Her Kadın şanslı doğmuyor, bazılarımız toplum baskısının çok daha şiddetli yaşandığı, kadına bırakın sevgiyi saygı dahi duyulmayan çevrelerde yetişiyoruz, aileleri de bu çevrelerde ne gördüyse onu yapmaya devam edebiliyor, kızlarını okutmak yerine, ki konu sahibesinin yaşı doğruysa 26 yaşında şu an, 16 yaşında evlendirilmiş demek oluyor bu, böyle döven kadını yok sayan insan yerine bile koymayan adamlarla evlendiriyorlar, bunların hepsini gerçekten anlayabilirim çünkü toplumumuzun kadın gerçeklerinden uzak değilim lakin evliliğin ilk yılları çocukluk tecrübesizlikle geçmiş olsa da sonradan bir şekilde önlem almalıydı.
Cahil olabiliriz bunu da yermek rencide etmek için demiyorum okutulmamışsınızdır, gözünüz açılmasın diye üzerinizde baskı kurulmuştur, evden tek başına adım atmanız dahi sorun oluyordur ama zaman eskisi gibi değil, ninelerimiz ne internet bilmiş ne araştırıp öğrenecek bir mecra varmış ama şimdi evde oturup kalsanız da eliniz altında internet var, doğum kontrol yöntemlerini öğrenebiliyorsunuz, hamilelik için doğum için doğunca bebeğiniz için doktora gidiliyor, ben artık doğurmak istemiyorum deyip ilaç yazdırabiliyorsunuz.
Anlıyorum karşımızdaki kadın çaresiz ama her türlü olumsuzluğu geçtim çocuk sahibi olma konusunda çaresizliği kendi yaratmış, 1 kızı 1 oğlu varmış Allah bahtlarından güldürsün ama 3. çocuk? Üstelik doktor cinsiyetine kız demiş, oğlan olmasını istiyor gibi yazmış konusuna, belki bir kızı daha olursa o da annesiyle aynı kaderi paylaşmasın diye erkek istiyordur ama böyle bir kocanın elinde erkek çocuğu da kadına saygısız biri haline dönüşür.