Söylediklerinde o kadar haklısın ki. Ama ben takmasamda etrafımdaki insanlar sürekli benimle uğraşmaya devam ediyor.Yanındakileri güldürebilmek için benimle eğleniyorlar ve buna üzüldüğüm için kendimden utanıyorum ama insanoğlunun yaradılıştan gelen özelliği sanırım '' nankörlük '' Mutlu olabilecek çok şeyim var olmasaydı eğer olsaydı ne kadar güzel olurdu diyebileceğim çok şey var ama bir kusuruma takılıp kalıyorum.İnsanlar çok acımasız nasıl böyle yapmaya vicdanları izin veriyor anlamıyorum sınıfımızda yürüme engelli birisi var ben insanların ona engelliymiş yazık veya halimize şükretmeliyiz onu gördükçe demesine bile nedense katlanamıyorum çünkü o diğer insanlar bakıp bakıp ibret alsın diye yaratılmadı buna eminim. Benimle neden bu kadar uğraşıyorlar o çocuğa neden gözlerini ayırmadan bakıyorlar ona bunu hissettiriyorlar anlamıyorum.Diğer başka bir konuşma bozukluğu olan kızda var konuşmaları zor anlaşılıyor ama ANLAŞILIYOR.Kız tahtaya kalktığında bilerek anlamadık bi daha anlamadık bi daha diyorlar o gülüyor ama ben onu çok iyi anlıyorum onun gururu inciliyor ama neden güldüğünüde çok iyi biliyorum.Eğer ilerde bir çocuğum olursa ona her gün ama her gün anlatıcam her insanın kusuru olabildiğini kendinden farklı birini gördüğünde illa uzaylı birini görmüş gibi bakmamasını veya öyle tepki vermemesini öğreticem.Toplulumuzda birçok kişiye annesi babası aşılıyamamış bu terbiyeyi eğlenecek başka birşey bulsunlarBu söylediklerinin yaşından kaynaklandığını düşünerek yazıyorum cnm..
Çünkü hiç bir özür veya engel dalga konusu değildir
Kaldı ki senin bahsettiğin şey özür veya engel bile değil..
Şükredilmesi gereken okadar çok şey varki.
Sağlıklısın elin ayağın tutuyo.
Dahası konuşabiliyorsun duyabiliyorsun..
Sen biliyormusun ki derin bi sessizliğe gömülüp hiç bi sevdiğinin sesini duyamamak nedir
Ve yine çok sevdiklerine gülerek espiri yapamamak nedir..
Bu söylediklerimi sağır ve dilsiz kardeşlerimiz çok iyi biliyo ve senin yerinde olmayı çok isterlerdi..
Hala şikayetçi misin?
Söylediklerinde o kadar haklısın ki. Ama ben takmasamda etrafımdaki insanlar sürekli benimle uğraşmaya devam ediyor.Yanındakileri güldürebilmek için benimle eğleniyorlar ve buna üzüldüğüm için kendimden utanıyorum ama insanoğlunun yaradılıştan gelen özelliği sanırım '' nankörlük '' Mutlu olabilecek çok şeyim var olmasaydı eğer olsaydı ne kadar güzel olurdu diyebileceğim çok şey var ama bir kusuruma takılıp kalıyorum.İnsanlar çok acımasız nasıl böyle yapmaya vicdanları izin veriyor anlamıyorum sınıfımızda yürüme engelli birisi var ben insanların ona engelliymiş yazık veya halimize şükretmeliyiz onu gördükçe demesine bile nedense katlanamıyorum çünkü o diğer insanlar bakıp bakıp ibret alsın diye yaratılmadı buna eminim. Benimle neden bu kadar uğraşıyorlar o çocuğa neden gözlerini ayırmadan bakıyorlar ona bunu hissettiriyorlar anlamıyorum.Diğer başka bir konuşma bozukluğu olan kızda var konuşmaları zor anlaşılıyor ama ANLAŞILIYOR.Kız tahtaya kalktığında bilerek anlamadık bi daha anlamadık bi daha diyorlar o gülüyor ama ben onu çok iyi anlıyorum onun gururu inciliyor ama neden güldüğünüde çok iyi biliyorum.Eğer ilerde bir çocuğum olursa ona her gün ama her gün anlatıcam her insanın kusuru olabildiğini veya öyle tepki vermemesini öğreticem.Toplulumuzda birçok kişiye annesi babası aşılıyamamış bu terbiyeyi eğlenecek başka birşey bulsunlar
Evet umursuyorum ama nasıl umursamamayı öğrenicem bilmiyorum. Dün ağlarken kendime diyorum '' ağlama kristenn güçlü ol onlar ağlasınnn ağlanacak birşey yok ne varki bundaaa böylemisin sen bu kadarmısın çocukmusun ağlıcaksın '' ama yok durmadı birazdan okula gidicem ve yazılanları bi kere daha okuyup gitmek için kk yı açtım. Offf bugünü atlatsam sonra zaten tatilÇok güzel düşünüyorsun..
Bu işaretlediğim cümle de bunun kanıtı.
Sana bişi söliyimmi bu insanların yaptığı hata biliyormusun
Yani onlar kendilerine üzülsün böyle oldukları için..
Asıl engel onlarda var farkında değiller..
İnsanları sorgulamaya kalktınmı çok yanılırsın..
Onları değiştiremezsin yaptıklarını görmezden geliceksin.
Onlar senin kendinle barışık olduğunu görünce senle uğraşma gereği duymazlar.
Bence sen umursamıyorum diyorsun da umursuyorsun.
Önce onları umursamamaktan başla
Kendimi o kadar değersiz acınacak biri gibi hissediyorum ki.Ve 2 buçuk sene daha her hafta içi 6 saat bir sırada oturup o insanlarla aynı ortamda olacağım ve aslında bu kadar üzüldüğüm şey onlar değil benim dalga geçilecek bir özelliğimin olması ve bunlar gitse ilerde başka birisi gelecek bunu yapan.
Bugün okula gittiğimde kimse üstüme gelmedi sadece biri özür diledi sonradan ama burdanda destek alarak çok daha güçlü oldum ve neşeli gözükmeye çalıştım. Siz hiç ağlamadınızmı falan dedim.Ama ben gelmeden önce baya bi konuşmuşlar hakkımda çünkü bir çocuk ben girince sonunda meşhur kristenn geldi dedi.
Çok haklısınHıı güzelliğimle meşhurum deseydin mesela ?
Daima neşeli ol neşeli görün demiyorum neşeli ol diyorum.
Genceciksin elbette neşeli kıpır kıpır olacaksın
İnsan ergenlikte salakça şeylerede ağlayabilir ayrıca ben hala regl olmadan önce öyle salak salak ağlarım :)
Sen kendi içinde mutlu olursan kimse seni mutsuz edemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?