- 5 Temmuz 2015
- 2.245
- 5.854
- 158
- Konu Sahibi Tarifedilemez
-
Çevrenizde ne kadar çok evlatlık çocuk örneği var. Çok takdir ettimİnsan kendi kendini nasıl mutsuz ederin canlı örneği gibisiniz. Çok acayip düşünceler. Psikolojik destek alın. Doğurganlık elimizde olan bir şey değil. Allaha teslim olmak da lazım biraz, onun size uygun gördüğü bir durumu belki de bir sınavı kabul edip kucaklamak gerekiyor. Ki 3 yıl ne ki belki ileride olacak. Belki de hiç olmayacak.
Hayat o kadar kısa ki... değerinizi siz bilirsiniz
Ve kendinize hayatı zindan ediyorsunuz başkaları için.
El alem ne der diye utanmak nedir.
Siz hırsız mısınız? arsız mısınız? kul hakkına mı girdiniz, adam mı öldürdünüz metreslik mi yaptınız ne yaptınız? Utanıyorum mahcubum ne demek?
O el alemin de inanın gerçekten hiç umurunda değil bu durum. Sadece anlık ah vah der geçerler en fazla. İnanın kimse kimseyi düşünmüyor şu devirde. Banane yani kimin çocuğu oluyor kimin olmuyor?
Bir tanıdığımız neredeyse 20 yıl bekledi olmadı aynı psikolojiye girdiler ne oldu hiç.
Evlatlık aldılar on numara bakıyorlar çocuklarına şimdi
Bir başka tanıdığımız geç evlendi hemen de çocuk yapmadı sonra kendi istedi bu sefer de çocuğu olmadı ne oldu? Hiç.
Evlatlık aldı bebek bakıyor 2 yaşına getirdi bebeği şu an
Başka bir tanıdığım hiç evlenmedi çocuğu da olmadı doğal olarak.
Evlatlık aldı ona bakıyor kolejde çocuk okutuyor çocuğu görseniz içinize basarsınız o kadar terbiyeli o kadar güzel bir çocuk
Bunlar çok güzel hikayeler. Allahın size neyi uygun gördüğünü bilemezsiniz ama ne verirse kucaklayıp kabul edin. Nasıl mutluluk vereceğini bilemeyiz biz
Bir başka tanıdığım kendi doğurduğu çocuk bakın sadece doğurabildiği için belki şimdi olsa hiç istemez bir çocuk doğurdu baktı büyüttü ama o çocuk onu kanser etti. Kemoterapi görüyor şu an
Neden anlatıyorum bunları her şeyin bir çaresi var. Kendi çocuğun olmasa da başkasınınkine bakarsın sevabı çok büyük.
Bu şey gibi geliyor bana herkesin şekeri var benim neden yok. Siz evlat sahibi mi olmak istiyorsunuz yoksa başkalarından geri kalmamak mı...
Sadece şey deseydiniz anlardım mesela bir çocuğumun olmasını anne olmayı çok istiyorum
Ama siz başkaları ne der diye utanıyorum diyerek bende böyle bir imaj oluşturmadınız.
Elalem ne der diye diye kendini mahvettin. Sıra evliliği mahvetmeye doğru gidiyor. Ya ne derse desinler. Umursama. Sanki onlar çok mu mutlu, çok mu huzurlu. Bırakın ağzı olan konuşur. Siz önünuze bakın. Mutlulugunuza bakın. Elinizden geleni yapın.. Allah ta inşallah hayırlı evlatlar nasip eder.3 yıldır istiyoruz ama henüz anne baba olmayı Rabbim nasip etmedi. Tüp bebek dedi geçen hafta doktorumuz. Sizlere paylaşmak istediğim derdim ise mahçup oluşum.
İnsanlardan utanıyorum, eziliyorum, karınca kadar kalıyorum. İnsanlar bize çocukları olmuyor diye acıyor diye hissediyorum ve dedikodumuz yapılıyor biliyorum bazen yüzüme söylüyorlar bir şekilde ima ediyorlar. Anne olan çevremdeki eş dost bana bakıp kendi hallerine şükrediyorlar diye hissediyorum eziliyorum. Eşimle bir daire aldık emeklerimizle ama insanlar mesela 10 tane daire alsalar ne olur çocukları olmuyor diyorlar diye düşünüyorum. Düşüncelerimi toparlayamadım iyi anlatamadım ama inşallah ne demek istediğimi anlıyorsunuzdur arkadaşlar.
En kötüsü bu hisler bu düşüncelerden hiç kurtulamıyorum hiç. Eskiden hiç utandığım bir durumum yoktu. Şimdi utanç içindeyim çok mahçubum. Bu kaderi ben seçmedim ama yinede çok mahçubum. Ne yapsam kurtulamıyorum arkadaşlar yorumlarınıza ihtiyacım var.
Bu düşüncelerden dolayı maddi manevi hiç bir başarım beni mutlu etmiyor. Anne olamama psikolojisi beni depresyona ittiği için kendimi başka konulara vermeye çalışıyorum birikim yapıp tatile çıkmak gibi ama sonuç olarak yukarıda bahsettiğim durum oluşuyor ve ben yine yukarıya tırmanmaya çalışırken dipte buluyorum kendimi.
Ne kadar güzel. Annelik dogurmakla olmuyor işte. Mis gibi çocuk yetiştiriyorlarÇevrenizde ne kadar çok evlatlık çocuk örneği var. Çok takdir ettimSevgiler hepsine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?