Majör depresyon

Okumak araştırmak buradan olmaz ki

Bir de doktorun hangi soruları size bipolar soruları gibi geldi
İlaç başlarken olası bir mani atağı riskini sorgulamak zorunda

Depresyonda olan bi insanın bunu fark etmemesi mümkün değil. Depresyon böyle bir şey değil.
Siz iyice bir doktora görünün bence. Ama psikiyatriden çok kardiyoloji size yardımcı olabilir kalp ritminizde bir sorun varsa.

Antidepresanlar tansiyon ve kalp ritminde bozukluğa sebep olabiliyor. Gerçekten çok ciddi bir durum yoksa kullanmamak lazım.

Ve majör depresyon çok ciddi bi şeydir. Fark etmemek mümkün değil. Annemin majör depresyon hastası arkadaşı kendini yakarak öldürmüştü.

Bakın teşhisinizde net yanlışlık var. Özelde bi doktora gidin. Etraflıca muayene etsin. Doğru teşhis koysun.

Ayrıca kayınpederim ve görümcem bipolar hastası. Her ay düzenli kontrolleri oluyor. Arada bahar aylarında atak geçiriyor görümcem. Ruh ve sinir hastalıklarında yatması gerekiyor.

Ruh hastalıkları basit şeyler değil.
Umarım yanlıştır. Bende farketmedim zaten hiç hatta şaşırdım ne alaka oldum

Birikimler galiba kardeşim 🥲 inan bende farkınday değildim. Hangi ara girdi hassas bünyem. Gerçi annem böyleydi genetik heralde. Annem hep intihar ederdi benim

Psikoloğum. Hiçbir hastalık başka bir hastalığa evrilmez, endişe etmeyin. Lütfen ilacın yanında psikoterapi de alın. Daha çabuk toparlarsınız. Geçmiş olsun.

Bu konuda inanılmaz bir bilgi eksikliğiniz var. Biraz okumayı araştırmayı deneyin.

Söylediklerinin hiçbirinin birbiriyle alakası yok
Bipolar çok farklı bir hastalık
Size o kadar katılıyorum ki.

Majör depresyon hastası derdini anlatamaz çoğu zaman.

Bipoların zaten konu ile hiç ilgisi yok.

Kalp çarpıntısı için kardiyolojiye gidilir zaten. .

Doktorun diplomasi sahte değilse konu sahibi arkadaş bazı şeyleri yanlış anlatıyor.

Son düzenleme:
Psikoloğum. Hiçbir hastalık başka bir hastalığa evrilmez, endişe etmeyin. Lütfen ilacın yanında psikoterapi de alın. Daha çabuk toparlarsınız. Geçmiş olsun.
Evet evet onada yönlendirdi psikiyatri psikoloğa yani ilk seansa gittim ikincisinede gidiciem

Bipolar tanılı biri olarak söyleyebilirim ki bipolar tanısı alabilmeniz için en az bir kez mani atağı ya da hipomani yaşamanız gerekiyor; yani ben böyle biliyorum diyeyim de yine de bir doktor netliğinde konuşmayayım. Bipolar tanısı da öyle bir iki görüşmede, konuşmada alabileceğiniz bir tanı değil, gözleme dayalı bir süreç gerekiyor.

Şimdi inşallah bipolar değilsinizdir ama olsanız da dünyanın sonu değil.
20 yıllık tip 1 bipolarım. Hani şükür iyiyim de maşallahım da var. :)
Korkularınızı anlayabiliyorum ancak biraz da evhamlı buldum sizi. Doktorunuz konusunda tereddütleriniz varsa başka birkaç doktorla daha görüşün, onların da fikirlerini alın. Bu korkularınızı da açıkça doktorunuzla paylaşmanızı öneririm. En doğru bilgiyi yine kendisi size sunacaktır.

Kalp çarpıntısı için kardiyolojiye gidilir zaten. Psikiyatri kalp çarpıntısı şikayeti ile gelen birine nasıl tanı koyar inanılmaz .

Doktorun diplomasi sahte değilse konu sahibi arkadaş bazı şeyleri yanlış anlatıyor.
Kalbimde sıkıntı yoktu çünkü psikolpjik olabilir diye yönlendirdi bence

Deneyımlı doktorlar koyuyor 😂 benim de kalp carpıntılarım oldu. 4-5 doktora gıttım. Hepsi panik atak dedi. En sonunda antideprasan kullanmaya basladım carpıntılarım durdu
Ben başka doktora da gittim, anlattım diğer doktorun söylediklerini ‘çok film izlemiş o doktor’ dedi 😂 sapa sağlamım valla hiçbirşeyim yok, 7-8 yıl önce oldu bu olay, o döneme ait bi çarpıntıydı, geçici olsa gerek hiç tekrarlamadı.

Kalp çarpıntısı için kardiyolojiye gidilir zaten. Psikiyatri kalp çarpıntısı şikayeti ile gelen birine nasıl tanı koyar inanılmaz .

Çarpıntıdan dolayı altta yatan organik bir hastalık bulunamayınca psikiyatriye gidiyor ve orada anksiyete + depresif atak tanısı alıyor.

Olanları bu şekilde mantığa oturttum 😅😅

Ama bipolar’ı kimden duydu da korktu onu hiç anlamadım

Bipolar tanılı biri olarak söyleyebilirim ki bipolar tanısı alabilmeniz için en az bir kez mani atağı ya da hipomani yaşamanız gerekiyor; yani ben böyle biliyorum diyeyim de yine de bir doktor netliğinde konuşmayayım. Bipolar tanısı da öyle bir iki görüşmede, konuşmada alabileceğiniz bir tanı değil, gözleme dayalı bir süreç gerekiyor.

Şimdi inşallah bipolar değilsinizdir ama olsanız da dünyanın sonu değil.
20 yıllık tip 1 bipolarım. Hani şükür iyiyim de maşallahım da var. :)
Korkularınızı anlayabiliyorum ancak biraz da evhamlı buldum sizi. Doktorunuz konusunda tereddütleriniz varsa başka birkaç doktorla daha görüşün, onların da fikirlerini alın. Bu korkularınızı da açıkça doktorunuzla paylaşmanızı öneririm. En doğru bilgiyi yine kendisi size sunacaktır.
Anksiyetemde ezelden oldugu için maalesef evhamliyim evet. Beni yanlış anlamayın tabikide dünyanım sonu değil. Bu tanıyı alıp zorlayıcı ataklar geçirenlerin oldugunu okudum. Biraz ondan endişem

Çarpıntıdan dolayı altta yatan organik bir hastalık bulunamayınca psikiyatriye gidiyor ve orada anksiyete + depresif atak tanısı alıyor.

Ya şimdi nette bilgi kirliligi var evet ama kabul edelim hepımız ordan bakıyoruz birseylere koydukları tanıya göre tek kutup bisiymiş bendeki çevirme olasılıgıda yüzde 10 muş diye okudum

Anksiyetemde ezelden oldugu için maalesef evhamliyim evet. Beni yanlış anlamayın tabikide dünyanım sonu değil. Bu tanıyı alıp zorlayıcı ataklar geçirenlerin oldugunu okudum. Biraz ondan endişem
:) Evet, baya maceralar yaşattı hastalığım bana. Zorlu mu denir artık dünyayı tersten mi gördüm denir ne denir bilmiyorum ama bakın diyorum ya "Bununla 20 yıldır yaşayabildim, yaşıyorum, daha da yaşarım"...

Siz doktorunuzla paylaşın bu korkularınızı, sorularınızı lütfen. En doğru bilgileri, yine alanında uzman bir doktordan edinirsiniz.

Çarpıntı için panik atak ya da anksiyete tanısına eyvallah olabilir . Ama depresyonun çarpıntı ve kekemelikle hiç alakası yok. Teşhis yanlış bence.

:) Evet, baya maceralar yaşattı hastalığım bana. Zorlu mu denir artık dünyayı tersten mi gördüm denir ne denir bilmiyorum ama bakın diyorum ya "Bununla 20 yıldır yaşayabildim, yaşıyorum, daha da yaşarım"...

Siz doktorunuzla paylaşın bu korkularınızı, sorularınızı lütfen. En doğru bilgileri, yine alanında uzman bir doktordan edinirsiniz.
Aslında çok sormak istiyorum orda tutuluyorum dilim dönmüyor sanki normal derdimi bile anlatamıyorum. Biraz videolarda izledim bipolarla alakalı bence sempatiksıniz ama 🥲 yorumum o yönde

İnşallah özele gidiyim ben en iyisi enazından içim rahatlat
Aynen özele gidin.

Ayrıca Durumunuzun bipolarla hiç ilgisi yol. Görümcem 20 senedir bipolar hastası. Kayınpederim 82 yaşında öldüğünde halen bipolardan kontrol altındaydı.

Gerekli tedavileri alınca korkulacak bi şey yok. Tabi ki bazen beklenmedik şeyler yaşıyoruz ama o kadar da olacak artık.

Aslında çok sormak istiyorum orda tutuluyorum dilim dönmüyor sanki normal derdimi bile anlatamıyorum. Biraz videolarda izledim bipolarla alakalı bence sempatiksıniz ama 🥲 yorumum o yönde
Teşekkür ederim :)

Diliniz orada tutuluyorsa, öncesinde yazın sorularınızı. Hatta bence buraya yazdığınız konunuzu, sorularınızı düşünün, bir kağıda aktarın ve "Unutmayayım diye not almıştım size soracaklarım var" diyerek kağıttan okuyun doktora vb..

Eki Görüntüle 3628367
Tanı bu. Bende pek girmiyorum aslında ama ara ara giriyorum. Zaten fırsatımda yok girmeye genelde geceleri giriyorum. Benim şikayetim ara kalp ritmimin 130 ların üstüne kadar çıkması ve bazen konuşurken kekelemeye başlamıştım. Ben pek bisi demedim aslında. Doktor direkt tedavin uzun sürecek. Anksiyete maalesef depresyonda yapabiliyor dedi. Başka doktora gittim onlarda aynı şeyi söyledi.
Bu teşhis ilacı yazabilmek için yapılmış. Anskiyete bozukluğu A ya da B hakkında korkuyu ve kaygıyı ifade eder ve kişi bu kaygıyla baş edemez. Kalp çarpıntısı da bunun sonucu zaten.
Sizde depresyon yok öyle olsa majör depresyon yazardı size depresif nöbet denmiş, sanırım atak yaşamışsınız.
Majör depresyon kolay bir.şey değil ki düşmanıma bile dilemem.
Bipolar olmak da sizin durumunuzla alakasız.

Back
X