mahkemesiz ad soyad degisikligi

kalbim456789

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
35
3
1
35
Merhaba arkadaslar yeni yasa cikti bildiginiz gibi ben kizimin adini ve soyadini degistirmek istiyorum esimden 4 yildir ayriyim ve kizimin babasıyla babasi olmasi disinda hic bir baglantisi yok irem adi ben alya beren olarak degistirmek istiyorum kendi soyadimi almasini istiyorum bu mümkünmüdür isteyen sorgusuz sualsiz degistirebilecek deniyor. Bilgisi olan yardimci olabilirmi

O nasil olacak ? Oyle kolay bir sey olacagini sanmiyorum kimlikte irem in uzerini çizip alya beren yazacak kadar basit gelmis size

gecici nadde ile konulmus bir hukumdu 1 yıllık bir süre vardı ve o süre doldu
o kadar kolay değişmiyor
hadi adı değiştiriniz diyelim soyadı o kadar kolay değişmez elle tutulur bir sebebi olmasi lazim

Benım ablamda Ikı cocuguna bizim soyadımızı vermek ıstıyor ama zormuş baya oyle dedı Nasıl oluyor bılmıyorum

Yeni kanundan sonra mi zor oldugunu soyledi 2 3 gun oldu cikali bildigim kadariyla

Öyle bir kanun çıkmadı
eski eşiniz kötü özellikleri olan bir baba mi
adı kötü islere karışmış mi
hakkında ceza var mı
eger öyleyse soyadı değişiklibi mahkemece yapılabilir

isim degisikliginde de yine haklı sebep gerekli

Öyle bir kanun çıkmadı
eski eşiniz kötü özellikleri olan bir baba mi
adı kötü islere karışmış mi
hakkında ceza var mı
eger öyleyse soyadı değişiklibi mahkemece yapılabilir

isim degisikliginde de yine haklı sebep gerekli
Yeni yasadan haberiniz yok galiba

Yeni yasadan haberiniz yok galiba

kaç sayılı yasa bu nezaman resmi gazetede ysyinlanmis

en son kolaylik 2015 yılında çıkarılan iç güvenlik yasasının geçici 10.maddesiydi onun süresi 1 yılı ve o süre doldu
yani yine gidip mahkemeye basvuracaksiniz

3 gun once yayinlandi resmi gazeteyi bilmiyorum ama 2 gun ust uste habrlerde söylendi

Eklentiler

• Screenshot_2016-07-01-01-40-48.webp
    Screenshot_2016-07-01-01-40-48.webp
    28 KB · Görüntüleme: 70
Bu yasa ismi ve soyismi utanç verici kötü anlamlar taşıyan insanların değiştirebilmesi için kısa süreli çıkarılmıştı öyle biliyorum.

3 gun once yayinlandi resmi gazeteyi bilmiyorum ama 2 gun ust uste habrlerde söylendi

o yanlış yazılan ad ve soyadlarla ilgili
sizin durum biraz daha ayrıntılı
mahkemeye gidin nüfus Müdürlüğü zorluk çıkarır

Merhaba arkadaslar yeni yasa cikti bildiginiz gibi ben kizimin adini ve soyadini degistirmek istiyorum esimden 4 yildir ayriyim ve kizimin babasıyla babasi olmasi disinda hic bir baglantisi yok irem adi ben alya beren olarak degistirmek istiyorum kendi soyadimi almasini istiyorum bu mümkünmüdür isteyen sorgusuz sualsiz degistirebilecek deniyor. Bilgisi olan yardimci olabilirmi
Mahkeme kararı olmadan yapamazsınız böyle birşeyi . Çocuğun babasının soyadından çıkması için çok haklı sebeplerin olması lazım .

Bu isim soyisimle ilgili taslak geçenlerde kamuoyuna duyuruldu diye biliyorum ama yasalasti mi emin değilim
Isim degistirmek tamam da siz kizinizi yepyeni bir kimlige buruyorsunuz
Bekar annelerin cocuklariyla olan hukuki islemlerinde eski eslerden dolayı sorun çıkması sebebiyle, kendi soyadini çocuğuna verebiliyor diye biliyorm ama bu direkt ben değiştirmek istiyorumla olmaz daha uzun hukuki bir süreç olmasi.lazim
Onun icin sartlar nedir bilmiyorum ama öyle bir sey var diye animsiyorum
Ismini tamamen degistirmek soz konusu olabilir mi o konuda da bilgi sahibi değilim acikcasi

Back
X