• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maddi Problemlerle Nasıl Başa Çıkıyorsunuz?

_neva_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
15
0
86
İstanbul
hayat çok pahalı malesef:1no2: evlendiğimizden beri borçlarımız bitmedi bitmedi bitmedi:çok üzgünüm:
şimdi bebek de bekliyoruz.çalışmıyorum.eve giren para 1750.giderin haddi hesabı yok.ne olacak nasıl düzlüğe çıkacağız bilemiyorum:1no2:
ev kira,tek maaş off offsenağlama
bu konuda verebileceğiniz tavsiyeler varsa alabilirim:sm_confused:

Canım Allah yardımcınız olsun. İnşallah en kısa zamanda yoluna koyarsınız. Biz de anca geçiniyoruz işte. memuruz ikimiz de.. Şükür , buna da şükür..

kiranız ne kadar ve nekadarlık evlisiniz??
biz evleneli 1 ay sonra iki yıl olucak bi kaçaydır düğün borcundan kurtulduk çok şükür..
şimdi de öğrencilikten kalma kredi borçlarımız var onlarla uğraşıyoruz..bizim eve giren para sizinkinden biraz daha fazla ama çok değil.
şu sıralar kredi kartlarına taktım..çok kart vardı bizde maaş alıyoz alıyoz karta yatırıyoz gına geldi artık..bu hafta sonunda eşim 3 tane kapattı..inşallah 2 kartımız kaldı 2 tane de kullanılmayan var onları da iptal edicez...kendimi psikolojik olarak bile rahatlamış hissediyorum ne harcadığımızı daha rahat görücem.ben elektrik su doğal gaz tasarrufuna dikkat ediyorum..bazen kendi çapımda sattığım şeyler oluyor onları biriktirmeye alışıyorum...alışverişlerde indirimleri takip ediyorum falan..
şu sıralar dışarıda dolaşmaya korkuyorum valla;heryerde indirim var çünkü..ama bi ihtiyacım olursa sezonundan değil indirimden alıyorum..
napalım....çok haklısın geçinmek çok zor ....hele istanbulda şartlar çook acımasız..
Allah kazancınıza bereket versin inşallah...bi de evinize huzur..o olunca Allahın izniyle hepsi geçiyor zamanla....

bi de bebeğiniz hayırlı olsun...Allah onun rızkını da verir annesi merak etme...
daha yolun başındayız aslında..ama yeninesil olmanın da etkisi var tabi...pazarı güzel değerlendirmeye çalışıyorum bide ,manava gitmem...bi de bazı haftalar evdeki şeylerle idare ediyorum pazar a bile çıkmıyorum..mevsimindeyken buzluğa bişeyler koyuyorum konserve almıyorum...
işte ufak tefek tasarruflar...

bende öğrenciyimm evli olmasamda hayatın zor olduğunu çoktan öğrendimmm :( avon satıyorum ben tavsiye ederim birazcık çevreniz varsa 3 5 kuruş kazanırsınız ben pek gösterip satamadğm halde ayda 30 40 kazanıom...

arkadaşım 1750 hiçte kötü para degil ne yaptınızda bu kadar borca girdiniz aslında rahat bi şekilde gecinilebilir bence

Canım daha yeni evliymişsiniz,
düğün borçları bittiğinde biraz rahatlarsınız,
zamanla herşey yoluna girecektir, tatlı canını sıkma,
bizde iki maaşlıyız, ancak o kadar çok harcıyoruz ki ancak yetiştiriyoruz,
kendimizi sıkalım diyoruz, olmuyor
hayırlısı bakalım bir ev alsam ama onu da alamadık
bu gençlik bir daha gelmeyecek diye düşünüyorum ve harcamaya devam ediyoruz

eve giren paranız az değilki canım..
çok dikkatli harcayarak borçlarınızdan kurtulabilirsiniz.
dışarda yemezsiniz,market alışverişini gereksiz şeyler alarak değil o ayınızı geçiştirecek şekilde yaparsınız,elektrik,su,tlf gibi giderlerden kısabilisiniz.
borç çok zor.Allahım en kısa zamanda kapatmayı nasip eder inşallah.
bizim şükürler olsun borcumuz harcımız yok.ama getiğimiz dönemlerde sizin 3 de bir paranızla geçindiğimiz dönemlerimiz oldu.istenirse oluyor.tecrübeyle sabittir..hemde hiç bunalmadan..

canım aldığınız para az değill bunun dahada altında alan insanlar var

kızlar valla hayat gerçekten çok zor bizde çift maaşlıyız bari dedik kredi çekelim biirimizin maaşı ona gider ev alalım ve ev aldık hayılısıyla bide içine geçsek 1 ay içinde geçmeyi düşünüyoruz kalan bi maaşlada geçiniyoruz işte kendi çapımızda tabi herşeyde lükse kaçamıyoruz ama eve giden paraya hiç acımıyorum geleceğim ve allah çocuk verirse çocuğum için şart bu ev ilerde hiç alamazdım herhalde bu şekilde birikim yapmaya çalışıyorum bende işte ay sonunda elimizde pek bişi kalmıyo ama yinede mutluyum bi evimiz olduğu için

Arkadaşlara katılıyorum, evinize giren para kötü bir miktar değil. Biz iki kişi çalışıyoruz eşim birde emekli maaşı alıyor yani eve 3 maaş giriyor ve aldığımız para sizin aldığınızdan birazcık daha fazla ve 2 çocuk var üstelik bizde. Ama Allahıma şükür halimiz iyi. Lüks harcamalar yapmıyoruz, kıyafet konusunda öncelik çocukların eşimle ben pazarlardan ucuz kıyafetlerle idare ederiz. Vaktimizin hepsini evimizde geçiririz yani dışarıya çıkmayız böylece ekstra masraf olmuyor.
Anlayacağın güzelim biraz daha masraflarınızdan kısarsanız bal gibi geçinirsiniz.

biz ikimiz de çalıştığımız halde 2500 kazanıyoruz toplam, borcumuz da çok ama çok şükür geçiniyoruz şimdilik. ama bebek olursa bilemem..

teşekkür ederim iyi temennileriniz için:teselli:
400kiramız var 400 de araba kredimiz..e gerisi de malum.faturalar yeme içme.kredi kartları.kartlarda da bi 350 falan var sabit taksit.arabanın yok benzini yok arızasıÇok üzgünüm çoookgelenimiz gidenimiz de eksik olmuyor:kızgın:şehir dışından.malum ağırlamak lazım.
yoksa çok lüksümüz yok:1no2:
dediğiniz gibi daha az maaşla geçinip çocuk büyütenler var.hepimize kolaylıklar diliyorum:teselli:

teşekkür ederim iyi temennileriniz için:teselli:
400kiramız var 400 de araba kredimiz..e gerisi de malum.faturalar yeme içme.kredi kartları.kartlarda da bi 350 falan var sabit taksit.arabanın yok benzini yok arızasıÇok üzgünüm çoookgelenimiz gidenimiz de eksik olmuyor:kızgın:şehir dışından.malum ağırlamak lazım.
yoksa çok lüksümüz yok:1no2:
dediğiniz gibi daha az maaşla geçinip çocuk büyütenler var.hepimize kolaylıklar diliyorum:teselli:

Güzelim, öncelikle tecrübelerimle sana yardımcı olmak isterim. Lüks harcamalar sözünü ben kullanmıştım, bu yüzden bir iki laf etmem lazım. Sakın yanlış anlama, ama ben ilk evlendiğimde toplam 850 binlira maaş alıyorduk ve taksitler ile kira toplamımız 600 bin liraydı. İnsan gerçekten zorlanıyor ama Allah sabrını veriyor. Bence arabayı mümkün olduğunca kullanmayın. Bu durumda ben arabayı lüks görürüm işte. Çünkü arabanın yediği parayı hiçbir şey yemiyor.
Zor günleri atlatmak için bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekiyor. Birde kredi kartlarına yüklenmeyin.

Kredi kartı faizi piyasadaki en yüksek faizdir.Ödeme tarihinde borç kapatılamıyorsa kart kullanmak pek akıllıca sayılmaz.Borç tutarı yüksekse bireysel ihtiyaç kredisi kullanarak kredi kartı borçlarını kapatmak daha hesaplı olabilir.Yüksek faiz ödemek sözkonusu ise, arabayı satmak bile düşünülebilir.

iyi akşamlar arkadaşlar bende aranıza katılabilirmiyim evet hepinizde haklısınız kredi kartları insanı mahvedi bende çok dertliyim o konuda aldıgımız maaş kira faturalar mutfak derken hepside gidiyo lüksümde yok ama ayda 2250 ytl gidiyo bizde eşimle kredi çekip arabaya girmeye karar verdik yarın kredi onayı belli olucak bana dua edin işlerim yolunda gitsin eşimin maaşı güzel ama anca işte sizce araba almam sakıncalımı oluyo :gamyoncuiremsu

Ben yazınızı okuyunca bir tuhaf oldum çünkü geçen sene bu ayda evimize taşınmıştık yeni ev olduğu için harcamalarımız ve borcumuz biraz fazlaydı... geçim zor hatırlıyorumda öyle zaman olmuşduki maaş günü elimizde bize kalan 20 ytl den fazlası değildi. Ama çok şükür ordan kıs burdan kıs bir senede toparlandık. para öyle birşeyki dikkat etmezsek puf diye uçup gidiyor mesela bozuk paraları bir köşeye atsan bile bir faydasını görürsün benim çook işime yaramıştır...a.s.

evet bozuk paralar işe yaramazmı ben eşimden aldıgım ozuk paraları biriktirip 3 tane bilezik aldım ve şimdi araba işimiz olursa onları peşinat yapıcaz allah yardım ediyo hepimize bide eşim düzenli maaş alsa çok iyi olacak bizde bide düzensiz maaş problemimiz var tabi ayda 600 ytl ödeyecegimize eminim ama tereddüt ediyorum işte

evde ek ısler yapmayı denesen hıc olmazse eve bır katkın olabılır tek kısının calısması sımdılık sıze yetmıyor gıbı gorunuyor.

evde ek ısler yapmayı denesen hıc olmazse eve bır katkın olabılır tek kısının calısması sımdılık sıze yetmıyor gıbı gorunuyor.

evet aslında düşünüyorum el işi konusundada marifetliyim ama nerde nasıl satabilirm bilmiyorum pek çevremde yok ist ye eşimin işi geregi geldim tanıdıgım yok yani oturdugum semtte öle aman aman lüks biyer degil ne yalan millet ekmek parası derdinde sanmaki elişi alsın nerdeee

Back
X