2 arkadaşımda mesaj atmış birisi demiş hocaya sonradan dedik önemli birşey yok tartıştılar sadece dedik demiş diğeride onların adına ben özür dilerim falan demiş acıyolar işte artıkBiliyorum şu an herkesin bunu düşündüğünü sanıyorsun ama yanılıyorsun.
Ben öğretmenim. Bu tip olayları sık yaşarız ve şunu gördüm ki sen ne kadar çabuk unutursan o kadar çabuk unutuyorlar.
Ayrıca dalga geçilecek birisi olduğun fikrini ivedilikle çıkarmalısın aklından.
Kendini böyle görmen, böyle görülmene yol açacaktır.
Bak iki tane sınavın varmış. Sakin ol.
Özür dilemeleri gerekiyorsa dilesinler.
Bazen yokmuş ya da olmamış gibi davranmak iyidir.
Bu olayın yaşanmış olduğu gerçeğini değiştiremeyeceğine ve okuluna gitmek zorunda olduğuna göre şimdi yapman gereken normale dönmektir.
Dediğim gibi sen nasıl görürsen, öyle görecekler...
Benim derdim onların konuşması değilki benim dalga geçilecek birisi olmam.
Kendimi o kadar değersiz acınacak biri gibi hissediyorum ki.Biraz profesyonel destek alsan canım ?
Hiç düşündün mü bunu,şimdi gözünde bu kadar büyüyen şeylerin aslında zerre kadar önemli olmadığını anlayacaksın.
Lise 2. Üzülüyodum ama üzüldüğümü hiç belli etmiyodum hiç takmıyormuş gibi davranıyordum bugün bütün içimi boşaltıp saatlerce ağladım keşke o zaman akıl etseydimde burnum kanadı bahanesiyle sınıftan direk çıksaydım.canım bunda mafolacak birşey göremedim ben. zannedersem yaşın küçük, lise olabilir. eğer küçükse o yaşta özellikle lisede erkekler illa sataşcak birşey bulurlar. yok kilolu olursun şişko derler,zayıf olursun iskelet derler, gözlük takarsın gözlük derler derlerde derler yani. sen üzüldüğünü belli ettikçe ustune gelirler. sende takmamaya çalış takmıyo gibi davran. inan birkaç yıl sonra gerçek arkadaşlıklar edindiğinde senin kusur sandığın şeyin hiçte kusur olmadığını göreceksin. bu sadece bi dönem. hepimiz geçtik ve malesef hepimizin biyerlerine takmıştır o zamandaki arkadaş sandıklarımız....üzülme gerçekten değmez
2 arkadaşımda mesaj atmış birisi demiş hocaya sonradan dedik önemli birşey yok tartıştılar sadece dedik demiş diğeride onların adına ben özür dilerim falan demiş acıyolar işte artıkgit hocaya şikayet et demiş anlamıyorum bunlar kocaman çocuklar hoca napacak bunlara rezil olan ben olurum 1. sınıf çocuğu değillerki korksunlar parmağında oynatıyorlar hocayı Kimse unutmucak yarın hepsi soru soru üstüne soru özür üstüne özür yağdıracaklar evet özüt beklerdim ama ağladığım için olmamalıydı bu
Kendimi o kadar değersiz acınacak biri gibi hissediyorum ki.Ve 2 buçuk sene daha her hafta içi 6 saat bir sırada oturup o insanlarla aynı ortamda olacağım ve aslında bu kadar üzüldüğüm şey onlar değil benim dalga geçilecek bir özelliğimin olması ve bunlar gitse ilerde başka birisi gelecek bunu yapan.
Herkesin herşeyiyle dalga geçip diğerlerini güldürmeye çalışıyorlar ama onların değiştirebilecekleri bir özellik. Ama bence vicdansızı bırak insan değiller. Çünkü aylardır aynı şeyi yapıyorlar ve üzüldüğümü biliyorlar. Hatta bi ara bende onların açık noktalarını buldum hepsinin tek tek yüzüne vurdum sinirlenip baya bi sustular bugün geri başladılar ve böyle olduCanım mahvolacak birşey yok gerçekten.
Bu yaşlardayken,karşındakini düşünmeden acımasız şakalar,dalga geçmeler maalesef olabiliyor.
Eminim başka arkadaşlarının da başka özellikleriyle dalga geçiyorlardır.
Çok vicdansızlarmış diyecektim ama seni üzdüklerini anlayıp özür dilemişler.
Bence sen de fazla kafana takmamaya çalış.
Konuşmanı dert ediyorsan,sesli kitap okumanı tavsiye ederim.Sesini kaydedebilirsin.
Daha önceki konunda,diksiyon kursu tavsiye edilmiş.O da iyi bir çözüm olabilir.
Konuşman tamamen heyecanlanınca değişiyorsa,psikolojik yardım alabilirsin.
Ben kimseyle dalga geçmem direk kendimi onun yerine koyarım.Ben onları ancak onlarında açık noktalarını söyleyerek susturabiliyorum bunu bi kez yaptım ama bugün yapmadım çünkü yapamadım. Kaldıki bunlar o kadar vicdansız ki ben sessiz sakin birisiyim benimle uğraşıyorlar ve sırf yanlarındakini güldürebilmek için. Beni eğlence aleti olarak görüyorlar benim üstümde espri yapıp yanındakide gülünce egoları tatmin oluyor sanırım.Kristeen..
Sen çok şişman birini görünce onunla dalga geçiyor musun ?
Veya yüzünde sayılamayacakbenler olan birini görünce kahkahalarla gülüyor musun?
Veya bir engeli olan bir insanı toplumun ortasında rezil ediyor musun ?
bu tip ahlaksızlıkları herkes yapmaz,ahlaksız kötü insanlar yapar..Senin dalga geçilecek bir durumun yok.
Seninle dalga geçenler ailesi tarafındna kötü yetiştirilmiş ruhunda da kötülük barındıran insanlar.
toplum sadece bunlardan oluşmaz.
sen yavaş konuşuyormuşsun mesela bende hızlı konuşuyorum
28 yıldır dalga geçildiğini duymadım,yavaş konuşmayı tane tane konuşmayı çok isterdim :)
kaldı ki dalga geçilme kriteri denilen birşey de yok.
birisini kırmızı ayakkabılarınla dalga geçer diğeri diğeri uzun tırnaklarınla..
yani amaç sadece incitmektir.
ve dalga geçen genelde dalga geçileni seçer!
zayıf özgüveni olmayan kişiyi kurban olarak beller.
ve bir şekilde bu zaafından faydalanır
yani sen haber spikeri gibi konuşsan bile yine seninle dalga geçeceklerdir.
çünkü sen duruşunla tavrınla buna müsaade ediyorsun.
özgüvene ihtiyacın var bunu ailenin vermesi gerekirdi,ancak yardım alabilirsin bu yolla da ilerleyebilirsin.
hayat çok uzun kimsenin seni incitmesine izin vermezsen o duvarı koyarsan kimse buna cesaret edemez.
sınıfta karakterinle duruşunla kendi dokunulmazlığını kendin ayarlayacaksın.
bu düşündüğün kadar imkansız değil.
Sadece yavşlık değil ki garip birşey. Ne olduğunu daha kavrayamadım ama sanki kelimelerin tonlamalarını yapamıyorum bilmiyorum sebebi ne acaba.ya bence sen ıyıce kendınde guvenını kaybetmıssın bu tıp dalgalar hep olur okullarda ben boyle tıplere beyınsız derım ama sneı sevdıkelrınede emınım zaten bu aglaman onalra ders olmustur yaptıklaırnın hatasını anlamıslardır ve bır daha yapıckalarını sanmam ama sunu unutma lısede herkeısn bır durumu avrıdr bende bır kere bır olay yasamıstım halada anlatırlar geberırız gulmekten bunlar gecer bence arkadsların senı bır daha uzme ama sende bu kadar kendını dunyadan sılme yanı su an bence sneın ruhsal durum bıraz kotu bence bır dr gorunmeslısın yavas konusmak kotu degılkı sen allah sukret konsuuyorsun ya dılsız ınsnalr ne yapsın hayata bazende boyle bak ama uzulme dersıne calıs bu olay unutlur gıder ayrıca ben sneın ılerde bu kendıen kızıgın bu huyun yzuzunden ıyı bır yerler egelıcegını dusunuyorum:))
Önceki konumdanda bildiğiniz üzere ben biraz yavaş konuşuyorum aslında kendi aiemle konuşurken yavaş konuşmuyorum ama başkasıyla helede sürekli açık arayan birileriyle konuşurken dahada yavaş konuşuyorum duraksıyorum. Ve bugün son ders çok kötü şeyler oldu. Sınıftan serseri bir çocuğun birisi bana bulaştı defol git dedim buda konuşmasını yavaşlatarak daha beter dalga geçti bende sinirlendim küfür ettim ve hayatımda ilk defa küfür ettim çünkü bu ilk değildi daha öncede hep sataşmaya çalışıyodu cevap vermiyodum. Sonra bi arkadaşıda uğraşmaya başladı ben cevap verdikçe dahada battım ne desem onları etkilemiyor yavaş konuştuğum için ne dediğime değil nasıl konuştuğuma dikkat edip onla eğleniyorlardı.Daha önceleride böyle olmuştu ama ne bilim susmuşlardı bu sefer 2-3 kişi üstüme gelince ben kendimi tutamadım gözyaşlarım iyice birikti arkadaşıma konuyu değiştirr çabukk komik birşeyler anlat dedim aklına ne gelirse söylemeye başladı daha önce konuştuğumuz şeylerden. Ama yok durmuyor ben başımı sıraya koydum ağlamaya başladım sıranın üstü o kadar ıslandı ki.Dersin başından sonuna kadar ağladım nefes alamıcak duruma geldim ve ben çok duygusal biriyim ama daha önce hiç ağlamamıştım bu sefer çok içerlendim. Sonra o çocuklardan biri farketti sanırım geldi şaka yapıyoduk ya falan dedi. Ve o öğrenince mahvoldum o öğrenince dersin sonunda zil çalıncada yerimden kalkamadığım için herkes başıma toplandı arkadaşıma sessizce karnı ağrıyor de lütfen dedim ama söyledi onların yüzünden ağladığımı. Bunlar özür dilemeye başladı kızlar geldi niye ağlıyosun diye.Ben onlar sınıfı boşaltmadıkça çıkamıyodum sınıftan yüzüm fulll ıslanmıştı ve kıpkırmızıydı çünkü.Sonra arkadaşım onları dışarı çıkarttı onlar gidince bende çantamı alıp tuvalete gittim orda yüzümü yıkıcaktım ama bi nöbetçi öğretmen okulu boşaltmamızı söylüyordu nöbetçi öğretmen sen niye ağlıyorsun dedi karnım ağrıyor dedim. Ama arkadaşım gitmiş sınıf hocamıza söylemiş o geldi ( halbükü yalvarmıştım söylememesi ) Hoca ne diyolar sana ben onlara gösteririm günlerini dedi bende hiçbirşey demiyolar şakalaşıyoduk ben başka bişeye ağlıyodum o da onlara ağladığımı sanmış dedim. Arkadaşım hayır dedi hocada ağlamak istiyorsan ağla o zaman dedi.Bende ben ağlamak istiyorum dedim.Benim derdim onların konuşması değilki benim dalga geçilecek birisi olmam.Sonra ben arkadaşıma gitmesini söyledim ve ağlaya ağlaya eve geldim daha doğrusu ilk önce sürekli yolda ağladığım için gözüm kıpkırmızıydı ağlamaktan yolda geçen herkes niye ağlıyorsun diyordu bende bi yalan uyduruyodum. Önce eve yakın bi alışveriş merkezinin lavabosuna gittim yüzümü yıkadım eve gelince gözüme birşey kaçtı diye hemen duşa girdim ve şimdi zor tutuyorum ağlamamak için.Buradan taşınan bir arkadaşım var keşke o olsaaa sarılıp ağlasam saatlerce..
Şimdi yarın okula nasıl gidicem ben ağlayarak çıktığım yere nasıl giricem.Hocalar bile öğrendi artık herkesin acıdığı birisi oldum.Tutamadım kendimi bu sefer keşke direk çıksaydım sınıftan.Yarın gidersem özür dilicekler yine kızlar takma falan diceklerrr ama bu benim dalga geçilecek biri olduğum gerçeğini değiştirmicekler. Sırf acıdıkları için susacaklar.Ben susturmuş olmucam onlarıç Ben herkesin acıdığı birisi olucam. Devamsızlığım sınır noktaya geldi.Okulu bıraksam geleceğim dahada mahvolur ailem ne der.Yarın da 2 tane sınavım var. Ama yarın gidersem bunlar konuşurlarsa ben yine ağlarımmm ağlayıncada susamam bi kere açıldı göz pınarım rezil oldum bennn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?