Mahallede Corona var 😱

Bizde karantinadayiz hastaneye şikayet olmadıkça yatirmiyorlar sağlık ocağından arama yapılıyor günlük çok kotulesirsek doktora haber vereceğiz dikkat edeceğiz kendimize sizin durumunuzda ise 184 u aramalısınız toplum sağlığı için

Ya ne kadar çok koronali hasta var inanilir gibi degil.Bize yansitilan sanirim hastaneye yatirilan hastalarin sayisi,eve gonderdiklerini bu sayilara eklemiyor olabilirler mi acaba.Offf..Burda bile kac tane konu var.Şimdi birde bayram ziyaretleri var memlekette; bakalim nasil bir yayilim olacak.Yakinda ozel okullar da acilacak sonra devlet okullarida.Allah beterinden korusun.Ben tedirgin oldum acikcasi.Herkes çok dikkatli olsun lütfen.

Ya ne kadar çok koronali hasta var inanilir gibi degil.Bize yansitilan sanirim hastaneye yatirilan hastalarin sayisi,eve gonderdiklerini bu sayilara eklemiyor olabilirler mi acaba.Offf..Burda bile kac tane konu var.Şimdi birde bayram ziyaretleri var memlekette; bakalim nasil bir yayilim olacak.Yakinda ozel okullar da acilacak sonra devlet okullarida.Allah beterinden korusun.Ben tedirgin oldum acikcasi.Herkes çok dikkatli olsun lütfen.
Benim iş yerinde müdürüm olmuştu.Sadece ona test yaptılar.Ama evde eşi ve oğlu da var.Onlara test yapılmadı. Üçü beraber bir aya yakın karantinada kaldılar.Özetle ailenin her bireyine test yapmıyorlar ama aynı evde bulaşmaması çok zor.Şu anki rakamları üçle falan çarpmak lazım aslında.Allah yardımcımız olsun.

Ne kadar bilinçsiz insanlar ya.. o adamın patronu olsam direk işten atardm çalıştığı kurumu tehyikeye attığı için. Gerizekalı insanlar.. nasıl böyle bilinçsiz olabilyorlar çldrcam artk
Bende 😕dun dısarı cıktık artık bu işten o kadar korkmus okadar urkmusmkı kımse yanıma yanassın ıstemıyorum kucucuk ıkı tane cocuk ellerinde sise su atıyorlar birbirlerine bize gelmesin diye cocuklara ıleride oynayın dedım bıraz sesim yuksek cıktı sonra cok uzuldum : (ınsani ilişkilerimizde bozulma yolunda ne olacak boyle bılmıyorum : (cok uzuluyorum cok.

Bende 😕dun dısarı cıktık artık bu işten o kadar korkmus okadar urkmusmkı kımse yanıma yanassın ıstemıyorum kucucuk ıkı tane cocuk ellerinde sise su atıyorlar birbirlerine bize gelmesin diye cocuklara ıleride oynayın dedım bıraz sesim yuksek cıktı sonra cok uzuldum : (ınsani ilişkilerimizde bozulma yolunda ne olacak boyle bılmıyorum : (cok uzuluyorum cok.
Ben eşimi bile kırdığım oluyor.. 😒😒

Konu bumu şimdi ben nasıl bunları hastaneye atabilirim onun derdindeyim.bunin için yardım istedim nereyi aramam lazim

Hastaneler de boş,coronalı her hastayı içeri alıyorlar tabii...Her istediğiniz olmuyor maalesef hayatta.
Bizde de corona var.Babam fenalaşmasına rağmen doktora yalvararak içeri aldırabildik,çünkü yer yok hastanelerin hiçbirinde! Dünya para ödediğimiz halde üstelik.
Şikayet edeceksiniz gelip uyaracaklar.Hastanelik bir durum yoksa keyfi hastaneye yatıramaz kimse.

Ooo o herkeste var muhakkak malesef : (eskiye gore cok ustune gitmiyorum ama.
Prematüre doğan 4 bucuk aylk bebeğim var.
Kendimden çok onu düşünüyorum.. Rabbim çocukları korusun 😔😔🤲 yaşlılar bizim yaşımızdaki gençler yüsünden tehlikede... Onlara da akıl fikir versin 😒 2 hafta önce eşimin kuzaninin düğünü, vardı diğerinin nişanı
. Ben evden hiç çkmadm ordan birşey.getirdiyse kendimi yiyorum 😔 ya taşıyıcysak falan diye 😒😒

Amin🙏Prematüre doğan 4 bucuk aylk bebeğim var.
Kendimden çok onu düşünüyorum.. Rabbim çocukları korusun 😔😔🤲 yaşlılar bizim yaşımızdaki gençler yüsünden tehlikede... Onlara da akıl fikir versin 😒 2 hafta önce eşimin kuzaninin düğünü, vardı diğerinin nişanı
. Ben evden hiç çkmadm ordan birşey.getirdiyse kendimi yiyorum 😔 ya taşıyıcysak falan diye 😒😒
Allah bagıslasın benimde bebegım 4.5 aylık 11 Yasında da oğlum var aklım cıkıyor cocuklarımı dusunuyorum daha cok :KK43:
Bizimde dugun var gelecek hafta esımın yiğenı ben gitmem dedım ben gideyim dedı yok dedım. git dıyemem yani kusura bakmasın dugunler cenazeler en riskli yerler suanda.zaten dugun yapanları gercekten anlamıyorum neyse buyuk konusmayalım bu konuda :) corona meselesinde gercekten ustun bılınc sagladıgımı dusunuyorum vicdanım o kadar rahatki ısrar etse bile kavga kıyamet yine gondermem onu. 5 aydır okadar dıkkat edıyorum ki herseye cok sukur bugune geldık Allah korusun ama bitmedi bitmiyor peki bitmeyecekmi??

Allah bagıslasın benimde bebegım 4.5 aylık 11 Yasında da oğlum var aklım cıkıyor cocuklarımı dusunuyorum daha cok :KK43:
Bizimde dugun var gelecek hafta esımın yiğenı ben gitmem dedım ben gideyim dedı yok dedım. git dıyemem yani kusura bakmasın dugunler cenazeler en riskli yerler suanda.zaten dugun yapanları gercekten anlamıyorum neyse buyuk konusmayalım bu konuda :) corona meselesinde gercekten ustun bılınc sagladıgımı dusunuyorum vicdanım o kadar rahatki ısrar etse bile kavga kıyamet yine gondermem onu. 5 aydır okadar dıkkat edıyorum ki herseye cok sukur bugune geldık Allah korusun ama bitmedi bitmiyor peki bitmeyecekmi??
Ben gitme dedim ama kaynvalidem falan gitsin hep evde kafası dağılır bizde gideceğiz dedi.. birşey diyemedm gitti 😒😒 insan aklı bunu kavraması lazım.. benim zorumla gitmeyecek adam ha gitti ha gitmedi ne farkı var ben sanü gitme dedim.. senin akln yok mu ? Evde bebeğin var hiç dışarı çkmamış karn var.. 😒😒😒

Ben gitme dedim ama kaynvalidem falan gitsin hep evde kafası dağılır bizde gideceğiz dedi.. birşey diyemedm gitti 😒😒 insan aklı bunu kavraması lazım.. benim zorumla gitmeyecek adam ha gitti ha gitmedi ne farkı var ben sanü gitme dedim.. senin akln yok mu ? Evde bebeğin var hiç dışarı çkmamış karn var.. 😒😒😒
Aynen oyle.. Ordanda azıcık baskı gelirse onlarada saldırırm valla.. Biara dedi kv buralarda bısey yok buralar oyle degil.. dedım İstanbul yuzde 60 ını oluşturuyor vırusun.. Eger bir daha soyler ısrar ederse tavrım daha farklı olacak ne bu baskı diyecegım yeter. Benim burda aylardır bu vırusten neler cektıgımı snkı bilmiyorlar 5 aydır gunes gormedık maddı sıkıntıdan cocuguma arabayı bıle daha 3 gun once alabildim.. Zamanında alabilseydim cıkardım onlem alarak. Kımse bana oturdugu yerden ahkam kesmesin sus sus sus saygı saygıda bı yere kadar arkadas.. Kimsenin kimsenin canına kasta hakkı yoktur.. Isın ucunda ölüm var hıcmı korkmuyorsunuz yaa.. sevmiyorsunuz ozaman siz bırbırınızi beni onu sunu bunu... Ailelerde sadece annenin yada sadece cocugun hastaneye yatması ailenın yanına yaklastırlmaması gıbı olayları duydukca ben beni yedım. Doğumdan cıktım oh be diyemeden daha hastanede duydum salgının turkıyeye geldıgını bebegım 2 gunluktu henuz. Benm psikolojimi hic dusunmeyenı bende dusunmem hergun bas agrısıyla uyuyup uyanıyorum son gunlerde ellerimde titreme basladı panik atak oldum sanırım kalp carpıntmda oluyor arada. hergun aralıksız vakasayılarını takıp edıyorum tam 5 aydır.ılk zamanlarda duyduğum o ambulans sırenlerını ben daha unutmuyorum kulaklarımda cınlıyor.bebegım 7 gun yogun bakımda kaldı bıde hastanede eve uzak ya bısey olursa ya hastaneyide karantinaya alırlarsa ya bebegimi uzun sure cıkaramazsak dıye dusunurken hergun sut ıcın hastaneye gıdıp geldık arkadasimızn arabasiyla... O gıdıs gelıslerde hep sıkıntılı ya bulasırsa ya bebegıme bulastırırsam Allah korusun diye.. daha lohusayken vırusun daha ne oldugu bıle acıklanamayan o en kara gunlerde binamızda ki yaslı amca vefat ettıgı zaman corona suphesı nedeni ile gelen o polis arabalarını o saglık bakanlıgı arabasını ambulansları ve ozellıkle ozamanlar ıcın insanı urkuten o beyaz unıformaları ben camımdan korku ve gözyaşlarımla aklımdan bınbır turlu senaryo yazarak izledim. O gunleri ben yasadım onlar degıl..Ve bunun gıbı bır cok hikayeye sahit olduk. Sımdıde saglıkocagımız karantinada hemen yanıbasımızda ve 16 17 gun once bizde oradaydık aşı ıcın. Bebek kontrolü vs yapıldı dokundukmu temas etmedik ınsallah dıye dusune dusune ben kafayı yedım.ve eylulde yıne asimiz var Allahım buyuk bakalım.. Burası İstanbul ve ortalık kaynıyor bu yuzden asla ve asla bana kimse maval okumasın burada yasayanlar cok daha iyi bilir anlar beni .. ahhh ah yaz yaz bitmez bitmez....
Ama ben gercekten hıc iyi degılım. Gulup konusuyorum feln ama bırde ıcımdeki yangınları bılseler keşke.

Aynen oyle.. Ordanda azıcık baskı gelirse onlarada saldırırm valla.. Biara dedi kv buralarda bısey yok buralar oyle degil.. dedım İstanbul yuzde 60 ını oluşturuyor vırusun.. Eger bir daha soyler ısrar ederse tavrım daha farklı olacak ne bu baskı diyecegım yeter. Benim burda aylardır bu vırusten neler cektıgımı snkı bilmiyorlar 5 aydır gunes gormedık maddı sıkıntıdan cocuguma arabayı bıle daha 3 gun once alabildim.. Zamanında alabilseydim cıkardım onlem alarak. Kımse bana oturdugu yerden ahkam kesmesin sus sus sus saygı saygıda bı yere kadar arkadas.. Kimsenin kimsenin canına kasta hakkı yoktur.. Isın ucunda ölüm var hıcmı korkmuyorsunuz yaa.. sevmiyorsunuz ozaman siz bırbırınızi beni onu sunu bunu... Ailelerde sadece annenin yada sadece cocugun hastaneye yatması ailenın yanına yaklastırlmaması gıbı olayları duydukca ben beni yedım. Doğumdan cıktım oh be diyemeden daha hastanede duydum salgının turkıyeye geldıgını bebegım 2 gunluktu henuz. Benm psikolojimi hic dusunmeyenı bende dusunmem hergun bas agrısıyla uyuyup uyanıyorum son gunlerde ellerimde titreme basladı panik atak oldum sanırım kalp carpıntmda oluyor arada. hergun aralıksız vakasayılarını takıp edıyorum tam 5 aydır.ılk zamanlarda duyduğum o ambulans sırenlerını ben daha unutmuyorum kulaklarımda cınlıyor.bebegım 7 gun yogun bakımda kaldı bıde hastanede eve uzak ya bısey olursa ya hastaneyide karantinaya alırlarsa ya bebegimi uzun sure cıkaramazsak dıye dusunurken daha lohusayken vırusun daha ne oldugu bıle acıklanamayan o en kara gunlerde binamızda ki yaslı amca vefat ettıgı zaman corona suphesı nedeni ile gelen o polis arabalarını o saglık bakanlıgı arabasını ambulansları ve ozellıkle ozamanlar ıcın insanı urkuten o beyaz unıformaları ben camımdan korku ve gözyaşlarımla aklımdan bınbır turlu senaryo yazarak izledim. O gunleri ben yasadım onlar degıl..Ve bunun gıbı bır cok hikayeye sahit olduk. Sımdıde saglıkocagımız karantinada hemen yanıbasımızda ve 16 17 gun once bizde oradaydık aşı ıcın. Bebek kontrolü vs yapıldı dokundukmu temas etmedik ınsallah dıye dusune dusune ben kafayı yedım. Burası İstanbul ve ortalık kaynıyor bu yuzden asla ve asla bana kimse maval okumasın burada yasayanlar cok daha iyi bilir anlar beni .. ahhh ah yaz yaz bitmez bitmez....
Ama ben gercekten hıc iyi degılım. Gulup konusuyorum feln ama bırde ıcımdeki yangınları bılseler keşke.
17 gün olduysa ve birşey çkmadıysa birşey olmamıştır.. diğer konulara hak veriyorum. Sezeryana alındığım gün ilk vaka çıktı.. prematüre 20 gün yoğunbakımda kaldı.. ne kucağıma alabildim ne görebildim yasak geldi. Eve gittim aklm fikrim hastanede kaldı yasak gelmeden 1 gün önce eşim resmini çekmişti elimde sadece o resmi bakp.bakp ağlardım.. sütüm gelmiyırdu sağ sağ günde 4 5 kere eşim gdip gidip süt götürürdü... hastaneye gidiyor diye hergün makina açardm o halde hergün çamaşırsuyuyla.evi silerdim (hala aynı) 20 gün oldu oğlumu aldk hastenedin 2 hafta soonra fıtığı olduğunu farkettim. Koştur gene hastaneye .. 2 aylık olane kadar git gel kontrol git gel kontrol.. hir kıntrolden sonra ivi gel yıkan bibeği yıka kayfetleri yıka sonra ameliyat.. eyyy gidi neler neler.. 😒😒 o kadar dikkat et .. Üst katıma kaynanama bile gitmezdim.. ama düğün canı sıkılıyor dedi gittiler.. 😒😒 Bişi demiom.. akıl fikir ve mantık..

17 gün olduysa ve birşey çkmadıysa birşey olmamıştır.. diğer konulara hak veriyorum. Sezeryana alındığım gün ilk vaka çıktı.. prematüre 20 gün yoğunbakımda kaldı.. ne kucağıma alabildim ne görebildim yasak geldi. Eve gittim aklm fikrim hastanede kaldı yasak gelmeden 1 gün önce eşim resmini çekmişti elimde sadece o resmi bakp.bakp ağlardım.. sütüm gelmiyırdu sağ sağ günde 4 5 kere eşim gdip gidip süt götürürdü... hastaneye gidiyor diye hergün makina açardm o halde hergün çamaşırsuyuyla.evi silerdim (hala aynı) 20 gün oldu oğlumu aldk hastenedin 2 hafta soonra fıtığı olduğunu farkettim. Koştur gene hastaneye .. 2 aylık olane kadar git gel kontrol git gel kontrol.. hir kıntrolden sonra ivi gel yıkan bibeği yıka kayfetleri yıka sonra ameliyat.. eyyy gidi neler neler.. 😒😒 o kadar dikkat et .. Üst katıma kaynanama bile gitmezdim.. ama düğün canı sıkılıyor dedi gittiler.. 😒😒 Bişi demiom.. akıl fikir ve mantık..
Hele su ilk yazılarınız kendimi okudum resmen. Babası hastaneye gıttıgı zaman kendi kokum olan bısey gonderırdım bebemın yanına koysunlar beni yanında hissetsin diye abisi bile öper öper öperdi kardesıne kokusunu göndermek ıcın sonra da onun eldivenini şapkasını veriyordum başına eline vucuduna sür kokusu sinsin diye. kokusunu ıcıme ceke ceke sarılır gogsume koyar fotografına baka baka aglardım... yanımda annecıgım tlf da beni ikna etmeye calısanlar ooff of neyse. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz valla.

Hele su ilk yazılarınız kendimi okudum resmen. Babası hastaneye gıttıgı zaman kendi kokum olan bısey gonderırdım bebemın yanına koysunlar beni yanında hissetsin diye abisi bile öper öper öperdi kardesıne kokusunu göndermek ıcın sonra da onun eldivenini şapkasını veriyordum başına eline vucuduna sür kokusu sinsin diye. kokusunu ıcıme ceke ceke sarılır gogsume koyar fotografına baka baka aglardım... yanımda annecıgım tlf da beni ikna etmeye calısanlar ooff of neyse. Ne yapıyorsak kendimize yapıyoruz valla.
Oyş kuzucuk ya 😔 Rabbim birdaha göstermesin o günleri inşaALLAH.. 🤲

Hadi onlar çocuk, koca koca insanlara ne demeli? Dün birkaç tane yaşını başını almış kadın maskesiz markete girdi, onları uyaran market çalışanını ağlatacak kadar ağır sözler söyleyip seni şikayet edeceğiz diyerek çıkıp gittiler, hem suçlu hem güçlü dedikleri bu olsa gerek, toplum sağlığını riske atarak maskesiz markete dalan onlar, uyardığı için işinden edileceği tehdidi edilen market çalışanı.

Etrafta bu kadar sorumsuz insan dolaşırken bu salgının bitmesi mümkün değil, market çalışanını sakinleştirmeye çalışırken çevremizdeki korona vakalarının ne kadar arttığından bahsedip karantinaya alınan binalardan bahsediyorduk ki, nasıl yani burada korona mı var diye şaşıran insanlar oldu, çevrelerinden o kadar bi'haberler.

Son düzenleme:
Back
X