Avukatı var şuan belgeleri toparlıyor sanırım. Önümüzdeki ay başı açar en iyi ihtimalle davayıKira davası açın madem. En azından bir avukat tutup ihtar falan gönderip göz dağı verebilir.
Ve kira davasının sonunda ev satılınca bu pay düşülür size paylaştırılır.
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler içinevet avukatın da mahareti konuya hakim olması önemli. gerekli belgeleri karşı tarafın savunmasına mahal vermeyecek şekilde hazırlarsa dava fazla uzamadan sonuç almak mümkün. İzmirdeki davalar genelde 3 ayda bir görülüyor. İstanbul daha yoğun bir yer o yüzden tam bir rakam veremeyeceğim bu konuda bilgim yok açıkçası.
Bilemiyorum ki çok merkezi bir yer değil yeni yeni gelişen ve yeni yeni kentsel dönüşümün girdiği mahallelerden birinde. Muhtemelen satılmasa dahi kentsel dönüşüme verilecekhepsini mahkmeye sunar avukatı
o zaman mahkeme kararı ile satılır
ederi ne kadar evin
Evet öyleymiş malesef bilmiyordum.izaleyi şuyu davası açması gerekiyor yakınızın.. geçmişe dönük kira vs hepsini alabilirler dava sonucunda ..biraz uzun sürüyor ama bu davalar..
Avukatla görüşürseniz her şeyi halleder.İşleyişi bilemediğim için sorma gereği duydum. Keşke konuya hakim olsam
ya böyle insanblara herşey müstahakBilemiyorum ki çok merkezi bir yer değil yeni yeni gelişen ve yeni yeni TOKİnin girdiği mahallelerden birinde. Muhtemelen satılmasa dahi TOKİye verilecek
Peki bu kardeşlerden mahkemeye başvuranın dul ve maaşsız olduğu belirtilirse dava hız kazanmaz mı acaba? Bi an evvel ihtiyacının giderilmesi için
Avukat çok yakın evvelden beri tanıdığı birinin kızı. Ama yeni avukat galiba oda pek tecrübeli değil. Aynı şehirdelerAvukatla görüşürseniz her şeyi halleder.
Ancak tavsiyem ev hangi ilde ise avukatı o ilden tutun.
Yoksa sizin yaşadığınız yerden tuttuğunuz avukat bir ton masraf çıkarır size. Davaya gidiş geliş uçak biletleri, taksi paraları. Ev parası kadar avukat parası vermeyin sonra.
Belki dava açıldığını duyunca onlarda imza vermeye ikna olurlar inşallahDavaya etkisi olmaz diye düşünüyorum. Maaş konusuyla ilgili davalarda kişinin maddi durumu önemlidir geçimini sağlayıp sağlamadığına bakılır ama bu davada davayı açan kişinin maddi durumu önemsenmez. Aynısı ananemin başına geldi davayı açan oydu, kardeşleri dava açıldğını duyunca gelip imza attılar satılmasına ikna olduklarına dair. Ama ananemin maddi durumu hiç etkili olmadı davanın hızı konusunda.
Peşini bırakmasın tabii ki ama birde davadan olumlu sonuç çıkmazsa mahkeme ve avukat giderlerini ödemek zorunda kalacak.ya böyle insanblara herşey müstahak
adam eve resmen çöreklenmiş
kadın yalnız kimsesi yok dedin yazık
bence peşini bırakmasın
Belki dava açıldığını duyunca onlarda imza vermeye ikna olurlar inşallah
genelde öyle oluyor zaten. çünkü o zaman avukata filan danışıyorlar bakıyorlar ki ev daha ucuza gidecek ondan hemen imza vermeyi kabul ediyorlar....
sanmıyorum en az birinin istemesi yeterliPeşini bırakmasın tabii ki ama birde davadan olumlu sonuç çıkmazsa mahkeme ve avukat giderlerini ödemek zorunda kalacak.
Bence de daha mantıklı en azından paylarına daha fazla düşer
Anladım çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler içinsonuç aynı olacak bunu öğrendiklerine emin olun ikna olurlar zaten. sulh hukukta dava açmak çok fazla masraf istemez bence dava açılsın böylece ne olacağını görsünler gözleri korksun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?