Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar makas kuafor faciasi

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

cikolatalisufle

Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
29
0
16
İstanbul
Merhaba kizlar saclarimin renginden ve yipranmisligindan muzdariptim bir kuafor saclarimi yakmisti kestirdim saclarim toparlanmaya baslayinca dedim duzgun bir kuafor eli degsin duzelsin neyse gittim rengini duzelttiler ama oradaki ahmet bey daha fazla para kazanmak icin ugrasti resmen saclarim zaten yipranmisti guzel duzelttiler dedim boyle iyi uclara sari istiyordum ama saclarimin yipranmasindansa boyle kalmasi iyidir dedim . Orda makasi aldi kesti ben istemiyorum dememe ragmen duzeltiyorum diye resmen basiretim baglandi. Bi kac paket atalim tam olsun dedi ben dedim zarar gorur sacim boyle kalsin yok hic bisey olmicak bissuru sey soyledi iyi tamam guveniyorum dedim bi actilar civciv sarisi ve saclarimi hissetmiyorum suan kedi kuyrugu gibi kaldilar ne kadar koptuysa artik . Keske hayir diyebilseydim keske boyle olmasaydi. Saclarim cok inceldi hamur gibi sacimi guclendirmek ve gurlestirmek onarmak icin bana yardim nolur :(

Merhabalar,
Sessiz kk gozlemlerimden sonra, ben de saclarim icin yaptiklarimi yazmak istedim.Yanik uclu saclarimi yaklasik bir yildir hic kestirmedim, sadece bir kac kere makasla artik kuruluktan olmus kisimlarin ucundan aldim. Bir cok maskeyi denedim, ama cok pahali urunler degiller, marketlerde satilanin otesinde dusunmeyin ama evde yapilabilecek her turlu yiyecegi kafama surdum:) Avocado, pekmez, yumurta, jelatin vs. Bunlarin icinden en begendigim tarifi buraya yazmak istedim ki hepimiz fayda gorelim. Yaklasik iki aydir yapiyorum bu maskeyi, her yikamada yapiyorum, haftada 2-3 kez yikiyorum saclarimi. Bir keresinde bir gece boyunca beklettim kafamda bu karisimi ama saclarim cok sertlesti, o yuzden genelde yarim saat - bir saat gibi tutuyorum. Maskenin iyi yani zaytinyagi, yumurta, maskelerini yapanlar bilirler sipir sipir damlar kulak arkalarindan ama icinde aloe vera oldugu icin bu maske akmiyor, insanin ustu basi batmiyorve banyoda diger yag maskelerine nazaran daha cabuk sactan ariniyor. Gelelim simdi formule, belirli olculeri yok ama benim saklama kabima uygun olan tarif(orta boy nutella kutusu)
3 yemek kasigi shea yagi
3 yemek kasigi hindistan cevizi yagi
5 yemek kasigi aloe vera jeli
bazen isine avokado yagi ya da badem yagi da koyuyorum
bu malzemelrin hepsini eritmeden( hindistan ve shea yagi oda sicakliginda margarin kivaminda yaglar) mikserden geciriyorum, kopuk kopuk oluyor, serin kuru yerde sakliyorum.

Ikinci tarifim saclarim uzerindeki etkisini tam olarak bilemesemde erkek arkadasim uzerindeki etkisi cok iyi oldu:) ikide birde ne surdun kafana bi guzel kokuyor diyor. Ben aslinda saclarimi koyulastirsin diye yapmistim bu suyu ama bir kac kez kullandigim icin su anda yarari oldu mu bilemiyorum.
Tarifimize gelirsek:
Bir tutam adacayi
Bir tutam karanfil
Bir tutam biberiye otu
iki bardak sicak su

Bu otlari suyun icinde demliyor ve sogutuyorum, dusta kullanirken bir- iki kapak elma sirkesi ekliyorum ve banyoda son su olarak dokuyorum- durulamiyorum. Yaklasik 1 hafta sonra eksimeye basliyor o yuzden azar azar yapiyorum.

Bende cok ise yarayan bu tarifler umarim sizin de isinize yarar.
Saglikla.

Merhaba, saçını toparlamak ya da güzelleştirmek isteyen bütün kızlara barcelona bakım yağını öneririm ben memnun kaldım akşamdan sürüp yatıyorum sabah ya da öğlelerde yıkıyorum haftada bir. saçlar parlıyor yumuşuyor en güzel yanı uzuyor

Son düzenleme:
seni okdar iyi anlıyorum ki kasım ayında benimde başıma buna benzer birşey geldi. Saçlarımı açtı hatta açıcıyı fazla tuttuğu için saçlarım yandı üzerine boyadı bi yıkadı ki arka kısmı resmen boyanmamış gibi duruyor hadi bakalım bidaha boyadı saçlarım zaten mahvoldu ağlamamak için zor tuttum kendimi. İki hafta sonra gel bida boyıyalım dediler çünkü saçlarım alacalı bi renk olmuştu. Eve gelince ben hemen zeytinyağı sürdüm saçlarıma.2 hafta sonra gittim boyattım neyse muhattap bile olmak istemiyorsun okdar siniri bozuluyor insanın.Saçlarımda yanıklar bariz belliydi , dökülmesi de arttı iyice. ben maya maskesini(maya-bal-su) yaptım canım. O dökülmesini durdurdu Allah'a şükür. Şampuanıma bemiks bepanten çam terebentin kattım onu kullanıyorum şuan daha iyi durumdalar incelmişti saçlarım lastik gibiydi toparlandılar.

Merhaba kizlar saclarimin renginden ve yipranmisligindan muzdariptim bir kuafor saclarimi yakmisti kestirdim saclarim toparlanmaya baslayinca dedim duzgun bir kuafor eli degsin duzelsin neyse gittim rengini duzelttiler ama oradaki ahmet bey daha fazla para kazanmak icin ugrasti resmen saclarim zaten yipranmisti guzel duzelttiler dedim boyle iyi uclara sari istiyordum ama saclarimin yipranmasindansa boyle kalmasi iyidir dedim . Orda makasi aldi kesti ben istemiyorum dememe ragmen duzeltiyorum diye resmen basiretim baglandi. Bi kac paket atalim tam olsun dedi ben dedim zarar gorur sacim boyle kalsin yok hic bisey olmicak bissuru sey soyledi iyi tamam guveniyorum dedim bi actilar civciv sarisi ve saclarimi hissetmiyorum suan kedi kuyrugu gibi kaldilar ne kadar koptuysa artik . Keske hayir diyebilseydim keske boyle olmasaydi. Saclarim cok inceldi hamur gibi sacimi guclendirmek ve gurlestirmek onarmak icin bana yardim nolur :(

Bu tür işlemler saçtaki keratin yani saçın ana maddesini azaltıyor kırılıyor kopuyor lastikleniyor saç
Bence en iyi çözüm evde keratin tedavisi yapmak
Ben aldım internetten keratini ve kendim yaptım kızkardeşimin yardımıyla saç uçlarımdaki tüm kırıklar kapandı saç telerim güçlendi parladı ben çok çok memnunum ve 2 ay sonra falan tekrar yapacağım yıpranmışsa saçlarım :)

Ahmet saç kesimi ve ombre konusunda çok başarılı ama renk tutturma konusunda bir kaç arkadaşımın daha canını yaktı maalesef :5: Geçmiş olsun...

Mrb kızlar ..dr.ibrahim adnan sarçoğlu nun kürlerini deneyin..şimdiye kadar denediklerimden sonuç alamadığım hiç olmadı..bu arada şu konu açmak nası oluyor yeniyim :3:de ben

Makas Kuaför faciası başlığına benden de bir katkı olsun bari:( Makas Çekmeköy'de saç rengimi açtırıp güzel bir kumral tonuna boyattıktan sonra (ilk boyayı çok sevmiştim) ikinci boya için gittiğimde saçım yeşil tonlarında oldu. Bu nasıl bir renk, ne oldu böyle dediğimde saçımı yıkamış fön çekiyorlardı. Bu olmadı böyle diye ısrar edince "soluk geldi renk size şimdi, biraz daha sıcak bir hale getirelim" deyip, cila dediği bir şey sürdü Faruk Bey. Bu sefer de hem koyuldu rengi hem de hiç hoşlanmadığım ve istemediğim bir kızıllık oluştu. Oysa ben saçımı bir sonraki boya ile ombre yaptırmak istiyordum:((( "Neyse artık" deyip ücretimi ödeyip bir an önce dışarı çıkmak ve ağlamak isterken sinirimden, kasada oturan hanımefendi kızımız "işte biz bu yüzden 15 gün sonra mutlaka gelin diyoruz müşterilerimize" demez mi? Yani şimdi saçımın yeşil renk olması benim suçum mu? ya da boyaya başlamadan önce beni "15 gün sonra gelmemişsiniz saçınız yeşil renk olabilir" diye uyardınız mı?
Kızlar dikkat edin, bir öncekinde harika yapmışken bir sonrakinde renk tutturmayı bırak yemyeşil yapabiliyorlar saçlarınızı. Üstelik de bunu mahalle kuaförlerine burun kıvıran Makas Bebek'ten gelen Faruk Bey ve ekibi yapıyor. Hey Allahım!!!

Hahhah bu gülüş kendimeydi :D yediğim kazık aklıma geldikçe böyle gülüyorum.
Öncelikle yanlız değilsin bil bende kızıldan usanmış bi vaziyette kalkıp İstanbul'lara gittim bu sözde sihirli ellere emanet ettim kendimi sanıyordum ki bi değnek değecek istediğim olacak. Olmadı.
Birde 800₺ verdim 1.5 yıl önce :halay:
Şimdi tek yaptığım düzenli olarak saçı kestirmek boyalı,yıpranmış alandan anca bu şekilde kurtulacağıma inandım artık ha çabuk uzasın bari diyorsan bi dermatologa git shen min women adında bitkisel içerikli bi ilaç kullanmıştım ben 3 şişe kadar baya hızlı uzattı şimdi 4-5 parmaklık boyalı bi alan kaldı onlardan da kurtulursam kızıla ve yansımalarına veda edicem inş :işsiz:

Back
X