• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkemem var..

raporu yok şahitler dile getirecek oğlumuzu dövdü diye .ben salak lafını bile kullanmadım saygımda kusur etmedim ailesinin hizmetindede bulundum karşılığını böyle verdiler şimdi görüyorum mahllede çok mutlular hç üzülmemişler bile .okadar vicdansz kişilerle karşılaştım .

yani kayn validem kaynata babam lardan bahsediyorum vicdansızmışlar hiç bir aksi hareketm olmadıgı halde iftiraya maruz kaldım .Rabbimin adaletine sıgındım ben .

Kinanda dayak yiyip sonra evlenmeni de çok seviyordum. Beni ikna etti. Bir daha olmayacak dedi ben de inandım dersin. Komşularından da şahit bulduysan, senin sesini duyup, dayak yediğini bilen tamamdir. Anası, babası, danasi tabi onu savunacak, onların şahitliği çok da önemli değil. Önemli olan 3.kişilerin şahitliği.
Hadi siz kör aşık, düzelir diye evlendiniz. Sizin ananız babanız yok mu sizi döver birine gelin diye verdiler?

anne babası kefil oldu babamı ikna ettiler bir daha olmayacak diye tokat bile atamaz ona dediler .ailemde inandı birde erzurumluyuz biz doğu yani .bizde yüzük atmk olmaz dediler öylece gittim gecer dedim birdaha olmaz zannettik .kader demekki .

anne babası kefil oldu babamı ikna ettiler bir daha olmayacak diye tokat bile atamaz ona dediler .ailemde inandı birde erzurumluyuz biz doğu yani .bizde yüzük atmk olmaz dediler öylece gittim gecer dedim birdaha olmaz zannettik .kader demekki .

Şimdi daha mı iyi olmuş sor bakalım ailene.

Kinanda dayak yiyip sonra evlenmeni de çok seviyordum. Beni ikna etti. Bir daha olmayacak dedi ben de inandım dersin. Komşularından da şahit bulduysan, senin sesini duyup, dayak yediğini bilen tamamdir. Anası, babası, danasi tabi onu savunacak, onların şahitliği çok da önemli değil. Önemli olan 3.kişilerin şahitliği.

Akrabalarımdan şahitlerim var kınamda iken gördüler çünkü komşuda bir geleceğim diyor bir de bakarız diyor aynı mahallede oturuyoruz çünkü hepimiz ,2 - 3 sokak ötedeler onlar (eski eşimler) komşularımız ortak yani .ama bakalım ne olucak ne diyecek komşumuz bakıcaz artık .Haklı olan kazansın inşAllah .

Çekişmeli olduğu için sahitlerin dinlenmesi biraz zaman alır. Hakim sanada sorar tabiki, soğukkanlilikla anlatırsın. Avukatinla bir daha görüş, olayın ayrıntılarını bilen kişi o. Panik yapma, kısa ve öz tut. Zaten aile mahkemesi duruşma salonunun önünde , polis bulunuyor. Onlarda insan sonuçta. Hem orta yaşı geçmiş hakimlerin çoğu o kadar tecrübeli oluyor ki, suçluyu suçsuzu yüzünden ayırıyorlar. Kim yalan söylüyor, kim mağdur anlıyorlar. Sen ferah tut içini. Ben ne davalar gördüm. Çıkıyor ortaya bir şekilde.

bursa 2.aile mahkemesinde görülecekmiş davam yahutta 7.mahkeme yani ikiside 50 yas üzeriler.

Öncelikle geçmiş olsun. Onun beş tane şahidi varsa, siz on tane götürün mahkemeye. Bu işler şahide bakar. Hakimler insan sarrafı olmuşlar artık insanı gözünden tanıyorlar. Birde eşin ve ailesi hakimin karşısında süt dökmüş kediye dönecekler dediydi dersin.

senin de annen baban kardeşin şahitlik etsin.
komşuyu bırak akraban yokmu şahit olan.
senin onu dövebileceğine hakim inanmaz bence.

Benim evliliğimde öyle hakaret yoktu buna rağmen anlaşmalı boşandım. Bir ortak yol bulmaya çalıştık. Şahit falan zor geldi, ailemi, arkadaşlarımı arada bırakmak istemedim. Ama herzaman anlaşmalı olmuyor tabii. Avantajını çok yaşıyorum. Eski eşimle konuşabiliyoruz kızım bunun rahatlığını yaşıyor.

Benim evliliğimde öyle hakaret yoktu buna rağmen anlaşmalı boşandım. Bir ortak yol bulmaya çalıştık. Şahit falan zor geldi, ailemi, arkadaşlarımı arada bırakmak istemedim. Ama herzaman anlaşmalı olmuyor tabii. Avantajını çok yaşıyorum. Eski eşimle konuşabiliyoruz kızım bunun rahatlığını yaşıyor.

e neden boşandın öyleyse

Eğer çekişmeli davaysa ve avukatınız varsa sizin duruşmalara katılmanıza gerek yok. Gidip de yıpratmayın kendinizi. Yazılı yargılama usulü esas olduğu için avukatınız dilekçelerinde yazması ve vermesi gereken cevapları yazar. Allah kazasız belasız sizi feraha kavuştursun.

Öncelikle geçmiş olsun. Onun beş tane şahidi varsa, siz on tane götürün mahkemeye. Bu işler şahide bakar. Hakimler insan sarrafı olmuşlar artık insanı gözünden tanıyorlar. Birde eşin ve ailesi hakimin karşısında süt dökmüş kediye dönecekler dediydi dersin.

onu tahmin edebiliyorum ve ondan korkuyorum bende zaten süt dökmüş kedi gibi masumiyetlerine inandırılarsa birde hakimi .bnde zaten bu yüzlerine aldandım benide böyle kandırdılar iyi ve masum görünerek ,görünüşlerine aldandık ama içlerine girince anladım tam aksine olduklarını .

onu tahmin edebiliyorum ve ondan korkuyorum bende zaten süt dökmüş kedi gibi masumiyetlerine inandırılarsa birde hakimi .bnde zaten bu yüzlerine aldandım benide böyle kandırdılar iyi ve masum görünerek ,görünüşlerine aldandık ama içlerine girince anladım tam aksine olduklarını .

Eğer çekişmeli davaysa ve avukatınız varsa sizin duruşmalara katılmanıza gerek yok. Gidip de yıpratmayın kendinizi. Yazılı yargılama usulü esas olduğu için avukatınız dilekçelerinde yazması ve vermesi gereken cevapları yazar. Allah kazasız belasız sizi feraha kavuştursun.

Katılmak istiyorum açıkcası ,merak ediyorum çünkü gelişmeleri sanki gitmezsem kaybederim gibi hissediyorum nedense .Sağolun ..

Back
X