Maddiyat ne kadar önemli ?

yast

Guru
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
2.099
2.069
333
Merhaba yakın zamanda 2 yıllık ilişkim resmiyete dökülecek.
Sevgilimle gayet iyi anlaşıyoruz,uyumluyuz.
Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Kültürel vs olarak kendi aramızda bir sıkıntı yaşamıyoruz.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?
Bu tarz durumda olup ya da yaşayanlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.

Bence sorun olmaz. Şu aşamada bunları düşünüp kendinizi yormayın. Zaten iş ciddiye binince çok sorun yaşayacağınızdan bunları düşünmeye fırsatınız kalmayacak :)

kim niye yargılasın? zenginlikten gelip sonradan darlığa düşmek, imkanların kısıtlı olması ve buna alışmak her yiğidin harcı değildir. kendinizi dinleyin. lüksüm ve vazgeçilmezim diyebileceğiniz neler var hayatta? bunların yokluğu ve azlığı sizi depresyona sokar mı, mutsuz eder mi? nelerden feragat edebilirsiniz nelerden edemezsiniz? bunları gözden geçirin. evleneceğiniz kişinin yaşam tarzını, neleri müsriflik neleri gereklilik olarak algıladığını anlamaya çalışın.

Hiç bir borç kolay ödenmiyor
Evlenip de aynı çatının altına girmeden şimdiden bu konularda ona güvence vermeyin
Önce bir evlenin, aynı evde yaşamaya başlayınca başka sorunlar da olabiliyor
Önce bir evliliğin nereye gittiğine bakın, sonra borca girin
Aksilikler olabilir, ev borcu çok uzun vadeli bir şey ama birlik olunca çözülüyor, yoklukta çekebilirsiniz, işsizlikte hayat mücadelesinin içinde her şey var, hiç bir şey garanti değil

Ben durumu gayet iyi olan bir ailenin kızıyım bu yüzden hayatım boyunca istediğim herşeye sahip oldum, birşeye ulaşmak için çaba sarfetmedim. Zorluk nedir bilmedim.
Sevgilim ise durumu orta düzey olan bir aileden. Kendini fazlasıyla geliştirmiş,görgülü, iyi bir yerde çalışıyor.
Sorunuma gelecek olursak sevgilim iyi bir yerden ev almak istiyor bunun için ciddi bir kredinin altına girecek evlendiğimizde. Bu da bana maddi yönden sorumluluk oluşturacak.
Aslında işi böyle devam ederse benim için problem değil hayatı paylaşırız ikimizinde geliriyle. Ama sonradan işinde bir sıkıntı çıkarsa oluşacak maddi külfetle nasıl başa çıkarım bilmiyorum, evlendikten sonra ailemden kesinlikle yardım istemem.
Sizce bu borcun altına girmesini engellemeli miyim ? İlerde beraber hallederiz düşüncesi sorun yaratır mı ?

Bu arada yargılayanlar olacaktır eminim ama bende kendimi yargıladığım için bu konuyu açıyorum.
Engelleme,hayat böyle maalesef..

Bence çekilen zorlukla beraber bir kolaylık güzellik vardır sıkıntı çekseniz de kendi emeklerinizle yaptığınız herşey tadından yenmez bir hal alır yeter ki sağlık olsun huzur ve aşk olsun :KK60:

Evd beraber oturmayacak mısınız ? Kendi için değil ki o yatırım ikiniz için. Bence engellemeyin.

Daha simdiden bhnlarla kafani yorma, evlilik uzun bir sürec ister istemez sorunlar yasaniyor zaten.
Sevgilin boyle bir yukun altina girerken fazla guvence verme bence..
Cunku hic bir borc kolay odenmiyor , eger kendine guveniyorsa kendisi dusunmeli bu asamada ...

Ama sjmdiden tabiki oyle bir borc ilerde neler birakir neler goturur biraz dusunmeli kendisi.

kaç yaşındasınız?
aylık gelirleriniz ne kadar?
borç kaç yılda aylık nekadar ile kapanacak?

bu sorular önemli. değer mi değmez mi bilinmez ama kendi adıma yorum yapayım. maddiyat benim için çok önemlidir. iki gönül bir olunca maalesef samanlık seyran olmuyor. ben bişeyi alırken elli kez düşünmek istemem. telefonum laptopum vs en iyi kalitededir. kısacası lüksü seviyorum. tabi ki imkanım dahilinde. ben öğretmenim çok kazanmıyorum ama bir öğretmenle evlenme ihtimalimi bile düşünemiyorum çünkü bu parayla ben mutlu olamam. dolayısıyla eşimide mutlu edemem. katı düşünüyorum ama durum bu... şimdi sizinde açık açık düşünüp tartmanız lazım değer mi diye

Ozel sektorun garantisi yok ama yarina cikmaya garantimiz olmadigi halde nice borclarin altina giriyoruz hayat musterek sizde yardim edeceksiniz

Zaten kendisi ben öderim diyor, şuanki maaşıyla ödeyebilir. Bende evin mutfak masrafını vs karşılarım diye düşünüyorum. Fakat işten çıkma durumunda nasıl olur ne o dile getiriyor ne ben onun yüzüne söyleyebiliyorum. Kırılmasını istemiyorum. O böyle bir durumla karşılaşırsa ciddi sıkıntıya gireriz.

Bence de hemen böyle büyük bir borca girmeyin. 1 sene kirada oturun n'olcak? Ama evliliğiniz tadını çıkarın, yiyin, için gezin. Hergünü hesaplı, bundan da şundan da kısalım diyerek yaşamayın hemen. Zaten evlilik birsürü sorumluluk getirecek, bir de hemen borçla harçla daralmayın.
Baktınız seviyorsunuz, uyumlusunuz, evliliğiniz umut vaad ediyor. Eee aylık da şu kadar köşeye atabilirmişsiniz de, ondan sonra girin ev yükünün altına.

kaç yaşındasınız?
aylık gelirleriniz ne kadar?
borç kaç yılda aylık nekadar ile kapanacak?

bu sorular önemli. değer mi değmez mi bilinmez ama kendi adıma yorum yapayım. maddiyat benim için çok önemlidir. iki gönül bir olunca maalesef samanlık seyran olmuyor. ben bişeyi alırken elli kez düşünmek istemem. telefonum laptopum vs en iyi kalitededir. kısacası lüksü seviyorum. tabi ki imkanım dahilinde. ben öğretmenim çok kazanmıyorum ama bir öğretmenle evlenme ihtimalimi bile düşünemiyorum çünkü bu parayla ben mutlu olamam. dolayısıyla eşimide mutlu edemem. katı düşünüyorum ama durum bu... şimdi sizinde açık açık düşünüp tartmanız lazım değer mi diye

Ben 26 o 32 yaşında.
Benim aylık gelirim 3 onun aylık geliri 3.500
Borç ortalama 84 ay olacak ve aylık 2000 ödenecek.
Bende bu hesaba çok oturdum böyle giderse sürdürebilirim. Ama sürekli olarak dediğim gibi işten çıkarsa tepe taklak olur herşey.

Ben 26 o 32 yaşında.
Bende bu hesaba çok oturdum böyle giderse sürdürebilirim. Ama sürekli olarak dediğim gibi işten çıkarsa tepe taklak olur herşey.
İsten cikarsa baska bir is bulur nedir bu karamsarlik Allah hayirlisini versin diyin simdiden ufak birikimler yapin kara gunler icin

Ben 26 o 32 yaşında.
Şuan çok rahat bir hayatınız varsa bocalayabilirsiniz.
Biraz kirada oturup gelirinizi, giderinizi ayarlayın, birikim yapmaya çalışın.Sonra ev işine girişin.7 yıl çok uzun bir vade.

Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Bir yandan ev sahibi olacak diye sevinirken bir yandan dünden beri karnıma ağrılar giriyordu bu konuda ne yazık ki yakınlarla hep konuşulmuyor. İnşallah dediğiniz gibi herşey hayırlısıyla beraberce yoluna girer.

Ben 26 o 32 yaşında.
işten çıkmasa bile 7 yıl boyunca aylık 1500 tl ile geçinmek çok zor. tabi çocuk olayını hiç hesaba katmıyorum bile. yeme içme, faturalar, kıyafet, yol parası gibi temel ihtiyaçların yanında ruhunuzuda doyuracak gezme eğlenme gibi ihtiyaçların tamamına kesinlikle yetmez bu para. hele ki 7 yıl boyunca kıt kaanat geçinmek oldukça yıpratıcı olabilir... umarım birikmişiniz vardır ya da belki aileleriniz bir miktar destek çıkabilir size

Ben 26 o 32 yaşında.

Sizin maaş 3 onun ki 3,5 ise neden siz sadece mutfak masraflarını çekiyorsunuz ki? Sizin hane geliri 6,5 bunu krediye, kredi kartlarına ve artık düğün borcu varsa ona falan gider bir kısmı, kalan kısmından faturalar ödenir, kalanı da olmadı bölüşülür yada herkes alışverişlerini kredi kartından alıyorsa ve nakit paraya çok ihtiyaç olmuyorsa biriktirilir.

Biraz fazla ve gereksiz konuları düşünüyorsun. Hane geliriniz bu yıl için 6500. Güzel bir gelir. 2000 lirası krediye gidecek ancak kirada otursanız en az 1000 lira kira ödeyeceğinizi de hesaba katarsak fazladan çıkacak miktar sadece 1000 tl civarında. Geri kalan 4500 tl çok lükse kaçmadığınız sürece sizi çok rahat idare eder. Evliliğin ilk yıllarında biraz sıkıntı çekmek de iyidir bence. Daha çok bağlanırsınız birbirinize. Hem bikaç yıl sonra kredi miktarının maaşlarınıza oranı düşecek. Şu an rahat ödeyebilir durumdasınız ilerde çerez parası gibi olacak.

İşten çıkarılma gibi bir risk mi var? Neden bunu bu kadar düşünüyorsunuz ki? Kimin işi garanti ki bu devirde. Bu konuyu bu kadar kafaya takmanız anlamsız geldi açıkçası.

Back
X