Mahalledeki zihinsel engelli çocuk..

O çocuğun başına sokakta her türlü felaket gelebilir. Etraf pislik dolu. Kimsenin ilgilenmediğine eminseniz, birilerine haber verseniz güzel olmaz mı? Bu durumda kime haber verilir tam bilmiyorum ama en azından polise söyleseniz. Belki ailesiyle görüşürler... Kimsesi yoksa bir yere yerleştirirler.

Son düzenleme:
ahh konu sahibi arkadaşım ah, rahatsız olmuş olabilirsin, bizim burda da var akli dengesi pek yerinde olmayan bir çocuk, gecen gün yapıştı koluma, ne kadar da korktum, bastım çığlığı ne yapayım, esnaf çıktı dışarı ayırdı bizi... ama sana zarar vermeyen bi allahın kulunu ''görüntü bozukluğu'' diye neden küçümsersin ki? seninde yarın birgün çocuğun torunun olmayacak mı? nerden bilebilirsin öyle olmayacağını?
allahım seni de böyle sınamasın inşallah, ben yine iyi dilekte bulunayım, ama başına gelirse acaba kendi cocuguna da görüntü bozukluğu ayy deli cocuk der misin? çok merak ediyorum.

arkadaşlar lütfen engelli insanlardan bahsederken özürlü kelimesini kullanmayın FİZİKSEL veya ZİHİNSEL ENGELleri, özür değildir.lütfen dikkat edin ya...

Yanlış düşünüyorsunuz..Aslına bakarsanız bende sizin gibi düşünüyordum ; ''engel'' kelimesi ''özür'' kelimesinden hafif geliyordu banada.

Fakat senelerdir bu tür görme özürlü, yürüme özürlü kişiler tarafından açılan derneklerde bu ENGEL kelimesinin savaşı veriliyor..

''Biz görme engelli değil, görme özürlüyüz, bizim özrümüz engel değildir.''Bu sloganlar veriliyor yıllardır.

Bu yüzden düşüncenizde hassas davranıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.. Onların istedikleri bu hitap şekli değil..

............

Konu sahibi, rahatsız olabilirsiniz buna birşey diyemem; herkesin merhameti, bakış açısı v.s farklıdır..

Fakat lütfen az daha hassas olalım..Buraya konu açana kadar (ki iyiki açmışsınız en azından
yanlışınıgörmüş oluyor insan)
hemen bir dilekçe yazın ilgili makamlara ve ellerinizle teslim ediniz..İşlemleri bilmiyorsanız sizi kapsayan mahalle muhtarından öğrenebilirsiniz.

En azından onunda bir yuvaya ve daha iyi şartlarda yaşamasını kazandırarak mutlu mesut bir şekilde uyursunuz evinizde.

Hem görünce rahatsız olmazsınız hemde daha iyi şartlara kavuşturursunuz bir insanı.

Hangi şehirdesiniz ?

bu cocugun ailesiyle birileri konusup cocuklarina bakmak icin biraz akil verse iyi olur diye dusunuyorum...
yazik ya...
cok uzuldum...
siz de haklisiniz tabii ama siz de bu durumunu gormezden geliverin birazcik...
ya da ilgili mercilere duyurun ilgilensinler...

en azından o bölgesını açmasa sorun kalmıcak ole olunca rahatsız oluyrum

yani ilk baştaki yorulardada olumsuz yorum almışsınız yani haklılarda..yani rahatsız ettiğini diyorsunuzda keşke bunun için olmasanızdı en azından vicdanınız açısından deseydiniz..yani acımakta değil üzülmek anlamındaki bir rahatsızlık olsaydı keşke..düşünün ki o sizin kardeşiniz ee üzülmek yerine böyle napıyor ya diyerek rahatsızlığınızımı dile getireceksiniz???yani birde "deli çocuk" diye başlık açmanız beni-DE rahatsız etti.bende hani sevgilinizin yaptıkları hoşunuza gidiyorda ona öyle deli diyerek hitap ettiniz sandım..yani ruh ve sinir sağlığı hastahanesinin oradan geçerkende umarım oradaki akıl hastalarınada deli diye hitap etmiyorsunuzdur yani bahsederken konuşmanız için diyorum..var çok yapanda..yalnız şu "deli" yakıştırmasına kızıyorum açıkcası..

bunu çevrenizdeki insanlarla paylaşsanızda çözüm bulmakla uğraşsanız sanırım daha iyi olcak..burada "çirki görüntü" yaratıyor yada bundan rahatsız oluyorum demenize yardım edilmezki yada sizi kim rahatlatsın ne fikir versin???burada bunu anlatma sebebinizi bile anlamış değilim..yazık yai sonuçta normal bir insan sapıklık yapmıyor ya..yada akıl hastası olupta ama konuşulan laf dinleyen var komşunuzla konuşun ona yardım edin..işte ona üzüldüğünüzüde biz böyle anlarız yani..şimdi siz onu kınıyorsunuz remen..

arkadaşım haklısın ilk onu belirtmek istiyorum fakat bende "özürlü" denmesine biraz karşı gibiyim..yani engelli denmiyor evet çoğu rehabilitasyon yerlerinde bile "özürlü" diyerek yazılıyor tabelalarda falan..yani engelli demek varken özürlü demek karşındakine insana kötü geliyor..yani beni rahatsız eden bu yoksa özürlü denmiyor gibi birşey değil..ilk yorumumdada demiştim hatta akıl hastası yerine kalkıpta deli diye hitapta itici geliyor mesela..yani kısaca işte kabul ediyorlar yada denilebiliyor diye kalkıp "özürlüler" diye onlar hakkındaki anlatım bilmiyorum ama insanı huzursuz ediyor..belki o arkadaşta bundan demiştir bilmiyorum ama ben kendi adıma konuştum..

Zaten hayatın darbesi akli dengesizlik olarak yüzüne tokat gibi çarpmış bir insan.

Kullarıda kulu için 'deli' diye başlık açarsa..??

O insanın aklı yerinde olsa öyle davranmazdı değil mi?

Hepimizin kardeşi,abisi çoluğu çocuğu olabilirdi o insan..Herkes deli çocuk deseydi ne kolay söylenirdi değil mi?

Başlığa bakınca eşinize vs.böyle hitap ediyorsunuz sandım.Hani bu tarz hitaplarımız olur ya karşılıklı o tarz.İçeriği görünce bende anlam veremedim.

Keşke bu başlığı neler yapılabilir diye açsaydınız.Çünkü bütün arkadaşların dediği gibi onun elinde olmayan bir durum bu.Bizler bile bu kadar şükredilesi halimizde neler neler olsun isterken onun tek sıkıntısı normal bir insan gibi hayatını devam ettirebilmek.
Çok rahatsız oluyorsanız ve o yoldan geçmek zorundaysanız kafanızı çevirin bakmayın olur biter.
Umarım burada ki yorumlara az da olsa hak verir ve de o kardeşimiz için,düzgünce yaşayabilmesi için yollar ararsınız.Altı üstü ilgili kurumlara bir telefon açmakla başlayabilirsiniz işe..​

Hayatta sahipsiz olunca adınız deli de oluyor başka bir şey de
O çocuğa yardım edin muhtara,polise ya da belediyeye haber verin devlet sahip çıkmak zorunda
Hem insanlık görevinizi yerine getirirsiniz mutlaka yardım edin

Babaannen cok büyük bi sevap islemis Allah mekanini cennet eylesin.
Hüzünlenerek okudum mesajini, babaannen büyük insanmis. Insanlik budur iste.. insan istedigi kadar okusun etsin, ama icinde insanlik yoksa o kisi sifirdir.

o hor gördügün cocuga belki senin benim gibi "normal" gözüken insanlar cinsel organini göstermesini ögretmistirler/tesvik etmistirler?

özürlü bi cocuk, davranislarini özür olarak kabul etmen lazim, dogruyu yanlisi nasil bilsin? sokakta yetisen biri nerden bilsin? rehabilitasyon merkezimi görmüs o cocuk?

21 yaşındayım edebiyat bölümü okuyorum ama liseye başladığım andan itibaren zihinsel elngelliler öğretmeni olmayı o kadar çok istedim ki ama puanı çok yüksek tutturamadım hala içimde uhte kalmıştır Allahım izin verirse kadrolu olup olmaması bile mühim değil okul bittikten sonra gönüllü olarak en azından haftanın bir günü rehabilitasyon merkezlerinde çalışmak istiyorum
onların gerçekten tek ihtiyacı var sevgi benim köyümde komşumuzun oğlu öyledir şuan 18 yaşında biz her köye gittiğimizde koşa koşa gelir yanıma biz kaç gün köyle kalırsak hep bizdedir hiç gitmez o kadar güzel bir bağımız varki benim hiç bişey söylememe gerek kalmadan gözlerimden anlar
Allah onlara ve onlara bakan insanlara sabır ve güç versin gerçekten zor bir durum
sizin bunu dert olarak görmeniz ve dillendirmeniz bana göre yanlış şikayetlenmek yerine onun için yapabileceğim birşey var mı diye konu açsanız çok daha güzel olurdu yaptığı davranışlar yüzünden kimsenin onu yargılama hakkı yok .

Son düzenleme:

ne talihsiz kelimeler kullanıyorsunuz böyle. gözlerime inanamadım. insan tabiki böyle bir şeyle karşılaştığında rahatsız olur, hatta ve hatta korkar bile sonuçta zihinsel engelli bi şey yapar mı eder mi diye ama böyle yargılar gibi rahatsız oluyorum falan demek ne kadar garip. o onu siz rahatsız olun diye yapmıyor sonuçta. sizi rahatsız etmek gibi bir amacı yok. hatta hiçbir amacı yok. keşke ailesi sahip çıksa böyle şeylerle karşılaşmasanız ama şeyini ortaya çıkarması, sümüklerinin akması sizi bu kadar rahatsız ediyorsa onun için bi şeyler yapmayı deneyin. en basiti ailesiyle konuşmayı yardım edebileceğiniz bi şey varsa sormayı falan deneyin.

Allah rahmet eylesin babaannene haşa ;ama eminim ki mekanı cennettir rahmetli gibi Allah demesini bilenler var da bu toplum ayakta konu sahibi sevgili payşalaşımcımız gibi insanlarımız çogalırsa bu millet sevgisiz, ilgisiz merhametsiz bir memleket olur çıkar keşke babaannenden her evde bir tane olsa gülüm bu ülkede o metinlerden olmaz herkes kendi magduruna bakar sahip çıkar
zaten onlar insan senin benin gibi bir mahlukat,saldırgan bir yaratık degil sevgi,şevkat gelen yeri bilirler,hissederler ve ASLA o'na zarar vermezler..........

geçen otobüsteyim( burda büyükşehir beledi,yesi uygulaması kart çıkartılıyor; özürlü ve yanındaki refakatçisinden ücret alınmıyo) '' vay efendim ne saçmalık '' önümdeki insan müsvettesiyle muavin konuşuyor dayanamadım : ya dedim sizin ondan daha beter olmayacagınız ne malum altınıza edip agzınıza almayacagınız ne malum '' ee biz engelliye degil yanındakinden alınmamasına karşıyız '' dikkat edin aman ha çocugunuz saglamsa aman torununuz da engelli olmasın olmasın kapıları kapatın eve hapsedin sakın ha utanın ondan sokaga çıkartmayın dedim o 1lira mal sahibini zengin etmez ;ama fakir engelli o sayede dışarı çıkar genç muavin abla biz birşey demiyorum yok senle tarrışmıyorum özür dilerim dedi ben de haşa sen Allah'tan af dile özürlüye dil uzatan bir zavallısın hadi sen gençsin, cahilsin ;lakin önumdeki koca adam oglum ben bugün ona bir hayat dersi verdim dedim

ne yazıkki benim birtanecik ,canım ablam da zihinsel engelli ateş düştügü yeri yakıyor söylenecek çok söz var da enson yaşadıgım bişeyi sizlerle paylaşmak istedim o kadar

Son düzenleme:
Akli dengesi bozuk ile, zihinsel engelli kelimesi farklı kavramlardır!!!!!

gerçekten bende anlamadım şuanda..başlık değişmişte bu sefer bende garipsedim..yani başlığı açan arkadaşın anlattığı kişi akıl hastasımıydı yoksa zihinsel engelimi??yani aynı şey değil ki..arkadaş toparlamaya çalışmış yanlışını düzeltmek istemişte bu kez şaşırdı galiba..ama yorum yapmak istedim fakat zihinsel engelli olan kişi içinmi akıl hastası diyemi yapsam durakladım..bu kez ben yanlış anlaşılırım..neyse ilk başlığa göre diyeyim arkadaşım ne oldu yardım edebildinmi??

bu insanlari dislamayi degilde, ibret alip halimize sukretmeyi, onlara yardim etmeyi ogrenebilsek keske...

babaanneizin elinden öpmek istiorum o garibana yaptığı iyilikler yüzü suyu hürmetine rabbim cenetine koysun yürğindeki merhamet vesile olsun
konu sahibi sana desemki...................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…