Maharetli hanımlar acil yardımcı olur musunuz?

Mantının hamurunu geç, içindeki etler ne alemde kim bilir? Dua ette kurt gelmesin. At çöpe hemen. 1 hafta et dışarda durur mu?

Yiyebildiginiz kadar yiyin gerisinide kolu komşuya verin.Mübarek ramazan hayir kazanmis olursunuz:)
Komşuya vermeye korkarım ya Allah korusun zehirlenirler falan. Yarın ilk işim yeni malzemeler alıp yeniden yapmak. Anneme yardım ederim artık bu defa☺️

Mantının hamurunu geç, içindeki etler ne alemde kim bilir? Dua ette kurt gelmesin. At çöpe hemen. 1 hafta et dışarda durur mu?
Ay Allah korusun. Paketli etler vardı hiç açılmamış biçimde onlar da bozulmuş mudur? Etki mantılar artık yenmez de patateslileri de mi atmak lazım.

Savaş falan çıkarsa sana kaçıp gelelim maşallah
Sormayın ya yalnız işin sinirlendiğim tarafı bir komşumuz başka apartmandan bir komşunun mantısını yapıyor parasını filan alıp, onu da bizim dondurucuya koyuyor. Onlar da pert olmuş tabi etliler bir de. Anneme ply et alır artık demiş. Ne diyeyim yani kendimizinkini geçtik başkalarının da yiyeceğini ziyan etmişim.

Dua et buzluk tamamen erimemiş. Benim akıllı kocam tatile giderken bütün sigortaları kapatmıştı ve eve girdiğimizde resmen ceset kokusu vardı evde. Ay içim kalktı yine. At o mantıları hayır gelmez artık.

benim için şekil mühim değil açıkçası keser haşlardım yerdim mantımı,olmadı biraz poaça hamuru yapardım ikisini bir yoğurursum hamurun dışına çıkmış patetes mühim değil poaçanın içini doldurur öyle bile yerdim,hatta alırım o patatesli mantı hamurunu topak topak merdaneyle açar aralarına yağ sürüp üstü üstüse dizer tepsiye yarar fırına börek diye atarım,çörek de yaparım aralarına biraz daha patatesli harç
Annem de sanırım patatesli mantılar için sizin bahsettiğiniz gibi düşünüyor. Ben atalım zehirleniriz filan dedim. Patates un alır yeniden yaparız dedim ama sanırım patatesli katmer yapacak onunla. Ama korkuyorum yani bir şey olursa diye. İkna edeyim olmazsa ya.

Dua et buzluk tamamen erimemiş. Benim akıllı kocam tatile giderken bütün sigortaları kapatmıştı ve eve girdiğimizde resmen ceset kokusu vardı evde. Ay içim kalktı yine. At o mantıları hayır gelmez artık.
Haklısınız kurtulmak lazım.

Gecmiş olsun o zaman :)
Hem de ne geçmiş olsun, sadece kendimizinki de değil, başkasının da mantısı varmış. Hiç aklıma dahi gelmedi valla evin işiyle nasıl alakam yoksa artık☺️

Çözüldüğü için kurtulma şansi yok. Allah beterinden korusun, bir dahakine daha dikkatli olursunuz, sağlik olsun ;)

Haslayin sogutun kedilere kopeklere verin ohhhh karinlari doysun sevaptir.
Kedi köpek de yok ki etrafta. Hayvancağızlara da bir şey olmasın sonra. Üzüldüm bilmeden bir sürü şey ziyan olmuş ya bizimkine neyse de başka komşunun mantıları da bizim dondurucudaymış

Hic bi umit yok. Hamur olunca daha sen eski seklini ruyanda gor. Uzgunum. Bizim kuzeninde basina geldi. Toplam 4 cop poseti icergi et/ manti/ hingel/ tavuk/ dondurma hepsi cope gitti. Bizimde mantilar vardi icinde, teyzeminde. Hepsi ziyan oldu.

Kedi köpek de yok ki etrafta. Hayvancağızlara da bir şey olmasın sonra. Üzüldüm bilmeden bir sürü şey ziyan olmuş ya bizimkine neyse de başka komşunun mantıları da bizim dondurucudaymış
Hayvanlara haslayip verirseniz birsey olmaz.Nasil hayvan yok orasi neresi :)
Olsun dikkatli olursunuz birdaha komsuyada yardim edin asil o kotu olmus.

Manti o şekilde beklerse tehlikeli.hamur olmuş kıyması çözülmüş ve çalışmayan dolapta 1 hafta duran manti yenmez.kısa bir süre önce dışarıda manti yemiştik. Ailece zehirlendik hastahanelik olduk.kusma ishal berbat bir durumdu.eminim sizinki kadar kötü durumda kalmamıştır.en fazla çözüp tekrar doldurdukları için bozulan kiymadan olmuşuzdur. Sizinki daha tehlikeli.yemeyin yedirmeyin.caninizdan dahami değerli. Yapacak bişey yok..

Hayvanlara haslayip verirseniz birsey olmaz.Nasil hayvan yok orasi neresi :)
Olsun dikkatli olursunuz birdaha komsuyada yardim edin asil o kotu olmus.
Etrafta belki arada bir kedi görebiliyoruz. Köpek de uzun zamandır hiç görmüyorum. Buralarda çok yok.

Manti o şekilde beklerse tehlikeli.hamur olmuş kıyması çözülmüş ve çalışmayan dolapta 1 hafta duran manti yenmez.kısa bir süre önce dışarıda manti yemiştik. Ailece zehirlendik hastahanelik olduk.kusma ishal berbat bir durumdu.eminim sizinki kadar kötü durumda kalmamıştır.en fazla çözüp tekrar doldurdukları için bozulan kiymadan olmuşuzdur. Sizinki daha tehlikeli.yemeyin yedirmeyin.caninizdan dahami değerli. Yapacak bişey yok..
Aynen öyle. Yapacak bir şey yok artık bir anlık dikkatsizlik işte bilemedim.

Back
X