• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

maddiyatınıza göre cocuk yapın

Cok guzel bı konuya degınmıssınız ama sadece maddıyatlada bıtmıyo allaha sukur maddı durumumu bı haylı ıyı ama 2 tane den sonrasını dusunmuyoum maddı olarak 5 cocugada gucum yeter ama bunun bıdr manevı boyutu var sevgı ılgı parayla esdeger degıl malesef .hem maddıhem manevı gleceklerını dusunerek cocuk yapılmalı bence.

Ben bahsedilen ailelerin burayı okumadığı fikrine katılmıyorum
Daha ilk çocuğa nasıl bakacağını bilmeden konu açıp 3-4 aylıkken bebeği hamile kalanlar var
O çocuklara ne yeterince sevgi veriyorlar ne de ihtiyaçlarını karşılıyorlar
13-14 yaşına gelince başlatıyorlar çalışmaya.Tabii bu arada 3 de geliyor 4 de.Çocuklar boy boy...
İyi bir eğitim ve gelecek sağlayamıyorsanız lütfen çok çocuk yapmayın

Nie üzerinize alındınız hanımefendi allah allah burası dert köşesi istedigim gibi belirtirim.
Derdimi belirttim herkes görsün die
KK'dan biriyim de ondan. Burda herkese hitap eden bir yazi yazarsaniz hepimizin uzerine
alinmaya hakki var.
Size derdinizi belirtmeyin diyen olmadi. Burda cocuklar ya da hayvanlar hakkinda ilk konu acan degilsiniz. Ama herseyin de bir uslubu var. Burda siz calistiriyorsunuz der gibi yazarsaniz biri tepki verince sasirmayacaksiniz.

Siz kendi tavsiyenize uyup cocugunuzu calistirmazsiniz umarim. Calistirmayin da zaten.

Daha ilk çocuğa nasıl bakacağını bilmeden konu açıp 3-4 aylıkken bebeği hamile kalanlar var
13-14 yaşına gelince başlatıyorlar çalışmaya.Tabii bu arada 3 de geliyor 4 de.Çocuklar boy boy...
Aynen daha birisinin maddi ihtiyaclarını karsılamıyorken ikincisi ondan ücüncüsü gitsin bu cocuklar calışsın allah allah yok öle...yapmasaydın derler adama cocuk yapmayla bitmiyor iş..

:KK9::KK9::KK9:
bende aynen böyle düşünüyorum.

eğitimsizlik insanlar sevişmek için çocuk yapıyorlar. Çocuk yapmak için sevişmiyorlarki. Korunmadan haberi olmayan insanlar var.

Belki is gücü olarak gördüklerinden yapıyorlar dır . Zihniyet pek çözülecek cinsten değil

Aynen, 10 tane çocuk yapmanın mantığını anlayamıyorum!

Çocukların çalışması konusunda maalesef eksik bir toplumuz, onların çocuk olduğunu unutup, iş gücü olarak dünyaya getiren aileler var. Alt komşumun 7 çocuğu var, 4 ü çalışıyor, ikisi ilkokulda, biri de 2 yaşında. Kocası daha çocuk istiyor, son doğumunda kadın kocasından gizli bağlatmış tüplerini. Benimle akran bir iki ay sonra anneanne olacak, düşün yani 37 yaşında anneanne ! Adama kalsa bir kaç tane daha lazım, yetişemiyorum çalışacak adam olsun diyor, bu zihniyetin eseri sokaklarda sefil olan o çocuklar. Şimdi artık devlette teşvik ediyor, çocuk da çocuk ama onlara ne vereceğiz gelecek olarak kimsenin bir fikri yok, aile içinde sevgi, ilgi dengesi nasıl olacak yine kimsenin fikri yok. Sadece fakirlik değil mevzu yani çok boyutlu bir konu ve emin ol bizim o çocuklara acıyan kalbimiz kimsenin umurunda değil

Aynen haklısınız ama hangi cocuk arkadasları gibi olmak istemez arkadasının giydigini giymesini gityigi yerlere gitmeyi en iyi sekilde buyumeyi yani sizde haklısınız..
çocuklarımızı yetiştirirken kendisinden üst düzeyde çocukları örnek göstermektense alt düzeyde çocukları göstermek her zaman tercihimdir
sırf çocuğum kimseden aşağı kalmasın diye bir yerlerimi yırtmama gerek yok
yokluğu da bilmeli çocuklar
gerektiği yerde gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak zorundayım ama gerekli olanları
bu zamanda 3tl para veremeyip tiyatrodan geri kalıp sınıfta oturan çocuklar var
ben çocuğumu desinler diye savuracağıma paramı gider 3 tlyi veremeyen çocuğun tiyatro parasını veririm

siz kendinizce haklısınız ama çocuklara al oğlum git ne istersen al diye para verip yetiştirirseniz bunun önünü alamayız
kuzenim 14 yaşında annesinin kredi kartını alıp alışverişe çıkıyor ve bunu engeleyemeyen anne bu çocuk niye böyle diyor
hep varlık görmüş çocuk yokluk görmemişki bulunacak yaratılacak illaki ama sonu böyle oluyor

bende okuduklarını düşünüyorum

yada şöyle söyleyeyim , maddi durumu olmayıp çocuğu bile çalıştıran bu bilinçsiz ailelerin evinde internet de var bilgisayar da var son model telefonda

sorun sadece çalıştıranlar değil , çalıştırmayıp insanca yaşatmayan aile türleri de var
bir sürü çocuk yapıyorlar , çocukların kimi okumuyor kiminin ayağında ayakkabı bile yok

bizim ülkemizde felsefe şu " çocuk yapmak içindir , bakmak için değil ".
çocuk yapmak gibi bir hobimiz var , yapılır ama bakılmaz ..

çocuklarımızı yetiştirirken kendisinden üst düzeyde çocukları örnek göstermektense alt düzeyde çocukları göstermek her zaman tercihimdir
sırf çocuğum kimseden aşağı kalmasın diye bir yerlerimi yırtmama gerek yok
yokluğu da bilmeli çocuklar
gerektiği yerde gerekli olan ihtiyaçlarını karşılamak zorundayım ama gerekli olanları
bu zamanda 3tl para veremeyip tiyatrodan geri kalıp sınıfta oturan çocuklar var
ben çocuğumu desinler diye savuracağıma paramı gider 3 tlyi veremeyen çocuğun tiyatro parasını veririm

siz kendinizce haklısınız ama çocuklara al oğlum git ne istersen al diye para verip yetiştirirseniz bunun önünü alamayız
kuzenim 14 yaşında annesinin kredi kartını alıp alışverişe çıkıyor ve bunu engeleyemeyen anne bu çocuk niye böyle diyor
hep varlık görmüş çocuk yokluk görmemişki bulunacak yaratılacak illaki ama sonu böyle oluyor
Canım haklısın kesinlikle ama cocuk ne anlasın ki..

Belki alakasız ama keşke babam 13 14 yaşlarındayken bi yere yazları da olsa işe sokup çalıştırsaydi beni. Belki bugün iş konusunda biraz daha kendime güvenim olurdu. Babamın durumu iyi yedik içtik gezdik ama sorumluluk almadık bilmedik. Şimdi bir iş başvurusu yapıyorum da korka korka acaba yapabilir miyim olur mu? Belki küçükken çalışmış olsaydım özgüvenim olurdu.

Çocukların bu amaçla çalışmasına karşı değilim harçlığını çıkarmayı bilmeli yeri geldi mi ama dediğiniz gibi aile çalıştırıp parasını yiyorsa orda sorun var. Fakat maddi durum yoksa çocukta bir şeyler yapıp harçlığını çıkarmayı bilmeli. Sonuçta çalışmak ayıp değil. Aile sömürmüyorsa tabi çocuğun kazandığını.

Belki alakasız ama keşke babam 13 14 yaşlarındayken bi yere yazları da olsa işe sokup çalıştırsaydi beni. Belki bugün iş konusunda biraz daha kendime güvenim olurdu. Babamın durumu iyi yedik içtik gezdik ama sorumluluk almadık bilmedik. Şimdi bir iş başvurusu yapıyorum da korka korka acaba yapabilir miyim olur mu? Belki küçükken çalışmış olsaydım özgüvenim olurdu.

Çocukların bu amaçla çalışmasına karşı değilim harçlığını çıkarmayı bilmeli yeri geldi mi ama dediğiniz gibi aile çalıştırıp parasını yiyorsa orda sorun var. Fakat maddi durum yoksa çocukta bir şeyler yapıp harçlığını çıkarmayı bilmeli. Sonuçta çalışmak ayıp değil. Aile sömürmüyorsa tabi çocuğun kazandığını.
Tam tersini düşün canım cocuklugunu yasamayanlar var calışıp bu yonden düşünmen onlara gore haksızlık..

Aslında bu konuyu acmayacaktım,ama cok görmeye başladım ki dunyanın neresinde olursak olalım aynıymış bunu ögrendim.
COCUKLARINIZI CALIŞTIRMAYINIZ.....

maddi durumunuz mu yok? banane cocuk yapmayın yaaaa.
calışın didinin belli bir miktarınız olduktan sonra yapın..
o cocukları calıstırmayı utanmıyormusunuz?

cicek satıyorlar,mendil,ayran, ayakkabı boyuyorlar o cocuklar bu dunyaya calışmak icin gelmemişler bence bana göre yani onlar daha cocuk sonucta..

Gercekten her gördügümde aglıyorum..
siddetle duyuruyorum luffen calıstırmayınız cocuklarınızı...

Bu bahsettigin insanlarin KK ya takilabildiklerini sanmiyorum.
ya da internete sahip olduklarini.
Keske burdan duyurabilsen sesini ama sanmiyorum.

sokak küçük çocuklar için tehlikel,d,r arkadaş küçük çoculalar için yazmış..ben pazarda gördüm..6..7 yaşlarında çocuk tezgahın arkasında kartonun üzerine yatmış hava çok soğuktu..

Canım haklısın kesinlikle ama cocuk ne anlasın ki..
açmış olduğun konuyu gerçekten çok beğendim
ben istiyorum ki çocuklarımızı gerçekten düzgün yetiştirelim
büyüdüklerinde bizler için daha zor olacak
şuan gençlerin hali gerçekten bozuk
hep bir yarış içindeler
onda o bunda bu bende de daha üstünü olsun havasındalar

Aaaa olur mu cocugu veren rizkini da verir,
O yüzden sokakta buz gibi havada mendil satiyorlar, afrikada acliktan oluyorlar, organ mafyasina satiliyorlar... cunku Allah rizkini verir mantigiyla uremeye devam ediyoruz...

Tam tersini düşün canım cocuklugunu yasamayanlar var calışıp bu yonden düşünmen onlara gore haksızlık..
Neden haksızlık olsun ki ben orda aile kazandığını sömürmüyorsa çocuk yazları da olsa çalışıp harçlığını çıkarmalı sorumluluk almalı, parayı kullanmayı bilmeli dedim. Aile çocuğu sömürüyorsa zaten ona karşıyım orda sorun var demektir.Onu desteklemiyorum zaten.

Neden haksızlık olsun ki ben orda aile kazandığını sömürmüyorsa çocuk yazları da olsa çalışıp harçlığını çıkarmalı sorumluluk almalı, parayı kullanmayı bilmeli dedim. Aile çocuğu sömürüyorsa zaten ona karşıyım orda sorun var demektir.Onu desteklemiyorum zaten.
Canım tabiki bu duşunduklerin dogru ama nir taraftan şöyle düşün calısıyorsun calısıyorsun butun paranı annen baban alıyor bide kısları calısanlardada vardır yani..

Back
X