- 15 Aralık 2015
- 1.823
- 4.607
- 133
- Konu Sahibi Esrin mine
-
Bu aşamaya gelene kadar aylar geçti, bir sürü para harcadım. Süreci başa sarmak, ya da yeni bir avukat arayışına girmek beni çok korkutuyor. Cevap vermese de iyi bir avukat olduğunu biliyorum. Belki de günde kaç kişi böyle soru sormak için aradığından yada mesaj attığından dolayı böyle bir karar almıştır diye kendimi teskin ediyorum. Zaten davayı ondan alırsam param da yanmış olacak. Bir avukattan paramı geri alacak gücüm ve kabiliyetim yok. En iyisi yola devam etmek.Bu arada bende bosandim. Önce çekişmeli açtım sonra anlasmaliya döndü .bu süreçlerin stresini bilirim.avukatinizin sizin yanınızda olması lazım.
Merhaba hanımlar. Avukat hanımefendinin ağzından cımbızla laf alabildiğim için aslında ona sormam gereken bir soruyu size soracağım. Bu boşanma aşamasında olduğum kişi bana "mahkemeye gelmeyeceğim, beni ilgilendirmez" gibi şeyler söyledi. Kendisinin bir avukatı da yok. Eğer davalara gelmezse, benim iddialarıma cevap vermezse bu benim lehime olur değil mi? Süreç nasıl işler, dava uzar mı? Bu durumda istediğim nafakaya itiraz edemeyeceği için miktar istediğim gibi olabilir mi? Tazminat da talep etmiştim. Kendini savunmazsa tüm bunları kabul etmiş sayılır mı?
Boşanma davasında polis zoruyla getirilme yok diye biliyorum ama.. Bir de tazminatı da avukatım dosyaya eklemişti. Ayrıca dava mı açmam gerekiyor?Davaya gelmez ise duruşma ileri tarihe atılır, kendisine bildirim gönderilir, bu durum üç kez tekrarlannırsa polis nezaretinde getirilir mahkemeye, ancak gelmeyerek iddialarınızı kabul etmiş sayılmaz, nafaka ve tazminat davaları boşanmadan ayrıdır diye biliyorum, onlarda da süreç aynı hakim eşinizi dinlemeden karar vermez bu arada soracağınız soruları liste yapıp avukatınızla bir randevu ayarlayın, yüzyüze konuşun
Zaten gelse de lafla birçok iftira atabilir ama kanıtlayamaz. Gelmezse iftira da atamaz. Bu durumda daha kolay olur gibi hissediyorum.Kendi gelmezse , avukatı da yoksa boşanma gerekçesini ilk davada ispatlarsaniz boşanmanın daha kolay olacağı kesin.
Boşanma davasında polis zoruyla getirilme yok diye biliyorum ama.. Bir de tazminatı da avukatım dosyaya eklemişti. Ayrıca dava mı açmam gerekiyor?
Tek celsede bitmesi gibi bir beklentim yok ama gelmemesi avantaj olur benim için. En azından iftira atamaz. Çünkü bana birçok kez böyle imalarda bulundu "kimlerle konuşuyorsun, koca mı arıyorsun, sevgilinle mi mesajlaşıyorsun gibilerinden. Böyle şeyler duymak, kendimi temize çıkarmakla uğraşmak yerine gelmemesi çok daha iyi olur. Bakalım inşallah dediğini yapar da gelmez.Bakın avukatım var iyi diyorsunuz
Burada oradan buradan duydukları ile yorum yapanlarla kafanızı karıştırmayın
Karşı taraf cevap vermek dilekçe yazmak ya da gelmek zorunda değil
Cevap vermemek kabul etmek değil inkar etmek anlamına gelir ayni öyle olmadı demiş oldu
Siz iddianızı ispat edersiniz hakim maddi durumu araştırır karar verir
Tanığınız varsa güzelce anlatırsa daha kolay sonuçlanır ama karşı taraf gelmedi diye çekilmeli boşanma tek celsede asla bitmez
O dava dosyada varsa otomatik olarak açılıyor zaten, boşanmada polis zoruyla getirilme var, kardeşimin eşi üç celseye gelmedi, dördüncüye polisle getirdilerBoşanma davasında polis zoruyla getirilme yok diye biliyorum ama.. Bir de tazminatı da avukatım dosyaya eklemişti. Ayrıca dava mı açmam gerekiyor?
Ha ayrıca avukatınıza sorun bütün aklınıza takılanı. Sonuçta para veriyorsunuz ve onun işi bu.Davalının duruşmaya gelmezse dava yokluğunda devam eder. Büyük ihtimalle davayı e devletten takip edip gerekli dilekçeleri yazar diye düşünüyorum. Ama tabiki sizin lehinize gelmemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?