Maddi zorluklar

Hazeer_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2012
305
224
103
Uzun bir zamandan sonra aradigimiz bütcemize uygun bir ev bulduk. Dün bankada randevumuz vardi. Ev almak öyle zorlasmis ki, bize kredi vermediler.

O kadar cok moralim bozuldu ki. Esim kadrolu bir firmada calisiyor ve ek is daha yapiyor, haftanin 7 günü calisiyor.

Evleneli 5 yil oldu bir balayinda tatile gittik (onuda babam aldi) birde 2 yil önce gitmistik.

Hayat o kadar pahali ki, ne istedigimi alabiliyorum ne de istedigim yere gidip gezebiliyorum

Suan hamileyim ve kücük bir kizim var bakmam gereken. Bir is kurup calissam mi yada evde yapabilecegim bir is varmi bana önerebileceginiz?

Halime bin sükür ama bu maddi zorluklar beni artik cok yipratti cok üzülüyorum

İyi geceler canım. Çok az bile olsa gücün varsa biraz para koyup Sosyal medyada yaygınlaşan şu nedime bileklikleri, damat fincanları, panolar vs bu tarz şeyler yapabilirsin bence. El becerinde varsa çizim vs. Artık insanlar bu tarz şeylerden gayet güzel paralar kazanıyor. Sonradan para kazanırsın emek vermeden malesef ki zor. Evde ne bileyim anca davetiye vs alıp onları zarfa koyuyorsun çok bir geliri yok gibi ama yine de sen bilirsin. Umarım hayırlısıyla bulursun.. belki başka değişik fikirlerde gelir..

valla kuzu ne yazıbilir bilemedim sana.. 2 cocuk biri daha dogmamış. nerde nasıl calışıcan. iş kurma bir kere onu diyim.
iş bulursan da nasıl olacak nasıl calışıdan.anca eve iş veren yerleri bulabilrsin etrafında var mı öyle yer ? git görüş.
hangi şehirdesin ?

Bütçenize uygunsa elde nakitiniz var demektir.
Ne kadardı geri kalan da vermedi ki banka,çok ilginç.
Peynir ekmek gibi kredi dağıtırken millet.
İş kurmanı tavsiye etmiyorum piyasa berbat ötesi,8 aydır evdeyim,iş yok.
Evde yapılabilecek iş bulsam ben de yapıcam,öyle bir şey de bulamadım
Allah yardımcımız olsun.

Ben almanyada yasiyorum. Kizima hamile kalmadan önce isten ciktim. Keske cikmasaydim simdi annelik parasi alirdim

Allah yardımcınız olsun. Biri küçük diğeri karnınızda 2 çocukla çalışmak çok zor,bakacak biri bile olsa bebeğinizin en az 4 ayı yine sizinle geçecek. Evden yapılacak işlerdede sosyal medyada elini sallasan o tarz satış sayfasına çarpıyor tutunmak zor.
Ama eşinizin kadrolu bir işi varsa ve uzun zamandır aynı yerdeyse kredi vermemeleri enteresan,3 ay önce bende ev aldım bankalar kredi taksidinden sonra elinizde en az asgari ücret kadar geçinecek miktar kalmıyorsa vermiyorlar kredi,bundan olabilir mi

Aliyoruz ama adi üstünde cocuk parasi ve oldugu gibi kizima gidiyor. Hatta üstüne biz veriyoruz.
e tamam bende siz yiyin demedin zaten de en azından cocugun bir miktar harcamalarında rahatsınız.
almayada banka şirket gibi yerlere akşam temizlige giden kadınlar var. da sen gebesin bu olmaz....
gebesin ya sana ne diyecegiz ki şimdi...

Malesef bildigim yok.

Ben yurtdisindayim burda sartlar biraz farkli ve ev fiyatlari asiri yüksek. Alim satim masrafi cok ve pesinati baya cok istiyorlar öyle söylim. Benim meslegim hemsirelik ama suan hastanede calisacak durumda degilim.

kusura bakmayın ama tek maaş ile geçinmeye çalışıyorsunuz para yetmiyor ki eşiniz her gün çalışıyor ( öncelikle bravo adam gibi adammış ki gık demiyor evine ekmek getirebilmek için tüm vaktini çalışmaya harcıyor ama onada yazık insan bu nereye kadar çalış çalış..) siz neden bir iş bulup bugüne kadar çalışmadınız??? neden ikinci bir bebek doğurma kararı aldınız? neden bu kadar parasızlıkta birde ev almaya kalkıyorsunuz?

O kadar zor durumda olamazsınız
Bu devırde bır kısının calıstıgı maasla kredı odemesı altına gırmeye calısmıssınız banka vermemıs, e belkıd eıyı yapmıs kredıyı yokken gecınemıyorsanız kredıden sonra nasıl gecınmeyı dusunuyordunuz? Bazı kısıler aglanmaya cok alısmıs sızıde onlardan bırı olarak gordum suanda. Zıra bu devırde ıkı kısı calısırken bıle durup dusunuyor ev kredısı altına gırmeyı

1 çocuk,1 yeni gebelik
çalışmıyorsunuz
eşiniz hem normal çalışıyor hem ek iş yapıyor
sizin bir mesleğiniz var ayrıca hemşirelik, ama yapmıyorsunuz
ve sonuç para yetmiyor

Türkiye şartlarında ve de istanbul'da 18 yıldır eşimde bende çalışıyorum çocuğum oldu diye pes etmedim yeri geldi doğum iznimde bile evde birşeyler yaptım 2.çocuk için hala düşünüyorum 8 yaşında bu arada çocuğum, ve biz 18 yıl kira sonrası ancak ev alabildik ,3 sene borcumu hafifletiyim 2019 da bebek düşünüyorum benim için ÖNCE GELECEK SONRA ÇOCUK

elinizde çok güzel mesleğiniz var.Doğum yaptıktan sonra işinize geri dönün derim...

herkes ev sahibi olmak ev almak zorunda değil. geçinebiliyosanız bu şekilde siz işe girene kadar idare edin. sonra kredyi tekrar deneyin.

adama da yazık haftanın 7 günü iki işte çalışıyor.
böyle hayat olmaz ki.

Sen en azından tatile gitmişsin şükret ben hiç gitmedim ben napayım , senelerdir didiniyorum çalışıyorum hep bi ev alamadık , oturduğum yerden dahi çıkamadım nefret ediyorum evimden artık haline şükret

Aynisini bende esime söyledim. Herkes ev sahibi olacak degil, bizim de olmasin ne yapalim. Esim cok zorluklarla büyüdü. Babasi vefat etti o yüzden kendi istegiyle de yillarca haftanin 7 günü calisiyor. Kizim krese baslayinca calisirim diye düsündüm, istemeden hamile kaldim. Hayat cok zor cok pahali.

Allah yardimcin olsun insallah bir gün ne istiyorsan olur. Seni cok iyi anliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…