Mahvoldum ben,....

Bu söylediklerinin yaşından kaynaklandığını düşünerek yazıyorum cnm..
Çünkü hiç bir özür veya engel dalga konusu değildir
Kaldı ki senin bahsettiğin şey özür veya engel bile değil..
Şükredilmesi gereken okadar çok şey varki.
Sağlıklısın elin ayağın tutuyo.
Dahası konuşabiliyorsun duyabiliyorsun..
Sen biliyormusun ki derin bi sessizliğe gömülüp hiç bi sevdiğinin sesini duyamamak nedir
Ve yine çok sevdiklerine gülerek espiri yapamamak nedir..
Bu söylediklerimi sağır ve dilsiz kardeşlerimiz çok iyi biliyo ve senin yerinde olmayı çok isterlerdi..
Hala şikayetçi misin?

Son düzenleme:
Sen kendine acirsan. Eller sana daha cok acir. Neden bu ozelligini sosyal ilskini etkileyen bir sey gibi goruyorsun bunun tam tersi sempatik hale getirmek senin elinde. R leri soyleyemeyen ne kadar cok spiker var biliyor musun.

Agladigin icin kucuk gorme kendini insan yeri gelir aglar.

Kendine guvenmelisin. Eminim bu pasif ozelliginin yani sira seni farkli kilan hos ozelliklerinde vardir. Onlari on plana cikart.

Söylediklerinde o kadar haklısın ki. Ama ben takmasamda etrafımdaki insanlar sürekli benimle uğraşmaya devam ediyor.Yanındakileri güldürebilmek için benimle eğleniyorlar ve buna üzüldüğüm için kendimden utanıyorum ama insanoğlunun yaradılıştan gelen özelliği sanırım '' nankörlük '' Mutlu olabilecek çok şeyim var olmasaydı eğer olsaydı ne kadar güzel olurdu diyebileceğim çok şey var ama bir kusuruma takılıp kalıyorum.İnsanlar çok acımasız nasıl böyle yapmaya vicdanları izin veriyor anlamıyorum sınıfımızda yürüme engelli birisi var ben insanların ona engelliymiş yazık veya halimize şükretmeliyiz onu gördükçe demesine bile nedense katlanamıyorum çünkü o diğer insanlar bakıp bakıp ibret alsın diye yaratılmadı buna eminim. Benimle neden bu kadar uğraşıyorlar o çocuğa neden gözlerini ayırmadan bakıyorlar ona bunu hissettiriyorlar anlamıyorum.Diğer başka bir konuşma bozukluğu olan kızda var konuşmaları zor anlaşılıyor ama ANLAŞILIYOR.Kız tahtaya kalktığında bilerek anlamadık bi daha anlamadık bi daha diyorlar o gülüyor ama ben onu çok iyi anlıyorum onun gururu inciliyor ama neden güldüğünüde çok iyi biliyorum.Eğer ilerde bir çocuğum olursa ona her gün ama her gün anlatıcam her insanın kusuru olabildiğini kendinden farklı birini gördüğünde illa uzaylı birini görmüş gibi bakmamasını veya öyle tepki vermemesini öğreticem.Toplulumuzda birçok kişiye annesi babası aşılıyamamış bu terbiyeyi eğlenecek başka birşey bulsunlar

Öncelikle dik durmayı öğrenmen gerekıyor , İnsanları kufurle yada bağararak,laf yarısı yaparak susturamazsın onları ancak aklınla ve kısılıgınle tavırlarınla susturabılırsın.
İleride anlayacaksın suan hayatının en buyuk sorunu gb gorunen seylerın ne kadar basit oldugunu, bosu bosuna kendını uzdugunu sımdı bız burda sana ne desek bos aslında.

Yarın okulun kapısından gayet neşeli , kendınden emin birşekilde gir ..
Biri özür dilemeye yada konuyu açmaya kalkışırsa : Alaycı ve umursamaz bır tavırla '' kendınızı bukadar uzmeyın affettım sizi '' de gülümse ve geç

Çok güzel düşünüyorsun..
Bu işaretlediğim cümle de bunun kanıtı.
Sana bişi söliyimmi bu insanların yaptığı hata biliyormusun
Yani onlar kendilerine üzülsün böyle oldukları için..
Asıl engel onlarda var farkında değiller..
İnsanları sorgulamaya kalktınmı çok yanılırsın..
Onları değiştiremezsin yaptıklarını görmezden geliceksin.
Onlar senin kendinle barışık olduğunu görünce senle uğraşma gereği duymazlar.
Bence sen umursamıyorum diyorsun da umursuyorsun.
Önce onları umursamamaktan başla

Evet umursuyorum ama nasıl umursamamayı öğrenicem bilmiyorum. Dün ağlarken kendime diyorum '' ağlama kristenn güçlü ol onlar ağlasınnn ağlanacak birşey yok ne varki bundaaa böylemisin sen bu kadarmısın çocukmusun ağlıcaksın '' ama yok durmadı birazdan okula gidicem ve yazılanları bi kere daha okuyup gitmek için kk yı açtım. Offf bugünü atlatsam sonra zaten tatil

asıl değersiz olan sana bunları yaşatan insanlıkdan nasibini alamamız olanlar olur ama emin ol onlarda hatalarını anlıyacak günün birinde sana acıyarak değil seninle iyi arkadaş olarak yanında olacaklar. senin dalga geçilicek özelliğin olması gerekmiyor bazı insanlar kendine hertürlü dalğa konusu buluyor.benim yerimde olsan napardın bilemiyorum. ben çok zayıftım yemek yemek yemezdim lakabım kuru kafa idi bu senelerce böyle sürdü daha sonra olmadı kilo aldım olayı abartmısım bu sefer şişko patates yarım kilo domates oldum.kilo vermek almakdan daha zor oldu.daha sonra gözlerimde alarji vukuu buldu gözlük kullanmak zorunda kaldım bu sefer dört göz oldum :) ama bu durum kimse benden beni kimseden aşşağı yada üstün kılmadım ben bendim kendi hayatımı yaşıyacakdım.şükretmesini nefsimi köreltmeyi öğrendiğimde işler benim için dahada iyi olmaya başladı.ya daha kötü durumda olsaydım gözlük kullanmakdan geçdim kör olsaydım. aldığım onca kiloyu geri veremeyip obez olsaydım saglık sorunları yaşasaydım. biz bu şükürsüzlükle yaşıyoruz ya lösemiler sagır dilsiz ler ne yapsınlar onlar acınacak insanlar mı peki.elbette hayır onları toplumun bir parcası bizden daha küçük değiller. sen kendin ol sen çağdaş ol.sen insanlara yardım etmeyi vazife edin ozaman kendi acılarını aslında gözünde büyüttüğünü senden daha fazla acı yaşayan insanların var olduğunu bilir ve yaşadığın zamana şükredersin mutlu olursun. dene bence denemek sana bişey kaybettirmez.

Bugün okula gittiğimde kimse üstüme gelmedi sadece biri özür diledi sonradan ama burdanda destek alarak çok daha güçlü oldum ve neşeli gözükmeye çalıştım. Siz hiç ağlamadınızmı falan dedim.Ama ben gelmeden önce baya bi konuşmuşlar hakkımda çünkü bir çocuk ben girince sonunda meşhur kristenn geldi dedi.

Hıı güzelliğimle meşhurum deseydin mesela ?
Daima neşeli ol neşeli görün demiyorum neşeli ol diyorum.
Genceciksin elbette neşeli kıpır kıpır olacaksın
İnsan ergenlikte salakça şeylerede ağlayabilir ayrıca ben hala regl olmadan önce öyle salak salak ağlarım :)
Sen kendi içinde mutlu olursan kimse seni mutsuz edemez.

Çok haklısın Ama kendi içimde mutlu olmayı beceremiyorum ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…