Akli dengesi bozuk ile, zihinsel engelli kelimesi farklı kavramlardır!!!!!
bizim de oralarda deli metin diye biri vardi aslnda bizim mahalede fialn degildi ama gezerdi,yazik neler yapardi ona ..garibim döner severmis ama tabiki para olamyana döner mi var yok tabiki,babaannem, rahmetlide pek carsi pazar gezemezdi nefes darligindan birgün tesadüfmü tevaffukmu ne denir bilmem halama beni bi cikar agir agir yürüyeyim demis arabyi birakmislar carsida bu metini aglarken görmüs ne oldu filan anlatmislar,döner istedi bir iki verdik ama artik parayla diye yazik herkeste veriridi ama elinden alirlardi bozuk para vererek kandirirlardi,babaannemde dönerciye aylik para veriyordu hergün vereceksiniz buna diye,öyle tansiti metinle üvey annesi varmis bunu eve barka koymuyormus babannem eve alir giydirir yedirir icirirdi,hatta halamlar anne alma bunun akli dengesi bozuk cocuga biri birsey yaptirmak icin zorlar diyordu metin bana birsey yapmaz derdi pamugum..bizlerde o cocugu cocuk dedigim kocaman adam gibiydi,carsida görünce böyle icimize hafif bi kötülük gelirdi suna bak deli gibilerden allah affetsin babaannemin sayesinde sevdik onu,affedersiniz sümügü akaardi bildigin upuzun babaanenmin hic midesi bulanmazdi silerdi yazik derdi onunla oturur normal insan gibi sohbet ederdi..velhasil babannem vefat etti canim benim,metin birdaha oralara gelmedi..suanda metini görsem tiksinmez yklasirdim babaannem onu sevmi,babannemin emaneti diye..
yni kiscasi onlar ne yapsinlar akli melakeleri yerinde degilse seyini durup dururpken cikarmiyorsa oda farkinda olsa cikarir mi,korkuyor olabilirisniz ama lütfen tiksinp kücümsemeyin
Babaannenız gıbı ınsanlara ıhtıyacımız var....
bu insanlari dislamayi degilde, ibret alip halimize sukretmeyi, onlara yardim etmeyi ogrenebilsek keske...
Güzel Allahim acaba bu tür vakalari niye dünyaya veriyor?
cevresi ne yapacak diye siniyor.
Annem anlatmisti bir evli cift böyle olan iki kardese gülerlermis ve bunlarin coculklari olmus galiba 3-4 tane ve hepsi zeka özürlü dogmus............
yan mahallemizde akli dengesi olmayan bir genç var.üstü başı dağınık kimsesiz gibi.zaten kimsede doru dürüst sahip çıkmıyor.evimde el işi yapıyorum işlerimi almak için giderken görüyorum.cinsel organı dışarda tutup sağ sola gösteriyor.ağzından salyalar felan akıyor ne zaman görsem böle.çok çirkin bir görüntü.yolumun üstünden geçemiyorum
Babaannen cok büyük bi sevap islemis Allah mekanini cennet eylesin.
Hüzünlenerek okudum mesajini, babaannen büyük insanmis. Insanlik budur iste.. insan istedigi kadar okusun etsin, ama icinde insanlik yoksa o kisi sifirdir.
Allah rahmet eylesin babaannene haşa ;ama eminim ki mekanı cennettir rahmetli gibi Allah demesini bilenler var da bu toplum ayakta konu sahibi sevgili payşalaşımcımız gibi insanlarımız çogalırsa bu millet sevgisiz, ilgisiz merhametsiz bir memleket olur çıkar keşke babaannenden her evde bir tane olsa gülüm bu ülkede o metinlerden olmaz herkes kendi magduruna bakar sahip çıkar
zaten onlar insan senin benin gibi bir mahlukat,saldırgan bir yaratık degil sevgi,şevkat gelen yeri bilirler,hissederler ve ASLA o'na zarar vermezler..........
geçen otobüsteyim( burda büyükşehir beledi,yesi uygulaması kart çıkartılıyor; özürlü ve yanındaki refakatçisinden ücret alınmıyo) '' vay efendim ne saçmalık '' önümdeki insan müsvettesiyle muavin konuşuyor dayanamadım : ya dedim sizin ondan daha beter olmayacagınız ne malum altınıza edip agzınıza almayacagınız ne malum '' ee biz engelliye degil yanındakinden alınmamasına karşıyız '' dikkat edin aman ha çocugunuz saglamsa aman torununuz da engelli olmasın olmasın kapıları kapatın eve hapsedin sakın ha utanın ondan sokaga çıkartmayın dedim o 1lira mal sahibini zengin etmez ;ama fakir engelli o sayede dışarı çıkar genç muavin abla biz birşey demiyorum yok senle tarrışmıyorum özür dilerim dedi ben de haşa sen Allah'tan af dile özürlüye dil uzatan bir zavallısın hadi sen gençsin, cahilsin ;lakin önumdeki koca adam oglum ben bugün ona bir hayat dersi verdim dedim
ne yazıkki benim birtanecik ,canım ablam da zihinsel engelli ateş düştügü yeri yakıyor söylenecek çok söz var da enson yaşadıgım bişeyi sizlerle paylaşmak istedim o kadar
babaanneizin elinden öpmek istiorum o garibana yaptığı iyilikler yüzü suyu hürmetine rabbim cenetine koysun yürğindeki merhamet vesile olsun
konu sahibi sana desemki...................
Babaannenız gıbı ınsanlara ıhtıyacımız var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?