• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahalle Dedikodusunun Önünü Nasıl Kesebilirim?

mrsduzcelee

Gel Göz Bebeğim...
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2011
112
1
46
Düzce
arkadaşlar nereden nasıl başlayım bilemedim. ama öncelikle eşimin durumunu anlatarak başlayayım en iyisi.
geneç yıl mayıs ayında eşim rahatsızlandı. tansiyonu 7-4 e düşerken aynı anda nabzı 148lere çıktı. anormal bir durumdu ve bayılmasına yol açıyordu. iş yerinde de bayılmış acile kaldırmışlar filan. haliyle elinin ayağının titremesinden bir şey yapamıyordu işte. bir de bu durumunun geççmesi için verdikleri ilaç fazlaca uyku yaptığından sürekli uykulu ve bitkindi. evlendiğimizden beri ara ara benim yüzümden ani izinler alması gerekti. tansiyonum aniden çıkınca doktora götürmek için filan. patronu işlerimi akstıyorsun diyerek işten çıkarttı. 5 yıldan fazladır orda çalışıyordu. ve iyi anlaşıyorlardı. neden böyle bir şey yaptığını anlayamadık. ve eşim bunun yani böyle ortada bırakılmanın etkisiyle depresyona girdi. 1,5 yıldır ne öyle gezmeye gidiyoruz. ne devamlı gelen misafirlerimiz geliyor. ne de balkon sefası yürüyüş gibi hobilerimizi gerçekleştiriyoruz. bu arada burnundaki yamulan bir kemikten dolay ameliyat oldu. daha sonra da kendini toparlayamadı uzunca bir süre. daha öncesinde ise evlilikti benim eş durumu özrüm için gelmemi beklemekti derken askerliğisürekli ertenmek zorunda kaldı. (önümüzdeki ay kaçışı yok gidecek) ve yeni bir iş buşlması için de askerlik hep engel. neyse gidecek işte. bu arada ben öğretmenim. eşimin istediği için değil iş bulamadığı için çalışmıyor ben biliyorum. 1,5 sene oldu nerdeyse

şimdi askere gidecek ve ben yalnız kalıcam.

mahalledeki dedikoduları sıralayım:

1. eşimin beyninin etini yiyormuşum ben eve para getir hep benim paramı yiyon diyormuşum. birileri kulaklarıyla duyduğuna bile yemin etmiş evim 3. katta. nasıl duydularsa olmayan bir şeyi onca mesafeden.

2. eşim askere gidince ben evdeki eşyaları bir oda gibi bir yere kaldıracakmışım. sonra kayınvalidemlerde kalacakmışım

3. eşimin askere gitmesi filan hep yalanmış. o askere gidiyom diye burdan gitcekmiş ben deo gidince tayinimi alıp gidecekmişim bunun için de 2 teorileri var
a. biz boşanıyormuşuz. duyulmasını istememişiz
b. buralarda borç harç içindeymişiz herkese borcu takıp gidecekmişiz(borcumuz yok değil ama çok şükür bankaya şahsa değil)

4. benim çocuğum olmuyor diye eşim beni boşamak istemiş bende nolur beni boşama ben sana bakarım sen çalışma yat demişim (5 yıllık evliyiz çocuğumuz yok)

böyle işte.

tabiki bunlarn hiçbiri benimiçin çok önemli değil. ama insan üzülüyor ne de olsa.

bunların cevaplarını nasıl verebilirim. kimlerin dediklerini de bilkmiyorum

işin garibi ev sahibim ve 2 komşumdan başka kimseyle gdip gelmem. ama selamımı da eksik etmem. bahçede görürsem selam veririm hal hatr ederim. iş yapıyorsakolaylıklar dilerim filan. sonuçta küçük bir yerde öğretmenim ve mahallenin geliniyim. bu tür incelikleri severek yaparım yapmazsam da ayıp olur. kaynanamlara yakışmaz öyle bir davranış onları düşünürüm.

bugün ev sahibim geldi kızm evimi boşaltacaksınız diye sordu bu dedikodulardan bazılarını söyledi. akşam kaynanama gittim. kızım yanlış anlama gelininle oğlun boşanıyorlar mı doğru mu diye sordu. öyle bir şey var da bana mısöylemiyonuz dedi(kendisi panik atak hastas)

anne gönlünün ferah tut dedim. beni biliyorsun ben bugün paran varyanındayım yarın yok hadi bana eyvallah diyecek karakterde değilim lütfen böylr yanlış düşüncelere kapılmayın dedim

bu tür dedikodulardan nasıl kurtulacağım. nefret ederim arkamdan konuşulmasından.

off çok uzattım kusura bakmayın.

takma kafana diyeceksiniz biliyorum ama elimde değil. takıyorum işte. cevaplarını vermem lazımmmmm

masallah fantezileride baya genismis:53:

önüne nasil gecicenki, ne demisler milletin agzi torba degilki büzesin:36::36::36::36:

is bulsan nekadar güzel olur, büyük sehirlerede baksan:97:

masallah fantezileride baya genismis:53:

önüne nasil gecicenki, ne demisler milletin agzi torba degilki büzesin:36::36::36::36:

is bulsan nekadar güzel olur, büyük sehirlerede baksan:97:

şöyle bir durum varki bu yeşil güzelim doğayı bırakıp büyük şehire gitmek istemiyorum il merkezi yakın buraya orda iş bulabilir eşim gidiş geliş yapar diye düşünüyorum ama ancak askerlikten sonra işte. teşekkür ederim yorumun için.

4. sebep çok komik :52:

Bence eşiniz iş bulduktan sonra siz oradan yine de taşının. Böyle bir ortamda yaşanılmaz. Siz ne yaparsanız yapın yine de dedikodunuz olacaktır. Bunları söyleyenleri bulma şansınız yok mu? Gidin tek tek hesap sorun ve gözlerini korkutun, kimse cesaret edemez bir daha dedikodunuzu yapmaya. Ama en iyisi olabildiğince hızlı bir şekilde taşınmak. Çünkü anladığım kadarıyla stresli bir hayatınız var bir de bunlarla uğraşılmaz.

Eşiniz için geçici iş bulma şansınız yok mu? Ne bilim markette çalışmadır ya da lokantada fln çalışmak gibi? En azından yeni bir ortama girmiş olur can sıkıntısı azalır böylelikle ikinizde daha sağlıklı düşünür ve daha doğru kararlar alabilirsiniz.

şöyle bir durum varki bu yeşil güzelim doğayı bırakıp büyük şehire gitmek istemiyorum il merkezi yakın buraya orda iş bulabilir eşim gidiş geliş yapar diye düşünüyorum ama ancak askerlikten sonra işte. teşekkür ederim yorumun için.

pardon senin isin varmis, is ariyorum ama bulamiyorum demissin diye okumusum

ya bosver bi gitsin gelsinde askere, bulur elbet:31:

onlarda konussun dursun, baktilarki dediklerinin hicbiri olmuyor susarlar belki

sen kendini gecindirebiliyormusun, önemli olan o . allahim kimseler muhtac etmesin:75:

hay yarabbim mübarek günlede...insanların başka işi gücü yok demekki...
ev sahibinde bitio iş..
o nerden duyduysa konuş söylesin..
rabbim akıl fikir versin şerlerinden emin eylesin bunların...
eşinde inş. en kısa zamanda sağlığına ve işine kavuşur

Önüne geçmeye çalışmayın. Öyle bir girişim yaparsanız daha çok konuşulur mahalleli ve yeni fantazilere yelken açar :60: Malzeme vermeyin.
Eşiniz bu dedikoduları duydu mu duyarsa ne tür tepkiler verir. Üzülür mü. Moralsiz olduğu için yanlış da anlayabilir o yüzden eşinizi hazırlayın. Eşiniz komşularınızın hayal gücünün sınırlarını bilsin yani.:1:
Bunun dışında hiçbir şeyi sallamayın sanki hiç böyle dedikodular yapılmıyormuş gibi davranın. Ne de olsa hem cahil hem de cahil olduğunu bilmeyen insanlar. Cahile laf anlatılır ama cahil olduğunu bilmeyene ne anlatsan boştur.
Bir de benim aklıma şu geldi eşiniz askere gidince tek mi kalacaksınız orada. Çünkü komşularınız pek iyi niyetli gibi gelmedi bana Allah korusun namusunuzla alakalı birşeyler de uydurabilirler. Tek kalmasanız daha iyi olur gibime geliyor.
Kur'anda dedikodunun neden "ölü kardeşinin etini yeme" ye benzetildiğini daha iyi anlıyorum. Gerçi dedikodu olan bir şeyi konuşmak onlar iftira atıyorlar...

taşınmak aklıma gelen bir fikir ama evin yeri çok uygun çarşı pazar okulum kaynanamlar her yere yakın. fiyatı da uygun. para biriktirip en yaptırmayı düşünüyoruz. bakalım. herşeyde bir hayır vardır diyorum.

ne kayınvalidem ne de ev sahibime söyletemedim kimden duyduklarını çünkü söylediklerinde gidip söylediği laflara bin pişman edeceğimi bilirler. cazgırsa cazgır olurum yok değilse mahkemelik oluruz. ama rezil ederim onları. dediklerine bin pişman ederim. onlarda bu huyumu (yani altta kalmayacağımı) bildiklerinden saklıyorlar.

konuşsun dursunlar ama ben boşver sallama desem de eşim iyice dert ediyor bunları ve daha kötü oalcak diye korkuyorum.

Allah ağızlarını dillerini bağlasın inşallah. Allah kimseye muhtaç etmesin. muhtaç olmadığmz halde böyleler ya muhtaç olsaydık. ay ay ay allah korusun.

Önüne geçmeye çalışmayın. Öyle bir girişim yaparsanız daha çok konuşulur mahalleli ve yeni fantazilere yelken açar :60: Malzeme vermeyin.
Eşiniz bu dedikoduları duydu mu duyarsa ne tür tepkiler verir. Üzülür mü. Moralsiz olduğu için yanlış da anlayabilir o yüzden eşinizi hazırlayın. Eşiniz komşularınızın hayal gücünün sınırlarını bilsin yani.:1:
Bunun dışında hiçbir şeyi sallamayın sanki hiç böyle dedikodular yapılmıyormuş gibi davranın. Ne de olsa hem cahil hem de cahil olduğunu bilmeyen insanlar. Cahile laf anlatılır ama cahil olduğunu bilmeyene ne anlatsan boştur.
Bir de benim aklıma şu geldi eşiniz askere gidince tek mi kalacaksınız orada. Çünkü komşularınız pek iyi niyetli gibi gelmedi bana Allah korusun namusunuzla alakalı birşeyler de uydurabilirler. Tek kalmasanız daha iyi olur gibime geliyor.
Kur'anda dedikodunun neden "ölü kardeşinin etini yeme" ye benzetildiğini daha iyi anlıyorum. Gerçi dedikodu olan bir şeyi konuşmak onlar iftira atıyorlar...

eşim de ne yazıkki duydu işte. ve çok üzüldü.

eşim askere gidince annem gelecekti yanıma ama kardeşim üniversiteyi kazandı. gideceği yerde yurt yok ev tutacak öyle olunca da annemde onunla gitmesi gerekecek galiba. bazen görümcem bazen eşimin kuzeni gelir diye düşünüyorum. ama çoğu zaman yalnız kalıcam mecburen.

Bırak konuşsunlar. Hiçbir şey yapma. Ne yaparsan yap değiştiremezsin. Senin için önemli olanlar gerçeği biliyorsa diğerlerinin önemi yok bence.

Bilirim bu kadınlarıı hiç dertleri tasaları yokmuş gibi cam balkon gözetler aaa öylemi olmuşş falanca fişmanca bölemi demişş aa diyip duran insan versiyonu..
Susturmak için katı olcaksınız, yüz vermiceksiniz..
sizden çekindiklerinde dedikodu yapmaya korkarlar..
Ben merhaba merhaba dışında konuşmam pek oturup sohbet ederseniz yüz bulur bu tipler
nasılda evlerinin işleri bitiyo, yemekeri bitiyo, çocuk çoluk felan.. nasılda zaman ayırıyorlar günah sahibi oluyorlar insanların günahlarını alıyorlar.
Ama bil ki etme bulma dünyası..
Binamızda birisi vardı dedikoducunun önde gideniydi..
benim eşimle aram açılmıştı olay oldu duymayan kalmadı sayesinde..
Binamızdan bi kız kocaya kaçtı 7 mah. duydu sayesinde..

sonraa gecen sene onun kızıda kocaya kaçtı hemde hiç istemedikleri birine ölsekde vermeyiz dedikleri birine kaçtıı.
Herkese bolca malzeme çıktı mahalle sırf 1 sene onu konuştu barınamadı burda taşındı gitti..

Ben kime ne dediysem hep başıma geldi demişş eeee bu işler böyledir. ahh almıcaksın

muhtemelen benden büyüksünüz.
Ben de bazen böyle cahil insanlara sinirlenirim,annem de hemen uyarır beni 'sen onların ayarında mısın?'
hakikaten öyle,muhtemelen ilk yaptıkları kişi de değilsiniz,böyle insanlar kendilerini temize çıkarma konusunda da bu sebeple deneyimli olurlar.
Bırakın hayatları öyle boş ki konu komşuyu inceleyip fantaziler üretecek kadar kötü durumdalar. evliliğinize de kulp taktıklarına göre,kendileri evliliklerinde çok mutsuz olmalılar.

hem bi tepki verirseniz 'ateş olmayan yerden duman çıkmaz' olur bunun adı.

Şeyh Edebali'nin sözünü doğrular nitelikte aslında yaşadıklarnız:

''Oğul üç Kişiye Aci;
Cahiller Içindeki Alime,
Zengin Iken Fakir Düşene,
Hatirli Iken Itibarini Kaybedene... ''

eşim de ne yazıkki duydu işte. ve çok üzüldü.

eşim askere gidince annem gelecekti yanıma ama kardeşim üniversiteyi kazandı. gideceği yerde yurt yok ev tutacak öyle olunca da annemde onunla gitmesi gerekecek galiba. bazen görümcem bazen eşimin kuzeni gelir diye düşünüyorum. ama çoğu zaman yalnız kalıcam mecburen.

Eşiniz yokken kontrollü davranın malzeme vermeyin. Geçici de olsa eve akrabalarınızın girip çıkması iyi fikir en azından yalnız olmadığınızı görsünler.
Akrabalarınıza da durumu açıklayın bence. bunların dedikodu olduğunu bilsinler. O kişilerin kim olduklarını bilseniz aslında daha iyi olurdu en azından kimin ne olduğunu bilirdiniz.
Sert ve soğuk durun selam dışında muhatap almayın.

dedikodunun asılsız ve uydurmaca olduğu ve edenin elbey başına geldiğini biliyorum.

annem babam ayrıldığında dayım geldi bizi alıp amasyaya götürdü arabasıyla.

x doktor kardeşiyle çocuklarını da almış amasyaya gitmiş lafı. döndüğümüzde bizim kulağımıza kadar gelen şu dedikoduya dönmüştür

"x doktorun biriyle almanyaya kaçmış adam çocuklarını kabullenip götürmüş....

ne diyeceksin. bu dedikoduyu çıkaran teyzenin kızı 2 çocuğunu bırakıp adamın birine kaçtı. etme bulma dünyası

bu arada önerileriniz için teşekkür ederim.

Size bunları kim söylüyorsa o kuruyordur kafasında eminim :15:
Ne değişik insanlar var
Bian önce evinizi ve mahallenizi değiştirin ordan bi bişey olmaz
Ancak böyle arkanızdan dedikodular döner üzülen senden çok eşin olur

mahallede bu potonsiyele sahip insanlar iyi kötü bellidir.

ben olsam yerinizde hepsini çay içmeye çağırırım. kayananmı ev sahibimi de çağırırım.

böyle böyle şeylerduyuyorum. sizlerinde kulağına geldimi ben bunları duyunca kendimi anlatmak istedim derim. zaten orada car car öten kişi dedikodunun babasıdır :) bunu tespit edersiniz.
toplayıp konuşun derim. kimse günahıma girmesin böyle şeyler müslüman insana da yakışmaz deyin:)

hepsi birbirinin üstüne atmaya başlayacaktır.

yada hiç muhatap olmayın istedikleri kadar konuşsunlar. çünkü temeli bötle ki bir iki kişi değiller ki değiştiresiniz.

Bilirim bu kadınlarıı hiç dertleri tasaları yokmuş gibi cam balkon gözetler aaa öylemi olmuşş falanca fişmanca bölemi demişş aa diyip duran insan versiyonu..
Susturmak için katı olcaksınız, yüz vermiceksiniz..
sizden çekindiklerinde dedikodu yapmaya korkarlar..
Ben merhaba merhaba dışında konuşmam pek oturup sohbet ederseniz yüz bulur bu tipler
nasılda evlerinin işleri bitiyo, yemekeri bitiyo, çocuk çoluk felan.. nasılda zaman ayırıyorlar günah sahibi oluyorlar insanların günahlarını alıyorlar.
Ama bil ki etme bulma dünyası..
Binamızda birisi vardı dedikoducunun önde gideniydi..
benim eşimle aram açılmıştı olay oldu duymayan kalmadı sayesinde..
Binamızdan bi kız kocaya kaçtı 7 mah. duydu sayesinde..

sonraa gecen sene onun kızıda kocaya kaçtı hemde hiç istemedikleri birine ölsekde vermeyiz dedikleri birine kaçtıı.
Herkese bolca malzeme çıktı mahalle sırf 1 sene onu konuştu barınamadı burda taşındı gitti..

Ben kime ne dediysem hep başıma geldi demişş eeee bu işler böyledir. ahh almıcaksın

Eden bulur hesabı..

Dedikodu en büyük günahlardan biri.

Çekememezlik sanırım bu kadınlardaki dedikodu mevzusu..

Allah bizi bu insanlardan korusun.:41:

Kim kime ne söylemiş bunu sormadınız mı?
Bu dedikodular kulağınıza nasıl geliyor,getiren kişi kimden duymuş mesela?
Ben kaale bile almazdım da siz illa cevap verecem diyorsunuz bence kaynağına inmek zorundasınız.
İnsanoğlu bu konuşur ve maalesef torba misali büzemezsiniz hiç kimsenin ağzını,burnunu!

Yok artık ne fantaziler nerde yaşıyorsun diyecektim sanırım düzce yanlış anlamadıysam ben de düzceliyim öyledir evet hoş her küçük yer öyledir heralde millet sıkıldıkça uydurur bence bunda sizin etkiniz de var hani yapmaktan vazgeçtikleriniz balkona çıkmamamk gezmemek tozmamak gibi yani yine de haklı çıkarmaz tabi

bence eşin askerden gelince içiniz kan ağlasa da bişey belli etmeyin siz de siz kendi hayatınıza mutlu mesut devam edin onlar da bu sefer onu konuşur

Back
X