• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahalle kavgası

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.724
16.159
298
Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Saygısızlık diz boyu. Ne ara bu kadar itibarsız olduk..
Yarın bakalım ne yüzle gelecek okula

Sınıf öğretmeniyim. Herkesin ilk görüşte otizm mi acaba diye düşündüğü bir öğrencim var. Aile de farkında fakat rapor, ilaç direkt reddediyorlar. Çocuktaki öfke nöbetleri hat safhaya ulaştı. İki çocuğa sardı, çocuklarin anneleri okul çıkışı teslim sırasında bana bugünkü darp olayını şikayet ederken diğer çocuğun anne babası da oradaydı. Kavga ettiler ama ne kavga. Bağrış çağrış, üstüne yürümeler fln. Sakin olun diyorum dinleyen yok. Bu ortamda daha fazla kalamam deyip rehberliğe çıkmayı önerdim inat edip gelmediler, sınıfa çıkalım o halde dedim sakince oturarak konuşalim, çıktık. Çocuğun annesi bana parmak sallayarak konuştu bağırdı fln ben çocuğun hatalı dediğim için. Diğer çocuklar yapmaz demiyorum ama onlar bir yapıyorsa sizinki 3 yapıyor kabul edin dedim bağırınca da ben bu ses tonuyla görüşmeyi sürdüremem dedim kalktım. Bu defa tehditlerr başladı. Başka şekilde görüşürüz o halde dedi.
Boşuna sınıfa cagirmissiniz. Direkt polis cagiracaktiniz. Hatta siz de ifade verirdiniz belki bakanlık devreye girerdi. Yine verin tehdit etti diye isterseniz ya da müdüre söyleyin bakanlığa haber versin
Konya'da çocuk çocuğu öldürdü böyle. Hiç ihmale gelmez.

Çocuk evdede yeterli desteği göremiyor aileye bakarsak bunu üzüldüm sizede ayrı üzüldüm yönetime bildirin durumu bilsinler peki idareciler bu duruma ne diyor kavga bu olaylar olağan degilki
İdareye uğrayayım dedim vazgeçtim. O benden önce davranmaya gayret ediyor güya, sabah idarede olacağım sinema parasını kime vereyim diyor bir de. Çocuklar ve anneler dövüşüyor, öğretmen günah keçisi

İdareye uğrayayım dedim vazgeçtim. O benden önce davranmaya gayret ediyor güya, sabah idarede olacağım sinema parasını kime vereyim diyor bir de. Çocuklar ve anneler dövüşüyor, öğretmen günah keçisi
Yani şikayet tarzından çok bilgileri olsun önlem olarak okul yöneticisi idare amiri olarak konuşsa en azından neler yapılabilir çocuğa faydalı olarak sizide ezdirmeden tabiki ayrıca bir özür dilemeleri sizinle işbirliği yapmaları gerekir hem o çocuk için hemde diğer çocukların ders dinleyebilmesi için.Uzlastirici ve ciddi bir tutumla

Problem çocukta velide
Empati yapmaya çalışıyorum
Çocuğunun normal olmadığını kabul etmek çok zordur
Ve bu süreçte giderek geç kalıyorlar
Bunu işin ehli birileri anlatmalı veliye
İşte bu yüzden rehberliğe yönlendiriyorum ama gitmiyorlar. Rehberlik terapi diyecek, zaten alıyoruz dedi, terapiye başladilar aöa yasakları eziyorlar, faydasız

Direkt sosyal hizmetlere ulaşın ve ailesi tarafından ihmal edilen çocuk için sağlık tedbiri aldırın. Aile çocuğun menfaatini korumakla mükelleftir. Çocuğun tedavi veya özel eğitime ihtiyacı varsa ve aile buna rıza gostermiyorsa devlet işe el koyar.

Tek başınıza böyle bir kaosun içinde kalmış olmanız kötü olmuş, bi o kadar da riskli. Her ne olursa olsun yanınızda şahit göstereceğiniz birilerini almalıydınız.
Büyük cesaret sizdeki..

Çocuk gerçekten otizmli ise aile bunu önemsemediği için büyük sorun çıkarır bakanlık. Konduramiyor olabilirler ama farkında değiller galiba çocuk gelişme katedemeden mimlenerek büyüyor.
Yarın güvenlige söyleyin mutlaka o kişiler geldiğinde yanınızda olsun en azından.

Hocam muhattap olmamaya çalışın. Polis güvenlik çağırın mutlaka. Böyle dengezislerin ne yapacağı belli olmaz.

Anlayacaklari dilden biri anlatamazmi acaba çocuk kimbilir neler yaşıyor belkide özel eğitime gitmeli ki yasitlarina yetisebilsin kimbilir evde şiddet mı görüyor derdinimi anlatamadigi için bu kadar öfke dolu yani ailenin elinde ne olacak bu çocuk ailesi böyle diye yeterli desteği gorememesi çok üzücü nihayetinde çocuk rahatsızlık durumu elinde degilki .

Konudan bağımsız dehb tanısı alan oğlum var. Psikiyatr, haftada terapi ve gereken tüm özveri ... ikimiz de hızla kabullenip 2 yıldır tüm gayretimizle çaba harcıyoruz. Ancak oğlum hala uyum problemleri yaşıyor, öfke problemleri yaşıyor , dürtüsellik var ... arkadaşları tarafından kabul görmüyor .giderek hırçınlaşıyor.. Bu konuda aile belli ki problemli ve kabul etmemiş ama inanın böyle çocukların aileleri bazen gerçekten çıkmazda oluyor. Bugün oğlumu haftalık terapiye götürdüm. Ben beklerken 4 yaşında çocuğu olan genç bir anne çocuğunun görüşmesine gelmişti. İstemeden şunu duydum " oğlundan korkuyorum artık... sürekli tetikte olmaktan çok yoruldum... " o içerde ağlıyordu ben bekleme odasında ağladım . Bazen hayatımızdaki herkese ( biliyorum asla hak etmiyorlar) öfkeleniyorum. Gerçek sorundan uzaklaştırıyor beyin sanki beni . Belki beynim de benim iyiliğimi düşünüyordur çünkü gerçek sorunu bilip hep aynı kısır döngüde olmak bazen delirtecekmiş gibi hissediyorum. ( konudan çok alakasız farkındayım . Özür dilerim engel olamadım içimden döküldü hepsi )

Konudan bağımsız dehb tanısı alan oğlum var. Psikiyatr, haftada terapi ve gereken tüm özveri ... ikimiz de hızla kabullenip 2 yıldır tüm gayretimizle çaba harcıyoruz. Ancak oğlum hala uyum problemleri yaşıyor, öfke problemleri yaşıyor , dürtüsellik var ... arkadaşları tarafından kabul görmüyor .giderek hırçınlaşıyor.. Bu konuda aile belli ki problemli ve kabul etmemiş ama inanın böyle çocukların aileleri bazen gerçekten çıkmazda oluyor. Bugün oğlumu haftalık terapiye götürdüm. Ben beklerken 4 yaşında çocuğu olan genç bir anne çocuğunun görüşmesine gelmişti. İstemeden şunu duydum " oğlundan korkuyorum artık... sürekli tetikte olmaktan çok yoruldum... " o içerde ağlıyordu ben bekleme odasında ağladım . Bazen hayatımızdaki herkese ( biliyorum asla hak etmiyorlar) öfkeleniyorum. Gerçek sorundan uzaklaştırıyor beyin sanki beni . Belki beynim de benim iyiliğimi düşünüyordur çünkü gerçek sorunu bilip hep aynı kısır döngüde olmak bazen delirtecekmiş gibi hissediyorum. ( konudan çok alakasız farkındayım . Özür dilerim engel olamadım içimden döküldü hepsi )
Benim oğlum da dehb li ve durtuselligi yoğun ilaç kullanıyor musunuz bunu neden yazdım çünkü maalesef durtuselligi yoğun olan çocukta ki oğlum da öyle ilaçsız çözüm bulamadım ben asla durmuyor işin acı kısmı ben şiddete çok karşıyım ve bu konuda hassasım çocuklar arasında ama benim oğlumun kontrolsüz öfkesi pat diye vurması çok zordu gerçekten sizde durum ne

Back
X