Mahçup hissetmek

Paylaşmak istemezseniz anlarım fakat yaşınız kaç acaba ?

Ben kimsenin bu konu hakkinda kafa yoracagini sanmam ama eger hakkinizda konuşuyorlarsa da diyin ki onlara,
Hırsızlık,soysuzluk,ahlaksızlık yapmadım,kimsenin ardından yerli yersiz hadsizce konuşmadım utanılacak bir şeyim yok...

Çevrenizde ne kadar çok evlatlık çocuk örneği var. Çok takdir ettim Sevgiler hepsine

Elalem ne der diye diye kendini mahvettin. Sıra evliliği mahvetmeye doğru gidiyor. Ya ne derse desinler. Umursama. Sanki onlar çok mu mutlu, çok mu huzurlu. Bırakın ağzı olan konuşur. Siz önünuze bakın. Mutlulugunuza bakın. Elinizden geleni yapın.. Allah ta inşallah hayırlı evlatlar nasip eder.

Dogurmak iyi bisey olabilir ama hayata gelis amacin bu degil.insanlarin ne dusundugunu onemsedikce dogursanda mutlu olamazsin.iyi bir insan olmak icin yeterlilik sinavi yapilmiyor malesef.o nedenle herkesi bosver.

Merhaba canım ben de 2,5 yıldır anne olmaya çalışıyorum ama henüz başaramadım.
Sakın böyle hissetme, bizim yaratılış amacımız sadece çocuk doğurmak değil. Ben de önceden sana benzer duygulardan geçtim ama dedim ‘Şaçmalama, sen bu değilsin! Bir şeyi çok isteme hayırlısını iste!’diye. Daha dün akşam haberde vardı kadın 8 yıldır anne olmak istiyormuş çok tedavi görmüş. Sonra ikizlere hamile kalmış, 8 aylıkken birden fenalaşmış hem yavruşarı hem de kendisi kurtarılamamış
Yani demem o ki çok isteme, ne olursun deme, hayırlısı olsun de.
İnşallah da olur

Başkaları ne diyor diye yaşamayı anlamadim anlamayacağım ve umarim hiçbir zaman anlamam. Kirilmayin ama tahminimce siz de insanları fazlasıyla yargılayan onların hayatlarıni dikizleyen biri olmalısınız ki bu psikolojiyi yaşıyorsunuz.

Insan cocugu olmuyor diye neden kendini mahcup hisseder ben de onu anlamiyorum. Sanki bir suc islemisdiniz gibi...Cocugu olmamak suc mu? Ki tip cok ilerledi. Umitsizlik diye birsey yok... Rabbim size tez zamanda hayirli, saglikli bir evlat versin. Lutfen hep hayirlisini isteyin. Tevekkul etmeyi de unutmayin.

Devlet hastanesinde tüp bebek tedavisine başladığimda prosödür olarak pskiyatri polikinliğinede görünmek gerekiyodu
Ozman buna ne gerek var diye düşunmüştüm

Ama önemliymiş şimdi anladım

Sizde tedaviye baslamadan önce mutlaka pskolojik destek almalısınız

Bir insanın kendisine bu derece acımasını anlayamayacağım üzgünüm.
Kimsenin böyle acıdığını, sizi düşünüp düşünüp denetlendiğini sanmıyorum.
İnsanın bir şeye üzülmesi başka, kendine acıması başka.

Ya bu düşünceleriniz çok tuhaf geldi. İnsanları boşverin ne konuşurlarsa konussunlar bize bakıp üzülüyorlar ne?Eşimin arkadaşı gencecik çocuk kansere yakalandı maalesef kurtulamadı o kişi ozmn kahrından ölseydi insanlar bana bakıp üzülüyor diye. Sağlığınız yerindeyse digerlerinı boşverin. Kendinizi böyle ezik olarak görmeyin.

Ayrıca herkesin hayat telaşı var sıkıntıları var durup da aa bunların çocukları olmuyor diye sizi düşünecek değiller. böyle herkesim bizi denetledigini sanmayalim.

Hiç anlayamiyorum bu durumu. Biyolojik olarak herkes cocuk sahibi olabilmek zorunda degil. Gastritiniz olsa, kronik sistiniz olsa vs utanmayacaksiniz, bu da saglik durumu, bundan utanmak nedir? Kadinliginiz yumurtlama veya dollenme kapasitenizden ibaret degil. Cocugunuz olmuyorsa yarim, eksik falan degilsiniz. Yeminle ilginç bir toplumuz ya. Kime ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…