım:KK66:
Mükellef bir kahvaltı hazırlarım üstelik:KK70:
Ne varsa sende var valla bizden bi cacik olmaz o tembel yakin kopruden atliyor ben tembel bir kahveyle yirtmaya bakiyo utandim simdi:oops:
Gelmisken sen ikimizide bogazdan sallayiver ama kahvaltidan sonra tok gidek bari:KK70:

Evet eşinin ailesinde 3 klima varmış falan o da saçma geldi 3 klima da eve nereye konur ki hem sanki her evde klima var da bir onlarda yok gibi çok elzem bir ihtiyaçmış gibi serzeniş yapmış konusunda yani çok gözünde büyütüyor herşeyi. Ayrıca başka bir konuda tasarruf yapamadığını harcama yaptığını biriktiremediğini zaten söylemiş ayağını yorganına göre uzatmayınca sanırım böyle oluyor kredi çekip başka kredisini ödemeye ve oradan bir para attırmayı yazmış vs.. Yani hep günü kurtarayım mantığında kendisi bir de üzerine çocuk yani iki memur maaşıyla fakir edebiyatı yapılıyorsa tek maaşla ev geçindirenlerin herhalde hiç yaşamaması gerekirdi. Çocuk olunca ne olacak peki masraflar alışveriş ne olacak.

Devlet memuru hamileyken de maaşını alır. Doğumdan sonra ücretsiz izin alırsa maaş alamaz.
Konu sahibi hala doğurmadığına göre maaşını hala alıyor.
Yok cikti gibi kalmis aklimda calismiyor babinda ki dedigim gibi net degilim bahsettigim konularina yaz tatilde denk geldim belki tatilden bende oyle bir algi olustu

Evimiz yok kiradayız tayinci esim :) ama olsun şükür yani yok demiyorum sadece temizlenecek borclar var allaha şükür yok dersek yok olur yalan deneyim.
Ama mesela cocugu krese verdim iyi bir devlet bulduk bagimsiz özele gondermedim bu sene ama ilerde gönderirim. Mesela ben hep ozel okullarda okusun istiyorum esime gore sacma , biz okuduk oda okur varsa icinde diyor
Bence eşin haklı.
Çocuğun okuyacağı varsa her şekilde okur.
Tabii ki herkes ister çocukları özle okulda okusun ama sizi zorladıktan sonra anlamı yok.

Size şu kadarını söyleyeyim belki yazdıklarınızdan utanırsınız diye. Benim anne babam boşanmıştı daha 11 yaşındaydım kardeşim de 6 yaşındaydı bize sadece evdeki eşyalar kalmıştı zaten kiradaydık babamın evi müteahhiteydi. Annem o yaşa kadar çalışmamıştı bir süre işte bulamadı bizim çok aç yattığımız oldu, komşudan köfte yapıcaz diye yalan söyleyip bayat ekmek alıp yediğimizde oldu. Yazlık ayakkabıyla okulla gittiğimde.. Okulda öğlen yemek yediğimi bilmem harçlık almazdım midem rahatsız diye yalan söylerdim okulda. Tüm Ramazan boyunca sahurda sadece peynir ekmek annemin maaşının ilk günlerine denk geldiyse yumurta kırıp sadece onunla oruç tuttuğumuzu bilirim.

Annem işe girdi tek maaşla iki çocukla kira verdi fatura ödedi ev geçindirdi okuttu. Ekstra hiçbir harcama yapmadık. Ben okulu bitirdim işe girdim iki maaş ama ikimizinde asgari ücret o şekilde beyaz eşya yeniledik, koltuk takımı aldık, para biriktirdik düğünümde kenarım da param vardı çeyizimi de borçsuz yaptım. O zor zamanlarımızda bir kere bile ölelim demedim şükrettim. Şimdi iyi bir eşim iyi bir işim var annem bu sene emekli oldu. Çok şükür dedim hep kimseye de bir kere halimiz şudur demedik cebimizde hep paramız var bildi herkes. Okul aile birliği durumumuzu biliyordu bir kere ayakkabı bir kere erzak yardımı yapılmıştı çok ağrıma gitmişti halimi belli etmeyi sevmezdim çünkü günlerce ağlamıştım ama yokluğa değil insanların gördüğüne ve siz iki çok güzel maaşla bunları buraya yazabiliyorsunuz. Bilmem anlatabiliyor muyum.

konu sahibi havalar biraz serinledi yaa klima olayını bırakıp yiyecek yok diyemi konu açtınız bu seferde
herkes borç ödüyor ama asgari ücretle kirada 3 çocuk büyütenlerede şahidiz
siz mutsuz olmayı seviyorsunuz
erkek belki evinde ne var ne yok tam bilmeye bilir
listeyi yazıp verin eline
gerçekten çok zor bir insansınız
Yani birşey de söylemek istemiyorum ama,insan sabredemiyor.Kullanıcı adı da pamuk prenses,yıllar önce Mehmet Ali Erbilin bir tiyatro gösterisi vardı.
Paşanın kızı"Dadıcığım dadıcığım marulun dikeni elime battı"diyordu.
Marulun dikeni hala premseslerin ellerine batıyor anlaşılan.Bir söz var ya,çağırmadan kalkan avrat,buyurmadan tutan evlat,orada olur devlet:))
Konu sahibi de o söylemeden eşi içini okusun,işçi arının kraliçeyi beslediği gibi beslesin istiyor.Cebinde parası olsa,o akıl etsin,beni düşünsün,ekmek alsın gelsin diye diye açlıktan ölecek...

Ne varsa sende var valla bizden bi cacik olmaz o tembel yakin kopruden atliyor ben tembel bir kahveyle yirtmaya bakiyo utandim simdi:oops:
Gelmisken sen ikimizide bogazdan sallayiver ama kahvaltidan sonra tok gidek bari:KK70:
Hafif hazırlıyayım ki,batmayın denizde,sekaparktan salarım denize,boğazdan çıkarsınız kendiniz,o trafiğe sokmayın beni şimdi:D

Back
X