Maddi özgürlüğüm olmadığı için boşanamıyorum

Amaniiin😂 inşallah eşinizin ailesi iyidir 🙏
Çok şükür kayinvalidem, eşimin kardeşi ve ablaları gerçekten iyidir, güleryüz dışında bişey görmedim onlardan. Akrabalarını da severim, baya baya alistik birbirimize. Zaten ilk başta ondan iyi bişey söyledi sandım kuaför 😁😁😁

Çok üzülüyorum böyle konulara, on senede üç çocuk, daha evlenmeden başlayan şiddet… Ah be, nişanlıyken aileniz silâh zoruyla adamın evine sokacak değillerdi ya; keşke biraz dişli davransaymışsınız veya hadi yaptınız bir hata keşke üç beş ne kopartırsanız biriktirip doğum kontrol hapı kullansaydınız. Böyle adama çocuk vermeniz hata üstüne hata olmuş. Zamanı geri alamayız hepsi havada kalıyor;ama umarım şu an korunuyorsunuzdur.

En küçüğü kreş yaşına gelene kadar dişinizi sıkacaksınız, sonra bir işe gireceksiniz, fabrikalarda vardiyalı işçi olabilirsiniz veya bu gibi işlerde çalışabilirsiniz. Biraz paranız birikir çocukların büyükleri de kendi başının çaresine bakacak durumda olur, öyle ayrılırsınız. Çalışmanıza müdahil olur mu?

Son düzenleme:
Ya buna çok üzüldüm işte... 2 çocukla asgari ücrete Kırıkkale'de gecinirdi, bu durumda boşanması imkansız gibi bişey. Ailesi de arkasında durmaz, duracak olsa nisan atmasına izin verirlerdi sanırım...
Her Kadın şanslı doğmuyor, bazılarımız toplum baskısının çok daha şiddetli yaşandığı, kadına bırakın sevgiyi saygı dahi duyulmayan çevrelerde yetişiyoruz, aileleri de bu çevrelerde ne gördüyse onu yapmaya devam edebiliyor, kızlarını okutmak yerine, ki konu sahibesinin yaşı doğruysa 26 yaşında şu an, 16 yaşında evlendirilmiş demek oluyor bu, böyle döven kadını yok sayan insan yerine bile koymayan adamlarla evlendiriyorlar, bunların hepsini gerçekten anlayabilirim çünkü toplumumuzun kadın gerçeklerinden uzak değilim lakin evliliğin ilk yılları çocukluk tecrübesizlikle geçmiş olsa da sonradan bir şekilde önlem almalıydı.

Cahil olabiliriz bunu da yermek rencide etmek için demiyorum okutulmamışsınızdır, gözünüz açılmasın diye üzerinizde baskı kurulmuştur, evden tek başına adım atmanız dahi sorun oluyordur ama zaman eskisi gibi değil, ninelerimiz ne internet bilmiş ne araştırıp öğrenecek bir mecra varmış ama şimdi evde oturup kalsanız da eliniz altında internet var, doğum kontrol yöntemlerini öğrenebiliyorsunuz, hamilelik için doğum için doğunca bebeğiniz için doktora gidiliyor, ben artık doğurmak istemiyorum deyip ilaç yazdırabiliyorsunuz.

Anlıyorum karşımızdaki kadın çaresiz ama her türlü olumsuzluğu geçtim çocuk sahibi olma konusunda çaresizliği kendi yaratmış, 1 kızı 1 oğlu varmış Allah bahtlarından güldürsün ama 3. çocuk? Üstelik doktor cinsiyetine kız demiş, oğlan olmasını istiyor gibi yazmış konusuna, belki bir kızı daha olursa o da annesiyle aynı kaderi paylaşmasın diye erkek istiyordur ama böyle bir kocanın elinde erkek çocuğu da kadına saygısız biri haline dönüşür.

Her Kadın şanslı doğmuyor, bazılarımız toplum baskısının çok daha şiddetli yaşandığı, kadına bırakın sevgiyi saygı dahi duyulmayan çevrelerde yetişiyoruz, aileleri de bu çevrelerde ne gördüyse onu yapmaya devam edebiliyor, kızlarını okutmak yerine, ki konu sahibesinin yaşı doğruysa 26 yaşında şu an, 16 yaşında evlendirilmiş demek oluyor bu, böyle döven kadını yok sayan insan yerine bile koymayan adamlarla evlendiriyorlar, bunların hepsini gerçekten anlayabilirim çünkü toplumumuzun kadın gerçeklerinden uzak değilim lakin evliliğin ilk yılları çocukluk tecrübesizlikle geçmiş olsa da sonradan bir şekilde önlem almalıydı.

Cahil olabiliriz bunu da yermek rencide etmek için demiyorum okutulmamışsınızdır, gözünüz açılmasın diye üzerinizde baskı kurulmuştur, evden tek başına adım atmanız dahi sorun oluyordur ama zaman eskisi gibi değil, ninelerimiz ne internet bilmiş ne araştırıp öğrenecek bir mecra varmış ama şimdi evde oturup kalsanız da eliniz altında internet var, doğum kontrol yöntemlerini öğrenebiliyorsunuz, hamilelik için doğum için doğunca bebeğiniz için doktora gidiliyor, ben artık doğurmak istemiyorum deyip ilaç yazdırabiliyorsunuz.

Anlıyorum karşımızdaki kadın çaresiz ama her türlü olumsuzluğu geçtim çocuk sahibi olma konusunda çaresizliği kendi yaratmış, 1 kızı 1 oğlu varmış Allah bahtlarından güldürsün ama 3. çocuk? Üstelik doktor cinsiyetine kız demiş, oğlan olmasını istiyor gibi yazmış konusuna, belki bir kızı daha olursa o da annesiyle aynı kaderi paylaşmasın diye erkek istiyordur ama böyle bir kocanın elinde erkek çocuğu da kadına saygısız biri haline dönüşür.
Bilmiyorum Mune, belki korunması sorun oluyordur bazı kadınların. Yoksa sağlık ocakları bile doğum kontrol yöntemleri konusunda yardımcı oluyor. Yaşadıklarını az çok tahmin ediyorum diye mi bilmiyorum, ben gerçekten çok üzüldüm konu sahibine..

Bilmiyorum Mune, belki korunması sorun oluyordur bazı kadınların. Yoksa sağlık ocakları bile doğum kontrol yöntemleri konusunda yardımcı oluyor. Yaşadıklarını az çok tahmin ediyorum diye mi bilmiyorum, ben gerçekten çok üzüldüm konu sahibine..
Ben de üzüldüm eli kolu bağlı, maddi özgürlüğü yok ailesine sığınsa çevre yüzünden evine geri gönderilir, eşi evden gitmesini hazmedemeyeceği için şiddetin dozunu arttırır ama yine de keşke 3. çocuğa hamile kalmasaydı, ilaç içse eşi anlamazdı ki, adam tüm gün yoktur akşamdan akşama yemek ve uyku için eve geliyordur.

Ankara'da çok sayıda var.İstisnalar hariç çoğu yobaz.Bir kadın vardı.Komsumuz babası içen birine vermiş 2 kızı olmuş.Bosanmis.Ailesi sahip çıkmadı kadına.İmam nikahı ile evli adamla evliydi.Adama 6 çocuk doğurdu.1+1 evde yaşıyordu.İmam nikahlı kocası afedersin s..meye geliyordu.Sadece o eve kadını.Kadin başkalarından para isteyerek geçiniyordu.
kadın çalışmak yerine imam nikahıyla evlenip 6 çocuk doğuruyorsa bu en başta kendi akılsızlığıdır kimse kusura bakmasın. bu sahipsizliğe ve fakirliğe rağmen 8 çocuk mu doğurulur?

kadın çalışmak yerine imam nikahıyla evlenip 6 çocuk doğuruyorsa bu en başta kendi akılsızlığıdır kimse kusura bakmasın. bu sahipsizliğe ve fakirliğe rağmen 8 çocuk mu doğurulur?
9 da olabilir.En sonunda adam ölmüş belki daha doğururdu.Annemden az para istemedi şimdi çok nadir görüyorum tanımıyor.

Pırlanta gibi kocam bir dediğimi iki etmez bir kere olsun kötü bir sözü olmamıştır bazı nedenlerden ötürü iki senedir eşimle cinsellik yaşamıyorum siz nasıl böyle bir adamla aynı yatağa girebiliyorsunuz hadi diyelim ki sizi zorluyor ilişkiye yıl olmuş 2023 korunmayı bilmiyor musunuz? Kusura bakmayın ama yarın bir gün evlatlarınız vayy fedakar anamız çilekeş anamız demeyecek neden böyle bir adamdan çocuk yaptın bizim hayatımızı da mahvettin diyecek hep size kinli olacaklar tıpkı benim anneme kinlenmem gibi...

Pırlanta gibi kocam bir dediğimi iki etmez bir kere olsun kötü bir sözü olmamıştır bazı nedenlerden ötürü iki senedir eşimle cinsellik yaşamıyorum siz nasıl böyle bir adamla aynı yatağa girebiliyorsunuz hadi diyelim ki sizi zorluyor ilişkiye yıl olmuş 2023 korunmayı bilmiyor musunuz? Kusura bakmayın ama yarın bir gün evlatlarınız vayy fedakar anamız çilekeş anamız demeyecek neden böyle bir adamdan çocuk yaptın bizim hayatımızı da mahvettin diyecek hep size kinli olacaklar tıpkı benim anneme kinlenmem gibi...
Yanlis anlamazsaniz.Burada çoğu kişi cinsellikten dolayı da şikayet ediyor.İnsallah düzelir.

Şiddet gördüğün, değer görmediğin bir evliliğe keşke 3 çocuk yapmasaydın korunsaydın. Boşanma fikrini gerçekleştirmek için dillendirmeden önce asgari ücretle bir işe girin çevrede fabrika, lokanta varsa illaki alır ihtiyaç varsa ilk okula bakmazlar. paranı bir yerde biriktirirsin, siddete, hakarete kanıt toplarsın bu süre zarfında. Çocuklarını böyle bir hayata mahkum etme onlarda annelerini sürekli gözyaşıyla görmek istemez güçlü görmek ister.

Madi ozlugum olmadığı için bosanamiyorum daha nişanlı yken bile hakaret asalagama başladı şiddet hem fiziksel hem ruhsal şiddet var daha nişanlı yken nişanı atmaya çok çabaladım ailem izin vermedi derken düğün oldu çocuklar oldu bosanamiyorum madi ozlugum olmadığı için eşim hiç bir şekilde sahip çıkmıyor ailesine karşı beni savunmuyor Bi
bayram olur Bi kalabalık olur sürekli ailesi ile beraber sürekli dışlıyor çocuklarım çok küçük bosansam bile madi gücüm olmadığı için mahkeme bana verir mi acaba çocukları 10yildir göz yasimla büyütüm çocuklarımı eşim ve ailesini tanıdım taniyali hiç yüzüm gülmedi... Ailemin yanında çocuklarla beraber kalamam yaşama sevincim sadece çocuklarım...
Keske bu duruma bastan cozum bulsaydiniz, nisanliyken size hakaret eden birinden evlenince ne beklediniz ki?
Ama olan olmus bu saatten sonra bir seyleri degistirmek isterseniz once mecbur calismak zorundasiniz maddi acidan kendinizi toparlayip ancak o zaman bosanabilirsiniz aileniz destek olmuyorsa.
Her seyin bir caresi vardir, yeter ki emek verelim,

Madi ozlugum olmadığı için bosanamiyorum daha nişanlı yken bile hakaret asalagama başladı şiddet hem fiziksel hem ruhsal şiddet var daha nişanlı yken nişanı atmaya çok çabaladım ailem izin vermedi derken düğün oldu çocuklar oldu bosanamiyorum madi ozlugum olmadığı için eşim hiç bir şekilde sahip çıkmıyor ailesine karşı beni savunmuyor Bi
bayram olur Bi kalabalık olur sürekli ailesi ile beraber sürekli dışlıyor çocuklarım çok küçük bosansam bile madi gücüm olmadığı için mahkeme bana verir mi acaba çocukları 10yildir göz yasimla büyütüm çocuklarımı eşim ve ailesini tanıdım taniyali hiç yüzüm gülmedi... Ailemin yanında çocuklarla beraber kalamam
Kadın sığınma evlerini araştırın bi. Bende detaylı bilmiyorum ama internette 6 aya kadar kalınabilir yazıyor. Bu süreçte çalışıp para biriktirebilirsiniz belki. Eğer araştırdıgınızda size mantıklı gelirse farklı bi şehire gidebilirsiniz kocanıza da güven olmaz aynı sehirde. O sehrin belediyesine, kaymakamlıgına gidip durumunuzu anlatabilirsiniz. İllaki buradan daha cok yardımları dokunacaktır. Darp raporu alabilirsiniz belki dayak atan bir adama cocuklar verilmemeli. Ailenize bile güvenemiyorsanız siz ve çocuklarınız için en doğrusu devlet koruması gibi geliyor bana. Çocukların babasız yaşaması şiddetle yaşamasından daha iyi diye düşünüyorum. Kolay kararlar değil Allah yardımcınız olsun.

bayram olur Bi kalabalık olur sürekli ailesi ile beraber sürekli dışlıyor çocuklarım çok küçük bosansam bile madi gücüm olmadığı için mahkeme bana verir mi acaba çocukları 10yildir göz yasimla büyütüm çocuklarımı eşim ve ailesini tanıdım taniyali hiç yüzüm gülmedi... Ailemin yanında çocuklarla beraber kalamam yaşama sevincim sadece çocuklarım...
Bulunduğunuz şehirde Koskep yok mu orada ev kadınları için iş yaratıcı kurslar oluyor.Çocuk yaşlı bakımı veya başka işler için..Sertifika alırsanız iş bulmanız kolay olur.Çocuklara bakan varsa çalışırsınız hem de para biriktirirsiniz.

Çok haklibencede çok haklılar ama bende kendime bu tarz şeyleri çookk söylüyorum ve kendime çok kızıyorum... Ben böyle biri değildim biri bana en ufak bir şey söylediğinde hemen kızan biriydim ama bu insanlarla karşılaşınca o kadar ezilmiş o kadar maduriyet varki ben bu duruma düşmüşüm
Ben kendim avusturyada dogdum buyudum Alman sirketinde calisiyorum ve Almanca bilenlere burda 1500 euro maas veriyorlar bize. Nerdeyse suan 40.000 tl yapiyor. Dil yonunden kendinizi egitebilirsiniz mesela.

Koca Kırıkkalede sokakta gezen kadın hiç yok mu? Bir tane bile kadın çalışmıyor mu? Yapan nasıl yapıyor? E tamam konu sahibi otursun o zaman evinde ne diyelim
Çok garip bi memleket orası ya. Doğduğumdan beri her sene giderim üç ay..tüm akrabalar orda. Yani orası ayrı bir dünya ya. Konyaya da gittim ama orası çok garip. Baba tarafim da kirikkaleli. Dışarıya iyiler ama aile içinde garipler baya. Tutucu değil de böyle laf olur söz olur kafası. Sürekli karışma etme kadına olur. Kuzenlerimin hepsi kaçtı kalmadı allahtan

Hatta bir olay anlatayım konu sahibi daha iyi anlaşılır. Benim babamın memleketi değil akrabalar orda derken babamın amcası taşınmış orda cogalmislar gençken. Babamın tüm kuzenler baba tarafından kardeşleri hariç orda. Bi tek halamlar amcalar yok diyeyim. Teyze amca çocukları babamın hep oraya yerleşmiş. Neyse bi tane erkek koca adayi bulunuyor ordan benim bir akraba ile evleniyor 15 sene önce. Görücü usulü ama kız tamam demiş. Neyse ilk gece kız korkmuş sonra olmamış. Vajinismus sanirim. Adam bir hafta beklemiş en sonunda dayanamamış annesine söylemiş. Annesi de kızı alıp konuşacağına ya da adama kıza sabır göster falan diyeceğine tutup bizim kızın ailesini ariyo. Bu kız kusurlu mu diye hayırdır. Tüm sulaleye yayılıyor olay. Herkesi arıyorlar. Kızın evine gidip gelmeler yüzüne tükürmeler. En sonunda annesi ne diyor babasına anlatiyor. Alıp gelmiyor kızını yani. Babası da kızı arayıp diyor ki bizi rezil ettin ya bu akşam bu iş olur ya seni öldürürüm. Doğuda olmaz bu olay ya. Kız da napiyor bilmiyorum ama sorun çözülüyor. Çünkü herkes damadı arayıp soruyor naptin diye oldu diyor şükür adam da. Yani o zihniyet bambaşka. Sonra bodruma yerleştiler beş sene önce bu kızın babası. Şimdi kızına diyor ki mutlu değilsen bosan kızım. E niye verdiler kızı zorla almadılar o zaman. Oradaki toplum baskısı çok garip ya

Back
X