Maddi özgürlüğüm olmadığı için boşanamıyorum

Kirikkale71

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2023
23
5
1
Madi ozlugum olmadığı için bosanamiyorum daha nişanlı yken bile hakaret asalagama başladı şiddet hem fiziksel hem ruhsal şiddet var daha nişanlı yken nişanı atmaya çok çabaladım ailem izin vermedi derken düğün oldu çocuklar oldu bosanamiyorum madi ozlugum olmadığı için eşim hiç bir şekilde sahip çıkmıyor ailesine karşı beni savunmuyor Bi
bayram olur Bi kalabalık olur sürekli ailesi ile beraber sürekli dışlıyor çocuklarım çok küçük bosansam bile madi gücüm olmadığı için mahkeme bana verir mi acaba çocukları 10yildir göz yasimla büyütüm çocuklarımı eşim ve ailesini tanıdım taniyali hiç yüzüm gülmedi... Ailemin yanında çocuklarla beraber kalamam yaşama sevincim sadece çocuklarım...

Madi ozlugum olmadığı için bosanamiyorum daha nişanlı yken bile hakaret asalagama başladı şiddet hem fiziksel hem ruhsal şiddet var daha nişanlı yken nişanı atmaya çok çabaladım ailem izin vermedi derken düğün oldu çocuklar oldu bosanamiyorum madi ozlugum olmadığı için eşim hiç bir şekilde sahip çıkmıyor ailesine karşı beni savunmuyor Bi
bayram olur Bi kalabalık olur sürekli ailesi ile beraber sürekli dışlıyor çocuklarım çok küçük bosansam bile madi gücüm olmadığı için mahkeme bana verir mi acaba çocukları 10yildir göz yasimla büyütüm çocuklarımı eşim ve ailesini tanıdım taniyali hiç yüzüm gülmedi... Ailemin yanında çocuklarla beraber kalamam yaşama sevincim sadece çocuklarım...
Eğitim durumunuz ne bi işe girebilirsiniz şimdiden yaşadıklarınıza üzüldüm

Çok üzüldüm.Keske nişanlı iken dayak yediğinizde atsaydiniz o nişanı.Yinede geç sayılmaz iş bulmaya bakın siz.

Madi ozlugum ne demek? Maddi ozgurlugum mu demek istiyorsunuz?

Eşim Kırıkkaleli, o yüzden az çok biliyorum oraları. Aslında asgari ücretle ise girseniz kira tutup geçirirsiniz ama ailenizin çocuklara bakması lazım. Allah yardımcınız olsun, kadın olmak cidden zor sizin oralarda.
Kirikkaleliler kadına çok bakarlar.Evdeki kadını da kisitlarlar.

Kusura bakmayın ama siz de hayatınızın iplerini hiç elinize almamışsınız ki. 10 sene oldu diyorsunuz 10 senede ne yaptınız bu evliliği bitirmek adına? Okulu dışarıdan bitirdiniz mi, işe girdiniz mi, para biriktirdiniz mi? Hepsine cevap hayır. Hadi zorla evlendirdiler diyelim, çocuklarım yazdığınıza göre birden fazla çocuk yapmışsınız. Eşinize size şiddet uyguluyorsa kadın sığınma evine başvurun başka bir yol gelmedi aklıma en azından düzen kurmanıza yardımcı olurlar. Siz de mutlaka bir işe girin. Boşanınca size nafaka verir eşiniz ama verdiği para barınma, gıda, faturalar hepsine nasıl yetsin, yetmez ki.

Evet bide sürekli mahale baskısı dedimis şey var aman bosanirsam millet bana ne gözle bakar kafası ile yetiştirmiz için böyle oldu galiba
Bizim ailede çalışan kadına hoş bakmazlar.Cevremde Ankaraliyim.Okul hayatımda kadın çalışmalı diye yetistirildim.Simdi kadın erkek mecbur çalışıyor herkes.Tek.maasla zor.

Kusura bakmayın ama siz de hayatınızın iplerini hiç elinize almamışsınız ki. 10 sene oldu diyorsunuz 10 senede ne yaptınız bu evliliği bitirmek adına? Okulu dışarıdan bitirdiniz mi, işe girdiniz mi, para biriktirdiniz mi? Hepsine cevap hayır. Hadi zorla evlendirdiler diyelim, çocuklarım yazdığınıza göre birden fazla çocuk yapmışsınız. Eşinize size şiddet uyguluyorsa kadın sığınma evine başvurun başka bir yol gelmedi aklıma en azından düzen kurmanıza yardımcı olurlar. Siz de mutlaka bir işe girin. Boşanınca size nafaka verir eşiniz ama verdiği para barınma, gıda, faturalar hepsine nasıl yetsin, yetmez ki.
Hanfendi Kırıkkaleli.Boyle yerlerde kadının bırakın çalışmasını sokağa çıkmasını suç karşılarlar.

Yaşadığınız yerdeki toplum baskısı, ailenizin size sahip çıkmaması vs hepsini anlayabilirim, nişan atılmaz evleneceksin demişlerdir dayak yediğiniz halde evlenmişsinizdir, çocuklarınıza da Allah sağlıklı ömürler versin lakin kusura bakmayın ama bu kadar kötü bir kocaya neden 3. çocuğu doğuruyorsunuz ?

Hanfendi Kırıkkaleli.Boyle yerlerde kadının bırakın çalışmasını sokağa çıkmasını suç karşılarlar.

Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne diyelim

Back
X