Maddi zorluklar

lütfen kendinizi üzmeyin
su an böyle düşünüyorsunz ama hersey yarın birgün değisir
allah herkese farklı kısmetler rızıklar veriyor emin ol buna
cocuk için demiyorum sizlere cabaladıkca herseyi verir allah
ki senin esin maslhh calıskan adam belli
birikmiş paranızı koyun ellemeden gecini cocugunz büyüyüne kadar sonra cocuklar büyünce 3 yıl sonra baslarsınz işe
cekersnz kredi alırsnz
o zamana kadarda gezin tozun gecinmeye bakın güzelce mutlu cocuk büyütun
bakın ben ve kardeslerim küçükken babam kooperatife ev için girdi
hep btün paramızı ödemelere taksitlere aylaraca verdi biz yiyecek ekemek zor buluyorduk 4 kardes bir işçi maası
düşün besin yok üst bas yok okul ihtiyaclarımz hiçbir zaman esofmanım olmadı
sonra yılar gecti ben ve kardeslerim büyüdük zorluklarla calısmaya basladı abimler bizde
okullar bitti
simdi hepimz evli tüm kardeslerimin evi ve arabası var
benim henüz yok evim arabam var
baban ve anenminde evi var kenarda parası var
simdi soruyorum bunlar nerden geldi allah verdi cabaladık oldu hareket olan yerde bereket olur unutma
eger su dünyada bir ev alamayacak varsa oda bizdik hepimizin var
yüce rabbim verir merak etme

Canim benim güzel sözlerin icin tesekkür ederim. Insallah senin de bir evin olur Allah gönlüne göre versin. Esim cok iyi bir insan kendine almaz bize alir. Zorluklarla büyüdügü icin cocuklarimin herseyi olsun diye bu kadar cok calisiyor. Simdilik ev konusunu kapattik ilerde bende calisirsam tekrar deneriz.

Birde sürekli çalıştığım halde bırakmadım işi hiç , artık herşeyi bi kenara bıraktım çalışmıcam bıktım artık

Öyle söyleme calismak güzel bence. Ben eskiden cocuk yokken severek calisiyordum bazi sebeplerden dolayi isten cikmak zorunda kaldim. Sonra da hamile kaldim bir daha da calisamadim. Esim vardiyali calisiyor bende ilerde ise girersem bende vardiyali calisicam. O yüzden dogumdan sonra daha bir kac sene calisamam.

Şu an kiranız ile ev alsanız ödeyeceğiniz aylık miktar çok farklı mı? Türkiyede neredeyse iki-üç katı. O yüzden daha meseleğinize geri dönmeden ev işinin olmaması sizin için daha hayırlı değil mi?
Zaten eğer orada da 2-3 katı ise biraz daha bile erteleyebilirsiniz bu ev işini. Hiç bir şey almadan, giymeden, gezmeden ev sahibi olsanız ne ki? Hayatı ıskalayarak mal sahibi olmayı çok anlamsız buluyorum ben. Üstüne ev taksidi ödemek sizi şu ankinden daha da zor duruma düşürecek mi?
Bir iki sene bekleyin. Mesleğinize dönüş yapın. Ondan sonra düşünün. Aslında çok şanslısınız. Sosyal bir devlettesiniz. Çocuk parası alıyorsunuz en azından onlardan kısmak zorunda kalmıyorsunuz. Burda olsanız çok çok daha kötü şartlarda olurdunuz tek maaş 2 çocukla.

Mesleğiniz neydi ? Ev işini erteleyin bence.Almanyada yaşıyorsanız Almanca biliyorsunuzdur tercümanlık yapın üniversite öğrencileri falan çeviriyor yazıları sayfa başı para alıyorlar.

Suan kiralar cok yüksek kredi taksitiyle nerdeyse ayniys denk geliyor ama malesef banka bizden 50 bin Euro pesinat istiyor oda en azmis. Bizim bu parayi biriktirmemiz yillarimizi alir, yoksa kredinin taksitini esim rahatca öder. Esim kendinden cok kisiyor parayi, gezmeye cok nadir gidiyoruz buda beni üzüyor. Burda da hayat kolay degil gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…