Bayatlamış mıdır bilmiyorum ama damla çikolatayı kullandığın yerlere kullanabilirsin,ben çocuklar seviyo diye çikolatalı kek çok yaparım,(kır veya rendele),kurabiyelere katabilirsin.(bozulmadıysa küçük küçük kır buzluğa koy bence)
çikolatalı supangle veya puding yaparken kullanabilirsiniz.
yine kurabiyelerde,pasta kremalarında veya keklerde kullanılır.
buzluğa koyup muhafaza etmeye devam edebilirsiniz bence.
bayatlayınca mı böyle beyazlaşıyor anlamadım.ama dediğiniz gibi yapıp buzluğa atayım o zaman,tatlılarda kullanırım.
ama bayatlamışsa keklerin ve tatlıların tadını da bozar mı?
ben de şöyle düşünmüştüm.benmari usulü eritip,içine büsküvi kırarak,toplar yapayım,çekilmiş fındığa bulayıp küçük pasta kağıtlarına koyup
bayram da şeker yerine ikram edeyim.ama dediğim gibi bayatlamışsa,misafirlere ayıp olur diye çekiniyorum.
üstündeki beyazlık çikolatanın yağı. çikolatalarda kakao yağı kullanılır ve kakao yağı katı bir yağdır. çikolata bazen ısı değişimine maruz kaldığında mesela buzdolabına konulduğunda içindeki yağ böyle yüzeye çıkabilir, tamamen kakao yağının donmasından ve homojenliğini yitirmesinden kaynaklanıyor. ingilizce fat blooming deniyor, Türkçesini bilemiyorum :) eğer tadında bir değişiklik yoksa tüketebilirsiniz ama sanırım misafirlere vermek olmaz. kırk saat fat blooming nedir anlatmak istemiyorsanız :)
yağmrurlanın da dediği gibi fat blooming türkçesi çiçeklenme çikolatanın üretimi sırasında iyice homojenize edilememesinden kaynaklanır. bozuduğunu zannetmiyorum
buzdolabına koyuluncada beyazlama oluyor çikolatalarda o yüzden çikolatayı buzdolabına koymamaya özen gösteririm ben tahminimce sizin çikolatalarda dolapta beyazlamış