• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahalle...

evet evet ister istemez gözetliyorlar gireni çıkanı...Ne zaman eve cinsiyeti erkek bir arkadaşımızı çağırsak yağ almaya un almaya geliyordu karşı komşu teyzemiz,bakıyordu hemen kapıyı açtım -üstüm başım normal-nefesalışlarımda bi hızlanma yok kötü yola düşmediğimizi görüp rahatlayıp gidiyordu :27::27:

Kollamaya çalışıyor demek ki seni iyi niyetli teyzeymiş seninki:9: Benim komşu teyzem de kötü niyetli değil anneme filan anlatmıyor en azından komşulara anlattığı gibi, ama dedikoduyu seviyor işte :9:

Kötü niyetli komşu hiç çekilmiyor, benim altımda oturan manyak genç bir çift var onlara da küfretmek istiyorum sadece. Dedikoduyu geçtim direk iftiraya döküyor işi manyaklar. Evdeki canlı sayısı 3e çıktığı anda kocasını kapıya dayandıran, benim tüm iyi niyetime rağmen bir gece evde 3 insan + 1 kedi oturuyorken gürültü yaptığımızı söylemeye bile tenezzül etmeyip eve polis çağıran üstüne faturalarımı karıştırıp ailemin numarasını bulan onları arayıp haklıymış gibi saçma sapan şeyler anlatan bir komşum var ki. Anlattıklarına göre ben onlara '' Kiracı oldukları için sesten rahatsız oluyorlarsa evden çıkmalarını söylemişim '' Hanımefendi kocasını kapına gönderiyormuş çünkü beni uyarmaya geldiği bir akşam arkadaşlarım üzerine yürümüş, üstelik bunları anneme aktarırken evde 2 kız bir erkek olmamız çarpık mantığına fazla masumca gelmiş sanırım evde 2 kız 2 erkek olduğumuzu idda etmiş ki daha da bi eve erkek atıyormuşum gibi gözüksün. Neyseki 5 katlı apartmanda kendi altları ve ben dışında en üst kattaki teyzenin merdivenden iniş seslerini bile şikayet ediyorlardı ki annemler onları fazla ciddiye almadı.

Ay içim şişmiş resmen konuyu dağıttım, kendi zehrimi akıttım resmen sayfaya olsun, konu sahibi bundan alınacak ders, nereye gidersen git çirkef ve işgüzar komşularla karşılaşabilirsin, öğrenci semti diye seçtiğin semtte karşına çıkabilirler, nerede yaşadığın çok farketmiyor aslında.

ayy kızlar ben semtimi seveyiiim :53::53::53::53::1:
onlar ne yahu... mahallemdekilerin bana karsı bı seyı yok...
sadece yabancı gelse herkes bön bön bakar..
biraz acık biri gecse kadınlar fısır fısır konusur
cık cık lar... :1:

mahelle işte her yer aynı genelde
ben evlenmeden evvel türkiyedeki mahallemizde kalırken çok sıkılır usanırdım artık
aman yarabbi bizde kadınlar değil erkekler dedikoducuydu
lanet ederdim hep
utanmasalar takip ederler,ama hepside sapık
birgün eve geldim,annem biraz üzgündü,sebebini sordum mahallede bir adam vardı hiç sevmezdim hep gelir geçerken bana laf falan atardı,işte bu adam babama beni kötülemiş sanırım,babamda anneme söylemiş,fakat adamın ne söylediğini söylememiş ve halen bilmem o adam ne söyledi babama.babam bana birkaçgün soğuk davrandı anneme hep sordum ne söylemiş diye ama anneme bile söyleyememiş babam.artık ne söylediyse pislikk adam.
gel zaman git zaman aradan belki 1hafta falan geçti.gece yarısı bir ekip arabası doldu mahalleye polisler sivil polisler falan.adamı zapt edemiyorlardı zorla kelepçeleyip bindirdiler arabaya.
adamın 2 kızı vardı,biri 6yaşında diğeri ozaman 20yaşında falandı.pislik adam bu küçük kızına tecavüz etmiş,kendi kızına.
sinirlendim döktüm içimi buraya kusura bakmayın.
asla kulak asmayın mahalleye,her mahallede böyle namussuz namus bekçileri vardır.

Kızlar 19 yaşındayım... 19 yıldır İstanbul/Üsküdar-Kirazlıtepede oturuyorum...
Herkesi tanırım.. Çoğu akrabamız zaten.. akrabam olmayanlarda komşu işte..
Mahallemi severim aslında... genelde kapalı aileler falan var... bende ailemde kapalıyız..
Açık bir kız geçse herkes bakıyo.... normal okuldan erkek arkadaşınla bile sokaklardan geçemezsin laf çıkar hemen...
okuyorum başka şehirdeyim ama tatil için geldim tabi eve.. sonuçta ömür boyu üni. okumayacağım elbet döneceğim...
artık sıkılmaya başladım... resmen millet ne der ne yapar buna göre yaşıyorum... sizinde böyle zorunluluklarınız varmı ? bundan kurtulamazmıyım ?

Bundan kurtulmaya degil, buna alismaya cali bence. Cunku mahalle baskisi dedigimiz ve giderek yayginlasmaya baslayan sey tam da bu iste....

bizim mahallemizde öyle
sanki tüm o garip insanları toplayıp bizim mahalleye koymuşsun
bizimkiler açık giymesende bakıyor
o derece
ama sen giy giysini onlara ne laf çıkarırsa çıkarsınlar namusunun bekçisi mi onlar??
kimseye kendini kanıtlamak zorunda degilsin ..

Back
X