Maddiyat

Benım esim de aynıdır ozellıkle ailesine çok harcar fuzuli yere butun parayı mıllete yedirir artık mucadele etmekten yıldım bıraktım bende . Bana baksın ihtiyacımı karsılasın cocukları ihmal etmesın yeter diyorum. Kı zaten fazlasıyla karsılar hakkını yiyemem. Sende öyle yap bence kendını boşuna yorma brn cok ugrastım olmadı en son erkeklerın degısmedıgını kabul ettım.
Aynen aciklayamadim ama beni özetlemissiniz saolun. Ikimiz de kazanirken onun bu ihtiyaclari canimi sikiyor artik sallamayim diyorum da ne kadar dayanirim bilmiyorum

Birikimin onundeki tek engel iddaysa biraktirin. Insanlara "masrafim olmuyor, bisey alacaksam erteliyorum, 2 yerine 1 aliyorum" yaziyorsunuz sonra devamli yurtdisinda geziyoruz diyorsunuz. Esiniz sigara ve iddayi birakmiyorsa yurtdisi gezilerinizden 1 tanesini iptal ediverin. :)
Idda sigara 1000 lira diger fatura ödemeleri de ailesi icin 300 lira. Ben de ayni ücreti kazaniyorum bu yüzden kizginligim var belki ama haklisiniz yine de ne dim

Bir eviniz var 2.ye gerek yok üstelik krediler bukadar yüksekken bisüre unutun bunu

Evinizi kiraya verip başka bi eve kiraya geçebilirsiniz daha büyük daha güzel bi eve bu daha mantıklı şuan siziniçin

Hiçbirşeyiniz olmasa adam harcıyo savruk derim ama bi eviniz var bırakında istediği gibi harcasın

Sizde harcayın ev var ama keyfini sürmüyoaunuz kendinizden kısıyosunuz yapmayın bunu

Eşiniz nekadar harcıyo ayda ? Sizde okadar harcayın mesela 22 ayar altın işçiliksiz takı alın kendinize kolye bileklik yüzük ?

Hem harcamış olursunuz hem yine yatırım yapmış olursunuz ihtiyacınız olduğunda bozarsınız

Herhafta kuaförünüze gidin alışverişinizi yapın eve yardımcı alın mesela
Tesekkür ederim bu öneriniz icin deneyecegim. Sadece evi kücük aldik istegim büyütmekti birsz buna karsi cikti bunu ifade etmeye calistim ama konu cok farkli boyitlara geldi

Cok isterim deneyecegim bunu en azdindan konusmayi. Gerci cevabi tahmin ediyorum. Yine bir yalan dünya biriktirip mezara mi götürcz muhabbeti:işsiz:sanki benim konforumun hic önemi yokmus gibi. Bir de demez mi 5 cocugum olsun bakarim ben diye. :KK14:
Tam ‘Hiç mi ölmeyeceksiniz?’ Diye soracaktım ki eşiniz de zaten öyle demiş.
Bazı şeyler de gençlikte güzel, en güzel yılları sıkıntıyla geçirdikten sonra emin olun yaşlanınca da harcamay içiniz el vermez, kıyamaZsınız paraya

Aynen aciklayamadim ama beni özetlemissiniz saolun. Ikimiz de kazanirken onun bu ihtiyaclari canimi sikiyor artik sallamayim diyorum da ne kadar dayanirim bilmiyorum
Sallama canım sallama tecrubemden söylüyorum hıcbır işe yaramıyor ne konusmak ne anlatmak ne birsey fayda etmıyor. Sadece huzursuzluğunla ve yıprandıgınla kalıyorsun. Sen de keyfine gezıp tozmana yıyıp içmene bak .

beklentileriniz farklı

senin büyük ve küçük ev tanımın nasıl onu bilmiyoruz

örneğin 3+1 evim var evet esasen gereksiz büyük ama geçen bir konu vardı 5-6 odalı evim olsa bir odaya spor bir odaya müzik aletleri koysam dedim

bunu alacak maddi gücüm de bu aşamada çok şükür var ama almıyorum

zira bu bir istek ama ihtiyaç değil

o evde de bugün yaşadığıma benzer bir hayat yaşayacağım

eşin annesine yardım ediyor buna alışmış o parayı fuzuli görme

sigara vs de adamın özel zevki

iddia fikri hoş değil de arada arkadaşları ile maça da gitsin

bir daha hayata gelmeyecek ki ömrünü hep iş ev arasında geçirince 60 ından sonra evde pineklerken ev geniş olsa ne olmasa ne

desen ki adam evde çalışan telefonu varken bir üst modelini alıyor her şeyin en yenisine heves ediyor vs yorumum farklı olurdu ama yazdıklarında adamın çok da fuzuli bir harcamasını görmedim
Tesekkürler ilgili yorumunuz icin. Haklisiniz bu konuda

Erkekler hep öyle kardes ya

Benimki de öyle. Bşy varsa var yoksa yok hiç daha iyisi olsun diye uğraşmaz.

Alabiliyorsan maas kartını al ama onu da vermez kesin.
Televizyonum ve koltugum olsun gerisi önemli degil diyor. Yeter bana diyor iste yani tek koltuk tv ile de ev düzülmüyor yani demekki geneli böyle bu erkeklerin

Yarın bir gün adam ölse, bu yaptıklarınız için oturur ağlarsınız. Ev almışsınız zaten, bırakın biraz da adam maaşını keyfince harcasın (kumar türü bir şey olmadığı sürece). Yesin, yedirsin, içsin, gezsin.. vs. Bırakın yahu.
Kendinizi de salın bu arada. Yarının garantisi yok, biraz keyif almaya bakın. Bu kadar maddi hırsla hayat çekilmez.

E yuh ama senin yaptığın "konforum" diyorsun da evim daha büyük olsun ama bi şehir dışında gezi yapamayayım bu mu konfor?
Bir gün pişman olacaksın.
Burda yüzlerce konu var ben hiç harcamadım kocam harcadı hep sonra boşandık beni sömürdü yıllardır diyen.
Dikkat et. Koca parası yemezsen buradan öğrendiğim kadarıyla kocalar yedirerek birini buluyor
Kocam beni sömürmüyor. Parada gözü yok. Hic güzel bi yorum degil sacma sapan ne demek yiycek biriöeri bulur falan. Sadece birlikte birikim yapip evi büyütelim dedim. Dediginiz lafa bak

Yok yok sen kendinin çok iyi bir iş yaptığını zannediyorsun ama ben senin sonunu iyi görmedim bu ilerde aranızda büyük problem olur. Adam ev almış kenara üç beş de bıraksa üstüne kalan parada bile gözünüz var. Tatile gidiyor musunuz? Çocuğunuz yoksa şehir dışı turlara? Niye hiç harcamanız yok? Lazer epilasyon gidin en az 1500 lira. Kuaför ü gezmesi kafesi derken çalışan ve sosyal bir kadının en az aylık harcaması bin lirayı bulur.
Belki yanlış bir algı uyandırdınız bilmiyorum ama gözümde çok tuhaf biri canlandı :deli:
Evet cok tuhaf biriyim acayip tuhaf biriyim.

Tesekkür ederim bu öneriniz icin deneyecegim. Sadece evi kücük aldik istegim büyütmekti birsz buna karsi cikti bunu ifade etmeye calistim ama konu cok farkli boyitlara geldi

Anladım ben sizi normalde bu evi satın daha buyugunu alın üstüne kredi çekin derdim fakat krediler uçtu ne evinizi istediğiniz fiyata satabilirsiniz ( parası olan faiz alıyo olmayan krediyi karşılayamaz yada istemez ) ne de ev alsanız mdeyeceğiniz mebla sizi mutlu etmez
Kiraya çıkın şuan enmantıklısı bu daha büyük mutlu ve rahat edebileceğiniz bi eve
Yatırımıda dediğim gibi yapın altınla hem ister takarsınız hem hatcamış olursunuz hemde yatırım :)

Ne kadar dogru söyledin. Bazen diyorim ki kiymetimi bilmiyorsun 2 alacakken 1 aliyorim. Isteklerimi erteliyorum sirf katkim olsim bi kösede 5 binimiz dursun diye diyorum. Git harca cok istiyorsan diyor. Önemsemiyor bile. Cünkü maddi anlamda hic sikinti vermedim ona. Üstelik onunla ayni parayi kazaniyorum. Onun masrafi cokken benim masrafim bile yok. Umurunda bile degil ama. O zaman da insan kendini cok saf hissediyor

Canım valla etrafta gördüğüm dediğin gibi tutumlu olan kadınlar takdir de edilmiyor , rahat da edemiyorlar eşleri rahat takıldığı için. Bence nasılsa ufak da olsa ev almışsınız biraz da siz istediklerinizi alın eliniz açık olsun biraz, eşiniz kısmak zorunda kalsın siz harcadığınız için. Bu durumdan rahatsız olmazsa bir süre böyle devam edin. Belki de farkına varıp kendi sizi uyaracak o zaman da konuşup anlaşırsınız.

Altın
Cok isterim deneyecegim bunu en azdindan konusmayi. Gerci cevabi tahmin ediyorum. Yine bir yalan dünya biriktirip mezara mi götürcz muhabbeti:işsiz:sanki benim konforumun hic önemi yokmus gibi. Bir de demez mi 5 cocugum olsun bakarim ben diye. :KK14:
Altın biriktiriyordu grubuna gelin ekonomi finans borsa bölümünde gizlice biriktirebilirsin

Back
X