Mahçup hissetmek

Tarifedilemez

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2019
195
180
33
3 yıldır istiyoruz ama henüz anne baba olmayı Rabbim nasip etmedi. Tüp bebek dedi geçen hafta doktorumuz. Sizlere paylaşmak istediğim derdim ise mahçup oluşum.

İnsanlardan utanıyorum, eziliyorum, karınca kadar kalıyorum. İnsanlar bize çocukları olmuyor diye acıyor diye hissediyorum ve dedikodumuz yapılıyor biliyorum bazen yüzüme söylüyorlar bir şekilde ima ediyorlar. Anne olan çevremdeki eş dost bana bakıp kendi hallerine şükrediyorlar diye hissediyorum eziliyorum. Eşimle bir daire aldık emeklerimizle ama insanlar mesela 10 tane daire alsalar ne olur çocukları olmuyor diyorlar diye düşünüyorum. Düşüncelerimi toparlayamadım iyi anlatamadım ama inşallah ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur arkadaşlar.

En kötüsü bu hisler bu düşüncelerden hiç kurtulamıyorum hiç. Eskiden hiç utandığım bir durumum yoktu. Şimdi utanç içindeyim çok mahçubum. Bu kaderi ben seçmedim ama yinede çok mahçubum. Ne yapsam kurtulamıyorum arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var.

Bu düşüncelerden dolayı maddi manevi hiç bir başarım beni mutlu etmiyor. Anne olamama psikolojisi beni depresyona ittiği için kendimi başka konulara vermeye çalışıyorum birikim yapıp tatile çıkmak gibi ama sonuç olarak yukarıda bahsettiğim durum oluşuyor ve ben yine yukarıya tırmanmaya çalışırken dipte buluyorum kendimi.

Bu psikoloji sağlıklı değil, muhakkak tedavi olun. Allah hayırlısıyla yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin.
Ben çocuk sahibi olmak istemediğim için sizi anlayamıyorum ama belki bunu başkasının ağzından okumak iyi gelir.
Mahçup hissetmeme gerek yok. Kimsenin düşüncesi senin sağlığın, mutluluğun, huzurundan önemli değil.
Sal biraz bütün düşünceleri. Her şey daha güzel olacaktır o zaman.

Ya kusura bakmayın da ne acayip düşünceler bunlar. Doğurganlık kendi elimizde olan bir şey mi ya da olmaması dünyanın en ayıp kusuru mu ki, bundan sorumluluk duyup, utanacağımız bir şey olsun? Çocuğunuz yok diye size acıyacak, arkanızdan konuşacak tiplerin kendi ruhsal sorunları vardır. Ezik hissedeceğinize, onlar için şifa dileyin.

Neyin mahcubiyetini yaşıyorsunuz? Birilerine doğuracağınıza dair söz mü verdiniz, üstünüzde böyle bir yükümlülük mü var ve bu durumlar kimi ilgilendiriyor? Allah gönlünüze göre versin, inşallah evladınızı çok beklemeden alırsınız kucağınıza. Ama tüp bebek tedavisinden önce psikolojik tedavi görmelisiniz bence. Şu düşünceler sağlıklı değil çünkü.

Bu arada, biz de 2 sene denedik olmadı, sonra ilk kızımızı tüp bebekle aldık kucağımıza, ikinci kızım da kendiliğinden sürpriz yaptı geldi. Kısaca; tıpta çare çok ama bazı şeylerin de zamanı var. Tıptan umduğunu bulamayan 40 yaşındaki arkadaşım bile, 5 başarısız tüp bebek tedavisinin ardından pes ettikten kısa bir süre sonra kendiliğinden hamile kaldı. Zamanı gelmiş demek. Dilerim sizin anne&baba olma zamanınız da yakındır. Lakin öncelikle şu depresif havayı üstünüzden atmanız gerekiyor. Bu bile başlı başına hamile kalamamanız için bir engel.

Bu ruh haliyle nasıl sağlıklı anne baba olacaksınız ? Benim de çocugum olmuyor. Eeee napiyim hiç kendimi ezik,yetersiz vb. Hissetmiyorum. Her kadın anne olacak diye kural yok. Belki benim sınavım bu olacak bilemem. Herkesin hakkında konuşuyolar bu da dert değil. çocugun olmaz bunun için konuşulur .anne olursun sütü yetmiyo iyi bakamıyo diye konuşulur. Etrafımda arkadaşlarımın hep çocukları var yanlarında ufacık bile kendimi kötü hissetmiyorum.

Çocuğum olma ihtimali yıllardır yok ama bir kez bile böyle hissetmedim. Çok büyütmüşsünüz gözünüzde anne olmayı, insanın hayattaki tek görevi anne olmak değil. İnsansınız, kadınsınız ve değerlisiniz önce kendinize değer verin. Elalemi düşünürseniz yaşayamazsınız çocuğunuz olur hani ikinci derler, eviniz olur hani yazlık hani araba derler bitmez onların demesi. Anne değilim ve gayette mutluyum , çocuk hiç bir şeyin garantisi değil,benim yaşamım bir evlada bağlı değil, dolu dolu insanım ben kendinize bunu yapmayın lütfen. Bazı şeyler Allahın takdiridir böyle yaparak gücendirirsiniz, öyle bir evlat verir ömür boyu uğraşırsınız, her şeyin hayırlısını isteyin

Yahu diyemiyomusun, senin çocuğun oldu da başın göge mi erdi? diye.

Valla kendine dert etmeye yer arıyosun bence.

Derdim tasam size kalmasın demek zor olmasın arkadaşlar.
Onlar sizin kırılıp üzüleceğinizi düşünmeden abuk sapuk konuşuyorlarsa sizde ağızlarının payını verin.
Neden ezik duruyosun?

Senin elinde olan bişey mi? Allah da sizi böyle sınıyor demek ki.

Bu malesef toplumda olan kadin evlenmelidir cocuk dogurmalidir algisi, baskisi yuzunden geldiginiz nokta. Siz degerlisiniz. Anne olmasaniz da degerlisiniz.. kimin ne dedigi onemli degil. Bes on dakika konusup geciyorlar. Ama bu hayati siz yasiyorsunuz. Zindan etmeyin kendinize. Yasiniz kac? Kesin tedavisi yok mu durumunuzun? Cocuk esirgeme kurumlari sicak bir kucaga hasret yavrularla dolu. Neden bir tanesine bir sans vermiyorsunuz? Annelik dogurmak degil ki. Ne anneler var dogurup atiyor.

Konu komşu da eş dost da bilmesin canım çocuk için uğraştığını onlara ne? Soran olursa düşünmüyoruz daha olursa da nasip de geç. Bizim Bi komşu vardı karşılaşınca karnıma bakar sonra yukarıya doğru çıkar en son yüzüme bakıp nasılsın iyi misin derdi. Aklınca var mı yok mu bakıyor. Valla bu elalem denilen kurum senin çocuğun olsa bu seferde normal olsa çelimsiz tüp bebek olsa başka bir kulp bulurlar. Derler de derler... Sonra da kendileri denilecek duruma düşerler. Ne mahcubiyeti görev mi bu becerememenin ezikliğini yaşayasın? Az kendilerini bilseler zaten sağa sola çocuk var mı yok mu niye yok diye sormazlar. Densizler..

Elalem ne dusunuyor diye bu kadar takmayin cunku elalem susmaz. Insan cocugum olsun diye ugrasiyor ama olduktan sonra zorlugunu gorunce zorum neydi diyor. Er ya da gec cocugunuz olur tip cok ilerledi, bu surecte hayati zehir etmeyin kendinize. Daha 3 sene olmus

Neden mahçup hissediyorsun canım benim.Herşeyin bir vakti bir saati var.Sana öyle hisettirenler utansın.Sen sağlığına bak keyfine bak.Rabbim hakkınızda hayırlı bir zamanda muhakkak nasip edecektir. Üzülme.

Malesef bizim toplumumuzda böyle bir baskı var sizi çok iyi anlıyorum , haklısınız ama öncelikle bu konudaki üzüntüyü kafanızdan silin. Zamanı gelince olacak buna inanın ve rahat olun. Bence bunlar mahrem konular, bu ay hamile kaldım kalamadım filan herkesle paylaşılacak şeyler değil ama millet takip etmeye çok meraklı neden sırf laf olsun diye.. Gerçekten muhabbet olsun diye konuşuluyor ama bir taraf daha sonra üzülüyor, bu muhabbet yapıldıktan sonra bir tarafın gece uykuları kaçıyor, biri horul horul uyuyor.. o zaman bu muhabbeti yapmayın kimseyle.

Evlendiğimiz günden beri yaşım onlara göre büyük olduğu için millet bebek soruyor ama hiç umrumda değilmiş gibi davrandım, elbet bir gün olacak nasipse diye düşündüm. doktorla konuşacağım şeyleri sadece televizyon kültürüne sahip insanlarla paylaşıp elime ne geçecek dedim. Eşimin annesi ben torun istiyorum dedikçe, O ben de kardeş istiyorum,erkek olsun diye dalga geçti:)) Bazen bahaneler bulduk millet için rahatız ya çocuk olsa gezmeyiz, çocuk olsa uyunmaz, çocuk olsa yetişemem bu işlere filan diye. Hamileliği de iyice ilerleyene kadar kadar kayınvalideme bile söylemedik. Hamileliğin başlarında her şey olabilir çünkü, benim içimde yaşayıp unutmam gerekecek bir durum olduğunda insanların tek söyleceği "tüh" benim ne işime yarayacak dedim.

Rahat olun, sürekli bu konuyu düşünmeyin, gereken bir tedavi varsa doktorunuzla bu süreci başlatın takip edin, eşiniz ve doktorunuz haricinde kimseyle bu muhabbetleri yapmayın. Tek muhabbetiniz bu olmasın, başka konularla ilgilenin.

Allah nasip edecekse eğer sizin canınızı sıkmanız boşuna olacak bir kere geliyoruz bu hayata ve yaşadığımız hergün bize bir hediye. Allah hayırlısıyla bebeğinizi en hayırlı zamanda kucağınıza almayı nasip etsin.

İnsanlar mı böyle söylüyor yoksa sizmi böyle hissediyosunuz ben tam anlayamadım konuyu. Siz hissediyosunuz acilen destek alın. İnsanlar size bu şekilde davranıyosa da lafınızı esirgemeyin. Herkes doğurmak zorunda değil ayrıca ilerde çocugunuz da olabilir yani bu ne karamsarlık böyle. Siz nasıl çevrede yaşıyosunuz ki insanlar böyle düşüncek.

Şu çevrenizdeki insanları temizleyin bi
İzole edin kendinizi ya biraz
Hadsiz çok insan var
Prim vermeyin şunlara

Çok saçma ama, kimse canımı sıkacak bişey söylemediği veya herhangi bişey duymadım halde bende böyle hissediyorum

Biraz senden kaynaklaniyor olabilir mi?ben de tup bebekle bebek sahibi oldum calisiyordum ve inanilmaz dedikodunun dondugu bir yerdi ve tup bebek mmerkezim ise yakindi sabahtan ayri cagiriyorlardi ogle den sonra ayri yani herkes herseyi biliyor mudurum vardi surekli merak edip soruyordu olunca soylerim x bey sorup durmayin geriliyorum dedim bir gun. Kadinlar sigara molasinda iliskiden hemen sonra kalkma falan diyolardi uyuyorum diyodum:) sonra tuttu gebelik oldu herkes cok sevindi milli sevinc halini geldi foto koyuyorum bazen mucizemiz diyorlar ayip degil gunah degil hastanede oturacak yer yoktu herkes dertli. Moralini yuksek tut. Allah isteyen herkese nasip etsin

Her kadın annedir. Bunu asla unutmayın. Allah elbette doğurmaya büyütmeyi nasip etsin. Ancak kendinizi bunun için ezik hissetmeyin. Bakın daha önünüzde seneler var. Elbet nasip olur. Olmazsa da Allah böyle takdir etmiş demek lazım. Tüp bebek tedavisinden önce lütfen biraz terapi alıp o şekilde başlayın. Çünkü her tüp bebek ilk denemelerde tutmayabiliyor. Etrafımızda 25 senede olmayan aileler de var, 20 sene sonra kucaklarına alıp nasip olan da... Hatta size sunu söyleyim bir tanıdığımızın ilk ikisi tüp sonraki ikisinde ise korunmamışlar nasılsa normal olmuyor diye.. 3 senede 3 çocuğu daha oldu. Dediğim gibi siz teslim olun, üzerinize düşeni yapın ama ruhen asla yetersizlik hissine düşmeyin.

İnsan kendi kendini nasıl mutsuz ederin canlı örneği gibisiniz. Çok acayip düşünceler. Psikolojik destek alın. Doğurganlık elimizde olan bir şey değil. Allaha teslim olmak da lazım biraz, onun size uygun gördüğü bir durumu belki de bir sınavı kabul edip kucaklamak gerekiyor. Ki 3 yıl ne ki belki ileride olacak. Belki de hiç olmayacak.

Hayat o kadar kısa ki... değerinizi siz bilirsiniz
Ve kendinize hayatı zindan ediyorsunuz başkaları için.
El alem ne der diye utanmak nedir.
Siz hırsız mısınız? arsız mısınız? kul hakkına mı girdiniz, adam mı öldürdünüz metreslik mi yaptınız ne yaptınız? Utanıyorum mahcubum ne demek?

O el alemin de inanın gerçekten hiç umurunda değil bu durum. Sadece anlık ah vah der geçerler en fazla. İnanın kimse kimseyi düşünmüyor şu devirde. Banane yani kimin çocuğu oluyor kimin olmuyor?

Bir tanıdığımız neredeyse 20 yıl bekledi olmadı aynı psikolojiye girdiler ne oldu hiç.
Evlatlık aldılar on numara bakıyorlar çocuklarına şimdi

Bir başka tanıdığımız geç evlendi hemen de çocuk yapmadı sonra kendi istedi bu sefer de çocuğu olmadı ne oldu? Hiç.
Evlatlık aldı bebek bakıyor 2 yaşına getirdi bebeği şu an

Başka bir tanıdığım hiç evlenmedi çocuğu da olmadı doğal olarak.
Evlatlık aldı ona bakıyor kolejde çocuk okutuyor çocuğu görseniz içinize basarsınız o kadar terbiyeli o kadar güzel bir çocuk

Bunlar çok güzel hikayeler. Allahın size neyi uygun gördüğünü bilemezsiniz ama ne verirse kucaklayıp kabul edin. Nasıl mutluluk vereceğini bilemeyiz biz

Bir başka tanıdığım kendi doğurduğu çocuk bakın sadece doğurabildiği için belki şimdi olsa hiç istemez bir çocuk doğurdu baktı büyüttü ama o çocuk onu kanser etti. Kemoterapi görüyor şu an

Neden anlatıyorum bunları her şeyin bir çaresi var. Kendi çocuğun olmasa da başkasınınkine bakarsın sevabı çok büyük.

Bu şey gibi geliyor bana herkesin şekeri var benim neden yok. Siz evlat sahibi mi olmak istiyorsunuz yoksa başkalarından geri kalmamak mı...

Sadece şey deseydiniz anlardım mesela bir çocuğumun olmasını anne olmayı çok istiyorum
Ama siz başkaları ne der diye utanıyorum diyerek bende böyle bir imaj oluşturmadınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…