• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi olarak çok zor durumdayız

Borç içinde yüzüyorsunuz ama hiçbir şeyden de geri kalmıyorsunuz.
Biz mi aptalız acaba diyorum bazen.
Çalıştığım halde bazı şeyleri erteliyorum ya da ihtiyaçlarımı hangisi daha önemliyse ona göre karar verip almaya çalışıyorum. Evde yiyecek yemek yok ama ne memlekete gitmekten vazgeçiyorsunuz ne bebek odasından.
Sonra da tek çare ölüm diye saçma saçma konuşuyorsunuz.
Biraz mantıklı olun Allah aşkına yahu, o bebeğe de yazık değil mi?
Kendinizi acındırmaktansa azıcık mantıklı hareket edin!

Eşimle aman aman bir maaşımız yok aylık 4500 sadece kredimiz var bunun 3000 'lik kısmı 7 yıl sürecek. Kredi dışında 40 bin civarı borç var. Ailelerden yardım görmüyoruz. Bu kadar borca rağmen aç kalacak kadar kötü duruma düşmedik. Birşeyleri yanlış yapıyor olmalısın. Beklentilerini düşür öncelikle, dısarıda yemek, gereksiz kıyafet alımı vb. tamam insan çalışıyorum hakkım diye düşünüyor ama her inişin bir çıkışı var. Bugünlerde geçecek yapamadıklarını yapabilmek için zamanında olacak, en basitinden yol parası alıyorum ama yürüyerek gidiyorum işten eve yaklaşık 1.30 saat sürüyor. Para bana kalıyor mutfağa takviye ediyorum. Yürüyüşte sağlık olarak dönüyor:KK66:

Hamilelik psikolojisi de sizi hassas bir duruma sokmuş..bu kadar üzülmeyin, borç yada destek alabileceğİniz yakınlarınıza durumunuzu belirtin..bundan sonraki aylar içinde bu devirde 2 iyi meslege sahip çalışan kişiler olarak ayagınızı yorganınıza göre uzatın..Sevgiler..

Eşimle aman aman bir maaşımız yok aylık 4500 sadece kredimiz var bunun 3000 'lik kısmı 7 yıl sürecek. Kredi dışında 40 bin civarı borç var. Ailelerden yardım görmüyoruz. Bu kadar borca rağmen aç kalacak kadar kötü duruma düşmedik. Birşeyleri yanlış yapıyor olmalısın. Beklentilerini düşür öncelikle, dısarıda yemek, gereksiz kıyafet alımı vb. tamam insan çalışıyorum hakkım diye düşünüyor ama her inişin bir çıkışı var. Bugünlerde geçecek yapamadıklarını yapabilmek için zamanında olacak, en basitinden yol parası alıyorum ama yürüyerek gidiyorum işten eve yaklaşık 1.30 saat sürüyor. Para bana kalıyor mutfağa takviye ediyorum. Yürüyüşte sağlık olarak dönüyor:KK66:
Maşallah size 1,30 saat mi yürüyorsunuz işten eve

eğer öğretmenseniz maaş almanıza 3 gün kalmış o günde evdeki peynir domatesle doyurun karnınzııç bir daha da memlekete filan gitmeden o ay içinde yiyecek yemeğniizn parasını ayırın ltüfe. siz hamilesiniz çocuğunuz sizden besleniyor. kendinizden önce çocuğu düşünün. ölüm bu kadar basit bir şey değil afrikadaki açlar ne yapsın

Elinize geçen bir lira elli kuruşlukları bir kavanoza atsanız zor zamanlarınızda ekmek vs ihtiyaçlarınız için paranız olur.Ben öyle yaparım. Benim de çok zor durumda kaldığım zamanlar oldu. Gündüz tv açmazdım, kızıma okul için sandviç hazırlar , okulda içeceği sütü meyve suyunu indirim marketlerinden alır çantasına koyardım. Eşim yürüyerek işe gider gelirdi ki oldukça uzak mesafedeydi işyeri. Bunlar basit hesaplar gibi görünsene de ev ekonomisi bu şekilde oluyor. Şu anda da mutfak için ayırdığımız parayı dörde böler o haftaya düşen paradan bir kuruş fazla harcamam. Şu an için annenizden yardım etmekten başka çareniz yok gibi görünüyor. Sonrasında umarım burada yazılan tavsiyelerden faydalanırsınız. İnşallah yakın zamanda feraha çıkarsınız.

Bence sorun para değil açtığı konulara bakılırsa eşinden dem vuruyor sürekli. Konu sahibi, lafı dolandırmadan direkt eşinle derdin neyse onunla ilgili konu aç ki fikir vermek isteyen versin. Yoksa daha çok taslanirsin burada e millet de haksız değil hani.

Taslanmaya raziyim,
Burda evden cikamayan, hic geliri, egitimi olmayan, eline 1 lira bile gecmeyen kadinlar varken, ikisi de calisan bir ciftin sosyal yardim almasini, gida yardimi icin basvurmasinin onerilmesini aklim almiyor benim.
O yardimlar gercekten zor durumda olanlar icin olmali, memlekete gittim param bitti, ac kaldim, hava çok sicak klima alamiyorum diyenler icin degil.
Kaldi ki cidden hamile bir kadin ac kalmamak icin alyansini satar, telefonunu, bilgisayarini, televizyonunu ne bileyim eve 2 ekmek 6 yumurta alacak parayi bulur bir sekilde, buraya gelip açım diye duygu somurusu yapana kadar karnimi nasil doyururum diye beyin firtinasi yapar.
Gida yardimi karti alsinmis.... millet issizlikten intihar etsin, pazar artiklarini toplayip karnini doyursun, isi gucu olan egitimli insanlar gida yardimi alsin, oldu.

Senin o beyin fırtınası dedigin tek kişi yapılmaz. Buraya gelmiş soruyor ne yapabilirim diye. Biri yardıma başvur demiş. Sen de alyansini sat de madem. Onu yerine yok niye memlekete gittin yok niye klima almak istedin. Duygu sömürüsü yapmıyor bence içinde bulunduğu durumu anlatıyor. Kadın da kaçar tabi. Gelen laf çakmış.

Taslanmaya raziyim,
Burda evden cikamayan, hic geliri, egitimi olmayan, eline 1 lira bile gecmeyen kadinlar varken, ikisi de calisan bir ciftin sosyal yardim almasini, gida yardimi icin basvurmasinin onerilmesini aklim almiyor benim.
O yardimlar gercekten zor durumda olanlar icin olmali, memlekete gittim param bitti, ac kaldim, hava çok sicak klima alamiyorum diyenler icin degil.
Kaldi ki cidden hamile bir kadin ac kalmamak icin alyansini satar, telefonunu, bilgisayarini, televizyonunu ne bileyim eve 2 ekmek 6 yumurta alacak parayi bulur bir sekilde, buraya gelip açım diye duygu somurusu yapana kadar karnimi nasil doyururum diye beyin firtinasi yapar.
Gida yardimi karti alsinmis.... millet issizlikten intihar etsin, pazar artiklarini toplayip karnini doyursun, isi gucu olan egitimli insanlar gida yardimi alsin, oldu.
Konu sahibi ve eşi memur değil mi? Devletten maaş alanlar bankadan alıyorlar ve bu bankalar da her maaş alana maaş avansı yüklüyor. Ben 32 yıllık memurum ve bu işler böyle yürür.
Muhtemelen maaş avansları her ikisininde hesabında mevcut. Çeksinler domates, peynirin yanına sucuk salam da katsınlar.
Duygu sömürüsünü tavan yapmaya gerek yok.
Yardım konusuna gelince, o kadar çok yardıma ihtiyacı olan var ki, konu sahibi o insanların yanında milyarder sayılır.
Yardımları yaparken daha hassas davranmalıyız. Her sömürüye inanıp gerçek yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Gerçi gerçek yardıma ihtiyacı olanlar da her daim parasızlıktan dem vurmazlar.

Kızlar merhaba.borcumuz çok hepsini beiden ödemeye çalışırken çok zorlanıyoruz maddi olarak çok zor durumdayız.. bayramdı memlekete git gel bizi daha da dibe çekti.inanin evde kahvaltılık bisey yok.peynir domates ve yumurta var sadece .yemeklik hiçbirşey yok...ne sebze ne meyve. Pirinç mercimek Yok.annem biraz bu ay destek oldu para verdi ama o da bitti.simdi annemi aramaya bile utanıyorum .esim sormuyor demiyor ne yiceksin sabah kahvaltıda öğle yemeğinde? Kredi kartları dolu.hamileyim.olmeyi bile düşünüyorum bu aralar...Allahim yardımcımız olsun. Bana ne borcu vs diye sormayın lütfen .ayrıntılı anlatmak istemiyorum.sadece bu zor durumda ne yapmalıyım kafamı nasıl toplamalıyım? Bana yardımcı olacak birileri var mı? Yoksa tek çare ölüm mu???
Ah be yavrum o kadar borca harca rağmen hamile kalmışsın bir de bayrama gezmeye gitmişsin . Herşeyin bir önceliği var yavrum ya. Şimdi yemek falan pişirme. Dolapta olanı kendin ye. Kocan da ne hali varsa görsün. Ayrıca ona da anlat. Hamileyim canımın çektiği şeyler oluyor ya da mutlaka almam gereken gıdalar var de. Anlarsa anlar. Anlamazsa belki beni yadırgayan olacak ama ya ananın evine dön ya da borçları çoğalt. Alacaklarını bakkaldan kasaptan eşinin adına hesap açtırıp al. O nasıl öderse ödesin.

Senin o beyin fırtınası dedigin tek kişi yapılmaz. Buraya gelmiş soruyor ne yapabilirim diye. Biri yardıma başvur demiş. Sen de alyansini sat de madem. Onu yerine yok niye memlekete gittin yok niye klima almak istedin. Duygu sömürüsü yapmıyor bence içinde bulunduğu durumu anlatıyor. Kadın da kaçar tabi. Gelen laf çakmış.

Ay peki uzatmayacagim, kadin 1 yildir borcum cok klimam yok diye konu aciyor, kk nin vicdanli kadinlari yardim kampanyasi baslatsin da evine erzak ve klima alsinlar konu sahibinin. Biri bana yardim etsin olmus son sozu zaten, edin bakalim.
Ben yardim edemeyecegim zira maasim bir ogretmeninkinden daha dusuk :bicak:

Konu sahibi ve eşi memur değil mi? Devletten maaş alanlar bankadan alıyorlar ve bu bankalar da her maaş alana maaş avansı yüklüyor. Ben 32 yıllık memurum ve bu işler böyle yürür.
Muhtemelen maaş avansları her ikisininde hesabında mevcut. Çeksinler domates, peynirin yanına sucuk salam da katsınlar.
Yardım konusuna gelince, o kadar çok yardıma ihtiyacı olan var ki, konu sahibi o insanların yanında milyarder sayılır.
Yardımları yaparken daha hassas davranmalıyız. Her sömürüye inanıp gerçek yardıma muhtaçları unutmamalıyız. Gerçi gerçek yardıma ihtiyacı olanlar da her daim parasızlıktan dem vurmazlar.

+1

Daha 1 ay olmamis cocuga oda almak icin parasinin hazir oldugunu yazmis, baska bir konuda klima yazmis, insan kenara ayirdiginin 100 lirasini çıkarır karnini doyurur yahu.
Barakalarda yasayan, yillarca is bulamayan, elinde avcunda hicbir sey kalmamis insanlarin ac kalmasini anliyorum da elinde telefon, interneti acik, ac kaldim ölüyorum diyeni anlamiyorum, cik elindeki telefonu sat karnini doyur, ben utanirim elimde internete girebilecegim bir cihazla acim bana yardim edin demeye...

yorumları okumadım belkı aynı seylerı söyleyen olmuştur. bebek hamılelık bunlar nasıp ısı ama bellıkı borc bıranda olmadı.
yıllardır ıkıncı cocugu isteyp ev kredisi borc vs nedenıyle ertelıyoruz
tamamen maddı sebeplerden dolayı
şimdide istiyoruz ama nasp iştee.....
ben de esım de calısıyoruz. yanı cocuk olayını erteleyp sız de ıse gırebılırdnız

Benim bir arkadaşım da iki sene önce çok zor durumdaydi eşinin işi yoktu bir çocuğu vardı. Ne eşinin ailesi ne kendi ailesi yardım etti. Kirayı bile ödeyemeyecek duruma geldiler. Yetmedi eşi hapse girdi çocuğunun altına bağlayacak bez alamadı poşet taktı çocuğun altına. Ekmek alamadıkları gün oldu. Ama gecti hepsi. Eşi bir işe girdi ortalama bir maaşla başladı sonra arttı maaşı. Şimdi gayet iyi durumdalar ve ikinciye hamile.
Yani umudunuzu kaybetmeyin.

Borç içinde yüzüyorsunuz ama hiçbir şeyden de geri kalmıyorsunuz.
Biz mi aptalız acaba diyorum bazen.
Çalıştığım halde bazı şeyleri erteliyorum ya da ihtiyaçlarımı hangisi daha önemliyse ona göre karar verip almaya çalışıyorum. Evde yiyecek yemek yok ama ne memlekete gitmekten vazgeçiyorsunuz ne bebek odasından.
Sonra da tek çare ölüm diye saçma saçma konuşuyorsunuz.
Biraz mantıklı olun Allah aşkına yahu, o bebeğe de yazık değil mi?
Kendinizi acındırmaktansa azıcık mantıklı hareket edin!

Eğer böyleyse bebek odasi saçmalık , o dönem alabilirdim ama alsam zorlayacaktı cocuk odasi almadim park beşikte yattı cok mühim gelmedi...
Yani herkes kendi durumunu bilir...bu kadar eve yemeklik malzeme alamayacak durumdaysa fuzûlî ihtiyaçlardan kacinmasi lazim

Eğer böyleyse bebek odasi saçmalık , o dönem alabilirdim ama alsam zorlayacaktı cocuk odasi almadim park beşikte yattı cok mühim gelmedi...
Yani herkes kendi durumunu bilir...bu kadar eve yemeklik malzeme alamayacak durumdaysa fuzûlî ihtiyaçlardan kacinmasi lazim
Haklısın da, çevremde de çok var böyle insanlar.
Hiç abartmıyorum evde yiyecek yemekleri yok ama son model telefonlar, araba alma planları falan...
Çocuk kafası mı var acaba bunlarda diyorum

Back
X