Mahkemede boşandık, dosyayı imzaya koymaydık barıştık tekrar Dini nikah kıyılmalı mı?

17destina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
41
0
46
Adana
BOŞANMA AŞAMASINA GELENLER DİNİ NİKAH TAZELEDİNİZ Mİ?
Eşim ile sorunlarımı sizinle paylaşıyoum çok yardımcı oluyosunuz hep bana yol gösterdiniz şimdi kafam çok karışık.

Eşim sinirle mahkemeye başvurdu anlaşmalı olarak boşandık ama emin değildi kendinden avukatta davayı imzaya sokmayız bir ay düşünün dedi bu bi ay düzelmeler oldu aramızda ben kimseye söylemedim ama eşim herkese söylemiş yani bütün akrabaları duymuş
bugün eşim eve misafir gelicekdedi düğünümüzde bizim dini nikahımızı kıyan hoca gelicek miş uzaktan akrabaları bende çalıştığım için hafta içi gelmesin hep tartışıyoruz bu konuda ve eşim hep haftaiçi kabul ediyo bu sefer olmucak dedim bide benim başka planım vardı arkadaşlarla ailecek dışarı çıkıcaktık eşimdiyoki biz başka zaman çıkarız ben diyorum onlar hafta sonu gelsin biz yüksek sesle taryıştık eşim telefonu kapattı görümcem bizim evdeydi onu ardım ve yange hocayı babam çağardı abim ne yapsın hocanın başka boş vakti yokmuş nikah kıyılcakya dedi şok oldum ben çay içmeye gelicekler zannediyorum ne safım şimdi biz dinen boşanmadık yani eşim bana boşol demedi mahkemeye girmeden imzaya yollamıcamıza karar vermiştik 1 ay kazanmak için eşim herkese söylediği için aileside nikahsız aynı evde kaldığımızı düşündüğü için haca çağırmışlar nikah kıymak için ve benim hiçbişeyden haberim yok tartışıyorum eşimle hafta içi misafir çağırma hafta sonu gelsin diye yardımınıza ihtiyacım var nikah kıyılmalı mı lütfen yardım edin ben istemiyorum tekrar nikah bide bana söylemiyolar öyle olucaksa zaten çok rezil oldum akrabalarına eşim bana etmediği hakaret kalmadı bu zamanakadar sabır ettim hep düzelmek için ama daha fazla konuşturmak istemiyorum kimseyi ve tüm bunlardan benim ailemein haberi yok elbet bi gün duyucaklar çok üzülcekler nikah kıyılmalı mı lütfen yardım edin?

bana gerek yok gibi geldi.
dini nikahın düşmesi için hem boş ol denmesi hemde boş ol dendiğini duyan şahitler olması gerektiğini okumuştum yine bir konuda.
boş ol diyen yok dolayısıyla şahitte yok.
niye böyle emrivaki yapıyorlar ki.
önce bir size sorup nikaha gerek olup olmadığını konuşsalarmış ya.
eşinle anlaşabileceğine emin misin?

Dini nikahınızı bozduysa 3 kere boş ol diyerek, sizi geri alabilmesi için hülle yapması lazım. Yani başka bir adamla evleneceksiniz, sonra adam sizi boşayacak 4 ay 10 gün iddet süresi de var. Sonra sizi geri alabilir. 1 kez boş ol dediyse de bir adet dönemi geçirip temizlendikten sonra nikah tazeleyebilir.
Dini konularda konu açmak yasak ancak sordun diye cevap yazıyorum.

emin değilim sadece sabrediyorum şans veriyorum düzelmesi için eşimede söyledim 3 ay deneme süresi verelim dedim aradım şimdi hoca nikah için geliyomuş dedim benim nden haberim yok dedim benim bi bildiğim varki ısrar ediyorum sana dedi bana ne zaman söylücektin dedim yok ilesi diyo ya nikah kıyılcak kıyılcak o zaman benim düşüncemin önemi yok bana dedi ki sesini bile duymak istemiyorum ara avukatı imzaya koysun davayı çık git hayatımdan dedi

wayy be ..nerde yaziyo bu..

bana eşin pire için yorgan yakan tiplerden gibi geldi.
sinirlenince pek konuşmalarını kontrol edemiyor sanırım.
biraz bekle sinir geçince konuş sakince.
imza konusunda hala aynı düşüncedeyse ver imzayı.

önceki konularına söyle bir baktım.
evliliğinizin başlangıcındaki sorunları biriktire biriktire bu hale gelinmiş.
sen ailenden ayrılmaya başka şehre alışamamışın.
eşine uzak davranmışsın.
eşinde zamanla kıskanç kontrol delisi zor bir adama dönüşmüş.
o sıcaklığı yakalayamamışsınız.
ya bu adamı yavaş yavaş çaktırmadan yola getireceksin ya kavga dövüş devam edeceksin yada imzayı vereceksin.

evet ben hep sabrettim ama artık gücüm kalmadı eşim şimdi bana ne kötülük var bunda adam nikah tazelicek diyo böyle bişeye bana söylemeden karar veriyo ben kimim neyim umrunda değil evliliğimiz zedelenmiş öyle söylüyolarmış ben istemiyorum nikah falan bana önceden güzelce izah etseydi kabul edebilirdim ama artık istemiyorum eşimin yaptığı doğrumu bana söylemeden böyle bişeye nasıl karar verir?

Gerçekten anlayamadığım için soruyorum lütfen eleştirdiğimi düşünmeyin.
Neden bunu bu kadar büyüttünüz? Eşinizin içi bu şekilde rahatlayacaksa yeniden kıyılsın, size ne zararı olabilir ki?
Gereksiz yere tartıştığınız hissi uyandı bende.
Madem yeniden deneme kararı aldınız, daha ılımlı ve yapıcı olmaya çalışmanız ilişkinizin gidişatı için fayda sağlar.
Geçmişteki kırgınlıklarınızın, çekişmelerinizin intikamını almaya çalışıyor olabilir misiniz?
Bunu kendinize sordunuz mu?

Bana belki 1 gün önceden bu şekilde izah etseydi aynı sizin gibi düşünürdüm ama biz tartıştık benim başka bi planım var o eve misafir gelicek dio ayrıca ben nikah kıyılcağını görümcemden öğreniyorum o dahi biliyo bana bunu akşam söylüceklerdi annesi babası karar verdi ve eşime söyledi o kabul etti ben ne düşünüyorum bu konuda önemli değil herşey ayarlanmış ben evde misafir ağırlıcağımı düşünüyorum . ve biliyorum ki bütün akrabaları duydu mahkemelik olduğumuzu aileside o yüzden böyle bi karar aldı ve eşimle telefonda tartıştım bana yine küfürlü konuştu konuşma uslubu şu( lan ne var bunda nevar ömrümü ..... yaptın) ve daha fazlası çekip gitmek istiyorum yada kalıp savaşıp onu öyle bi zamanda bırakmak istiyorum ki arkamdan mahvaolsun şu anda boşanmayı o istedi hakkım olan parayı vermedi ben iyi yaklaştığım için vazgeçti herşey onun istediği gibi olucak ben ailemden ayrı kalıcam kabul ettim benim ailemle görüşmüyo ailem bize gelmiyo ben onun ailesi ile gidip geliyorum yani çok sabrettim hakaretlerine sürekli eski kızarkadaşından onun melek gibi biri olduğundan falan bahsetti sanki ben şeytanım yani boşanırsam benden kurtulcak parası olucak hayatına devam ed,icek olanda bana olucak bana dio ki senden sadece tatlı dil bekliyorum o bana kızıcak bağrıcak ben tatlı dilli olucam yapamıyorum ama boşanırsamda onun istediği olucak

Keşke barışmasaydın,adam hiç düzelmemiş ki..ilk günden yine hakaret,yine küfür..valla hiç nikahla mikahla uğraşma yollarını ayır bence.Nasıl tekrar cesaret ettin anlayamadım.

Keşke barışmasaydın,adam hiç düzelmemiş ki..ilk günden yine hakaret,yine küfür..valla hiç nikahla mikahla uğraşma yollarını ayır bence.Nasıl tekrar cesaret ettin anlayamadım.

nasıl cesaret ettim bende kendime şaıyorum nasıl bunları yaşayıp devam ettim ama evlilik kolay değil hep benden kötü durumda olanları düşündüm nasıl bu hale geldik bi zamanlar herkesin imrenerek baktığı bi çiftik ama hiçbişey kalmadı hiçbişey

hangi devirde yasiyoruz ya hülle mi kaldi yok baksa adamla evlencek bosancak.Dini nikah bozulmamis hem zaten...

DİNİ NİKAHA GEREK YOK GIBI GOZUkuyor. ama tazeleme dıye birşey duytmuştum onun yerıne olabılır bu bundanda zarar gelecegını dusunmuyorum bosver bıde bunun için tartısma benceee kıydır gıtsın nıkahı canım

Son düzenleme:
Hangi devirde yaşıyoruz ?

valla kusura bakmayinda sizin cok eskilerde kaldiginiz bes belli.
Cokkkk eski turk filmlerinde gormustum bu olayi.
Ki tekrar soyluyorum anlamadiysaniz dini nikahin bozulmasini gerektirecek bir durumda yok zaten , olsada sizin dediginiz sekilde
milattan once falan oluyordu herhalde...

hangi devirde yasiyoruz ya hülle mi kaldi yok baksa adamla evlencek bosancak.Dini nikah bozulmamis hem zaten...

Dinen soruluyorsa arkadaşın dediği gibi.Zira dini kurallar devirlere göre değişiklik göstermiyor.Yapıp yapmamak kişinin kendisine kalmış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…