Majör depresyon

Karpuzlu araba

Nirvana
Pro Üye
7 Ağustos 2017
9.997
37.336
548
29
İyi akşamlar öncelikle
Konu doğru yerdemi emin değilim ama aylardır kendime dert ettiğim için buraya yazıyorum.

Psikiyatri gitmeye başlamıştım bişilerin bende ters gittigine emindim. Öyle de oldu maalesef yaygın anksiyetem vardı. Şimdide depresyondaymışım ben ama farkında değildim. Çünkü yapı itibariyle eğlenceli bi tipimdir însanlar sever beni. Gitme nedenim daha önce kardiyoloji söylemişti ama ben ozaman değil en ufak şeye hemen kızıp hemende sakinleştigim için gitmeyi tercih ettim. İlaçlar beni sakinleştirmek yerine galiba ters etki yaptı daha cabuk öfkelenmeye başkadım ama öfkem başkalarına değil kendimeydi. Doktor ilacı düzenledi şuan bi tık daha iyiyim. Hastane yatışındanda bahsetti ama açıkcası bu durum beni korkuttu hemen odadan cıktım intihar düşüncem yok diyip. Ha bazen lafta söyleriz böyle seyler ama çocugum için yapmam böyle bisi.

Neyse asıl konuya gelecek olursak. Bu durum bipolara çevirme olasılığı varmı ? Yada bende böyle bişi varmı acaba içim içimi yiyor. Doktorun soruları hep bipolarla alakalı sorulara benziyordu.

Bana öneride verdi loş ışıkta dur kitap oku eve gider gitmez picamalarını giy mutlaka dışarda vakit geçir gibi şeyler.

Bu durumu yaşayan varmı ?

Bu kadar seni kahreden nedir arkadasim?

devley psıkıyatrısıne mı gıttın ozele mı? Doktorunu degıstır ıstersen. Ilaca ılk basladıgın zamanlar 2-3 hafta zaten duygularda artıs oluyor. Intıhar dusuncesı, ofke, panık hıssı. Sonra stabıl oluyor. Bı anda ne oldu da bıpolar dusuncesı belırdı anlamadım.

Evet devlet psikiyatisi ama doktorumdan çok memnunum. Başka doktorlarda gördü hepsı aynı şeyi söyledi

inşallah değildir. Bu rahatsızlıgı yaşayan insanlarda beni yanlış anlamasın az çok okudum bende zor durumdalarmış onlarda allah yardımcıları olsun kimse istemez böyle birseyi. Doktora sorsam rahatlıcamda korkuyorum böyle birsey derse diye oyuzden soramıyorum

Evet devlet psikiyatisi ama doktorumdan çok memnunum. Başka doktorlarda gördü hepsı aynı şeyi söyledi
Kendı kafanızdan teşhıs koymayın. Kendınıze hastalık yakıştırmayın. Doktor zaten bıpolar belırtısı gorse testlerını yaptırır. Ilacları kullanmayı aksatmayın, kendı basınıza bırakmayın. En az 6ay kullanın ki faydasını gorun.

Majör depresyon hastası bir insan forumlara girip de derdini anlatamaz. Ben majör depresyon geçirdim. Telefonum 4 ay kapalıydı. Hickimse ile görüşmedim. Odamda öylece oturuyordum.

Yeme içme yoktu zaten. Çok uyuyordum. Intihar hep düşündüm ama netlestiremedim cesaret edemedim.

Bence siz başka bir doktora daha görünün. Depresyonun bipolarla bi alakası olduğunu sanmıyorum.

Ben majör depresyon, aksiyete ve travma sonrası stresi aynı anda yaşadım. Büyük bir travma sonrası. Majör depresyon hastası bi insan derdini bile anlatamıyor çoğu zaman.

Siz ne şikayetiyle gittiniz de size majör depresyon tanısı koydu acaba.

Benim bi ara kalp çarpıntım oluyordu sürekli, doktora gittiğimde bana ‘antidepresan kullanman lazım yoksa ileri derecede şizofreniye bağlayabilirsin’ demişti.
Antidepresanı asla kullanmadım, söylediklerinin tam aksini yaptım. Yediğime içtiğime dikkat ettim. Nikotini azalttım vsvs…
Her doktoru dinlememek lazım yani

He siz gerçekten kendinizi iyi hissetmiyorsanız, başka bir doktora gidip derdinize derman bulabilirsiniz. Tek bir doktorla kalmayın böyle durumlarda.
Bi de kardiyolojide depresyon teşhisi koyuluyo muymuş ?

Beybim Turkiye'de su donemde kime carpsan bipolar oldu :)
Sen icini ferah tut.
At kafandan bunlari.
Dertlesmek istersen burdayim

Tanı bu. Bende pek girmiyorum aslında ama ara ara giriyorum. Zaten fırsatımda yok girmeye genelde geceleri giriyorum. Benim şikayetim ara kalp ritmimin 130 ların üstüne kadar çıkması ve bazen konuşurken kekelemeye başlamıştım. Ben pek bisi demedim aslında. Doktor direkt tedavin uzun sürecek. Anksiyete maalesef depresyonda yapabiliyor dedi. Başka doktora gittim onlarda aynı şeyi söyledi.

Carpinti benim de var.
Farkindayim mesela geliyor bana bir seyler ama iyiyim diyorum
Teskin ediyorum kendimi iyi geliyor

Deneyımlı doktorlar koyuyor benim de kalp carpıntılarım oldu. 4-5 doktora gıttım. Hepsi panik atak dedi. En sonunda antideprasan kullanmaya basladım carpıntılarım durdu

Kardiyoloji koymadı böyle bir teshis tabikide ara ara bu nabzım artıyor diye git demişti bana psikiyatriye. Valla bende nedense antidepresandan sonra asıl depresyona girdim sanki ama hatta doktorada söyledim neşemi kaybettim ben böyle değildim dedim. Arkadasım benımle geldi oda aynı şeyi söyledi. Ama doktor uykusuna dikkat etmesi gerek gibi seyler söyledi

Şimdide depresyondaymışım ben ama farkında değildim
Depresyonda olan bi insanın bunu fark etmemesi mümkün değil. Depresyon böyle bir şey değil.
Siz iyice bir doktora görünün bence. Ama psikiyatriden çok kardiyoloji size yardımcı olabilir kalp ritminizde bir sorun varsa.

Antidepresanlar tansiyon ve kalp ritminde bozukluğa sebep olabiliyor. Gerçekten çok ciddi bir durum yoksa kullanmamak lazım.

Ve majör depresyon çok ciddi bi şeydir. Fark etmemek mümkün değil. Annemin majör depresyon hastası arkadaşı kendini yakarak öldürmüştü.

Bakın teşhisinizde net yanlışlık var. Özelde bi doktora gidin. Etraflıca muayene etsin. Doğru teşhis koysun.

Ayrıca kayınpederim ve görümcem bipolar hastası. Her ay düzenli kontrolleri oluyor. Arada bahar aylarında atak geçiriyor görümcem. Ruh ve sinir hastalıklarında yatması gerekiyor.

Ruh hastalıkları basit şeyler değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…