• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahalle Dedikodusunun Önünü Nasıl Kesebilirim?

bu kadınlar bence köyden gelmiş kültürü olamayan mahalle kadınları,bunların içinde yaşamayassınız zamanla eşin ve sen piskolojiniz bozulur.eşiniz askere gidince daha çok dedikodu malzemesi çıkar.varsın eviniz merkeze uzak olsun fakat en azından huzurlu olursunuz,benim eski oturduğum yerde kadınlar aynen böyleydi...sonunda evi sattık kurtulduk....şimdi merkeze uzk yerdeyim fakat dedikodu yapan yok....kafam rahat....en son eski oturduğum yerde....kendileri gibi giymemi istediler...çiçekli etek üstüne yaz kış giydikleri el örgüsü yelek..nefret ediyorum bu tarz giyenlerden....arkalarından baktığımda yaşlısı genci aynı giyiniyorlardı....kurtuldum böyle yaratıklardan....

dedikodunun önüne geçmek çok zor :50:bence hiç uğraşmayın umursamamaya çalışınama imkanınız varsa ordan da taşının.ben olsam bunu yapardım.en nefret ettiğim şeydir dedikodu hemde gerçek olmayan konuların konuşulması bu dedikodu bile değil resmen iftira :20:

hiç de tasınmayı faln düşünmeyin ..!!
canım iki dedkodu yüsünden rahatından mı olacksın ..
milletin agzı torba değil.. bu yüsden bosuna dedikodunun önüne nasıl gecerm diye düşünme..
sadece eşinle millete sevgi gösterisi yapp..
cıkın gezin dolasın kolkola göz göze diz dize.. :):)
bunları gördükleri halde bunlar bosanıyor diyemesler herhalde..
ayrıca eşin askerdeykende sürekli onun akrabaalrı senin akrablrın gelsin gitsin sana.. :)
bu arada eşinin moralini yksek tutmaya önem göster..
sağlık en önmlisi :):)
:71:

bu gerçekten bi sorun bence öle eften püften sebep değil can sıkıcı durum.

Taşının ?

küçük yer ve malesef insanları da küçük!!!çünkü herşey için dedikodu yapabilecek kadar küçükler!!!!!bırak kim ne derse desin..bir kere senin öğretmen oluşun hanım hanımcık oluşun çalışıyor oluşun onların arasına karışmıyor olman sinir etmiştir onları ondan bu dedikodular emin ol..aman uzak dur bu tarz insanlardan..hiç bir açıklama yapmak zorunda değilsin..bırak boşanacak desinler bırak kocasının başına kakıyor çalıştığını desinler ne derlerse desinler..kocan askere gittiğinde bi yere gitmediğini de bozularak görsünler..sen yine inadına hanımlığından vazgeçme.sakın bu duyduğun şeyleri de kimseyle konuşayım deme kendiliğinden.ola ki sana soran olursa açık açık o zaman söylersin..ki sanmam sormazlar böylesi insanlar arkandan konuşmayı tercih ederler.bırak işte gıybetini yapıp günahını alıyorlar..
inan ben bundan daha ağırını yaşadım ve çok şükür kendime geldim.aynı mahallede eşimin iş arkadaşının karısının çirkeflikleri namusuma iftira atacak kadar büyüktü!3. bi kişinin yanında tartışırken egosunu tatmin etmek için "kocamın odasına girip başında dikildin" dedi Allah tan korkmadan!bu iftirası 1 sene beni ağır depresyona soktu ..okumuş olmamı çekemedi giyindiğimi çekemedi oturduğum evi çekemedi kocamın beni rahatça memleketime yollayışını çekemedi ...en sonunda iftirayı çaldı..Allah a havale ettim Allah beter etsin dilerim iki dünyasını da..
ben 3 senedir oturduğum bu yerde fazla insanların içine karışmam kimseye gelmem gitmem yoktur nadiren ev sahibi ve 1/2 kiye gitmişimdir.selamımı verir hal hatır sorarım gördüğüm yerde mahalledekilere..ama o kadar..o kadarı da iyi bence..yüzüme direkt söyleyenler var" aramıza gelmiyorsun aşağıda oturmuyorsun"...diye..işten güçten vakit olmuyor diyorum.. ..arkamdan da söyleyenler vardır eminim ama gereksiz karaktersiz insancıkların konuşması ilgilendirmiyor beni...
sen de öyle ol..gerekirse bir psikiyatre git destek al devlet hastanelerinde var psikiyatri ve psikolog..ve en önemlisi eşine destek ol bu aralar askere bu pssikolojiyle gitmemeli..ona yardımcı ol..bir erkek için kolay değil çalışamıyor olmak ;işsiz olup karısının çalışması..belki dedikodular onun da kulağına geldi adamcağız endişeyle senin gidip gitmeyeceğini düşünüyordur.bu aralar ona sevdiğini değer verdiğini söyle her fırsatta..inşallah düzelir herşey ve eşine sağ salim kavuşursun tekrar...

Son düzenleme:
komşularının hayal gücü baya genişmiş.küçük yerdeysen dedikoduyu önleyemezsin.bende köyde oturuyorum.komşumuz bayan beni kocama şikayet etmişti.karın kahvehane önlerinde geziyor diye.o bayanın dediği olayda şöyleydi:adet günüm gecikmişti.bende kayınvalidemle birlikte köydeki sağlık ocağına gitmiştim hamilelik testi için.Birde o bayan sakın kıza bağırmayasın burası köy yeri dedikodu olur iyiliğiniz için söylüyorum demiş.madem iyiliğimi düşünüyorsun gel yüzüme söyle neden kocama söylüyorsun.ama boşuna uğraştı kavga çıkaramadı.çünkü ben eşime anlattım neden gittiğimi.eşimde merak etme ben elalemin lafına bakmam dedi.bu insanları anlamıyorum arkadaşım dedikodu yapacağına bir kitap oku ne bileyim kendine oyalanacak başka şeyler bul.canın sıkıldıkça ne diye dedikodumu yaparsın allah allah :41::41:

cevap vermeye kalksan hangi birine cevap vereceksin. kaldı ki bu gibi kişilere cevap da versen bu sefer verdiğin cevaptan başka başka şeyle çıkarırlar. çünkü senaryo yazma işini hobi edinmişler. uğraşılmaz bunlarla. ev sizin değilse mahalleyi değiştirebilirsin. :19::19::19:

Evet çok sinir bozucu biz de bayramda memlekete gitmiştik arkamızı dönmeyegörelim. Apartamının diğer sakinleri yokluğumuzda epey dedikomuzu yapmışlar. Yüzümüze gülen insanlar bunlar. Ama dedikodu yapanlara baksan birisinin kızı afdersiniz tam bir kevaşe, karakollardan toplanmış, babası kemerle dövmüş, ailesindne resmen kaçıp Çorlu'ya gitti orada da barınamadı şimdi İstanbul'da.

Diğer dedikodu yapanların birisinin oğlu diğerinin yeğeni köyde ERKEK ÇOCUĞA TECAVÜZ SUÇLAMASIYLA hapiste

Bunlarla mı muhatap olalım gerçi ben yapacaktım birşeyler annem yapma diye yemin ettirdi, yaparsan onlardan ne farkın olacak Allah'a havale et dedi. Ki biz onların hiçbir kusurunu kimseye demedik.

Valla size kalmış isterseni evinize çağırıp yüzleşin bence hiç yüz göz olmaya gerek yok bu sefer mm demekki varki aslı astarı kendini aklmaya çalışıyor derler.

İsterseniz yok sayın bence en güzeli. Hayatınıza devam edin, Eşinizle el ele kol kola çıkın, gezin, el ele çıkarken kahkahayla selam verin onlara. Evizine hep akrabalarınız misafirleriniz gelsin gitsin. Onlar da girerken çıkarken sizin ayak üstü çaktırmdan ne kadar mutlu olduğunuzun imasında bulunsun ve sahipsiz olmadığınızı görsünler.

Zavallılar başkalarına çamur atıyorlar güya ama en önce onların elleri kirleniyor hatta zaten başta kirli..

Son düzenleme:
çok cahilce ve fesat davranışlar öncelikle kendinizle gurur duyun :) ve duymamaya çalışın çıkın gezin dolaşn gönlünüzce eşinizle hergün mutlu oluşunuz cevap olacaktır zaten sözlü bişey söylemek sizi yıpratır söyedıklerın karşındakının anladığı kadardır yorulmaya değmez, dayım bizim yanımızda okudu dnem annem ve babam ayrıdlı 3 yıldır her haftasonu yanımıza gelen dayım bizimkiler ayrıldıkdan sonra öğretmen hanım eve genç erkek alıyor oldu hemde bunların içinde velilerde var o dönem yıpranmıştık ama şimdi düşünüyorumda bu mide bulandırıcılıkları düşündüğüm 1 saniyeme yazıkmış

arkadaşım takılmamalısın bence
insanların işi olmayınca böyle senaryolar üretiyorlar
alt mahallede uydurduklarına üst mahallede kendileri inanıyor
böyle insanlara kendini ifade etmek için, anlatmak için çaba harcamazsın umarım. ozaman işin içinden hiç çıkamazsın. sen bunları yapıyormuşsun da yapmıyormuşsun gibikarşındakini ikna etmeye çalıştığını düşünürler. takılmamalısın atıyorum borçlu olduğunuz noktaısında dedikodunu mu yapıyorlar de ki ammaaan boşverin alacaklılarım düşünsün de geç.:52::52::52:
böyle konularda nasreddin hoca gelir aklıma. hoca oğlunu bindirmiş eşeğe kendi de ipini çekiyormuş millet konuşaya başlamı. çocuğa bak yaşlı adam yürüyo çocuk eşek üstünde gidiyo diye
az sonra çocuğu indirmiş kendi binmiş millet laf etmesin diye bu seferde koskoca adam eşeğe binmiş de küçücük çocuğu yürütüyo demişler. hoca dayanamamış ikisi de inmişler . bunu görenler de laf etmiş eşek boş gidiyo kendileri yürüyo diye . dayanamamış hoca eşeğe hem kendi binmiş hem çocuğu bindirmiş ama kime yaranıyorsun bu seferde eşeğe acımışlar laf etmişler vs. vs. vs. ...... ( çok uzattım kusura bakmayın )
kimseye yaranamazsınız sakın kendinizi anlatma çabasına girmeyin bence Allah kolaylık versin

eskiden insanlarda saygı vardı, herkes her konuda yorum yapma hakkı görüyor kendinde :47: dedikoduyu iyice rezilleştirenler de var. bak mesela,
99 depremini hepiniz hatırlarsınız, zaten unutmak da mümkün değil, allah bir daha yaşatmasın. Ben deprem olduğunda şuan oturduğum eve yeni taşınmıştım. yani kimseyi tanımıyorum. o gece depremde malum hepimiz fırladık sokaklara, evlere giremiyoruz korkudan. haliyle mahalleliyle tanıştık :34: başladılar bize "senin üst katında bilmem kimin gelini oturuyor, şimdi tatildeler....." "şu bilmem kimdir şöyledir böyledir" :53::53::53::53:
daha beni tanımıyor kalmış bana milleti anlatıyorlar :53:
aradan 1 - 2 hafta geçti komşulardan biri bize hayırlı olsuna gelmek istedi, severek buyur ettik. kadın aynı apartmanda oturan kız kardeşi için "benim manyak kardeşim kocasını aldattı ama gene barıştılar" demez mi :53::53::53::53:
burası nasıl yerdir diyor insan. inanır mısın hiç bir komşuma derdimden ölsem söylemedim :50: aralarında iyi insanlar yok demiyorum vardır mutlaka ama bu tipler güven bunalımı yaratıyor.
sırf ağızlarına düşmemek için :34: allahın selamını esirgemiyorum hepsi o kadar

senin durumuna bakınca aklıma gelense, görüşmesen de çenelerine engel olunamadığı maalesef :47: kimseye bişey ıspatlamaya kalkmamak lazım, yoksa sadece yıprandığıyla kalıyor insan. Allah AKILLI kullarıyla karşılaştırsın hepimizi. Boşuna dememişler cahil dostum olacağına akıllı düşmanım olsun diye :34:

Siz o evden çıkmayacaksınız ve boşanmayacaksınız, eşiniz de askere gitsin gelsin sağ sağlim İnşallah, zamanla anlaşılır her şey. Üzmeyin kendinizi gerek yok hiç. Sevgi olsun, eşinizle gönülleriniz bir olsun yeter.

iste en sinir oldugum konu.. Rabbim islah etsin böylelerini..
Insanlar Rabbimizin dediklerini duysalar idrak edip uygulasalar böyle igrenc seyler yasanmaz.

Kul hakkini Rabbim affetmez. Allaha havale et. gün gelir devran döner..

dedikodu degilki bu resmen iftira. iftiranin bedeli neymis acsin okusunlar bi edepsizler..

Hz. Mevlana buyuruyor, kusurlari örtmekte gece gibi ol diye.. kiiii kusurunuz yok ki kafalarinda yazip cizmisler.

Merak etmeyin Kulun Ayibini acanin Rabbimde ayibini acar.

Allah yar ve yardimciniz olsun biran önce kurtarsin sizi bu insan demeye utandigim varliklardan..

ben dedikoduya rastlamadım hiç kendimle ilgili,ama karşı komşumuz teyzenin benimle ilgili saçma sapan fanzetezilerini bizzat ağzından duymuştum...Kapıyı çaldığında duymadım,geç açtım diye kocamdam başka bir adamla birlikte olmuş olabileceğimi,bu yüzden kapıyı geç açtığımı düşündüğünü söyleyebilecek kadar .......... boşluğu siz doldurun artık....böyleleri ile komşuluk edilir mi ??
o yüzden düzce 'den en kısa zamanda kurtulmak istiyorum.............

ben dedikoduya rastlamadım hiç kendimle ilgili,ama karşı komşumuz teyzenin benimle ilgili saçma sapan fanzetezilerini bizzat ağzından duymuştum...Kapıyı çaldığında duymadım,geç açtım diye kocamdam başka bir adamla birlikte olmuş olabileceğimi,bu yüzden kapıyı geç açtığımı düşündüğünü söyleyebilecek kadar .......... boşluğu siz doldurun artık....böyleleri ile komşuluk edilir mi ??
o yüzden düzce 'den en kısa zamanda kurtulmak istiyorum.............

afedersin ama o komşu teyzene yuhhh diyorum. fesatsan kabul et. fesatlığını niye başkalarının hayatına yansıtıyorsun. sen kapıyı bana geç açsan "banyoda kız demek ya da uyuyor ya da namazda...." gelir aklıma. nasıl bir insanın aklına ilk "aldatıyor şu an" gelir ya??

bir de bu tipler hadi herşeyi yanlış anlıyor gözüyle görmüş gibi yayarlar ya Allah korusun öylelerinden.

Back
X