• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Makarnalar Makarnalar

En Başarılı Bulduğunuz Makarna Tarifi?

• Ankete Katılan
    213
  • Anket Kapalı .
Bugün değilde hafta ortasına kadar yaparım İnşaAllah canım:KK19: Tariflerde çakışırsa yapacak bir şey yok artık daha değiştiremem:KK53:
Tabi ya olur öyle mutlaka pişti olucaz bende kafamda tasarladığımda iki kişi vardı e gittikçe benziyor artık tarif kalmıcak .. Bekliyoruz efenimm mis gibi yemeğinizi :KK68:

Nevoş ayın şefi olmuşsun.:rolleyes:Tebrikler canım.:KK37:

kimsenin henüz benim tarifimi paylaşmamış olması mutluluk verici, korkuyordum birileri benden önce yapar da paylaşır diye :KK48::KK48:

ama artık kolları sıvamanın zamanı geldi :kk77:

Nevoş sultan güzel sütlaç tarifin var mıı ? Fırında değil ama kabım yok çünkü normal varsa yönlendirir misin ? Canım istedi:kk77:

Nevoş sultan güzel sütlaç tarifin var mıı ? Fırında değil ama kabım yok çünkü normal varsa yönlendirir misin ? Canım istedi:kk77:

Canım ben bu ölçü ile yapıyorum 10-12 kase oluyor..:KK39:
2.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı şeker
2 litre süt
6 su bardağı su

Yapılışı
Öncelikle pirinç ve su bir tencereye konur..Pişmeye bırakılır..İyice açılan ve suyu azalan pirinçlere soğuk süt eklenir ve kaynadıktan 5-10 dakika sonra şeker eklenir ve koyulaşması beklenir..Yaklaşık 10 -15 dakikada koyulaşır..
Kaselere pirinç ve süt eşit gelecek şekilde pay edilir..Ilıyınca buzluğa koyabilirsin..

Nevoş 2,5 su bardağı mı çay bardağı mı?Çok gibi geldi pirinç miktarı.o_O

Canım ben bu ölçü ile yapıyorum 10-12 kase oluyor..:KK39:
2.5 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı şeker
2 litre süt
6 su bardağı su

Yapılışı
Öncelikle pirinç ve su bir tencereye konur..Pişmeye bırakılır..İyice açılan ve suyu azalan pirinçlere soğuk süt eklenir ve kaynadıktan 5-10 dakika sonra şeker eklenir ve koyulaşması beklenir..Yaklaşık 10 -15 dakikada koyulaşır..
Kaselere pirinç ve süt eşit gelecek şekilde pay edilir..Ilıyınca buzluğa koyabilirsin..
Abla bana da pirinç çok geldi ama o_O

Su bardağı canım ama normal büyüklükte çok büyük bardak değil:KK39:
Ben de geçen gün yaptım.1.5 çay bardağı pirinç koydum.Beş bardak sütle başladım on bardağa kadar çıktı süt miktarı da ondan dedim:KK48: Ama ben nişasta da koydum tabi.

Ben de geçen gün yaptım.1.5 çay bardağı pirinç koydum.Beş bardak sütle başladım on bardağa kadar çıktı süt miktarı da ondan dedim:KK48: Ama ben nişasta da koydum tabi.
Canım içine nişasta,pirinç unu koymazsan bu ölçü ama içine pirinç unu vs koyarsan ancak oluyor.Geçen hafta perşembe yaptım:KK39:
Diloş çay bardağı ile denesin sonra gelip yazsın:-)

Canım içine nişasta,pirinç unu koymazsan bu ölçü ama içine pirinç unu vs koyarsan ancak oluyor.Geçen hafta perşembe yaptım:KK39:
Diloş çay bardağı ile denesin sonra gelip yazsın:-)
Sen tamam ölçü bu diyorsan doğrudur Nevoş.:KK53: Çay bardağı ile yaparsa da pirinçler içinde dört döner.:KK70:Dilara da yorulur onları aramaktan.:KK70:

Back
X