arkadaşlar lütfen engelli insanlardan bahsederken özürlü kelimesini kullanmayın FİZİKSEL veya ZİHİNSEL ENGELleri, özür değildir.lütfen dikkat edin ya...
en azından o bölgesını açmasa sorun kalmıcak ole olunca rahatsız oluyrum
Yanlış düşünüyorsunuz..Aslına bakarsanız bende sizin gibi düşünüyordum ; ''engel'' kelimesi ''özür'' kelimesinden hafif geliyordu banada.
Fakat senelerdir bu tür görme özürlü, yürüme özürlü kişiler tarafından açılan derneklerde bu ENGEL kelimesinin savaşı veriliyor..
''Biz görme engelli değil, görme özürlüyüz, bizim özrümüz engel değildir.''Bu sloganlar veriliyor yıllardır.
Bu yüzden düşüncenizde hassas davranıyorsunuz ama yanılıyorsunuz.. Onların istedikleri bu hitap şekli değil..
............
Konu sahibi, rahatsız olabilirsiniz buna birşey diyemem; herkesin merhameti, bakış açısı v.s farklıdır..
Fakat lütfen az daha hassas olalım..Buraya konu açana kadar (ki iyiki açmışsınız en azından
yanlışınıgörmüş oluyor insan)
hemen bir dilekçe yazın ilgili makamlara ve ellerinizle teslim ediniz..İşlemleri bilmiyorsanız sizi kapsayan mahalle muhtarından öğrenebilirsiniz.
En azından onunda bir yuvaya ve daha iyi şartlarda yaşamasını kazandırarak mutlu mesut bir şekilde uyursunuz evinizde.
Hem görünce rahatsız olmazsınız hemde daha iyi şartlara kavuşturursunuz bir insanı.
Hangi şehirdesiniz ?
bizim de oralarda deli metin diye biri vardi aslnda bizim mahalede fialn degildi ama gezerdi,yazik neler yapardi ona ..garibim döner severmis ama tabiki para olamyana döner mi var yok tabiki,babaannem, rahmetlide pek carsi pazar gezemezdi nefes darligindan birgün tesadüfmü tevaffukmu ne denir bilmem halama beni bi cikar agir agir yürüyeyim demis arabyi birakmislar carsida bu metini aglarken görmüs ne oldu filan anlatmislar,döner istedi bir iki verdik ama artik parayla diye yazik herkeste veriridi ama elinden alirlardi bozuk para vererek kandirirlardi,babaannemde dönerciye aylik para veriyordu hergün vereceksiniz buna diye,öyle tansiti metinle üvey annesi varmis bunu eve barka koymuyormus babannem eve alir giydirir yedirir icirirdi,hatta halamlar anne alma bunun akli dengesi bozuk cocuga biri birsey yaptirmak icin zorlar diyordu metin bana birsey yapmaz derdi pamugum..bizlerde o cocugu cocuk dedigim kocaman adam gibiydi,carsida görünce böyle icimize hafif bi kötülük gelirdi suna bak deli gibilerden allah affetsin babaannemin sayesinde sevdik onu,affedersiniz sümügü akaardi bildigin upuzun babaanenmin hic midesi bulanmazdi silerdi yazik derdi onunla oturur normal insan gibi sohbet ederdi..velhasil babannem vefat etti canim benim,metin birdaha oralara gelmedi..suanda metini görsem tiksinmez yklasirdim babaannem onu sevmi,babannemin emaneti diye..
yni kiscasi onlar ne yapsinlar akli melakeleri yerinde degilse seyini durup dururpken cikarmiyorsa oda farkinda olsa cikarir mi,korkuyor olabilirisniz ama lütfen tiksinp kücümsemeyin
Allah rahmet eylesin babaannene haşa ;ama eminim ki mekanı cennettir rahmetli gibi Allah demesini bilenler var da bu toplum ayakta konu sahibi sevgili payşalaşımcımız gibi insanlarımız çogalırsa bu millet sevgisiz, ilgisiz merhametsiz bir memleket olur çıkar keşke babaannenden her evde bir tane olsa gülüm bu ülkede o metinlerden olmaz herkes kendi magduruna bakar sahip çıkarbizim de oralarda deli metin diye biri vardi aslnda bizim mahalede fialn degildi ama gezerdi,yazik neler yapardi ona ..garibim döner severmis ama tabiki para olamyana döner mi var yok tabiki,babaannem, rahmetlide pek carsi pazar gezemezdi nefes darligindan birgün tesadüfmü tevaffukmu ne denir bilmem halama beni bi cikar agir agir yürüyeyim demis arabyi birakmislar carsida bu metini aglarken görmüs ne oldu filan anlatmislar,döner istedi bir iki verdik ama artik parayla diye yazik herkeste veriridi ama elinden alirlardi bozuk para vererek kandirirlardi,babaannemde dönerciye aylik para veriyordu hergün vereceksiniz buna diye,öyle tansiti metinle üvey annesi varmis bunu eve barka koymuyormus babannem eve alir giydirir yedirir icirirdi,hatta halamlar anne alma bunun akli dengesi bozuk cocuga biri birsey yaptirmak icin zorlar diyordu metin bana birsey yapmaz derdi pamugum..bizlerde o cocugu cocuk dedigim kocaman adam gibiydi,carsida görünce böyle icimize hafif bi kötülük gelirdi suna bak deli gibilerden allah affetsin babaannemin sayesinde sevdik onu,affedersiniz sümügü akaardi bildigin upuzun babaanenmin hic midesi bulanmazdi silerdi yazik derdi onunla oturur normal insan gibi sohbet ederdi..velhasil babannem vefat etti canim benim,metin birdaha oralara gelmedi..suanda metini görsem tiksinmez yklasirdim babaannem onu sevmi,babannemin emaneti diye..
yni kiscasi onlar ne yapsinlar akli melakeleri yerinde degilse seyini durup dururpken cikarmiyorsa oda farkinda olsa cikarir mi,korkuyor olabilirisniz ama lütfen tiksinp kücümsemeyin
Akli dengesi bozuk ile, zihinsel engelli kelimesi farklı kavramlardır!!!!!
bizim de oralarda deli metin diye biri vardi aslnda bizim mahalede fialn degildi ama gezerdi,yazik neler yapardi ona ..garibim döner severmis ama tabiki para olamyana döner mi var yok tabiki,babaannem, rahmetlide pek carsi pazar gezemezdi nefes darligindan birgün tesadüfmü tevaffukmu ne denir bilmem halama beni bi cikar agir agir yürüyeyim demis arabyi birakmislar carsida bu metini aglarken görmüs ne oldu filan anlatmislar,döner istedi bir iki verdik ama artik parayla diye yazik herkeste veriridi ama elinden alirlardi bozuk para vererek kandirirlardi,babaannemde dönerciye aylik para veriyordu hergün vereceksiniz buna diye,öyle tansiti metinle üvey annesi varmis bunu eve barka koymuyormus babannem eve alir giydirir yedirir icirirdi,hatta halamlar anne alma bunun akli dengesi bozuk cocuga biri birsey yaptirmak icin zorlar diyordu metin bana birsey yapmaz derdi pamugum..bizlerde o cocugu cocuk dedigim kocaman adam gibiydi,carsida görünce böyle icimize hafif bi kötülük gelirdi suna bak deli gibilerden allah affetsin babaannemin sayesinde sevdik onu,affedersiniz sümügü akaardi bildigin upuzun babaanenmin hic midesi bulanmazdi silerdi yazik derdi onunla oturur normal insan gibi sohbet ederdi..velhasil babannem vefat etti canim benim,metin birdaha oralara gelmedi..suanda metini görsem tiksinmez yklasirdim babaannem onu sevmi,babannemin emaneti diye..
Akli dengesi bozuk ile, zihinsel engelli kelimesi farklı kavramlardır!!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?