- 2 Aralık 2015
- 32.946
- 109.163
- 598
Merhaba herkese 
Bugün magnolia yaptım. Tat olarak çok güzel olmuştu. İnşallah sunum olarak ta beğenirsiniz
Malzemeler :
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema veya 1 poşet krem şanti
Katları için
1 paket yulaflı bisküvi
Çilek
Süslemek için
Ben çilek ve az miktarda böğürtlen ve toz fıstık kullandım.
Yapılışı:
Derin bir tencereye un, nişasta, şeker, yumurta ve sütü topaklanmaması için iyice karıştırıp ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştıralım ki dibine sarmasın. Kaynayınca tereyağını ve vanilini ilave edip altını kapatalım.
Ilıyınca krema veya şantiyi ilave edip iyice karıştıralım.
Bisküvi lerim rondodan çekip toz haline getirelim. Çilekleri dilimleyelim.
Kullanacağınız kase veya kupun tabağına bisküvi veya pişen kremadan koyalım. Çilekleri yan yana dizelim. Tekrar kremadan koyup üste bisküvi koyup dilediğimiz gibi süsleyelim. Dolaba kaldırıp Ilıyınca servis edelim.

Bugün magnolia yaptım. Tat olarak çok güzel olmuştu. İnşallah sunum olarak ta beğenirsiniz

Malzemeler :
1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krema veya 1 poşet krem şanti
Katları için
1 paket yulaflı bisküvi
Çilek
Süslemek için
Ben çilek ve az miktarda böğürtlen ve toz fıstık kullandım.
Yapılışı:
Derin bir tencereye un, nişasta, şeker, yumurta ve sütü topaklanmaması için iyice karıştırıp ocağa alalım. Kaynayana kadar karıştıralım ki dibine sarmasın. Kaynayınca tereyağını ve vanilini ilave edip altını kapatalım.
Ilıyınca krema veya şantiyi ilave edip iyice karıştıralım.
Bisküvi lerim rondodan çekip toz haline getirelim. Çilekleri dilimleyelim.
Kullanacağınız kase veya kupun tabağına bisküvi veya pişen kremadan koyalım. Çilekleri yan yana dizelim. Tekrar kremadan koyup üste bisküvi koyup dilediğimiz gibi süsleyelim. Dolaba kaldırıp Ilıyınca servis edelim.
Son düzenleyen: Moderatör: